Şimdi Ara

Kendi Cam Suyumuzu Yapalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
4
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam suyunu çok sık kullanan biriyim. Tabir yerinde ise toz zerresi olsa camda rahatsız olurum. Ama piyasa da satılan ürünler bana yetersiz geliyor. Ne istediğim gibi temizliyor ne de uzun süre dayanıyor. Zaten çok pahalı cam suları dışında çoğunun boyalı sudan farklı olduğunu düşünmüyorum.

Biz kendimiz bir karışım yapamaz mıyız?

Mesela saf suya ya da içme suyuna ne katarsak daha verimli olur ?

Şahsen aklımda bir karışım var ama emin değilim

düşüncem;

5 lt saf suya 2 kapak oto şampuanı 1 kapak pril ve saçma olacak belki ama renk vermesi ve kir çıkarıcı özelliğinden dolayı domestosun klosette çözünen mavi tabletlerinin dörtte biri.

Sizce bu karışım ne denli doğru? Yoksa silecekleri ve su deposunu elimize alır mıyız ?

Bu konu altında fikir paylaşımında bulunalım...

• benim gibi bir arıza varmı diyordum aha çıktı hacım değiştir o trigeri ben takmıyorum artık ön camdaki lekeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 22 Şubat 2013; 16:32:10 >
  • Su deposunu bilemem sonuçta asit koymayacağız ancak camı aşındırma olasılığı yüksek. Ben suyumu kışın da antifirizimi koyar giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

benim gibi bir arıza varmı diyordum aha çıktı hacım değiştir o trigeri ben takmıyorum artık ön camdaki lekeleri

Valla hocam hiç sorma bazen yolcu koltuğunda otururken bile sürücüye müdahalede bulunup camları silmesini istiyorum. Önümü net görmeyince rahatsız oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

benim gibi bir arıza varmı diyordum aha çıktı hacım değiştir o trigeri ben takmıyorum artık ön camdaki lekeleri

Valla hocam hiç sorma bazen yolcu koltuğunda otururken bile sürücüye müdahalede bulunup camları silmesini istiyorum. Önümü net görmeyince rahatsız oluyorum.

otobanda hiç acımam arabayı 150 den 0 a düşürür sağa çeker o camı silerim

• İnce incede salamı dogradin mı dadindan yinmez ;) bu ne yemek tarifi gibi olmuş cif kullanın gayet iyi temizliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1/4 soğutma suyuna eklenen bildiğimiz antifriz
    3/4 su
    bir iki kapak yüzey temizleyici ile işlem tamam olur...
    ancak antifriz nedeniyle camı yıkar yıkamaz alkol kokusu basar içeriyi...

(yalnız köpüren ürünleri fazla abartmamak.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

İnce incede salamı dogradin mı dadindan yinmez ;) bu ne yemek tarifi gibi olmuş cif kullanın gayet iyi temizliyor

Karışım bu olmalı gibi bir ilham geldi nedenini bilmiyorum
  • antifiriz camsil su yeterli
  • Bende aynı şekilde bu konuda takıntılıyım..Aracımda 6 lt cam suyu deposu var..haftada bir boşalıyor..Bir ara sonax falan alıyordum ama para dayanmıyor..En son bahaustan 3 lt automix sanırım öyle birşey aldım 7 tl ye..6 lt için yarım lt falan ondan koyuyorum..Antifrizli..Şuan için memnunum..Gayet iyi temizliyor..

Normal ev için kullanılan cam-sil , pril tarzı şeyler tavsiye etmem..İçlerinde aşındırıcı olduğundan silecek ömrünüzü azaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errddm -- 22 Şubat 2013; 16:52:47 >
  • Yemek tarifi gibi olmuş

Güzel konu olmuş,takip edelim...
  • quote:

quote:

bu ilginç olmuş

• a101'den 5 liraya 5 litre cam suyu aldım. suyla karıştırdınmı 10 litre oluyor.güzel temizliyor ve kokuyor.

benim takıntımda sileceklerin ulaşmadığı köşeler kalıyor ona takıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRe`i -- 22 Şubat 2013; 17:08:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

a101'den 5 liraya 5 litre cam suyu aldım. suyla karıştırdınmı 10 litre oluyor.güzel temizliyor ve kokuyor.

benim takıntımda sileceklerin ulaşmadığı köşeler kalıyor ona takıyorum

He ya sileceklerin yetismedigi yerler beni de ifrit ediyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

otobanda hiç acımam arabayı 150 den 0 a düşürür sağa çeker o camı silerim

• yapacaginiz karisim uzun vadede boyaya zarar verebilir, sonucta harekt halinde boyaya sicriyor su.

Riske atmaya gerek yok

• Aynı takıntı bende de var, hafta dolmadan bitiyor su depom, devamlı antifirizli suyada para vermek istemiyorum, pet şişeye 4-5 damla pril damlatıp çalkalayıp koyuyorum uzun süredir memnunum...
  • Benim silecek depom da yilda 1 ya da 2 defa bosaliyor yagmur ne guzel temizliyor iste arkadas var ama arabaya biner binmez benim tarafa uzanip camlari temizliyor. Bence takmayin bu kadar dogrudan gunes gelmedigi surece kirli cam bir sey yapmiyor

Su olarak da bahcedeki hortumu arabaya kadar cekip dolduruyorum bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 22 Şubat 2013; 17:59:21 >
  • depoyu musluk suyu ile değilde şişe su ( kireç olmaması için ) ile doldurur üzerine yarım litre veya bazen biraz fazla antifirizli cam suyu döküp kullanıyorum yazın böyle kışın iş değişiyor tabi
  • bende bi ara camsil koyuyordum bi miktar başkada bildiğin musluk suyu. iyi oluyodu. bunu deneyen neden yok :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.