Şimdi Ara

Kendi işini kendin yap vol.2 TAMPON BOYAMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
8
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çizik şeklindeyse pasta cila atılıp kalan çiziklere rötuş yapılabilir hocam. Araç renginize göre 10 ml rötuş boyası yaptırın sanayide 10-15 lira bişey olması lazım. Fırçanın ucunu iyice inceltip çiziği doldurucak şekilde boya çekin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Bahçemiz var ama garajımız yok ama mühendis olduğumda kendime yaptırıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O da bir gün olur inşallah. Ben de oksijen sensörünü değiştirmek için arabayı ormana götürüp tümsek bir yere getirip yeri hafif eşeledim. (Aşağıdan ulaşıp takmak daha kolay oluyor) Bir kaç defa temizledim yine motora fazla yakıt gönderiyordu. Ben de gidip yeni bir tane alıp taktım, şuan sıkıntı yok. Ustaya(!) kalsa enjektörleri değiştircek ama yaptık işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 27 Eylül 2018; 11:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Eyvallah hocam :) neden korkuyorsunuz hocam :) ne kaybedersiniz ki? En kötü ne olabilir? :)
    Yamalı bohça gibi yaptım geçen gün, neyse ki önce kapak alıp onda denemiştim :D zımpara işinde bocalıyorum elim ince işe hiç yatkın değil...
  • quote:

Hocam öncelikle oto boyacıya gidip sprey plastik astarı, boya kodunuza göre boya sprey, sprey parlak vernik, 2000 ve 3000 zımpara alıyorsunuz.

1. Aracı güzelce yıkıyorsunuz
    2. Boyayacağınız bölgeyi önce 2000 ardından 3000 zımpara ile sulu şekilde zımparalıyorsunuz. (Camsil şişesine su doldurun zımpara yaparken sürekli su sıkın)
    3. Zımpara işleminden sonra o bölgeyi iyice yıkayın arkasından mutlaka kurulayın
    4. Tek kat plastik astarı atın ( boyanın yüzeye tutunmasını sağlar)
    5- astar kuruduktan sonra min 2 max 4 kat boya atın. Katlar arasından 15er dk bekleyin
    6- boya kuruduktan sonra her yere eşit miktarda vernik püskürtün tek kat olacak şekilde vernikte attıktan sonra boyama işlemi tamamdır.

Banim tavsiyem en az 1 gün bekledikten sonra boyadığınız bölgeye pasta cila atarsanız daha parlak ve pürüzsüz yüzey elde edersiniz. Kolay gelsin :)
    Çok teşekkür ediyorum. Bence Boyacılar bu katlardan bir iki eksik yapıyodur çünkü dayanıksız oluyor 😁

• Merdomable kullanıcısına yanıt
    Zamanla alışır hocam :)

• Sucra kullanıcısına yanıt
    Yaparlar hocam 😁 herşeyi beklerim ben :D

• Hocam eline saglik. Plaka 45, Manisa'da misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-45 E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam :) aynen manisa merkez

• Ben de 2001 clio hb için deneyeceğim. Fotoğraf atarım.

• Kendi işini kendin yap vol.2 TAMPON BOYAMA

Kendi işini kendin yap vol.2 TAMPON BOYAMA

Ön arka tamponları boyadım. Güzel oldu. Detayli fotograf çekmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Eyvallah hocam :) aynen manisa merkez
    Metalik boya için boya markası öneriniz var mı hocam?

Arabaya body kit aldım boyasız geldi, 500 liraya boyarım abi diyen çıktı sanayide.

Siyah plastik sonuçta, renk tutsa gri araçla yeter herhalde.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam araç rengine boyayacaksan her hangi bir boyacıda aracınızın renk koduna göre boya bastırın.

Eğer mat ya da parlak siyaha boyayacaksanız akçalı boya şu an piyasanın en iyilerinden.

• serhatcn kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık güzel olmuş👍🏻

Teşekkürler hocam. Ama boya bastırsak onu nasıl uygularız? Boya tabancası mı lazım olacak yoksa doğrudan sprey olarak mı veriyorlar

Sprey olarak basıyorlar hocam :) manisada ben 1 ay önce sordum 400 mllik spreyi 30 liraya basıyorlar. Zaten akçalı dediğim boya 25 lira fiyat olarakta gayet uygun :)

İyiymiş de şimdi baktım o marka sadece istanbul görünüyor iletişim adresi olarak. Hatayda öyle sipariş üzerine boya basan boyacı bulabileceğimi de pek sanmıyorum ama yarın araştırayım kısmetse. Tekrar teşekkürler bilgi için hocam

Bende sorarım hocam gerekirse burda tekrar sanayiye malum her gün fiyatlar arttıyor iletişimde kalalım👍🏻 ne demek hocam ben teşekkür ederim

Yok hocam zahmet etmeyin. Ben bakarım varsa bulurum yapan boyacıyı.

Yalnız metalik boya zordur kendin yapamazsın diyen vardı forumda.

Sanayide de plastik astar şart buna yoksa tazyikli su ile kalkar o boya dediler. Hatta asıl pahalı olan plastik astar boyadır diyen usta bile oldu. Astar da aynı şekilde sprey olarak bulunur mu bilginiz var mı yoksa siz sadece tampon boyasını mı araştırdınız?

Bilginiz varsa öğrenmek istedim, fazladan zahmet vermek istemem.

Estağfirullah ne zahmeti hocam.

Hocam plastik astar şart. Astar olmadan boya balık pulu gibi dökülür. Plastik astarını sanayide boyayı alacağınız yerde bulabilirsiniz hocam.

Tona gelince ister istemez ton farkı oluyor hocam. Ayrıca plastik parçalarda ton tutturmak çok çok daha zor. En iyisi benim diyen usta bile sıkıntı yaşıyor. Ben olsam kendim boyardım tonun farkının çok çok farklı olacağını sanmıyorum.

Uygulamaya 2500 zımpara ile sulu zımpara yapıp+1 kat astar+2 kat boya+1 kat vernik atarak yapabilirsiniz. Boya işleminden 1 gün sonra ince pasta ve cila atarsanız daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Malzemelerin hepsini boyacıdan bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.