Şimdi Ara

Kendi Cam Suyumuzu Yapalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
4
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arifomer
    5 lt saf suya 2 kapak oto şampuanı 1 kapak pril ve saçma olacak belki ama renk vermesi ve kir çıkarıcı özelliğinden dolayı domestosun klosette çözünen mavi tabletlerinin dörtte biri.

Bu cümleyi okurken yemekteyiz programında kendisi görünmeyen anca konuşan adam karşımdaymış gibi hissettim.
  • Ben direk çeşme suyuna kullandığım şampuanı döküp çalkalıyorum köpüklü köpüklü dolduruyorum. Gayet iyi de temizliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

antifiriz camsil su yeterli

camsil yalar o camları valla
  • Ben de kokulu cam suyu kullanıyorum. Gayet iyi temizliyor. Bence bu konuda önemli olan sileceklerin iyi olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Yalamıyor ya :) Silgeçlerde problem diyorum ben. Silgeçlerin yalaması lazım ama benimkiler tırt . Bende rahatsız oluyorum ancak mecbur arkadaş .. Hele o yağmurdan sonraki öndeki araçlardan gelen çamur ve su damlacıklarının ön camın ulaşılamaz yerlerine yapışıp arabaya sanki köy yolundan çıkmış gibi bir hava vermesi hoşuma gitmiyor... Ancak alışıyor gibiyim...

Domestos değilde gazete iyi parlatıyor :D Camsille gazete ne hikmetse ev camlarını da araba camlarını da iyi parlatıyor ... Bu gazetenin hikmeti nedir anlamış değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: greencher

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Yalamıyor ya :) Silgeçlerde problem diyorum ben. Silgeçlerin yalaması lazım ama benimkiler tırt . Bende rahatsız oluyorum ancak mecbur arkadaş .. Hele o yağmurdan sonraki öndeki araçlardan gelen çamur ve su damlacıklarının ön camın ulaşılamaz yerlerine yapışıp arabaya sanki köy yolundan çıkmış gibi bir hava vermesi hoşuma gitmiyor... Ancak alışıyor gibiyim...

Domestos değilde gazete iyi parlatıyor :D Camsille gazete ne hikmetse ev camlarını da araba camlarını da iyi parlatıyor ... Bu gazetenin hikmeti nedir anlamış değilim :)

Gazete iz brakmıyor şeker çuvalından yapılma bez gibi biyerde :)

• cok enteresan..

turkiyenin en onemli eczacilarindan, ismini cogunuzun bildigi bir hocamiz ile 4 senem gecti.. artik baba-ogul iliskimiz oldu...

kendisiyle kozmetik laboratuarinda calisirken bir gun cam suyu da yapmistim..

%99'dan fazlasi bildiginiz su'dur..

%0.1-3 oraninda noniyonik, bir o kadar da iyonik temizleyici madde icerir..

keyfinize gore biraz yag cozucu de katilabilir..

yine keyfinize gore mavi renkli boyalardan ekleyebilirsiniz..

formul eski defterde duruyordu.. bakmam lazim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Kendi Cam Suyumuzu Yapalım

http://www.hepsiburada.com/liste/purgator-nanotec-cam-temizleme-tabletleri-6-li-ekopaket-limon-kokulu-114015

Tablet ürünleri denediniz mi? 5lt suya karıştırıp kullanıyorum memnunum mavi cam sularından daha iyi.

• En güzeli suyun içine biraz bulaşık deterjanın'dan karıştırmak çünkü domestos vs. tarzı ürünler aracın boyasına veya sileceklerin lastiklerine zarar verebilir.
  • İçine 1 kapakta 97 oktan benzin koy camlar görünmez olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben silecek suyu bitince bim den camsillerden alıp dolduruorum içine su falan ilave etmeden direk camsil katkısız. Bir sorun olurmu acaba?????
  • Sadece camsil koyuyorum sorun olur mu?

• Depoya 2 çay bardağı sirke atsak mı ki?
  • Bu kadar kasmaya gerek yok.

Alırsınız komple camsili doldurursunuz gider. Silecekleriniz iyiyse kaymak gibi yapar. Yok ben onla uğraşamam derseniz normal suyu alır, iyice kaynatır, soğutur koyarısınız. (Kireçten arındırmak için.)

Yoksa parlak ön cam sadece fıskiye ile bitecek iş değil. Arada bir camları güzelce silmek gerek.
  • Karışımınız ne olur bilmem ama sakın ha sakın oto şampuanı koymayın. Bende Ziebart'ın ürünü olan bir oto şampuanı vardı tabi bende akıllıyım ya ondan koydum silecek suyuna. Koymaz olaydım. Camı temizlemek isterken iyice kirletiyordum yağlı yağlı oluyordu falan, silecek suyuyla birlikte kireç pislik ne varsa geliyordu cama.

Sakın ha sakın oto şampuanı koymayın!
  • Domestos da camasir suyu katkisi var aman diyim.
    normal su + bimden alacaginiz cam sil in 4 te 1 i fazlasıyla isinizi gorur

• 3 gündür su deposunda su yok. Bi ara 5lt damacana erikli alıp eklemem lazım.

• Yillarin cozumu burda

Kisin

Bimden 1 sise kolonya
    1 sise camsil
    1 sise 5 lt icme suyu alinir
    Toplam 5 lira

Yazin
    Kolonya haric camsil ve su

Gereksiz para vermeye gerek yok

Camsil ve kolonya hicbiyere zarar vermez
    Arabanizin boyasi sandiginizdan cok daha fazla saglamdir
    Silgilerde daha uzun dayanir

• Kirec musluk Suyu, pet sise vs hepsinde vardir, kirec istemiyorsaniz ya saf su alacaksiniz ya da alternatif olarak klimadan cikan suyu buyuk bir bidonda biriktirip butun sene kullanabilirsiniz. Ayrica suyun icine de konsantre cam suyu deterjanlarindan koyulabilir. Yaz aylarinda klima 19ltlik damacanayi bir kac saat icinde dolduruyor.

• babam ya arabanın camı yıkadığı su ile 3 tane taksi yıkarım o derece 3 dakika su atıyor camadibi geliyor deponun halen basıyor haleenn hastalık ya :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.