Şimdi Ara

Kemiklerim Çok İnce Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
20.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizlerin bilgisine güveniyorum arkadaşlar ben 18 yaşındayım 172 boy ve 63 kg'yim ama kemiklerim çok ince yani olduğumdan çok daha küçük gösteriyorum buda beni haliyle çok rahatsız ediyor kollarım o kadar inceki elimle çok rahat bir şekilde kavrayabiliyorum ve gerçekten çok kötü duruyorum bu halimle fena halde takıntı yaptım bu halimi asıl canımı sıkan benden daha küçük çocuklar deve gibi bende aralarında sanki ufak çocukmuşum gibi kalıyorum bir ara arkadaşlarım arasında fena dışlanmıştım bu ince halim yüzünden kimse inanmıyor 18 yaşımda olduğuma kız arakadaşım bile istemeden beni kırdı ve aşkım ne kadar ufak duruyorsun dedi bana çok üzülmüştüm o andan itibaren evde egzersiz yapmaya başladım arkadaşımdan dumbell ve el yayı aldım bu haftada netten Revoflex xtreme diye bir alet aldım uzun zamandır spor yapıyorum ve gerçekten çok kas yaptım ama genede bu görüntüyü silemiyorum arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım doktora gitmeyi planlıyorum hangi bölüme gideyim yaşım geçmeden kurtulayım şu halimden sahiden dışlanmaya başladım ilginç olan bazı arkadaşlarım var benden daha kısa ve zayıf ama benden daha büyük gösteriyor çıldırıcam kilo alarak bir nebze düzeltebilirmiyim yardımınızı itiyorum hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kemiklerin İnce Olmasıyla İlgili Bilgiler

Kemiklerinin ince olması, ister erkek ister kadın olsun, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir durumdur. İnce kemikli olmak genellikle kalıtımsal bir özelliktir, ancak bazı tıbbi durumlar da kemik yapısının ince olmasına neden olabilir.

İnce Kemiklerin Nedenleri

• Genetik: İnce kemikler genellikle aileden miras kalır.
    • Beslenme eksiklikleri: Kalsiyum ve D vitamini eksiklikleri kemiklerin zayıflamasına ve incelmesine neden olabilir.
    • Bazı tıbbi durumlar: Hipotiroidizm, osteoporoz ve bazı kanser türleri kemiklerin ince olmasına katkıda bulunabilir.

İnce Kemiklerin Belirtileri

• Kemiklerin kolay kırılması
    • Sık görülen kırıklar
    • Duruş bozuklukları
    • Boy kısalığı

İnce Kemiklerle İlgili Riskler

İnce kemikler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli riskler taşır:

• Kırıklar: İnce kemikler daha kolay kırılır ve iyileşmesi daha uzun sürebilir.
    • Osteoporoz: İnce kemiklere sahip kişilerde osteoporoz geliştirme riski daha yüksektir, bu da kemikleri daha da zayıflatan bir durumdur.
    • Duruş bozuklukları: İnce kemikler, duruş bozukluklarına neden olabilecek omurganın zayıflamasına yol açabilir.

Tedavi Seçenekleri

İnce kemiklerin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Bazı tedavi seçenekleri şunlardır:

• Beslenme değişiklikleri: Kalsiyum ve D vitamini açısından zengin besinler tüketmek ince kemikleri güçlendirmeye yardımcı olabilir.
    • Takviyeler: Kalsiyum ve D vitamini takviyeleri kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • İlaçlar: Osteoporoz gibi altta yatan tıbbi durumlar için ilaçlar reçete edilebilir.

İnce kemiklerin varsa, risklerini azaltmaya ve kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için önlemler almak önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek ince kemiklerin neden olduğu sorunları önlemeye veya yönetmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Acil spor salonuna yazil ve 1 yil body yap omuzlarin genisler bol bol yemek yersin kilo alirsin bende senin gibiydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bol bol yagli yemek ye yasim 18 boyum 1.80 kilom 60 hicde ince degilim ben herkes vucudumu cok begeniyor sekli ucgen zaten her gun 100 mekik 50 şınav 25 barfix cekiyodum(1 yıldır hic yapmadim ama 4 yil falan hergun yaptım)bunun baya etkisi var birde antreman yapinca vucudum hemen siser yani sekil alır bu ozelligimi cok seviyorum mesela çok yemek yiyorum fakat kilo almiyorum sana tavsiyem takma bosver

• Peki abi sen kaç yaşındasın ve ne kadar ilerleme kaydettin? Arkadaşlarımın arasında çok ufak tefek kalıyorum yeminle çok kötü bozuluyorum spor yapıyorum evde ve sayiden güçlü kemiklerim bilek güreşinde benden ço kdaha büyükleri yenebiliyorum ama kollarımı göreseniz vücudumun yapısını beni 14-15 yaşında çocuk zannedersiniz zamanla gelişme olabilirmi kol bölgemde ve diğer yerlerimde?
  • SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    Kardeş ben kolay, kolay kiloda alamıyorum sürekli sıkıntı yemin ederim yazın spor salonuna yazılmayı düşünüyorum kemiklerime bir faydası olurmu genişleme veya kalınlaşma gibi?
  • hocam illa spor salonuna gitmene gerek yok rocky musigini indir teline kulaklari tak ve mekik cekmeye basla şınav falan parka git ordali spor aletlerini yap ama bunlardan once protein ye kasa donusmesi icin hergun et yersen faydasi olur takma kafana boyle daha guzelsin ;) bi vucudunu cekip at bakıyım ne kadar incesin elimden geldigince sana yardimci olmak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

hocam illa spor salonuna gitmene gerek yok rocky musigini indir teline kulaklari tak ve mekik cekmeye basla şınav falan parka git ordali spor aletlerini yap ama bunlardan once protein ye kasa donusmesi icin hergun et yersen faydasi olur takma kafana boyle daha guzelsin ;) bi vucudunu cekip at bakıyım ne kadar incesin elimden geldigince sana yardimci olmak isterim

Yani kardeş şöyle anlatayım vücudumu çekmeden hani illaki nasıl birşey olduğumu anlarsın 30 bedenim o kadar zayıfım yani 63 Kg olmama rağmen öyle gözüküyorum ayrıca kol bileğimin çevresi 15 cm kız vücudu gibi vücut var yeminle kız arkadaşım 53 Kg kolları benden daha kalın gülsemmi, ağlasammı bilmiyorum yemin ederimki böyle kalmaktan korkuyorum açıkçası boyda yok zaten fazla yarın doktora gidicektim kemik yapımın ince olmasıyla ilgili milleti kıskanır oldum vücutlarına baktıkça benimki neden böyle değil diyorum vallahi. Buda kollarımın ne kadar ince olduğunun göstergesi yani 10 yaşındaki çocuktan farksız yeminle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok tipsizim yardım beyler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordima89

quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

hocam illa spor salonuna gitmene gerek yok rocky musigini indir teline kulaklari tak ve mekik cekmeye basla şınav falan parka git ordali spor aletlerini yap ama bunlardan once protein ye kasa donusmesi icin hergun et yersen faydasi olur takma kafana boyle daha guzelsin ;) bi vucudunu cekip at bakıyım ne kadar incesin elimden geldigince sana yardimci olmak isterim

Yani kardeş şöyle anlatayım vücudumu çekmeden hani illaki nasıl birşey olduğumu anlarsın 30 bedenim o kadar zayıfım yani 63 Kg olmama rağmen öyle gözüküyorum ayrıca kol bileğimin çevresi 15 cm kız vücudu gibi vücut var yeminle kız arkadaşım 53 Kg kolları benden daha kalın gülsemmi, ağlasammı bilmiyorum yemin ederimki böyle kalmaktan korkuyorum açıkçası boyda yok zaten fazla yarın doktora gidicektim kemik yapımın ince olmasıyla ilgili milleti kıskanır oldum vücutlarına baktıkça benimki neden böyle değil diyorum vallahi. Buda kollarımın ne kadar ince olduğunun göstergesi yani 10 yaşındaki çocuktan farksız yeminle.

takma hocam güldüğüme bakma ama alış sonra çalış emin ol aşarsın

• Kemikler büyümez, genişlemez. Kas kütlen arttığı için birazcık daha iri görünürsün birkaç sene sonra.
  • Kardesim birebir beni tanitmışsınız 1.72 boy 55 kg bileğimi rahatça kavrayabiliyorum..aynı sıkıntilari bende yasadim..spora gittim 5 ay kemiklerde bi degisim olmadi ama farkedilir dercede kollar omuzlar gelisti..kardesim kemiker genetiktir anne karninda gelisirse gelisir..sonra en buyuk gelisim kucuk yaslarda devam eder ta ki 30 yasina kadar ama 20 sinden sonra gözle gorulur bi gelisim bekleme..kendini oldugun gibi sev birak cevrendekiler ne derse desin ve bu dunyanın fani olduğunu unutma!!! Vesselam

• Demek sevgilin var ha?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de hem elim, bilegim ve ayagim kucuk ama hic dert etmedim. Sadece bot ararken canimi sikiyo

• Konu açılalı baya olmuş ama yinede yazayım.Öncelikle moralini bozmak istemem ama genetik olarak ufak ve dar yapılısın yapacak bir şey yok.İstediğin kadar kas yapabilirsin ama kemik yapısını asla değiştiremezsin yine ufak görünürsün.Kısacası genetik ne derse öyle olursun o yüzden boşuna uğraşma.Ama bazen belli olmuyor.Boy ortalaması 1.65 olan aileden 1.90 boyunda ve sağlam kalıplı çocuklar doğabiliyor birazda şansa bağlı :D Tip olarak genç gösteriyorsan testosteron ile alakalı bir durumdur büyük ihtimal.Testosteron oranı yüksek olan biri daha çok erkeklik hormonu salgılar bu nedenle ergenliğe daha erken girer daha iri yarı ve kuvvetli olur ama bazıları 16-17 yaşında ergenlik belirtileri yeni başlar bunların ise düşüktür.Sen bu kesimdensin büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFaceless -- 4 Ocak 2017; 13:16:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.