Şimdi Ara

Kendimi Antikçağ ve Ortaçağ konusunda...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendimi Ortaçağ ve Antikçağ hakkında geliştirmek istiyorum. Tarihe çok meraklıyım. Bana bu konu hakkında yazar ve kitap tavsiyesi verebilir misiniz ?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortaçağ için Jacques le Goff, antik çağ için de Umberto Eco editörlüğünde hazırlanmış kitaplara bak. Roma tarihi de istiyorsan Mary Beard S.P.Q.R kitabı fena değil başlangıç için. Antik Mısır için Toby Wilkinson, The Rise and Fall of Ancient Egypt kitabı iyidir. Çevirisi var mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

Ortaçağ için Jacques le Goff, antik çağ için de Umberto Eco editörlüğünde hazırlanmış kitaplara bak. Roma tarihi de istiyorsan Mary Beard S.P.Q.R kitabı fena değil başlangıç için. Antik Mısır için Toby Wilkinson, The Rise and Fall of Ancient Egypt kitabı iyidir. Çevirisi var mı bilmiyorum.
    Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben ortaçağ içinde umberto econun çok ovuldugunu duymuştum.

• Susan Wise Bauer’in Alfa yayınlarından çıkan Antik Dünya, Ortaçağ Dünyası ve Rönesans Dünyası diye 3 ciltlik bir tarih serisi var. Hacimli kitaplar olmasına rağmen Okuması ve anlaması hayli kolay. Direkt Umberto Eco’nun editörlüğü yaptığı kitaplar ile başlamak ağır gelebilir. Bir kitapçıda incelemende fayda var.

• Antikçağ üzerine giriş olarak Charles Freeman'dan Mısır, Yunan ve Roma, Antik Akdeniz Uygarlıkları okunabilir. Fernand Braudel kitapları da iyidir bu konuda. Detaylandırmak isterseniz de Amelie Kuhrt'ün Eski Çağ'da Yakındoğu ve Eco editörlüğündeki Antik Çağ'da Yakındoğu, Antik Yunan kitaplarına bakabilirsiniz.

Ortaçağ konusunda giriş olarak bahsedildiği gibi Susan Wise Bauer'den yararlanabilirsiniz. Yoğun anlatım için yine Eco'nun 4 ciltlik serisi külliyattır bu konuda. Norman Davies, Avrupa Tarihi kitabının da Ortaçağ bölümü doyurucu sayılabilir giriş olarak.
  • Arkadaşlar kıymetli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Dediğiniz yazarların dediğiniz kitaplarını idefix ve kitapyurdunda favori listeme aldım

• Sapiens oku

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.