Şimdi Ara

Kendi motorunu geliştiren markalar hangileri? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
1
Favori
6.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

Ferrari ve Maserati motorlarini da Fiat mi gelistirmis oluyor bu durumda?

Eve çünki mülkiyet hakkı fiat' a ait.

Hatta F430'un motorunda bizim bursa fabrikasında çalışan Nazım ustanın parmağı varmış. Öyle diyolla.

Ben direk sahibindendeki ilanima zam yapiyorum o zaman. 5 bin ideal mi?

Evet gayet ideal ve ayrıca bu durum sonucunda bir fiat kullanıcısı olarak bu durumdan + bonus prestij paketi kazandığınızı unutmayınız.

Boru değil Ferrari'nin motorlarını geliştiriyorsunuz.

yilbasinda da 1. cinkoyu ilk ben yapmistim. sansli adamim yemin ediyorum.

• Yukarıda saydığım ilişki yüzünden LAmborghini modellerinde Audi parçaları tasarımları görmek mümkün.Ya da Porsche ye 3.0 TDI motor koyabiliyor Vw.

Fakat bir ferraride Fiat izi görmek imkansızdır.Karışamazlar..

Hadi Ferrariye yapsınlar bakalım yapabiliyorlar mı??

Çünkü anlaşmadan anlaşmaya fark var.ŞArtlar var vs.

Sözleşmeleri şartları bilmiyoruz fakat yapılanlar bize fikir veriyor...

Farkı anlayabilenler için yazdım.Ufaklıklar kumda oynuyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 13 Ocak 2012; 3:13:20 >
  • bahçıvan aşçıya aşçı hizmetçiye hizmetçi patrona,lambo bugattiye bugatti audiye audi ferroya.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

bahçıvan aşçıya aşçı hizmetçiye hizmetçi patrona,lambo bugattiye bugatti audiye audi ferroya.......

O sahnede arkadaki film afişleri geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: master_monster

Hiç kimse başlıkla ilgili bir açıklama yapmamış. Kendisi motor üretmeyen marka yok gibi. Sadece sorun şu ki maliyet sebebiyle tüm motor çeşitlerini kendisi üretmeyen markalar var.

Bununla beraber, PSA grubunun Ford, Volvo, Mazda'ya verdiği dizel motor ve Fiat'ın Opel ve Chevrolet'e verdiği 1.3 lük multijet motor en çok paylaşılan motorlar herhalde.

Sadece Fiat değil bu motor General Motors ve Fiat ortaklığı ile geliştirildi

Bu motor konusunda sadece tasarım paylaşımı söz konusu bildiğim kadarıyla. Yani beraber geliştirme değil.

• General motors dizel motordan ne anlar, 1.3 multijet de rol oynadıklarını sanmıyorum, amerikada millet 1600cc den düşük motordan haberdar değil daha

2000cc ye binenlere pinti gözüyle bakıyorlar, o kadar diyim
  • Fiatın Multijet motoru 30-40 marka tarafından kullanılıyor.

Renault Nissan aynı motorları kullanıyor.

Wv grubu altında Wv , Audi , Seat , Skoda aynı motorlar ve ayni ekipmanlar.

Dizel motorlar için Ford , Citroen ve Peugeot aynı motora yatırım yapıp kullanıyor.

Kia , Hyundai aynı motorları kullanıyor.

Dünya küçüldükçe , teknoloji geliştikçe insan firmaların kendi motorlarını üretmesini bekliyor ama nedense 3-4 firma bir araya gelip beraber yapıyorlar.

Maliyetler yüksek galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

General motors dizel motordan ne anlar, 1.3 multijet de rol oynadıklarını sanmıyorum, amerikada millet 1600cc den düşük motordan haberdar değil daha

2000cc ye binenlere pinti gözüyle bakıyorlar, o kadar diyim

Eski bir opel bayi sahibiyle görüştük. General motors motor yapamıyor dedi:) Aynı 1,6 motoru allayıp pullayıp koyuyor aracına dedi. Acaba Türkiye piyasası ciddi görülmüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Ferrari-BMW-Honda

Gerisi zerzavat.

Mercedes'te mi? ya Porsche,Japonlar? çok dar görüşlü bir yorum olmuş.

haha dostum onun gorusleri hicbir zaman genis olmamistir :) mercedesin 1.6dizel motoru simdilik yok.a ve b serisindeki motorlar mits. degil mercedesindir bilginize..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

128 çıktı

Peki IQ seviyesi 130 dan fazla olupta amerikan hapishanelerinde özel olarak tutulan sokaktan gelen mahkumları hiç duydunmu ? Sence o insanlar amerika gibi bir yerde üniversite okuyamazmıydı ? Sence hapsihane kayıtlarına girmiş IQ seviyesindeki insanlar ´´geri zekalı´´ oldukları için mi ? Hapishaneye düştüler ? Yoksa IQ seviyeleri çok yüksek olduğu için mi daha yüksek güvenlik seviyesinde kaçmamaları için tutuluyorlar ??? İlginç bir paradoksa düştüm şimdi ???

