Şimdi Ara

Kendi sigortamı yatırabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir işsizim ve 25 yaşını geçtiğim için sigorta hakkım iptal oldu ve hastaneleri kullanamıyorum. Üniversite mezuniyetimden beri de bayağı bir sigorta boşluğum var.

Şu an freelance işler yaparak ve özel dersler vererek geçiniyorum. Aylık gelirim asgari ücret veya civarlarına tekabül ediyor geçinebilmede bi sıkıntım yok fakat 26 yaşındayım hala prim günü doldurabilmiş değilim. Benim de şöyle düşüncelerim var;

- Tıpkı 4a - 4b vs. gibi kendi emeklilik prim günlerimi ödeyebiliyor muyum?

- Bu primler stajyer gibi sadece sağlık kapsamasın direkt olarak gss ve emeklilik yerine geçebiliyor olsun istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? İlla ki şirket mi açmam gerekiyor?

- İş bulana kadar bu şekilde en azından gün sayımı doldursam, iş bulunca oradan devam ediyor mu?

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse iyi olur. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İş yada firma olmadan sadece Gss primi ödeniyor diye biliyorum.

Uzun vadede gün sayısı için bir yerde çalışmak yda bağkur gibi iş yeri adına yatırman gerekli .

Gelir Testi yaptırmayı deneyebilirsin aile içi gelir Asgari ücretin 3/1 den düşük çıkarsa Gss den muaf oluyorsun.

Gelir testi için kaymakamlık ile görüşüyorsun. E devlet e yansıyor sonuç.

• andires42 A kullanıcısına yanıt

Hocam isteğe bağlı sigorta vs. yazıyordu sgk sitesinde o prim günü olarak mı geçiyor acaba? Sermayem olsa kendi şirketimi açıp öyle ödeyecem. İş bulamıyorum çünkü

• brhmlpy B kullanıcısına yanıt

Burada yazıyor hocam prim tutarı başvuru vs .

Benimde gelir olsa bende başlatırım.

• andires42 A kullanıcısına yanıt

hocam sadece başvuru ve prim tutarı var. ben bunu yapınca 4a dan mı 4b den mi sayıyor onu merak ediyorum aslında. bir de bunu bir süre yatırdım diyelim sonra iş bulursam oradaki primlerim burdan mı devam ediyor yani boşuna gidecekse ödemenin mantıgı yok gibi

• brhmlpy B kullanıcısına yanıt

Sgk ile görüşmek lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.