Şimdi Ara

kemal hırcanın tarafsız görebilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmiyorum beni ve spor topicindeki yazılarımı hatırlıyor musunuz? Beni fanatik taraftarların apaçık gerçekleri görememeleri ve futbolu kendileri için şahsi yükselme aracı olarak gören HINCAL ve avanelerine inanmaları neticesi topice yazı yazmaktan vazgeçmiştim.
    KEmal hırca gibi bir fanatikin GS TR maçı hakkındaki tarafsız gözlem yapabilme kabiliyeti sebebiyle bu konuyu açma ve kemalde ve diğer GS lılarda yanlış olduğunu düşündüğüm görüşleri bildirme ihtiyacı hissettim.
    öncelikle tekrar hatırlatayım ben takım tutmuyorum. 30 yaşındayım. 1980li yıllardan beri türk futbolunu çok iyi takip ediyorum. türk futbolunun avrupada başarılı olması amacıyla yapılması gerekenleri biliyorum. Bu yapılması gerekenleri yapan klüplerin başarılı olmasını istiyorum.1994 yılından beridir de Elhamdülillah tahminlerim tuttu. (ŞEnol Güneşin milli takımı 2004 e götüremeyişi hariç)

1994 te PArreira FB yi Avrupada söz sahibi yapar dedim. MAnchesteri İngilterede yendi. ilk kez bir türk takımı A.Ş.Liginde 7 puan topladı. ve ezilmedi.
    1996 da GS Terimi aldı. Terim GSın başında olduğu müddetçe Türkiyede başka hiç bir klüp şampiyon olamaz ve GS lılar avrupada hayal bile edemeyecekleri başarı kazanırlar dedim. Bunları dedim de diye çevremdeki herkes bana sen GS lısın ama saklıyorsun dediler. ya ben manyak mıyım. başarılı olacağını kesinlikle bildiğim bir takımı tutsam bunu niye saklayayım? BEN TAKIM TUTMUYORUM desem de inandıramadım. Sen GSlısın dediler.
    Dikkat arada FB Denizli ile şampiyon oldu. ben hiç bir zaman FB yi ve Denizliyi övmedim. tersine M. Denizli sadece gazdır. gaz verir. ve gaz türkiyede geçer avrupada türkiyeyi rezil eder dedim. 0 puanla şampiyonlar ligini tamamlayan ilk türk takımı oldu. Tabi bu görüşlerim ve GS ın türkiyedeki tek büyük takım olduğunu 1996 dan 2002 ye kader 6 sene dile getirmem çevremde benim giszli bir GS lı olduğum inanışını yaygınlaştırdı. çünkü Terimden sonra GS yönetimi (nasıl becerdi bilmiyorum ama) terimden daha iyi bir hocayı bulmuştu : Lucescu.
    ne yazıkki bu 6 senenin sonunda işler değişti. 2002 yılında canaydın terimi getireeceği iddiasıyla seçimi kazanınca ben eğer terim GS ın başına gelirse bu hem terim için hem de GS için sonun başlangıcı olur. inşallah Lucescu da bu ülkeden ayrılmaz dedim.
    ve Lucescuyu BŞK aldı Terimi de GS.
    ve ben 1996 yılında GS ve TERİM için yaptığım tahminin BŞK versiyonunu yaptım: Lucescu beşiktaşın başında olduğu müddetçe Türkiyede beşiktaştan başka hiç bir takım şampiyon olamaz ve Beşiktaşlılar 100 senelik tarihinde Avrupada hiç yaşamadığı başarıları yakalar dedim.
    sonuç ortada Türkiyede 1.5 senede 1 mağlubiyet avrupada ilk sene uefada ilk kez çeyrek final, şampiyonlar liginde terimin 6 senede 2 kez gerçekleştirebildiği 3. lüğü daha ilk senesinde yakalama.

Ben bu forumda Türkiyede şu an için tek büyük takım var o da BŞK dedim diye özellikle FB liler bana demediklerini bırakmadılar. aynen daha önce 6 sene boyunca tek büyük takım GS dediğim zaman aldığım tepkiler gibi.
    Arkadaşlar ben tespitte bulunuyorum. yoksa beni türkiyedeki büyük takımın GS Beşiktaş FB ya da Trabzon olması zerre misali ilgilendirmiyor.
    ben istiyorum ki türkiyede aynı anda 4 tane büyük takım olsun. bunların 4ü de şampiyonlar ligine gitsin. çeyrek finale 4 ü çıksın yarı finalde ikisi birbiriyle eşleşsin. şampiyonlar ligini birisi kaldırsın.
    Ama bu kafayla zor.

