Bu zamana kadar bütün nesiller kendinden önceki nesile göre daha rahat yaşadı fakat bizim nesil önceki nesilden daha kötü şartlarda yaşıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kendimizden önceki nesilden daha zor şartlarda yaşayan tek nesiliz
-
-
Genellemek yanlış. Dalgalı bir şekilde gidiyor ama yön aşağıya doğru. Yani yıllar geçtikçe Türkiye'nin durumu kötüye gidiyor, sefalet artıyor. Ama aşağı yönlü olan bu istikrarın bozulması istenmiyor. Halk sürünmek istedi, sürünsün. Röportajlarda ellerim kırılaydı da oy vermeyeydim diyenleri gördükçe keyifleniyorum. Beter olsunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 12 Ocak 2025; 19:41:48 > -
Güzel insan bu yorumlar şaşırtıcı.
Örneğin sen babandan daha mı kötü yaşıyorsun?
yada dedenden, halandan...
bir zahmet onlara soruver bakalım,
sağlık hizmeti, ulaşım, okullar, işe girmek, işsizlik, enflasyon, aylık maaş, emekli maaşı vs vs vs..
bakalım ne diyecekler, ben de merak ediyorum gerçekten cevapları.
-
Keşke elimizde veri olsa da işgal dönemi Türkiye’sinin ekonomik şartlarıyla günümüz şartlarını bilimsel olarak hesaplayabilsek. Gerçekten Türkiye işgal altındayken, milli mücadele filan sürerken ülke ekonomisi nasıldı acaba diye merak ediyor, bugünle kıyaslamak istiyorum
-
Bütün Dünya aynı durumda. Şimdi moda, insanları, kıytırık evlerle 30 sene Mor-Kıç a bağlayıp, köle gibi 30 sene evin 4 katı da faiz yapıştırıp, gün yüzü görmeden köle gibi çalıştırmak, borç bitince de yetersiz beslenmeden mefta etmek. He bi de son olarak, mezar yeri parasını ölmeden tahsil edip, sonra ebedi istirahata göndermek.
Eskiden Emekli amcalar, verilen ikramiyelerle, arsalarını alıp ev yaptırırmış, üstüne arabasını da kapıya çekermiş, o da bitti artık!
Peki bu evleri, yapan, Mütayit, Emlakçı, Tefeci, Bankacılar kazandıkları parayla ne almışlardır?
Bentley, Ferrari ve Lamborghini’nin toplam satış adedi 2023’te olduğu gibi 83 olarak kaydedildi. Son 10 yılın en düşük satış rakamları ise 2018’de gerçekleşmiş ve bu üç marka toplamda yalnızca 31 araç satmıştı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hehe baban zevksel tercihlerden işçi olmuştur okumamıştır.
seni bir okutmayıp kulağından tutup çalışmaya yollasaydı görürdün refahın dibini tüh göremedin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Ocak 2025; 21:38:49 > -
Birader sen babadan kalan hazır mirasa konmuş bi tipsin konumdan uzaklaş please
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya tarihinin en ballı nesli z kuşağıdır.
Bizim zamanımızda 10 yaşından sonra çırak olarak başlardın yaz tatilinde işe. Birçok arkadaşım gibi ayakkabı boyacılığı da yaptım demirci marangoz çıraklığı da lokantada komilik de.
20, 30 sene önce ne iş olsa yaparım diyen insanlara iş yok denirdi. Şimdi sanayi sitelerinde her zaman işçi eksiği var, yıllardır işçi arayan ama hiç yeterli işçi bulamayan fabrikalar var. Kimse asgari ücretle çalışmak istemiyor. Mülteci dolu fabrikalar.
2007 sonrası dünya tarihinin de Türkiye tarihinin de en yüksek refah seviyesi olan dönemidir. Asgari ücret 110 dolardan 630 dolara gelmiş, 5-6 kat artmış dolar bazında bile. Ona rağmen beğenilmiyor. 30, 35 yaşına kadar hiç bir iş yapmadan yaşayan milyonlar var ve en kötü şartlarda yaşadıklarını sanıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X