< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1159. sayfa)
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 12 Ocak 2025; 18:51:24 >
-
2.4ghz de 574 mbps alması için bağlandığın cihazında ax 574 mbps ile iletişim kurmalı, bu da genel olarak bulunmayan telefon ya da wifi client özelliğidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkürler tekrardan
s24 ultra ile bu mümkün mü? o telefonu alacağım , wifi özelliklerinde yazanlar " 802.11a/b/g/n/ac/ax/be 2.4GHz+5GHz+6GHz, EHT320, MIMO, 4096-QAM "
-
Anlamadığım neden 2.4 ghz de zorluyorsun ki? Zaten 5ghz de de daha üstün iletişim kabiliyeti varken.
Telefonların 2.rghz wifi iletişimleri düşük olur genelde. Bataryayı korumak temel maçlardan biri. S24 u olan biri 2.4ghz de bağlantı zorlayıp örnekleme yapsın.
kanalı oto yerine 36 yada 48 yapabilirsin duruma göre
-
Arkadaşlar merhaba, Tiran’da kullanabileceğim Superonline için bir ücretli VPN önerisine ihtiyacım var. Farklı önerilere açığım yasaklanan sitelere vs girebilmek için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman ne olucak tam anlayamadım yani kanal numarasını elle seçince ne değişiyor?
-
Örnek geçiş yapılan kanallarda yoğunluk vardır, yani etrafındaki wifi ile girenler o kanaldadır yoğunluktan stabil olmayabilir 36 daha boştur sıkıntı olmaz onu da alt görseldeki menüden görebilirsin ok ile gösterdiğim yerden tara dersin kanalındaki milleti görürsün 2.ci resim de 2.4 taradım 1 kanalda kaç kişi varsa altta çıkar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Ocak 2025; 2:10:9 >
-
OPKG ile zapret kurulum yapabilirsiniz. ÜCretsiz DPI bypass. :)
VPN ise, adguard, kaspersky, proton kolay wireguard profilini import edebileceğiniz servislerden.
-
En kolay yol opera tarayıcısı kur onun vpn yi aç her yasaklı siteye girersin
-
Hocam merhaba size özelden ulaşamıyorum mesaj gönderemiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Laptopta kullanacağım ethernet kablosu ile zor oluyor ama wifi de böyle sorun olmuyordu ilginç bir şekilde takılmalar başladı. Usb den minumum wifi6 destekli bir cihaz işimi görecekse alacağım.
Bazı Laptop adaptörleri kalitesine göre bazı modemlerde kıllık yapar normaldir artı belki driveri eskidir yenisi varsa ona bak usb wifi adaptör alırsan dediğim gibi iyisini almam gerek dediğim marka iyi bende ama wifi 5, ve 6 olanı çıkmıştır belki araştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Ocak 2025; 22:0:5 > -
Merhaba,
Voyager Pro alma arefesindeyim. 100 Mbps VDSL internetim var, modemim ilk sürüm Extra DSL. Evim 118 m2, evde kablosuzun çekmediği odalar var. Extra DSL'i sadece modem olarak kullanıp, WiFİ'ını kapatmak istiyorum. Bu durumda Vovager Pro'yu AP modda kullansam verim alabilir miyim, arayüzde falan nasıl görünür? Mesh yapmak istemiyorum, mesh yaparsam Extra DSL'in darboğaz yapacağını düşünüyorum. İstediğim şey Extra DSL'in WiFi'ı kapalı şekilde interneti Voyager Pro'ya iletmesi, Voyager Pro'nun da AP olarak kablosuz yayın yapması. Mümkün müdür sizce böyle bir şey?
Farklı bir marka AP alsam hiç sorun yaşamam ama şimdi 2 cihaz da Keenetic olunca ve arayüz de aynı olunca sorun olabilir diye düşündüm.
-
Merhaba deneyimlerimi ve yaşadığım sorunları belirterek tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Superonline fiber ve Türkcell TV pro kullanıcısıyım. Daireye kadar fiber geliyor hatta modemede fiber giriyor dolayısıyla keenetic e geçmek biraz zor oldu.
