Ah şu araç kültürümüz keşke gelişseydi hayat standartlarımız iyi olsaydı kendi araçlarımızı kendimiz tamir, yapacak zamana ve kabiliyete sahip olsaydık ne iyi olurdu ya
Hocam sizi YouTube'daki Chrisfix'e benzetiyorum aynı onun gibisiniz.
ben de bir zamanlar R9 springimin siyah tamponlarını mat siyaha boyamıştım. çok güzel olmuştu. şimdi siz yapınca aklıma o geldi..
Eline sağlık hocam devamını bekleriz
sen bu hızla şanzuman da toplarsin hadi hayirlisi
bi ufak dükkan ac bari sanayide hocam harcaniyorsun burda
Yakında sanayide audi topladım ssli diye konu açarsan şaşırmam hocam yaptıklarınızı ilgiyle takip ediyorum
Eline sağlık bende aynalara rötuş yapmaya korkuyorum :D
ben inci beyazı tamponumu söküp komple kendim boyamıştım. kapıma lokal boya atan kaportocudan daha iyi renk tutmuştu. sadece vernik olayı spreyde yeterli değil o yüzden mat kalmıştı.
merak edenler için kapıdaki boya kodu ile boyacıya gidiyorsunuz spreye boyabasıyorlar 1 tampon en az 3 sprey kutu 4 daha sağlıklı. geniş püskürten sprey ucu. lokal yapcaksanız dar alan sprey ucu. benimkisi gibi inci beyazı ise yine 3 kutu sprey sim ve vernik.
uygulama işine googledan bakın.
köşelerdeki çiziklere lokal yapmaktan korkmayın kapanıyorda düz zeminlerde lokale siz kalkmayın zordur
Hocam verdiğiniz emek için ve paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Keşke tamponu kapalı yerde boyasaydınız. Malum dışarıda bir sürü toz böcek var, kapalı ortamda yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Artık senden "kendi işini kendin yap,sıfırdan otomobil üretimi "diye bir başlık bekliyorum
Bunun çözümü var mı ? sadece bu kadarlada değil her yerinde sürtünmeler var çok derin...komple tampon boya 200 tl
Material-Engineer
kullanıcısına yanıt
Araç plastik tamponu kendi rengini tutturarak boyamak için madde madde neler yapmamız lazım rica etsem yazar mısınız. Çünkü boyaya tam uyumlu sprey boya nasıl bulunur bilmiyorum olay burda başlamadan bitiyor
Sucra
kullanıcısına yanıt
Hocam öncelikle oto boyacıya gidip sprey plastik astarı, boya kodunuza göre boya sprey, sprey parlak vernik, 2000 ve 3000 zımpara alıyorsunuz.
1. Aracı güzelce yıkıyorsunuz 2. Boyayacağınız bölgeyi önce 2000 ardından 3000 zımpara ile sulu şekilde zımparalıyorsunuz. (Camsil şişesine su doldurun zımpara yaparken sürekli su sıkın) 3. Zımpara işleminden sonra o bölgeyi iyice yıkayın arkasından mutlaka kurulayın 4. Tek kat plastik astarı atın ( boyanın yüzeye tutunmasını sağlar) 5- astar kuruduktan sonra min 2 max 4 kat boya atın. Katlar arasından 15er dk bekleyin 6- boya kuruduktan sonra her yere eşit miktarda vernik püskürtün tek kat olacak şekilde vernikte attıktan sonra boyama işlemi tamamdır.
Banim tavsiyem en az 1 gün bekledikten sonra boyadığınız bölgeye pasta cila atarsanız daha parlak ve pürüzsüz yüzey elde edersiniz. Kolay gelsin :)
DarthWorm
kullanıcısına yanıt
Derin değil gibi duruyor hocam o siyahlıklar başka aracın boyası mı yoksa sizin aracın boyası mı kalkmış anlayamadım tam.
JacobHughes
kullanıcısına yanıt
Maalesef ortamım yok hocam. Kapalı ortam bulabilsem film çekmeyi düşünüyorum ama. Mekan sıkıntım var.
SHADOW
kullanıcısına yanıt
Ah hocam sorma eski clionun silindir kapağını sökecektim. İç işleri bakanı izin vermedi :D yahu her iki şekilde de sanayiye gidecek zaten ne kaybederim kim :D adam ne yaptı sanki 8 tane saplama söktü. Rektefiyeci taşladı adam aldı yeni contayı aldı koydu kapattı kapağı yeni saplamaları sıktı subap ayarı yaptı bitti. Bunu bende yapardım sökme takma sonuçta
Txrboz
kullanıcısına yanıt
Bahçemde küçük bir garajım olması için herşeyimi verebilirim. Ama garajı geçtim bahçem bile yok. Kapının önünde yapayım diyorum park yeri yok. Yokk...
Merdomable
kullanıcısına yanıt
Eyvallah hocam :) neden korkuyorsunuz hocam :) ne kaybedersiniz ki? En kötü ne olabilir? :)
quote:
Orijinalden alıntı: Material-Engineer
Derin değil gibi duruyor hocam o siyahlıklar başka aracın boyası mı yoksa sizin aracın boyası mı kalkmış anlayamadım tam.
Benim arabam değil bu örnek olarak koydum yarın koyacağım fikrinize ihtiyacım olacak... Tampon rengim kum grisi