Şimdi Ara

kendi modemimizi kullanabiliyor muyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Superonline'dan kullanıcı adı/şifre alarak kendi modemimizi kullanabiliyor muyuz? Bilen var mı? Eskiden (3-4 sene önce) kabul etmiyorlardı diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Hayır

Cevap için teşekkürler. Yakın zamanda mı öğrendiğiniz bir bilgi? Güzel bir modem yatırımı yapmıştımda yazık olmasın diye soruyorum :)

• Adsl vdsl ise kullanabilirsin ama.

• Ibanez@Forum I kullanıcısına yanıt

Hocam isterseniz Huawei HG255s modem konusunu bir inceleyin. Kullanıcı adı/Şifrenizi oradaki yöntemle öğrenip kullanabilirsiniz. Kendim Xiaomi routerımı kullanıyorum.

• Kullanabilirsiniz, ben de Turkcell Superonline Fiber İnternet üyesiyim(FTTB). Farklı modem kullanıyorum. Superonline'nın verdiği modem ZTE H267A V1, ben Mi Router 4A Gigabit Edition kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: forgottenh

Kullanabilirsiniz, ben de Turkcell Superonline Fiber İnternet üyesiyim(FTTB). Farklı modem kullanıyorum. Superonline'nın verdiği modem ZTE H267A V1, ben Mi Router 4A Gigabit Edition kullanıyorum.

Cevap için teşekkürler ama emin olmak için soruyorum Mi Router'ın modem özelliği var mı? Yani ZTE'yi komple devre dışı mı bırakıyorsunuz yoksa ZTE ile birlikte mi kullanıyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogfituto

Hocam isterseniz Huawei HG255s modem konusunu bir inceleyin. Kullanıcı adı/Şifrenizi oradaki yöntemle öğrenip kullanabilirsiniz. Kendim Xiaomi routerımı kullanıyorum.

Cevap için teşekkürler. Xiaomi'yi tek başına mı kullanıyorsunuz? Modem özelliği var mı?

Eve gelen ethernet kablosunu direk Mi Routera takıyorum. ZTE takılı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam evinizdeki altyapı FTTH ise yani ONT cihazı var ise modeminizin yanında direkt ondan gelen etherneti Xiaomi Router'ın wan girişine takın. Ancak yukarıdaki arkadaş gibi FTTB ise yani ethernet kablosu ek cihaza gerek kalmadan duvardan geliyorsa yine aynı şekilde direk modem/routerınızın wan girişine takabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken altyapınız FTTB ise şu anki modeminizin mac adresini klonlamanız lazım. FTTH'da böyle bir zorunluluk yok ancak ben garanti olsun diye yine de mac clone yaptım. Sadece Xiaomi Router kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogfituto -- 2 Aralık 2020; 10:53:16 >
  • ogfituto kullanıcısına yanıt
    Mac clone yapmadan kullanıyorum.

• forgottenh F kullanıcısına yanıt

Hocam valla ben forumdakilerin yazdıklarına göre dedim. Kendi evimde FTTH'da gerekmiyor ancak siz öyle diyorsanız öyledir. Bu arada ben de 4A Gigabit versiyonunu kullanıyorum. Duvar delme özelliğini bulamadım avrupa firmwareda. Sizde açık mı bu özellik?

• Duvardan gelen fiber kabloyu takip kullanabilecegimiz bir modem var mi? Su an iki cihaz var, bosuna kalabalik yapiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 3 Aralık 2020; 22:40:56 >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt

Hocam Huawei'nin yeni modemi var. Wifi6 destekli ve ONT cihazı(küçük kutu) modemin içine entegre. Müşteri hizmetlerini arayıp talep etmeyi deneyebilirsiniz.

Daha once kullandigim Huawei modemden hic memnun degildim, ayni seylerin basima gelmesinden korktum simdi markayi duyunca:)

Hocam valla forumdaki birkaç kişi hariç o modemden de memnun olan pek yok. En iyisi kullanıcı adı/şifre öğrenerek kendi modeminizi kullanmak.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim hocam. Yapilanlari uygulayarak kullanici adi ve sifreyi ogrenrbilirim sanirim. Peki Ont cihazi kullanmadan direk olarak kullanabilecegim farkli modeller var mi?

ONT cihazının da kendi arayüzünden kurulum ve MAC adresi ayarlaması yapılması gerektiği için solun verdiği yeni routerlar dışında mümkün olacağını pek sanmıyorum. Onun dışında kendi ONT cihazını kullanmak isteyen bir arkadaş vardı forumda bir ara ama ne yaptı bilemiyorum. Çok da büyük bir cihaz değil aslında ama alan darsa kalabalık yapar, siz de haklısınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.