Bakıyorum beşiktaşlılar şu anda tek büyük takım ya. hemen havalara giriyorlar, Hıncal ve avanelerinin gazına geliyorlar. inanıyorlar ki kadro süper. sergen muhteşem. uefayı almalıydık ta lucescu yüzünden çeyrek finalde elendik. şampiyonlar liginde finale çıkabilirdik te lucescu yüzünden uefaya düştük. Hiç mi kafaları çalışmıyor bunların. Gordon Milne zamanında, Metin Ali Feyyazlı efsane kadroları ile türkiyede fırtına gibi estikleri dönemde Avrupada bizi nasıl rezil etmişler onu da mı hatırlamıyorlar anlamıyorum bir türlü.
    hadi yaşları müsait değil, İnönüde ilk yarıda 3-0 a getirdikleri maçı 3-3 le elndikleri faciaları hatırlamıyorlar. peki bu sene Lucescunun yaptığı işleri küçümseyebilmek için Hıncalın öve öve bitiremediği tarihinin en iyi kadrosu dediği kadronun forvetinin beceriksizliklerini de mi göremiyorlar.
    Başiktaşlılara ve diğer lucescu düşmanlarına soruyorum. deplasmandaki lazio ve spartya prag maçlarının ilk yarısında yakalanan 3er tane net gol pozisyonlarının hiç birini gol yapamayacak başka bir forvet ve takım var mı A.Ş.Liginde.
    Teknik direktörün görevi iki tanedir. birisi sezon başında doğru transferleri yapıp takımı doğru oluşturmak diğeri ise sezon içerisinde o takımı doğru bir diziliş ve taktik anlayışla sahaya sürüp kendi kalesinde en az tehlike oluşmasını sağlayıp rakip kalede en fazla pozisyona girmeyi sağlayacak oyunu oynamasını sağlamaktır. Gerisi ise takım içerisindeki oyuncuların şahsi becerisidir.
    Chealse maçından sonra Lucescunun verdiği beyanatı hatırlayın. "biz yakaldığımız net pozisyonları gole çeviremezken chealse yakaldığı net pozisyonda cezamızı kesti. iki takım arasındaki fark bu idi." dedi.
    hadi pancu neyse de ilhan lazio maçında kaç tane net fırsatı harcadı. ahmet dursun pragdaki sparta maçında kaç tane net fırsatı harcadı. bu mu beşiktaş tarihinin ne kaliteli kadrosu. güldürmeyin adamı. Bugün Lucescuyu aynı kadronun başından alın, beşiktaş eski karanlık günlerine dönmezse gelin suratıma tükürün. Bu kadar açık ifade ediyorum.
    Gelelim Gslıların psikolojisine: black saintin açtığı topice bakıyorum da şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyorum. o çok kızdıkları Fb nin bir kopyası halini almışlar haberleri yok. Fb liler ne yapar hep mazi ile övünmezler mi . onlar da aynı. yok uefayı aldık yok süper kupayı aldık yok devleri dize getirdik. arkadaşlar geçmişe mazi derler. tamam 6 sene bu ülkede tek başınıza büyük takım oldunuz tek başınıza bizlere hayatımızda yaşayamayacağımız mutluluklara sebrp oldunuz Sağolun, varolun, ama bitti. iki senedir rezilleri oynuyorsunuz. Sizin bizlere yaşattığınız o muhteşem başarıları ve sevinçleri hiç kimse yok sayamazki. bunları küçümsemeyi aklından geçiren kuşbeyinlileri muhatap bile almayın. siz tarihinizde altı sene bunu yaptınız, tekrar yapabilirsiniz geçmişle övünmek yerine bugün niye böyleyiz sorusunun cevabını aramalısınız. gerçekten futbolu çok iyi bilen zekii kapasiteli insanları araştırıp (MİLİ GAZETE KEMAL BELGİN, AKŞAM GAZETESİ DENİZ GÖKÇE, MİLLİYET GAZETESİ ÖMER ÜRÜNDÜL vb...) onların GS hakkındaki görüşlerini değerlendirmelisiniz.
    burada bu görüşlerle ilgili topicler açıp aranızda fikir alışverişinde bulunmalısınız. Bu sizlerin hem fanatikliğinizi törpüleyecek hem de kendinizi geliştirecektir. kısır takım tartışmmalarınız ne sizlere ne türk futboluna hiç bir katkı sağlamıyor. Bunun farkında değil misiniz?

