19 yaşındayım yaklaşık 8 sene önce teşhis konulan dikkat eksikliği(ADD) ile ilaç kullanarak yaşamaya çalışıyorum.Teist inancına sahip biri değilim.
Ortaokulda içerisinde okulda yaşadığım uyumsuzluklardan dolayı birçok kez okul değiştirmek zorunda kaldım. bu süre içerisinde şu anki en yakın arkadaşım ile tanıştım.Birlikte MEBin yaptığı bir yarışmada proje ile katıldık.
Lise hayatım sürekli ana düşünceye uymadığım ve bu yüzden öne çıktığım için çok sorunlu geçti.Lisenin ilk yıllarında bütün sınıf bana karşı tutum sergiliyordu, ben ise buna hiç bir karşılık veremiyordum.Lise 3 de okulda yapılan bir sınavı kazanıp Avusturya'ya gittim.ilk kez o zaman tanıştığım insanlar benimle dalga geçmeye çalışmadı.İlk defa karşısındakine saygı duyan insanlar ile birlikteydim ve hayatımın en güzel 2 haftasını geçirdim.
Lise 4 te umursamama ve tembellik yüzünden sınav sonucum 160 bin geldi.Tercihler yapılacak iken çevremdeki herkesin sert bir şekilde karşı çıktığı halde mezuna kalma kararı aldım.Haklılardı aslında lise hayatında hiç çalışmamış bir insan mezuna kalıp nasıl tembelliğinden kurtulacaktı?Tercih döneminde, bütün dönem yaptıklarımın sonucunu düşündüm ve hedefimi belirleyip buna ulaşmak için hayatımdaki bir çok şeyden vazgeçtim.
Eylül ayında sıkı çalışmaya başladım.O eski ben yoktu çünkü ciddi bir şekilde ODTÜ Bilgisayar mühendisliğini istiyordum.YGS den önce LYS konularının çoğunu bitirdim ve sorular çözmeye başladım.Sınav yaklaşırken netlerim istediğim şekilde gelmeye başladı ve haliyle iyice motive oldum.Sınavda 156 tane soru işaretledim ve neredeyse çoğundan emindim.Sınavda iyi bir sonuç alacağımı düşünerek son hızla kalan lys konularıma odaklandım.Sonuçlar açıklandı ilk başta inanamadım.en kötü 40bin beklerken 120bin geldi geçen sene den bu yana ygsde 40 bin öne çekebilmişim.Optikler yayınlandığında baktım ve 56 tane yanlış yapmışım.Soruları teker teker inceledim ve kolay olan soruları ciddiye almadığım için basit işlem hataları ve cümleleri yanlış anlama gibi hatalar yapmışım.İstediğim yeri kazanmak için bütün umutlarım haliyle yok oldu.
Ben ne zaman hayatımda bir şeyi değiştirmek istesem bir şekilde olmuyor.Sürekli ilaç kullanmaktan, çevremdeki insanların dalga konusu olmaktan tükendim artık dayanamıyorum.Benim hayata tutunmamı sağlayan tek şey bu sene iyi bir sonuç elde edeceğimi düşünmem idi.Geceleri uyuyamıyorum, ağlayamıyorum, sinir krizi geçiriyorum, bana yapılanlardan dolayı insanlardan intikam almak istiyorum, uyumadığım zamanlarda sürekli hayatımı düşünüyorum.Yapamıyorum artık, tek başına savaşmaktan yoruldum, başarısız bir birey olmaktan yoruldum, yaşamaktan yoruldum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme