Şimdi Ara

Keenetic Omni DSL incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
640
Cevap
14
Favori
26.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah hocam bilgi için teşekkürler.
  • keenetic omni dsl olumsuz yönleri: sinyal çekim gücü 140 m2 evde vasat düzeyde. evimizin duvarları sinyalleri engellediği için diğer modem ve router markalarına göre daha iyi çekmiyor, aynı seviyelerde. gigabit port desteği yok, 240 tl civarında zaten gigabit portlu modem yok. wireless bant ayarlarında wide ht 40 mhz gibi diğer ayarlar getirilebilirse sinyal çekim gücü artabilir. o zaman dd wrt deki gibi sinyal gücü artırılabilir.
    olumlu yönleri: kurulum çok basit kullanıcı ad ve şifrenizi girerek otomatik bir şekilde bağlantı sağlayabilirsiniz. yazılım iyi. yazılımda birçok özellik var.
    sonuç olarak sıradan kullanıcılar için yeterli yazılımında bir çok özellik barındırıyor. fakat ben sinyal gücünü artırmak istiyorum en köşedeki odanın köşesinde de iyi çeksin diyorsanız wireless sinyal gücü 140 m2 ve üzeri evlerde yetersiz kalabilir. ayrıca dd wrt ve open wrt firmware leri çıkarsa harika olur, çünkü cihaz işlemci,ram ve flash olarak güçlü.
    gigabit port desteği olmadığı için 440 tl lik extra dsl modelini almanızı tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd77 -- 13 Nisan 2020; 15:43:21 >

• amd77 A kullanıcısına yanıt
    Benim Omni DSL tecrübem 120 m2 ilk kayınvalidemden diğer markalara göre kesinlikle daha iyi çekiyor. yazılımtüm Keenetic lerde aynı, donanımda dediğin gibi çok güçlü iyi, diğer markalarda iki ürün kullandılar geçmişte çekmeyen yerler vardı, bu her yerde alıyor..

140 m2 çok fazla, türkiye gibi fazla bölmeli ki tuğla bölmeli yerlerde çok zor Wifi çekmesi, imkansıza yakın. bunun için Keenetic MESH sistemi öneriyor... Bunu her ürününde sağalayan tek firma.. sadece 2,4 destekleyen ürünlerde de MESH destekleyen tek firma. diğerleri AC de yapıyor. Şöyle yapabilirisn Keneitc Start al 135 tl vs hepsiburada görmüştüm. onla mesh yap. tek cihaz gibi çalışırlar. kablo vs çekmiyorsun, priz olan uygun bir yere koy. harika kesintisiz geçişler yapar. tüm evde her köşede kullanırsın. Bu kadarr ekonomik mesh hiç bir yerde görmedim.

Ben extra kullanıyorum, terciğim 5ghz için temelde, cpu vs de biraz daha hızlı 900mhz. Omni 700, ama diğer modemlerde 400-600mhz cpu varken bu çok daha iyi.. dediğin gibi gigabit reklam ediliyor ama kullanılan bir şey değil, çok özel NAS vs olur, fazla veri transferi yaparsın günlük vs belki. onun için bile 50 tl ye gigabit siwitchler var, bağlarsın arasında haberleşirler. İnternet zaten 100mb lerde en fazla. Birde bu cihazın ethernet portları full duclex çalışıyor 100gidiş 100 geliş. 200Mbps, 100 gönderilen 100 de aynı anda alabiliyorsun... normal kullanım için oldukça iyi. her portlar arası özel hız sağlıyormuş, birbirleriyle etkilenmiyorlar. toplam port gücü 800Mbps. vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 13 Nisan 2020; 15:50:25 >

• ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    aynen tüm keenetic cihazları birbiri ile mesh yapabiliyor. benim evde bulunan kablosuz routera dd wrt firmware yükledim. wireless ı wide ht 40 mhz yaptım. sinyal çekim gücü arttı , ayrıca wireless mesh gibi özellikler eklendi. o routerı modeme taktım şu an için 140 m2 evde yeterli görünüyor. keenetic omnidsl ve extra dsl(900 mhz işlemcisi) modellerine dd wrt ve open wrt firmware leri yüklenebilirse 700 mhz işlemci, 128 mb ram ve 128 mb flash donanımsal gücüyle efsane modem olur. ayrıca sinyal çekimi ve diğer özelliklerinde iyileşmeler yaşanabilir. developer arkadaşlar bu modellere dd wrt vr oprn wrt firmareleri geliştirirlerse çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd77 -- 13 Nisan 2020; 18:23:46 >
    ayrıca omnidsl üzerinde wan portu yok. omnidsl i router olarak kullanmak istiyorsanız kendi yazılımı üzerinde port seçerek wan portu atayabiliyorsunuz.
    Aynen tüm portlar hem LAN hem WAN oluyor. wan portu var mıya ne WAN ı diyor :)) bu portların da VLAN 802.1x vs güvenlik doğrulamaları bölümlemeler de ayrı bir dünya...dilersen öyle çat diye giremiyorsun alete kabloyu takınca...Çoklu wan ile bir sürü ek fiber vs internet bağlantısı da ekleyebiliyorsunuz yedekli de ayarlayabiliyosunuz, biri giderse oburu geliyor, veya dilediğiniz gibi yük paylaşımlı ayarlayabiliyorsunuz.