• Beşiktaşlıyım , ama dötümüzün kalktığı konusundaki tesbitin nereden gelmektedir.
    Ben Şampiyonlar liginden elenmemizin ezikiliğini yaşarken , bi tarafımızın kalkmış olabileceğine kanaat getiremiyorum.
    ligde lider takım 2 3 hafta puan kaybederken , peşisırasındakilerde farkı kapatacağına daha fazla puan kaybediyorsa ; bi tarafımızı kaldıranlarda onlardır yani...
    genel olarak yazdıklarına katılıyorum ,
    saygılar
  • bu bahsettiğin eziklik kelimesi sebebiyle böyle bir tespitim var.. eziklik duyacak bir şeyiniz yok ki... tam tersine gururla dolaşmalısınız. GS terimle 3 sene Ş.L. de sonuncu olduktan sonra ancak 3. olabilmişti. siz ise lucescu ile daha ilk seneden kılpayı ikinci turu kaçırdınız uefada yolunuza devam edeceksiniz. kazandığınız tecrübe de cabası.
    eziklik kelimesini kullanıyorsun. çünkü Hıncal ve avanesinin yönetimindeki yazılı ve görsel medya beşiktaş seyircisini ve türk halkını gaza getiriyor. Beşiktaşa uefada çeyrek final az bile bu kadro UEFA yı almalı diyor. Türkiye liginde 30 puan farkla şampiyon olmalı diyor. bir adama 40 kere deli dersen öyle inanırmış. Binlerce kez aynı yalan, aynı yalan farklı kişilerce söylenince de siz mecburen havalara giriyorsunuz. biz uefayı da alıcaktık ta lucescu yüzünden kaçırdık demeye başlıyorsunuz.
    bu havalara girmek değil de nedir.

NOT: önceki kullandığım ifadeyi ahlak sınırının altında bulduğum için "havalara girmek" olarak editledim. önceki ifadem için kusura bakma.

• Malcolm geçmiş topiclerden okumuşsan bilirsin ben GALATASARAY aleyhinde yazılar yazan ve

adlarını o topicleri dikkatli okumuşsan sende biliyorsunki bu kendinden açizlere karşı takımımı

savundum yazdıkları o igrenç yazılar ve karalamalarküfürlü edebiyatlar vs vs şimdi konuya gelelim

ben fanatik bir galatasaraylıyım ama o kendini bilmezler gibi rakibi aşalayacak kadar

degil esprili yazarım gırgır geçerim ama asla onlar gibi olmam galatasaray son 2 yıldır yanlış

transferlerle düşüş yaşıyor bu bir gerçek alınan futbolcular gidenler kadar kaliteli ve başarıya aç

olsalardı burada hala galatasarayın başarıları yazılacaktı geçen sezon kötü oldugu halde şampiyon

bile olabilecekken malesef hakemlerin kurbanı olduk busenede fatih terim faktörüyle çöldeki küçük

vaha 16 haftada daha ilk 11 belli degil yıldız diye alınan ihtiyar hata yapmaya

müsait deboer digerlerini zaten yazmama gerek yok herkes biliyor ve hocanın inatla aynı yanlış

seçimleri galatasarayı bitirdi son 1 aydır galibiyete hasret

kalan biz taraftarın bile sabrı kalmadı yanlış olan şeyleri taraftar görüyorsa fatih terimin

çoktan görmesi lazım hala hata yapan oyuncularla devam etmesi ve gençlere çok az şans tanıması

fatih terimin itibarını bile sarstı inşallah bu yanlışlıklarından kendini arındırırda tekrar

avrupaya ve türkiyeye daha çok adımızı ezberletiriz Beşiktaşa gelince lucescu ile takım olarak iyi

yoldalar galatasarayın 2 yılda yaptıgı hataları yapmadılar ve bu etkenle başarılılar avrupada daha

dikkatli olsalardı şimdi şampiyonlar liginde 1 üst turda bile olacaklardı digerlerine gelince

şimdiye kadar avrupada türkiyeyi temsilen maç oynayan takımlarımıza hep destek verdim ve vermeyede

devam edecegim ama bu forumda adlarını sizinde bildiginiz vatan hainleri nedense içlerinde kalmış

bir eziklikle küstahça vatan hainligi yapıp avrupada türkiyeyi tamsil eden galatasarayın yenilmesi

için kına yakacak halde yazılar yazmasına çok karşıyım hangi takım olursa olsun sonuçta türkiyeyi

avrupada temsil ediyoruz

• uzun zamandır kemalhırca nın yazdığı hiçbir şeye cvp vermiyor ve olabilecek tartışmaları başlamadan bitirmeye çalışıyordum. çünkü eninde sonunda söyleyecek lafı kalmadığında ağzını bozuyordu. zaten bu özelliği yüzünden defalarca forumdan ihraç edildi ama yine de her seferinde tekrar girdi, nickini bile değiştirmeden.