Michael Scofield mesela.

o bir dizi karekteri bildiğim kadarı ile...

evet oyle ama cok gercekci oynamis cidden :D

Hiç izlemedim tam olarak bir kaç defa denk geldi tvde o kadar...Fakat amerikan-rus-meksika hapsiahaneleri ile ilgili belgeselleri NAT GEO Tv de izlemenizi tavsiye ederim. Çok çeşitli uygulamalar var. IQ ya göre uygulamalarda var bazı eyaletlerde amerikada. ÖSS zekayı ölçer demiş arkadaş orda çok güldüm onun için bu muhabbet çok uzadı. ÖSS zekayı felan ölçmez arkadaşlar, öss bir zeka testi değildir. Zaten üniversitelerimiz zekaya göre adam alsalar, IQ tesi vb zeka testlerini yaparlardı. IQ seviyesi 128 olan insan bunları nasıl gözardı eder buda şaşırtıcı doğrusu...

Arkadas kendisine dayatilan oss zorunlulugun etkisinde fazla kalmis olsa gerek.

yoksa normal zeka seviyesindeki herkesin duzenli calismayla her okula girebilecegini anlayabilirdi diye dusunuyofum.

128 iq bu boru degil :D

mantiga bak,herkes duzenli calismayla istedigi universiteye girer oyle mi? Duzenli calis da derece yapabilio musun gorelim bi dostum,kapasite zeka denilen birsey var oss zekayi olcmuor demek yanlis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

peki TDI, VW'in geliştirdiği bir motor mu ? ayrıca bu motoru başka hangi markalar kullanıyor ?

bu soru öksüz kalmıştır. tiz cevaplana !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver
    Efsane motor demişken.

Enzo motoru.DÜnyanın devir çevirmeye en iştahlı motoruProfesyonel turbo beslemelerle bu motor uçuk değerlere gelebilir.Bu konu forumlarda çok konuşuluyor.Ferrari turboya girmedi daha

Nadir de olsa modifiye edilmiş 800+ HP Enzo'lar var.
    Bu motorun FXX versiyonu 6,3 litre V12 860HP ve 9500rpm çeviriyor Muhtemelen Enzo'nun yerini alacak modele temel oluşturacak.

Zamanında modlanan F50'ler de vardı. Ondaki 4,7 V12 ile de turbo uygulamalarıyla 800 + HP, 370 + km/h değerler yakaladılar 90'lı yıllarda.

Ferrari yeniden turboya dönerse çoğu markayı bayağı bir üzer gibime geliyor.

• quote:

General motors dizel motordan ne anlar,

Talihsiz bir yorum olmuş.

GM'in Diesel Engine geçmişini araştırmanı tavsiye ederim. Otomotivden ağır vasıtaya, deniz araçlarından iş makinelerine kadar her sektörde kendine ait birçok diesel motoru mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Ferrari-BMW-Honda

Gerisi zerzavat.

Mercedes'te mi? ya Porsche,Japonlar? çok dar görüşlü bir yorum olmuş.

haha dostum onun gorusleri hicbir zaman genis olmamistir :) mercedesin 1.6dizel motoru simdilik yok.a ve b serisindeki motorlar mits. degil mercedesindir bilginize..

Bir problemin varsa çözelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan_05

Opel gibi dünyada önmeli yer tutumuş bir marka neden moturunu kendisi geliştirmiyor ki ?

Yoksa geliştiremiyor mu ?

motor üretimi için gerekli olan arge ve üretim maliyetinin çok daha altında satın almak var
    burada söz konusu gelişmekte oaln bir sektör yapıalcak yatırım kaç sene
    gidecek belli değil yapıalcak olan yatırımın heba olmasını kimse göz önüne alamaz

Tabiki ama eğer motoruna geliştirebilse yaptığının karşılığını alacak.Sonuçta yaptığı motorlar eğer başarılı olursa ona göre başka markalara satabilecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Hyundai CRDI motorları kendisi üretmiyormu?

Hyundai kendi motorunu kendisi üreten markalardan.
    CRDI, CVVT, GDI gibi bir çok motor çeşidini kendisi üretebiliyor.

GDI Mitsubishinin motorudur. CVVT de motorların atası da MIVEC ve VTI motordur. Onları da Honda, Toyota ve Mitsubishi üretti.
  • Opel benzinli turbo motorlarını (ford dada kullaniliyor)
    Fiat multijet dizel motorlarını (opel dede kullaniliyor)
    Bmw dizel motorlasini (mersedes dede kullaniliyor)
    Renault dizel motorlarını ve benzinli motorlarını (nissan dada dizel motorlarını kullanılıyor)
    VW dizel ve benzinli motorlarını (seat,skoda dada kullanılıyor)
    daha bir sürü var ama şu anda yazabile bunlar
  • BMW
  • quote:

Orijinalden alıntı: loopus_

Kendi motorlarını geliştiren kaç tane marka var arkadaşlar, motorunu tamamen kendisi üretmeyen markalara antipati duyuyorum, Örneğin motoru GMden alan markalar motor üretimiyle yada geliştirmeyle ilgili hiç mi alakaları yok, saşi ve kasayı yapıp satın aldığı motoru sadece monte mi ediyo? Bu iş nasıl oluyor, cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim

yine sakat bir baslikla karsi karsiyayiz, hicbir sekilde motor uretmemis bir firmanin bir otomobil markasi olabilirmi, yani soyle dusun, urettigi butun modellerin motor gaminin tamamini diger firmalardan alan bir firma gordunuzmu ...

• F1 motor testi

Bu da tarihte duyulan en güzel motor sesi belkide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 13 Ocak 2012; 14:10:47 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.