Openwirt destekliyor, ben pek uğraşmadım o alanda. bilgim yok. ancak kullanan var oldukça memnun gördüğüm kadarıyla. ileride vakit bulursam kurcalayacağım.
  • Arkadaşlar bu modemi bugün aldım kurulumu tamamladım.
    Tavsiye ettiğiniz ayarlar var mı? Modeme yabancı sayılırım.
    Adguard ya da başka bir dns kullanıyor musunuz? Standart ev kullanıcısı olarak, 2 laptop, 2 telefon ve 1 tv bağlı olacak modeme.
    wan portu ayarlanarak fiber modem olarak kullanılıyor mu bu cihaz?
  • Bu arada Keenetic destek sayfasında

"Keenetic Omni DSL (KN-2011) CLI (Komut Satırı) Rehberi (İngilizce)" isimli bir doküman var.

tıkladığımda sayfa görüntülenemiyor uyarısı geliyor, mail attım.

son kullanıcı için erişimine kapalıymış.

buna ulaşma şansımız yok mudur?
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt
    Ben istedim Extra için verdiler 570 sayfa, ancak ilgillerine veriyorlar, teknolojiye çok detaylı yatkın olmayanların kafasının karışmaması için, ortaya dökmüyorlarmış, Microsoft ta vs işletim sistemelerinde de benzer uygulamalar var. grafik her yerde ama komut satısı daha üst developerlara yönelik.

Komut kullanımını yine keenetic destek sayfasında konu bazlı yapılmak istenenle ilgili arama yapılırsa, Modem arayüzünde yoksa, komutla nasıl yapılırı koyuyorlar...
    ben komut kitabını komple aldım ama hiç kullanmam gerekmedi hep destek sayfasında araştırıyorum.

Çok hoşuma gittiği için bu örneği veriyorum. Led leri takvimle söndürme açma, geçe yanmasını istemiyorsun mesela.. konuyla ilgili yazı. bu özellik grafik ekranda bulunmuyor. zaten herseyini grafiğe koyamoyorsun curcuna olur.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000097985-Zaman-Takvimi-ile-Led-Göster-Işıklarının-Yönetimi

Keenetic Omni DSL incelemesi

Elbette, tüm ethernet portları fiber olur. yani hem LAN hem WAN olarak ayarlanır... Bu sayede Aynı anda birden fazla internet de bağlayabilirsin. aralarında yük paylaşımı yedekli çalışma vs de ayarlayabilirisn. vs. vs.
    Ancak Türkiye'de modemsiz Fiber hizmet verilmiyor diye biliyorum.

ISS'ler modemini kendin al gibi maliyeti düşürecek şeyler yapsalar daha çok para kazanmaz mı?

25 mbps hızında bir hizmet için 120 lira istemek nasıl bir mantıktır aklım almıyor gerçekten.
    Kesinlikle katılıyorum ama Türk telekom bir kısıtlama yapmıyor bildiğim kadarıyla sol kullanıcı adı be şifre vermiyor abimin evinde bir şekilde SOL kullanıcıyı temin edip ultrA da çalıştırdık sorun olmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kanunen müşteriyi kendi cihazlarına zorlamamalı gerekiyor, Bir ara şifre modede sadece kendi cihazı için çalışabilir di. aldığımız modemi başka ise de kullanamıyorduk. vs BTK bunların hepsini kaldırttı. Türk telekomda GPON fiber kullana arkadaşlarım var. şife vs veriyorlar. çok da iyi çalışıyor, superonlien da vermek istemiyorlar ama zorlayınca alanalar var.

Superonli sabit telefon de veriyordu cihaz üzerindeki portlardan eskiden, şimdi sabit ses istemiyor kimse, ofislerde de santral yok, isteyen cep telefonuna sabit hat uygulaması yüklüyor, doğruda servis sağlayıcıya bağlanıyor. biz ofisimizde artık santral falan kullanmıyoruz. Millenicom un santraline internetten bağlıyız.. Şuan en önemli şey güzel bir kutu ve internet, onun üzerinden hersey alınıyor. o kutuyu da isp ihtiyaca göre çeşitli veremiyor, basit bir şeyler ayarlıyor, insanlar ya almıyor, ya peşine doğrudan iyi router takıyor yada komple değişiyor.

Evet BTK bu modem işine el atmalı, sağlayıcıya böyle bir opsiyon sun demesi gerekiyor, sağlayıcı da buna karşın yapacağı zam hamlesine de BTK'nın engel olması gerekiyor.

Ama bunlar bu ülkede hayal.

Aslında Turknet maliyetlerini kısıp ücretleri makul tutuyor ama hizmeti veremiyor, hizmeti becerebilse Turknet gerçekten mantıklı.

Doların 7 liraya dayandığı günümüzde sağlayıcıya da çok bir şey diyemiyorum.
  • arkadaşlar merhaba. uzun süredir adsl kullandığım internetim sonunda fiber olmuş. vdsl modem arayışındaydım. hb'de denk geldim tavsiye eder misiniz ? ev büyük değil ve modem konumu ortada olduğundan çekimden yana sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.
  • aqhuan kullanıcısına yanıt
    Çok güzel ürün, hiç kaçırma çok özel kampanyada şuan.
    Süper bir ürün inanılmaz özelliklere sahip ve performans stabilite kusursuz sakın kaçırma bu modemi kullandıktan sonra bu modemse daha önce kullandıklarım neymiş acaba diyeceksin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • scandelos S kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. 5ghz olmamasından dolayı çekingen davranmıştım ama zaten max 50-60mbit görebileceğim için o da çok hissedilmez diye düşünüyorum, sipariş geçeyim öyleyse şu net işim kesinleşince teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynen mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.