Şimdi Ara

Keenetic Omni DSL incelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
640
Cevap
14
Favori
26.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rogzoidre

Yani? Ne farkedecek.. 5ghz yok demekse bu çokta önemli değil
    bakış açısı, siz çok önemli görmeyebilirsiniz.

benim için de aman aman bir şey değil ama kablonun 100 mbps olduğu bir modemde 5 ghz'den 1200 mbps hız almak da isterim.

aslında dolar bu kadar yüksek olmasa zaten iki modem arasında bu kadar fiyat farkı olmazdı, biz de almışken 5ghz olanı alalım derdik.
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt
    Dostum o kadar hızlı alsan ne yapacaksın? Senin alt yapın kaça kadar destekliyor ki zaten. Mesela benim internetim şu anda 100 Mb. Ben gidip neden 1200 megabitlik bir modem alayım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Dostum o kadar hızlı alsan ne yapacaksın? Senin alt yapın kaça kadar destekliyor ki zaten. Mesela benim internetim şu anda 100 Mb. Ben gidip neden 1200 megabitlik bir modem alayım?
    İnternet için değil, tabii ki o kadar desteklemez, network için.

dediğim gibi sizin ihtiyacınızı karşılar, kimilerinin karşılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Normalde sayfanın kendi ayırdığı reklam alanı açılmazsa ki adguard engelliyor yüklenmesini, boş kalır. oralar kapanamaz. çünkü sayfa dizaynı böyle. ama google ın iliştirmeye çalıştığı reklamlar açılmayınca alanı bozmuyor bende.. Mesela haber sayfalarının sağ sol stunlar hep reklama ayrılıyor, reklam kalksa görüntü genişleyemez. üstte de öyle.

nasıl bir eklenti yaptın deneyimini paylaşırsan mutlu oluruz. AdBlok ile de denedim PC deki yazılımdan aynı sonucu aldım.

DNS olarak veya windows programını kurduğumda aynen sizin ki gibi reklam alanları boşalıyor. Ama Chrome eklentisini kurarsam hem reklamlar engelleniyor hem de boş alanlar dolduruluyor.

Keenetic Omni DSL incelemesi

Bu eklentiyi kurmanız lazım. Aksi halde işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarp159 -- 23 Nisan 2020; 15:28:16 >

• quote:

1200 mbit zaten internet için kullanmanız imkansız. Local ağda dosya paylaşımı için kullanırsınız. Ne kadar yüksek ise o kadar hızlı veri transferi yapabilirsiniz. Misal ağa bağlı bir disk vardır ve düzenli yedek alıyorsunuzdur. GB boyutunda veriyi çok daha kısa sürede atmak için lazım olur. Yada 4k film izleyeceksinizdir o zaman.
  • Modem kargodan geldi. Sadece power ve wlan ışığı yanıyor. DSL Kablosu takılı olduğu halde DSL Kablosu takılı değil uyarısı veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarp159 S kullanıcısına yanıt
    üstü kapatmış sanki :) yanlara bişey yapamaz. çok dert değil bence. teşekkürler bilgi için. haddinden fazla eklendi tarayıcıyı yavaşlatıyor. şuan için bende kalsın.
  • Ya beyler benim dnsle alakalı bir sorunum var. Telefondan ya da bilgisayardan dns değiştirip adguardı kapattığımda ya da kapatmadığımda dns işe yarıyor. Ki cloudflare ya da quad9 kullanıyorum. Ancak modemin arayüzündeki dns kısmında aynı adresleri girmeme rağmen hiçbir fark olmuyor yine TurkNet dnsleri çıkıyor dnsleak te. Yani modem arayüzünde kaçırdığım başka bi ayar mı var yoksa nedir anlamadım. Hatta bir sıkıntı ya da engel olsa cihaz üzerinden değiştirilen dnslerden de erişim sağlayamam. Anlamadım gitti

• Ne yaptın hocam dal geldi mi?

• Baalzebuub kullanıcısına yanıt
    Cihaz üzerinde DNS yi nereden değiştirdin resmini atsana.

• teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    İnternet güvenliği sekmesi altında adguarddns i deaktif edip alta dns olarak ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalzebuub -- 24 Nisan 2020; 13:28:49 >

• 135 metre kare ev için bu model iyi midir? Yoksa fazla mı gelir? Omni yeterli olur mu?

• waRRioR kullanıcısına yanıt
    Hocam 150m2 ye dek kurtarıyor diye biliyorum kullananların deneyimlerine göre ancak bizim ev mesela 100m2 ve duvarlar kalın olduğundan uç noktalarda verim yarıya düşüyor Omni DSL için. İki cihaz arasında ram teknolojisi işlemci gücü ve 5Ghz bandı haricinde bir fark bulunmamakta.

• hocam merhaba. bende bu modemi satın aldım kargodan geldi bugün kurulumu yaptım. birkaç soru sorucam size

1 wifi ışığı sürekli yanıp sönüyor bu normal mi (cihazlarım wifi ye bağlı ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum wifi erişiminde)
    2 cihazın açma kapama tuşunu göremedim. cihazın açma kapama tuşu var mı
    3 cihazın WPS özelliğini iptal etmenin bir yolu var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim.

resimdeki yerden yapacaksın.

Keenetic Omni DSL incelemesi
  • scandelos S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam akşam deneyeceğim.

• waRRioR kullanıcısına yanıt
    selam evin durumuna göre kablosuz sinyal kalitesi değişkenlik gösterebilir, Omni DSL mi Extra DSL mi diye soracak olursan önce ihtiyacının ne olduğunu belirlemen lazım iki ürün arasındaki en bariz fark biri 5 Ghz ve 2.4 Ghz kablosuz yayın yapıyor Omni DSL yalnızca 2.4 Ghz yayın yapıyor ihtiyacına göre her iki modeli de alabilirsin üzerindeki işletim sistemi aynı marka zaten alan herkes çok memnun kararı sen vereceksin artık.
  • PONRO kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun.

1. Wifi ışığı yanıp sönmesi veri alışverişi yapıldığını anlamına gelir, Normaldir.
    2. sorun iin ahmetbulut hocam çok güzel bir açıklama yapmış sponsor sayfaya onun cevabını ekliyorum "Yeni nesil tasarruflu enerji kullanan elektronik cihazlarda artık aç kapa düğmesi konmuyor. Çok eskiden başlayan bir trent bu, Benim evde olan TV de yok, Tivibu kutu da yok, MI de yok, Dijiturk kutuda yok, Apple TV kutuda yok. vs bunlar kullanılmadığında uyuyor."
    3. Ev Ağ menüsünden 2.4 Ghz için "Gelişmiş ayarlar" a gir "WPS‘e izin ver" seçeneğini kaldır.
  • Extra modeliyle çekim gücü bakımından fark var mı arkadaşlar bu modelin?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.