şimdi onun adına bir topic açılınca acaba dedim nolmuş? yine birşeyler mi yapmış? Malcolm kardeşi okuyunca harbiden şok oldum. gerçi kemalhırca nın gs-tr maçından sonra yaptığı yoruma göre doğru yazmış. ama yine de böyle fanatik bir arkadaşın gösterdiği değişim beni şaşırttı.

yalnız kemalhırca Malcolm un verdiği o kadar gazdan sonra "tabi ya ben fanatik değilim zaten" dese de yukarıda yazdığı gibi fanatikliğini yine olaya karıştırmış. aklı sıra Beşiktaş ın hakemlerle şampiyon olduğunu, GS nin ise hak ettiği(!) şampiyonluğu bu yüzden kaybettiğini yazmış. şu ülkede futbola at gözlüğü ile bakmayan herkes, Beşiktaş ın oynadığı futbolla eze eze şampiyon olduğunu, GS nin ise asla ikinciliği bile hak etmediğini kabul eder. hatta Malcolm kardeş, senin buralara ara sıra yazılarını astığın usta Kemal Belgin bile bunu vurguamıştı zamanında. neyse, bu muhabbet uzar da uzar ama gerçekler değişmez...

sonuç olarak, huylu huyundan vazgeçmez. bu msjdan sonra arkadaşın vereceği cevapta bunu büyük olasılıkla göreceksiniz. ha şunu da belirteyim kemalhırca ya veya herhangi başka birine, yani kimseye karşı bir takıntım yok. sadece iki yüzlü davrananlara ve kendini olmadığı gibi gösterenlere tahammül edemiyorum.

Saygılar...

• hocam avatar değişmiş.sen ölmemişmiydin ya.ayıp oluor selam yok sabah yok :) boşunamı hostluk yaptın be dostum ):)
  • çerkez yukarıyı dikkatli okumamışsın ben fanatik degilim demedim sen nasıl fanatiksen bende

kendimçe fanatigim unuttun karalama yazılarını ve ben üstüne basa basa seni hep bu tür yazılarına

son vermeni istedim ayrıca şahsıma yazılan küfürleride aynen iade ettim son 1 senede yazmış

oldugun yazılarını oku kim kabaymış ögren önce kendine bak ve forumu takip eden eskilerde biliyor

ve bana küfür ediliyorsa bende aynen iade ederim geçmiş topiclerdede öyle oldu kendini hemen ak

çıkarma daha beni tanımamışsın tanısaydın başka yazardın hem geçmiş topiclerde hemde şimdi çünkü

kolay kolay küfür etmem ama şahsıma ve takımıma edilen sözlerede isterse devlet başkanı olsun

cevabını veririm yeterki karşımdakinde şeref ve haysiyet olsun espri yap gırgır geç ama hiçbir

zaman rakibin hakkında igrenç konuşma sen ve senin gibiler sayesinde bu forumdan bir çok kez

atıldım helal olsun adminlerin canı sagolsun iyi akşamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar şimdi atışmayı bırakın da GS ı konuşalım. aşağıda bir yazı kopyaladım KEMAL bu konuda ne düşünüyorsun:

