Şimdi Ara

Kekemeyim Yardım Edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 4-5 yaşlarındayken birisi beni korkutmuş ve kekeme olmuşum.Daha sonra 9-10 yaşlarında annem beni loggita diye biryere götürdü.O zamanlar cocuktum ordaki görevliler bana talimatlar veriyodu bende yapmıyordum.Annemde yapıyorum sanıyordu.
    Kekemeliğim devam etti daha sonra bi tane öğretmenim bana 200 sayfa kitap okumamı söylemişti.Baya okumuştum.Daha sonra birden iyileşti kekemeliğim.

4.sınıftan 6.sınıfın sonlarına kadar hiç kekelemedim.Sonra 7.sınıfın başlarında ortaya cıkmaya başladı yine bu illet.Şuan lise 2 ye gidiyorum ve hala var.Ne yapmam gerekiyo bilmiyorum.
    Kitap okumaya başladım 2haftadır sizce bu yeterlimi nasıl iyileşir acaba bilen varsa lütfen yardım etsin

Artık dayanamıyorum,gerçekten

• Ben gerçekten kötü oldum allah acil şifalar versin

Bol bol kitap oku sakın ümidini kaybetme azmet

Emin ol başaracaksın internette kekemelik tedavi merkezlerine felan bak
  • The King's Speech

önce bu filmi bir izle. Sonrasında internet üzerinden yapabileceğin bazı alıştırmaları dene faydası olacaktır. Bildiğim kadarı ile kendi sesini duymuyorken düzgünce konuşabiliyor olman gerekli birazda nefes antremanı yaparsan atlatırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 14 Ekim 2012; 15:51:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: This Time

Ben gerçekten kötü oldum allah acil şifalar versin

Bol bol kitap oku sakın ümidini kaybetme azmet

Emin ol başaracaksın internette kekemelik tedavi merkezlerine felan bak
    cok fazla kelimeyimi söleyemiyorsun ?
    doktora git
    allah şifa versin
  • Issız Sivrihisar'ın sarsıntısız şosesi üstünde zırıltısız sızıltısız bir yaz köşesi seçip sazsız cazsız

bundan başla dilinin dönmediği yerde zorla azim edersen başarırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShhLe

doktora git
    allah şifa versin

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun bol bol kitap oku 300-400 sayfalık belirli aralıklarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: DKB

doktora git
    allah şifa versin

Kekelemekten kastım tıkanıyorum harflerde.Mesela k,ç,s,t,g harfleri gibi inşallah düzeleceğim
  • Yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBlonde

Yukarı
    tam bilgim yok ama duyduğum kadarı ile,ağzına kalemi sıkıştırıp yüksek sesle kitap okuman gerekiyor.

sürekli yaparsan yararı olucaktır diye düşünüyorum.nette biraz araştır derim.geçmiş olsun
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBlonde

up
    ismin ney?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben İnsan Değilim

ismin ney?

Yunus
  • Yüksek sesle roman oku, günde 1-2 saat ayır okumaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batugol

Yüksek sesle roman oku, günde 1-2 saat ayır okumaya.
    seni o korkutan kimse umarım vicdan azabı çekiyordur.

bu arada arkadaşların dediğini yap bol bol kitap oku (her sayfayı sesli şekilde oku sıkıldığında normal oku) düzelir inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speech

seni o korkutan kimse umarım vicdan azabı çekiyordur.

bu arada arkadaşların dediğini yap bol bol kitap oku (her sayfayı sesli şekilde oku sıkıldığında normal oku) düzelir inşallah.

Alıntıları Göster
    Ben şunu çok merak ediyorum. Konuşup bir anda klavye ile yazdığını farz et. Konuşurken bir yerd tıkanıyorsun, peki yazmaya soluksuz devam edebiliyor musun?
  • Hangi şehir?
  • Bende kekemeyim(kekemeydim) küçükken adımı bile söyleyemezdim ailem bana özel programlar yaptırdı hocalar psikologlar felan geçti kekemeliğim ama nüksetme ihtimali var her zaman. Mesela ben tanımadıklarımla konusurken hala kekelerim. Birde okulda sözlüye kaldırıldığm zamanlar kekelerdim. Kafana takma bu durumu, gerektiği kadar heycanlanmamaya çalış ve de kısık ses tonuyla konuşmaya çalış. Tabi kısık dedıysem cokta degıl normal duzeyde. Birde konuşmadan önce hep burnundan nefes al aldığın nefesi konuşurken ver. Boş zamanlarında burnundan nefes çek 10 15 20 saniye olarak tut sonra bırak set set yapabilirsin. Kitap okurkende bunları yapmaya çalış. Ben bu şekilde 3 ay yaparak düzeldim tabi bundan ayrı daha bir sürü egzersiz vardı ama uzun zaman oldu unuttum. Allah acil şifalar versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nachtsicht93 -- 17 Ekim 2012; 10:52:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nachtsicht93

Bende kekemeyim(kekemeydim) küçükken adımı bile söyleyemezdim ailem bana özel programlar yaptırdı hocalar psikologlar felan geçti kekemeliğim ama nüksetme ihtimali var her zaman. Mesela ben tanımadıklarımla konusurken hala kekelerim. Birde okulda sözlüye kaldırıldığm zamanlar kekelerdim. Kafana takma bu durumu, gerektiği kadar heycanlanmamaya çalış ve de kısık ses tonuyla konuşmaya çalış. Tabi kısık dedıysem cokta degıl normal duzeyde. Birde konuşmadan önce hep burnundan nefes al aldığın nefesi konuşurken ver. Boş zamanlarında burnundan nefes çek 10 15 20 saniye olarak tut sonra bırak set set yapabilirsin. Kitap okurkende bunları yapmaya çalış. Ben bu şekilde 3 ay yaparak düzeldim tabi bundan ayrı daha bir sürü egzersiz vardı ama uzun zaman oldu unuttum. Allah acil şifalar versin.
    Kendine güven en başında

• zor bir durum dostum benimde kardeşim köpekten korkmuştu 1 yıl kadar kekeme konuşmuştu sonra psikoloğa filan götürdüler işte konuşmalarını bitirsin sözünü kesmeyin filan dediler ama senin durumun biraz daha farklı ama psikolog işe yarar belki
  • Diksiyon kursları var.Ortaokuldayken bir arkadaşta vardı bu durum.Bir yıl olmadan tekerleme söylüyordu çocuk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.