Bildirim
Kendi LPG ayarını kendi yapmak (76. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
Giriş
-
Tam bilemiyorum ama atikfastta parametrelerde extralarda ateşleme sırası var onumu kasdediyor acaba onu bir kapatıp deneyebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kitim grand yazılım atikfast. Aslında ecu resetleme yapacaktım ama girilen enjektör değeri ohm filan yazan kısımların ayarlarını yapamam diye resetlemedim.obd2 kısmına girdim orda düzeltme seçeneği offtu.. Kapatmış ben on dedim hemen düzeltme miktarı - 3, 2 vs şeklinde devam etti. Söyle baştan bir ayar otomatik kalibrasyon yapmak istiyorum. Ecu restleme işine gireyim mi hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence girmeyin resetlemeye gerek yok dediğiniz gibi birçok parametre var reset yapacaksanız her sayfanın tektek ekran resmini alın, bir problammi var neden reset atmak istiyorsunuz
Hocam aracımda tekleme ve rplantide dalgalanma var. Buji bobin diğer aklınıza gelen her şey yapildi.
Su otomatik kalibrasyonu bir yapabilirsem çok iyi olacak.
Merhaba tekleme ve rolanti sorunu ayardan dolayı olmaz genellikle,
1 benzinde bu sorun varmı enönemli konu bu çok hafif de nadir de olsa varsa lpg den değildir
Tavsiyem bir süre benzinde kullanın gözlemleyin, şuan benzin fiyatları da uygunken bunu deneyin hatta lpg yi tamamen bitirip deneyin
2 benzinde hiç sorun yok ohalde lpg de sırayla enjektörler hortumlar regülatör ecu tank şamandırası olabilir
Bulması zor
Enjektörden manifolda giden hortumları bir kontrol edin çatlak falan varsa değiştirtin, ordan birşekilde hava sızdırdığı zaman butür problemlere neden oluyor, hatta benzinle kullanırken de sorun çıkarıyor, manifolda giren metal nozulların dibinden bile hava alabilir, araba çalışırken kulağınızı iyice yaklaştırıp dinleyin fıs fıs oralardan ses geliyormu diye
Enjektörlerden biri arızalıysa yine bu problemi yapar, bir penseyle araç çalışırken enjektörden çıkan hortumları sırayla sıkın, sıkınca motorda bir fark olmuyorsa o enjektörde sorun vardır, birde bazen düşük devirde belli olmuyor bu enjektör arızası gaza basıp denenebilir
Eğer bunlardan diğerlerini deneyerek bulabilirsiniz, örneğin ecu den şüpheleniyorsanız bir atiker bayisine gidip ecu yu değiştirip bir kaçgün deneyin en iyi yol bu olsa gerek, eğer ecu arızalıysa kalibrasyorla düzelmez zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam dediklerinizi 5 aydır sırasıyla baktırdım. Otomatik kalibrosysn şimdi yapabildim. Rölanti satırında Ltf ve Stf toplamı - 12 civarındaydı. Bende sütünü seçip - 12 değer verdim. Tam sıfırlamadi ama. Sonra obd düzeltme aktif ettim ve çıkış yaptım.
Çıkış yapınca bu ayarlar kaydedilmis mıdır? Yaptığım ayarlari kaydetmek için ne yapmam lazım. Çıkarken kayıt etmek istiyor musun dedi evet dedim ama ayarı kaydediyor o şekilde daha sonra yüklemek için.
Her menüde altta rec tuşu var ona mı basmak lazım acaba?
Değişiklik yapınca direk kaydediyor birşey yapmanıza gerek yok
Bir de eskiden motor sıcakken 2 saniyede lpg geçiyordu şimdi 10 saniye sürüyor hangi ayarı bozdum acaba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah58 -- 5 Haziran 2020; 16:26:31 >
Gaçiş Sıcaklığı aynıysa gecikme süresi gibi birşey var
Evet aynı nerde acaba o ayar bir türlü bulamadım.
Sıcaklığın hemen altında olması lazım
Size çok zahmet verdim cvplar içn tekrar tsk ederimquote:
Orijinalden alıntı: dndd
Sıcaklığın hemen altında olması lazım
Herkese merhaba,
2001 Model monde Mk3 aracıdma Prins'in VSI lpg kiti mevcut.
Saçma sapan bir montajdan kendi imkanlarım ile sistemi çalışır hale getirdim.
Ayarımı da artık kendim yapmak istiyorum, pc ile aram iyi teknik olarak da elim iyidir.
Bu konuda destek olursanız sevinirim.
Kablo almak istiyorum ama gördüğüm kadarıyla vsı / technomax vs için ayrı kablolar gerekiyor.
