Şimdi Ara

Kelimeleri kullanmayı nasıl alışkanlık haline getiririm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle ki öğrendiğim kelimeleri gördüğümde anlamlarını söyleyebiliyorum. Bunda sorunum yok. Çalışırken kelime-kelimenin anlamı altına da bu kelimeyi içeren cümleler yazıyorum. Sorunum şu, bazı kelimeleri paragraf yazarken ve konuşurken rahatça kullanabiliyorum aklıma geliyorlar ama bazıları özellikle şu kelimeyi kullanayım diye düşününce paragrafta kullanabiliyorum. Diğer türlü aklıma gelmiyorlar. Yani gündelik kullanımımda yoklar. Onun yerine söylemek istediğimi daha başlangıç seviye şekilde bir cümle ifade ediyorum. Mesela reluctant, efficient, enable gibi. Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkçede dahi spesifik kelimeleri kullanmayı unutuyoruz, ingilizcede bu daha da zor. Konuşma dili ve yazma dilinin farklı olması normal bence. 1 hafta boyunca ana dili ingilizce olan arkadaşlarla kalmıştım, kendi aralarında dahi abartılı kelimeler kullanmadılar, hepsini anladım.

Sorunun cevabı bende de yok, ben de kullanamıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyi ingilizce kelime öğrenme yolu bence EVE (English Vocabulary Exercise) uygulamasını kullanmak. EVE uygulaması size sizin seçtiğiniz saatlerde sizin seçtiğiniz aralıklarla size bildirim atarak İngilizce kelimelerin Türkçesini ve telaffuzunu öğretmeyi hedefliyor. Şimdilik sadece android de var. Google Play Store Linki:

play.google.com
    English Vocabulary Exercise - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hasanakay.eve
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.