Şimdi Ara

kemik greftleme (diş) ile ilgili tecrübesi olan var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmplantların konulacağı çene kemiği erimiş ve incelmiş ise kemik grefti (kemik ekleme)
    ile kemik genişletilir. Bu durumda genellikle implant 3 ay sonra konulur.
    kemiğin iyileşme süresi nedeniyle implant yapılıp esas porselen dişlerin kullanılması
    6 aya kadar uzayabilmektedir. Kemik ekleme (greftleme) suni kemik tozu ile
    veya tercihen hastanın kendi kemiği ile yapılmaktadır.

bu iekilde tarif ediliyor. yani çene kemiği erimişse ve implant için uygun değilse yapay kemik yada hastanın kendi kemiği ile yeniden oluşturulabiliyor.
    başarı oranı nedir acaba bunun? bu operasyonu geçiren oldu mu aramızda?

teşekkürler

• tam bilgim yok bu konuda ama sorup ögrenebileceginiz bir yer önerebilirim .

Dr. Adnan Menderes Yıldırım
    www.adnanmenderesdent.com

yeri istanbul etiler akmerkez karşısındadır.

implant uygulamaları vs yapmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

İmplantların konulacağı çene kemiği erimiş ve incelmiş ise kemik grefti (kemik ekleme)
    ile kemik genişletilir. Bu durumda genellikle implant 3 ay sonra konulur.
    kemiğin iyileşme süresi nedeniyle implant yapılıp esas porselen dişlerin kullanılması
    6 aya kadar uzayabilmektedir. Kemik ekleme (greftleme) suni kemik tozu ile
    veya tercihen hastanın kendi kemiği ile yapılmaktadır.

bu iekilde tarif ediliyor. yani çene kemiği erimişse ve implant için uygun değilse yapay kemik yada hastanın kendi kemiği ile yeniden oluşturulabiliyor.
    başarı oranı nedir acaba bunun? bu operasyonu geçiren oldu mu aramızda?

teşekkürler

bu operasyon son derede başarılıdır. yani büyük ihtimalle olumlu sonuç verir. bazen çenenin simetrik kısmından bazen ise, kalça civarından kemik alınarak operasyon yapılabilir.
    ama greft dediğimiz olayda, bu kemik tozunun yüzde kırkı rezorbe olur. aslında kemik ekleme daha avantajlıdır. ama daha zordur. bazen genel anesteziyle yapılması gerekir.

• teşekkürler
  • demonchild D kullanıcısına yanıt

Hocam bu işlemin fiyatı ne kadar? Benim sağ üstte bir dişim eksik ve damak eridi. Oraya bu işlemi uygulamak istiyorum. Lebran felan kullanılacak diyorlar. 5000₺ dediler. İmplantı da 3000₺ e yapacaklar. Nasıl iş anlamadım. Fazla değil mi?

• Zendo kullanıcısına yanıt

fiyat ne kadar bilmiyorum unuttum ama bu işlem bana yapıldı. ya bildiğin leblebi tozu gibi birşeyi oraya koyuyo hepsi o işte sonra da dikip kapatıyo. bi cacığı yok hocam fiyatta ben yaptırırken bin lira falandı heralde o zamanlar dolar kuru kaçtı ki 6 lira mıydı hiç hatırlamıyorum 5 lira mıydı.. ben o sırada 20lik gömülü diş falan da çektirmiştim. baya bişeyler yapılmıştı

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. haftaya perşembe gidip yaptırcam ben de bakalım. buraya yazarım arkadaşlar faydalansın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.