Doğru kablo için yönlendirebilir misiniz ? -
Merhaba,
Yanlış hatırlamıyorsam techte konusu vardı, montajınız baya kötüydü ilk başta.
vsı ve vsı2 kitlerine servis dışında baglanılamıyor diye biliyorum. Hatta vsı2 'nin kablosu çok fahiş fiyattı bir zamanlar. Kablo satan yerlerle görüşebilirseniz en sağlıklısı olur.
Yalniz technomax kiti temelde omvl marka olduğu için ayar kablosu vsı a uymayacaktır.
Doğrudur techturkey de mondeo mk3 olarak konusu mevcut.
Saçma sapan hortum boyları vs derken doğru borulama ve tesisat iyileştirmesi ile sistem stabil çalışıyor.
Ayar kablosu içinhttp://lpgkablo.com/ firması ile irtibat halindeyim, ecu ve düğme fotosu istediler attım ürün mevcutmuş ellerinde.
150 TL de fiyat verdiler bakalım alıp deneyeceğim.
@ersin310
edit: web sitesindeki numaradan iletişime geçtik fakat site üzerinden değil eft/ürün gönderimi şeklinde satışı olduğu için almadım.
Zira her iban gönderene eft yapacak değiliz, site üzerinde de satışı yokmuş ürünün (sebebini çözemedim yasal bir kısıt mı var acaba)
neticede almadım, önerilere açığım hala.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_kaan_ -- 18 Haziran 2020; 14:19:22 >
-
O siteden son 5 yılda 2 kablo ve bir de brc map sensörü aldım, hatta program cd sini kaybettiğim için bir kere de ücretsiz cd yolladılar, hepsi faturalı geldi. Özetle güvenilir bir firma. Size ilk alışverişte böyle denk geldiği için güvenemekte haklısınız tabi. Yine de alırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Prins kablosu az satıldığı için siteye koymamış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi prins ile ilgili yasal bir durum da olabilir (lpg programı lisansı vs).
Yine o sitenin forumuna göz atabilirsiniz ayar konuları için. Ana konu lpg ayarı olduğu için baya bilgi ve tecrübe var. Prins için fazla konu yok ama temel prensipleri öğrenmek için faydalı olur. -
Ben ürünü satıyor olsam şunu önerirdim müşteriyi kaçırmamak için x marka için satılan aynı fiyattaki ürünü ekleyin sepete satın alın, spiarş numarsını bana gönderin ben size Prins olanı göndereceğim derdim.
Ama doğrudan iban paylaşınca çok itibar edemedim, firmayı tanımıyorum ilk alışverişim, internet alemindeki manasız hareketleri de göz önüne alırsak sanırım eft yapmamakta haklıyım :)
Tek satıcı değilse bu arkadaşlar başka alternatif satıcı bulur oradan alırım ne yapalım.
Link var mı konuları için ? Bir de oraya yazalım meramımızı belki destek olurlar. -
Kesinlikle haklısınız, ayrıca dediğiniz yöntem gayet kolay aslında, niye böyle düşünmedilerse.
Link aşağıda, ama nedense bir hata var, sayfa açılmıyor. İyice şüpheleneceksiniz şimdi yalnız foruma bir şey olursa üzülürüm gerçekten. Ne konular döndü, exceller paylaşıldı orada. https://mscsi.net/destek/
ben filtre alışverişlerini de aşağıdaki siteden yapıyorum, şimdiye kadar memnunum. belki kablo da vardır.https://www.lpgyedekparca.com/
-
link açılmadı, keşke açılsaydı okur bilgi edinirdik.quote:
Orijinalden alıntı: ersin310
Kesinlikle haklısınız, ayrıca dediğiniz yöntem gayet kolay aslında, niye böyle düşünmedilerse.
Link aşağıda, ama nedense bir hata var, sayfa açılmıyor. İyice şüpheleneceksiniz şimdi yalnız foruma bir şey olursa üzülürüm gerçekten. Ne konular döndü, exceller paylaşıldı orada. https://mscsi.net/destek/
ben filtre alışverişlerini de aşağıdaki siteden yapıyorum, şimdiye kadar memnunum. belki kablo da vardır.https://www.lpgyedekparca.com/
yedek parça olarak ben de bu siteden alışveriş yaptım gayet sorunsuz şekilde.
ENteresandır bu sitede de prins yazmıyor, regülatör tamir takımı için "p tipi" yazıyor.LPG YEDEK PARÇA - Güvenli Alışverişin AdresiP Tipi Regülatör Tamirihttps://www.lpgyedekparca.com/p-tipi-vsi-regulator-tamiri
Firma çözüm üretseydi hazır müşteriyi kaçırmayacaktı :) sağlık olsun.
Yanlış da anlaşılmak istemem firmaya bir isnadım yok, sadece ben böyle alışverişi tercih etmiyorum (eft / ürün şeklinde)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X