Öncelikle ikinci el superonline ont cihazı temin ederek fiberi Ethernete dönüştürmek gerekiyor. Bu bende çalıştı sizde bu yolu izleyebilirsiniz.
Kullanıcı adı ve şifresini keenetic wifi 6 modemde bulamıyor o yüzden iş başa düştü Huawei nin arayüzünde kullanıcı adı açık şekilde yazıyor. Şifrede de kodlanmış şekilde anlamsız bir kod olarak görebiliyorsunuz program yardımı ile bu şifreyi çözdürerek şifreyi de öğrendikten sonra keenetic modeme bu bilgileri yazarak internetiniz geliyor.
Buraya kadar zor olsada yapılıyor.
Mesh sistemini kurarak wifi çekim problemini çözeceğimi düşündüm fakat tamda bu şekilde çözülmüyor.
Sonraki adımım Türkcell TV yi kurmak burada çözümler var ama ben istediğim şekilde yapamadım.
Türkcell TV pro android bir cihaz yayını ve interneti kablodan alıyor. Doğal olarak Netflix YouTube gibi uygulamalar için internet, tv içinde TV yayın bağlantısı lazım. (İnternetten TV kullandığınızda farklı bir arayüz ile kullanılabilir fakat TV yayın bağlantısı ile kullanılan uygulama daha kullanışlı.)
Portlardan birini TV sağlayıcı olarak seçip TV portunu 103 yaparak sizi kendi ağınızda görerek normal şekilde açılıyor.
Şimdi neler yapamadığımla alakalı sizden destek istiyorum.
Türkcell TV ye giden kablo salonda wifi çekim sıkıntısı yaşadığım ve televizyon playstation gibi diğer cihazlarıda performanslı kullanabilmek için kablo ile bağladığım router var
Mesh sisteminde ana modemin postlarını yönetebiliyorsunuz fakat bağlı routerların portlarını yönetmeye izin vermiyor
Bu sebeple routera gelen kabloyu Türkcell TV takmanız ve routerı oradan çıkartmanız gerekiyor. Ki TV sağlayıcı olarak ana modemden giden PORT Türkcell TV ye ulaşsın. Fakat ne oldu televizyon ve playstation ve pc kasası ethernetsiz bağlantı yapmak zorunda kaldı. İnternetin az çektiği salonda wifi problemi devam etmeye mahkum. Neyse pes ettim ve router I yan odaya kurdum ve çekim gücü bir nebze kabul edilebilir seviyeye geldi.
Tam oldu derken Türkcell TV de yayın izleniyor fakat Netflix e geçeyim dediğiniz de Türkcell TV ye gelen kablodan cihaz internete çıkamıyor.
Ne oldu Türkcell TV cihazı android bir cihaz değil artık sadece TV rolünde çözümü Netflix e girerken wifi den bağlantı yaparak internet alıyorsunuz TV izlerken wifi kapatıp kablodan yayın izliyorsunuz.
Ana routerdan TV sağlayıcı seçmeden yayın izlemek için çıkarttığım routerı yerinde kullanarak Türkcell TV de internet ve yayın izlemenin yolu var mı?
Diğer sorunlarıma geçiyorum.
Wps3 güvenlik politikası seçerseniz her cihaz bağlanamıyor bu yüzden güvenliği çok apartmayın. Bunu düşürerek eski laptopdan bağlanabildim.
Fakat çözemediğim keenetic hopper ana modem yakında olan laptopa değilde uzak olan viva olan cihazdan internet alabiliyor. WiFi kapatıp açıyorum hopper a bağlanıyor fakat internet gelmiyor. Cepten de hopper a bağlanmak istiyorum fakat wifi ye bağlanmıyor. Bu bağlanma durumu zaman zaman düzeliyor ana ne oluyorsa bir anda bakıyorsunuz internet gitmiş ağdan kopmuşsunuz bu sorunun nedenini bulamadım nasıl çözeceğim destek istiyorum.
