Şimdi Ara

Keenetic Extra DSL mi yoksa ASUS DSL AC51 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anda Türk telekom'un zamanında verdiği Tp-Link TDW9970v3 VDSL2 modemi kullanıyorum. Evde bazı yerlerde internet çekmiyor.(Mesela mutfakta internet hızı 0.9-10 mbps arası :D) Modemimi AC destekli bir modem ile değiştirmek istiyorum. Bütçem 500 lira ve aklımda 2 modem var. Keenetic Extra DSL ve ASUS DSL AC51. Keenetic marka modemi internet pek çok kişi önermiş. Arkadaşlarımda ASUS DSL AC51 modemi tavsiye ediyor. Sanırım Keenetic modemin eksisi maksimum 100 mbps'a kadar destekliyor. ASUS modemde böyle bir sorun yok galiba. Modem seçme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• Bende 2 modem arasında kalmıştım. Keenetic hakkında hiç kötü bir yorum görmedim. Asus tarafında ise n11, Hepsiburada gibi yerlerde kopma ve wifi çekmeme sorunları yaşayanlar vardı. Forumlarda da görmüştüm. Sonra keenetic almaya karar verdim. İyiki keenetic almışım çok memnunum.

Evinde 100mbps üstü internet kullanmayacaksan gigabit port senin için sorun olmayacaktır. Bunu görmezden gelebilirsiniz.

Yazılım konusunda zaten keenetic bariz bir şekilde üstün.

Wifi hız testleri aşağıdaki gibidir⬇️⬇️

Modem ile aynı odada 5ghz Keenetic Extra DSL mi yoksa ASUS DSL AC51 mi?

Modeme en uzak nokta 5ghz (arada 2 duvar var Keenetic Extra DSL mi yoksa ASUS DSL AC51 mi?

Modeme en uzak nokta 2.4ghz (arada 2 duvar var) Keenetic Extra DSL mi yoksa ASUS DSL AC51 mi?

Modeme uzak nokta 5ghz (arada 1duvar var) Keenetic Extra DSL mi yoksa ASUS DSL AC51 mi?

• Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Bende arkadaşlarımla konuşmadan önce Keenetic modemi düşünüyordum. Arkadaşlarım ASUS'un daha performanslı olabileceğini ve hiçbir sorun yaşamadıklarını söylediler. Birde garanti için Keenetic'in servis ağının olmayabileceğini teknik destek konusunda sorun yaşayabileceğimi söylediler biraz kafam karıştı. Ben şu an 75 mbps internet kullanıyorum. Şu an kullandığım modem odamda bulunuyor. Odamda hız testi yaptığımda 60-70 mbps arası çıkıyor. Kardeşimin odasında test ettiğimde 3-8 mbps çıkıyor arada 1 duvar var ve online dersleri odasında izleyemiyor. Buna benzer sorunlar olduğu için modem değiştirmek istiyorum. Sizin deneyiminize göre o zaman Keenetic modemle bu sorunu çözebilirim. Port gigabit olunca çekim gücü artmayacak sonuçta değil mi?
  • Keenetic servisleri var, müşteri hizmetleri felan herşeyi var. 3yıl Garanti + web sitesinden kayıt felan olup cihazı.kaydettikten sonra 1yil daha garanti uzamış oluyor.

Asus daki gigabit port sadece ağ üzerinden kablolu dosya paylaşımı yaptığınızda sizin işinize yarar. Onun dışında sizin bir işinize yaramaz.

Hayır gıgabit port olmasıyla çekim gücünün alakası yoktur
  • Asus ac51 in antenlerinin kaç DB olduğu internette hiç bir yerde bulamadım. Antenin kaç DB olduğu çekim gücü ile doğrudan ilgilidir. Mesela keenetic de 4tane 5db gücünde anten var. Bu da gayet geniş bir çekim.alani sunuyor.

Keenetic özellik bakımından her türlü üstün çıkıyor.
  • Ayrıyetten keenetic de torrent desteği mevcut, Asus da bu yok, çok kullanışlı, sürrekli torrent uzerinden birşeyler indiriyorsan işine çok yarar
  • Bende bulamadım DB değerini. AC750 segmentindeki router için 2db yazmışlar. Belki modemde de aynı olabilir. Torrent kullanmıyorum o yüzden torrent desteği benim için çok önemli değil. Kabloluda ve kablosuzda download hızım yüksek olsun, evin her yerine kullanılabilecek seviyede internet dağıtılabilsin bana yeter. Modem hakkında bilgi seviyem sıfıra yakın olduğu için ne alacağımı bilemedim. Yorumlarınızın aksi yönünde bir yorum gelmezse eğer Keenetic alırım.
  • Keenetic modem siparişini verdim. Bakalım nasıl çıkacak.
  • Hayırlı olsun ama gördüğüm ve anladığım kadarıyla Keenetic yorumları fazla reklam kokuyor. Bunlar markanın hesapları olabilir. Güvenilir, kalıcı markalardan yana seçim yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca evde bazı yerlerde Wi-Fi çkememesi modemle ilgili olmayabilir. Neyse almışsın ürünü güle güle kullan.
  • eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Sadece forumdaki yorumlara değil farklı yerlerdeki inceleme ve yorumlara baktım yorumlar genelde olumluydu. Tek dezavantajı gigabit portunun olmaması gibi duruyor. Wİ-Fİ çekmemesi içinde sorun modem gibi duruyor modemin yerini değiştirdiğimde diğer odalarda daha iyi çekiyor gibiydi. Evde kullandığım kablo cat5 kabloydu cat6 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bir süredir internetim sık sık kopuyor bu sorunu Türknet'e bildirdim. Zor olsada Türk telekom saha ekiplerine sorunu bildireceklerini söylediler. Ankastre ve kabloyu saha ekipleri kontrol edecek, evdeki kabloyu ve modemi değiştireceğim umarım artık internetim kesilmez ve evdeki her yerde interneti kullanabilirim.
  • faseww F kullanıcısına yanıt
    Snr değeriniz düşmüştür, o.yuzden hattınızda kopma yaşanıyor. Şuan kaç mbps kullanıyorsanız hızınızı 10mbps aşağıya çektirin müşteri hizmetlerine. snr otomatik olarak yükselecektir
  • SNR'ı manuel değiştirdim ama manuelde herhangi bir değişiklik olmamıştı.
  • Bende arttırabiliyorum istediğjm zaman, keeneticOs sürümü güncel mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.