Şimdi Ara

Kendi Soğtucumu Yapmak İstiyorum (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Ben Lenovo z500 kullanıyorum ve bulunduğum yer itibariyle bilgisayarım da çok ısınıyor. 40tl ye dandik bir tane soğutucu aldım fakat hiçbir işe yaramıyor bu yüzden de 2-3 hafta sonra bir tane soğutucu yapmayı düşünüyorum. Sormak istediğim şey şu; benim bilgisayarımda ısınma sol üst tarafta hava çıkışının olduğu yerde oluyor. Hava kanalları ise ortada haliyle. Sol üst tarafa takacağım fanı içeri doğru üfleyecek şekilde mi takmalıyım yoksa dışarı doğru havayı çekecek şekilde mi? Hava kanallarının olduğu yere de içeri doğru üfleyecek şekilde takılacak galiba. Bir de son olarak bu fanların hızlarını neye göre belli oluyor? Adaptöre bağlayacağım için voltları fark etmez. 30tl ye kadar fan önerisinde bulunursanız da çok sevinirim :) Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shahubo -- 20 Haziran 2014; 12:40:37 >

• kardeşim bende dün geceden beri araştırıyorum konu için sabahladım denilebilir ama içerimi dışarımı üfleyecek hala anlamadım bende bugun marangoza gidip boyutlarını çizdiğim tahtayı kestirmeyi planlıyorum sen 1-2 hafta sonra demişsin ben 1-2 gün içinde yaparsam sana yardımcı olabilirim
  • CremaTorsy C kullanıcısına yanıt
    Çok çok sevinirim. Daha önce bir arkadaşla konuşmuştum forumda yine. 9 ay gibi bir şey oldu o dışarıya doğru üflemeli demişti ama hava çıkışının olduğu yer küçücük o yüzden dışa üflemesinin bir etkisi olacağını sanmıyorum. Haber bekliyorum sizden :) çok teşekkür ederim
  • kardeşim ben soğutucuya başlamadan ufak ledli bi fan taktım laptobun yanına istersen fotoğrafını atarım bi gelişme olursa bidaha soğutucu yapmayabilirim ancak ben tam hava çıkışının yanına koydum oranın içinemi üflemeli yoksaordan çıkan havayımı üflemeli
    Hava çıkışının olduğu yere dışarı üfleyecek şekilde yerleştirilir diye biliyorum da benim merak ettiğim kısım o işte. Benim hava çıkışı ufacık çünkü :D
  • kardeşim bugun orta okuldan beri gittiğim bi pc ciye gittim adam dedi al tahtayı 8 lik fan al 4 tane ölçülerini al git yap dedi hepsine yukarı üflesin canavar gibi çalışır uğraşma yok bu dışarı bu içeri üflesin falan çünki söylebir mantık var her laptobun fanı farklı yerdedir ve soğutucular laptopa özel değildir bütün marka soğutucular herşeyi yukarı üfler kardeşim neyse geliyim benim yaptığıma 40x25 tahtaya sol üst sağ üst 8 lik fanı yerleştirip çizim yaptım birde tam ortasına toplam 3 adet fan gerekli bu sistem için ama bende 1 tane var onunla çizimleri yaptım şimdi 2 tane daha lazım yarında onları hallederim inşallah :D
    haha tamamdır :D hayırlı olsun :) haberleri bekliyorum bekliyorum sizden. umarım fark eden bişeyler olur :)
  • Yok mudur Lenovo z500 soğutması hakkında fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CremaTorsy

kardeşim bugun orta okuldan beri gittiğim bi pc ciye gittim adam dedi al tahtayı 8 lik fan al 4 tane ölçülerini al git yap dedi hepsine yukarı üflesin canavar gibi çalışır uğraşma yok bu dışarı bu içeri üflesin falan çünki söylebir mantık var her laptobun fanı farklı yerdedir ve soğutucular laptopa özel değildir bütün marka soğutucular herşeyi yukarı üfler kardeşim neyse geliyim benim yaptığıma 40x25 tahtaya sol üst sağ üst 8 lik fanı yerleştirip çizim yaptım birde tam ortasına toplam 3 adet fan gerekli bu sistem için ama bende 1 tane var onunla çizimleri yaptım şimdi 2 tane daha lazım yarında onları hallederim inşallah :D

8 cm fanlar fazla ses yapıyor. Sessizleri de var ama onların kendine hayrı yok . 12 cm fan alın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.