İkinci sorum daha önce vivaya kurduğum HP lazerjet 1020 yazıcıyı hopper a kurmak istediğimde 2 sene önce bulduğum HP 1020 nin dl dosyasını bulamıyorum bu dosyayı nereden bulabilirim. Bunu modeme yükleyerek direk olarak modeme tanımladığımda çıktı alınabiliyordum. Hp 1020 desteklediği yazıcı listesinde yok bu yüzden sürücüleri ile yüklemem gerekiyor.
Kısacası bu deneyimi yaşayıp çözen;
Türkcell TV pro yayın internet karmaşasının çözümü
Ana modem hopper dan wifi bağlanamamanın çözümü
Mesh sisteminde diğer Routerların portlarını yönetebilmeyi
TV sağlayıcı seçerek routerdan wifi sisteminizden ve boş portlarından yararlanmayı
HP lazerjet 1020 nin .dl uzantılı modeme yüklenecek Drive ın nasıl bulunacağını
Diğer ara routerların USB lerini kullanarak Harddisk bağlanabilir mi
Konularında sizlerden destek,
keenetic yetkililerinden de bazı yapılamayan teknik işlerin yazılımlarla çözmelerini rica ederim.
Çok uzun bir yazı oldu inşallah benim yaşadıklarım bir başkası için çözüm niteliğinde olur saygılar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Klasik tekrarlayici olarak kurabilirsiniz.
Konuda mesh de geçtiği için buraya da sormak istiyorum.
Extra DSL modem var elimde ve 50mbps internet bağlantım var. Kablo kalabalığından kurtulmak için bir düzen arıyorum. İki seçenek var sanırım mesh kurmak ya da powerline adaptör almak. Powerline deneyip kullanan var mı? Hem cihazların ömrünü hem performansı merak ediyorum. Oyun oynadığım için son cihazı yine kablo ile bağlayabilirim, koridorda kablo gezsin istemiyorum
Powerline dediğim -amazonTP-Link TL-WPA7617, AV1000 Gigabit AC1200 Mbps Wi-Fi Powerline Adaptör Kitihttps://www.amazon.com.tr/dp/B08XNLZLJ3?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 14 Ocak 2025; 18:38:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben yıllardır MIMO destekli TL-WPA9610 KIT | AV2000 kullanıyorum. HeroDSL ile konsolun bulunduğu oda en uzak mesafede. Powerline 350mbit civarı bağlantı kuruyor. Oyun oynanacaksa MESH olmuyor, anlık ping sıçramaları yaşıyorsunuz. Normal kablosuz bağlantı da bile böyle zaten.
Ben HeroDSL ==> TL-WPA9610 KIT | AV2000 ==> Huawei LG8245X6-50 (Telekomun verdiği AX router) ==> XBOX ve Notebook kablolu bağlantı şeklinde kullanıyorum. Ayrıca AX bağlantı ile TV, Meta Quest3 gibi cihazları da yüksek bant genişliği ile bağlıyorum. PC ile aynı router'a bağlı olduğu için DLNA sunucu ve PCVR için 1Gigabit kablosuz bağlantı sağlamış oluyorum. Buradaki 1gigabit Router'daki ethernetin 1Gigabit olmasından kaynaklı.
Ben HeroDSL ==> Keenetic Explorer ile de MESH var. Evin dört bir yanında sorunsuzca cep telefonları, diğer tv ve bilgisayarlar bağlı.
Size tavsiyem 4 gigabit portlu Bir Keenetic Router modeli ve 2.el av1000 destekli yalnızca powerline bağlantı yapan 2'li set alın. TL PA-7010 gibi. Satan birileri varsa tek tek alıp birbiri ile de eşleyebilirsiniz.
ExtraDSL ==> Powerline ==> Yeni Router ile kablolu bağlantı ile MESH yapın. Diğer odalara kablosuz olarak MESH sağlamış ve aynı zamanda kablolu olarak diğer cihazlara internet vermiş olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 14 Ocak 2025; 10:12:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X