Operasyon mu? Hadi canım...! 18/12/2003

Galatasaray'da bu sezon, bugüne kadar hiç duymadığım, hiç anlatılmamış, hiç rastlanmamış biçimde bir operasyon kelimesi dolaşıp durdu. Bu operasyondan çeşitli dönemlerde, çeşitli biçimlendirmeleri içeren çıkan mesajlar şunlardı: "Teknik Direktör Fatih Terim, takımın tertibinde önemli değişiklikler yapacak... Terim hoca, yaşlıları dışarıda bırakıp gençlerle devam edecek. Fatih Terim, gençlerle yaşlıların en çok koşan, en çok mücadele edenlerini kadroda toplayacak...Terim hoca, yabancıların büyük bölümünü postalayacak..." Hatta zaman zaman da bu operasyonlar isimlendirildi de...
    Peki, ne oldu? Bir gün baktık ki; Galatasaray'da ilk onbirde gençler oynuyor. Ama maçın sonlarına doğru en yaşlıları oyuna girdi... Bir gün baktık ki; Galatasaray sahaya yeniler ağırlıklı çıkmış. Ama maçın son bölümlerinde üç eski birden oyuna girdi... Bir gün baktık ki; sistem değişmiş... Bir baktık ki, eski sisteme dönülmüş... Bir baktık ki; yabancı sayısı çok azaltılmış... Ama maçın son bölümlerinde yabancılar oyuna girdi...Bir gün baktık ki; Rumenler'in hepsi kadroda... Sonra kadroda birden Rumen kalmadı... Böylesine bir süreç içinde Galatasaray'da değişmeyen bir kaleci Mondragon, bir de Hakan Şükür vardı... İyiki de vardılar. çünkü, bu ikili olmasaydı, Galatasaray, ŞampiyonlarLigi'nde ne 7 puan toplayabilirdi, ne de UEFA Kupası'na kalabilirdi. Çünkü, bu ikili olmasaydı, Galatasaray'ın bu gün ligdeki puanının yarısı bile olamazdı.
    Şimdi karşımızda böyle bir tablo var... Şu ana kadar yazdıklarımın bir tanesi, bir tek satırı bile yalansa, hepsini yutmaya hazırım. Peki, bu tablo kimin eseri? Tabii ki teknik direktör Fatih Terim'in... Bir başka açıdan bakarsak, başkan Canaydın ve yönetim Terim hocaya bu kadarını vermişti. Bu doğru muydu, yanlış mıydı? Ama aynı başkan ve yönetim için kesin ve net bir yanlış vardı, o da, Galatasaray takımının Ali Sami Yen'den kendi şehir sınırları içinde gurbete taşınmasıydı. Pekala, Galatasaray da, Ali Sami Yen'i, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin metoduyla yenileyebilirdi. Bunun için de ne yabancı krediye ihtiyaç vardı, ne de başkaca bir yabancı yardımına... Çünkü, Galatasaray'ın -yık-yap-oynat modeli ile stadını en az Şükrü Saraçoğlu haline getirebilecek belki de yüzden fazla sponsor bulması sadece bir kaç dakika işidir.
    O halde, Galatasaray 2003-2004 faturası yönetimle, teknik direktör Terim'indir. Süren ekibinin borçlarını ödemek zorluğu ile karşı karşıya kalmak mazereti de mazeret değildir. Onlar borç yapmışlardır ama, Galatasaray'a da futbol tarihimizin bir daha ulaşılması mümkün olmayan zaferlerini elde etmişlerdir. Süren'den sonraki ekibi hem borç silme, hem de başarı yakalama mesaisine son verip, iktidara gelenlerin söyleyecek sözü olamaz.

• başarısızlıkta özhan canaydınında kabahati büyük 3 yabancı dedi bize tek başına 15 puan kaybı yaptıracak oyuncuyu deboer'i getirdi inşallah yönetimde teknik direktör fatih terimde hatalarından ders alırlar
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kemalhirca 1905</i>
    <br />espri yap gırgır geç ama hiçbir zaman rakibin hakkında igrenç konuşma sen ve senin gibiler sayesinde bu forumdan bir çok kez
    atıldım helal olsun adminlerin canı sagolsun iyi akşamlar
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

ne yani, çirkefliği küfürbazlığı biz yaptık ama hep seni attılar öyle mi? hala aynı adamsın sana ne diyeyim?

Malcolm kardeş sen de kusura bakma senin topicte bu muhabbet oldu ama... neyse. yine de kusura bakma!
  • iş ihtarların sonunda atılmakla bitiyor. Çerkez güldürme adamı ve ben senin takımının aleyhine ne zaman karalamalar yaptım son 1 yıllık dönemdeki yazılarını tekrar oku istersen bir dünya galatasarayı aşalayıcı yazılar yazan çerkez ve che ve sen benim gözümde o (sıfırsın) bunu bil son olarak galatasaray aleyhine yazılacak her ne haber olursa olsun ben yine takımımı korumaya devam edecegim son zamanlarda eskiden senin yaptıgın gibi fazla galatasarayla ugraşan yok ve herkesten spor bölümünde atıp tutmakla rakip takımına iftira yazmakla degil efendice seviyeli yazılar bekliyorum ve şu anda duru su gibisin ama benim gözümde hala bulanık bir su gibisin yine yeni bir topic açıp başlamışsın karalamalara eger spotaj da sorun varsa vergi memurları geregini zaten yaparhttp://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=66502 iyi akşamlar

• ispatlanmayan her haber asılsızdır gazetelerin traj için basın ilke lerine uymadıgını hala ögrenemeyenler var demekki bu işi varsa bile vergi denetim memurları çözecektir.
  • bırakın bu gs kompleksini de kendi takımlarınızın çevirdiklerine bakın...
  • Bence değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.