Şimdi Ara

Kendinize En Yakın Bulduğunuz Yazar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tolstoy'un hayatını her okuduğumda tüylerim diken diken olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turan Dursun (ruhu şad olsun).

Geç tanıdım bu zatı. Keşke çok daha önceden tanısaydım. Her bir kitabı bir dünya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skydiver132 -- 8 Nisan 2017; 18:17:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin Kaçan sayılır, ama sadece edebiyatı. Hayatı tamamen zıttır, zira sapıklık ve sapkınlıklarıyla ünlüdür. Heh belki çocukluğumuz benzer.
  • Zweig kitapları okurken, sanki olayı gözlemleyen benmişim gibi hissediyorum.

S. King'in hayal gücüne de hayranım. Onunkinin çeyrenin milyonda biri etmez bendeki ama bir kitabını okumadan önce olacakları 'vav' 'vuv' eşliğinde tahmin edebiliyorum; ben olsaydım böyle böyle yapardımdan kaynaklanıyor.

Knut Hamsun, Zweig gibi. Steinbeck'in Yukarı Mahalle, Sardalye Sokağı kitaplarındaki ana karakterleri hep hem Steinbeck'in kendisine hem de kendime yakın bulmuşumdur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Zweig kitapları okurken, sanki olayı gözlemleyen benmişim gibi hissediyorum.

S. King'in hayal gücüne de hayranım. Onunkinin çeyrenin milyonda biri etmez bendeki ama bir kitabını okumadan önce olacakları 'vav' 'vuv' eşliğinde tahmin edebiliyorum; ben olsaydım böyle böyle yapardımdan kaynaklanıyor.

Knut Hamsun, Zweig gibi. Steinbeck'in Yukarı Mahalle, Sardalye Sokağı kitaplarındaki ana karakterleri hep hem Steinbeck'in kendisine hem de kendime yakın bulmuşumdur..

Steinbecki in hangi kitaplarını önerirsiniz, popüşer olanlar dışında

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Hepsini desem. :)

Kalın kitapları bir yana, onları okumadıysan en sona bırakmanı öneririm.

Önce Fareler ve İnsanlar, İnci gibi çok popüler iki eseri okunmalı bana göre. Onun aardından Cennet Çayırları, Yukarı Mahalle ve Sardalye Sokağı diyebilirim.

Ay Battı ve Bitmeyen Savaş gibi nitekim arka planda kalan kitapları bunlardan sonra okunabilir.

En sonunda da o kalın eserler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Hepsini desem. :)

Kalın kitapları bir yana, onları okumadıysan en sona bırakmanı öneririm.

Önce Fareler ve İnsanlar, İnci gibi çok popüler iki eseri okunmalı bana göre. Onun aardından Cennet Çayırları, Yukarı Mahalle ve Sardalye Sokağı diyebilirim.

Ay Battı ve Bitmeyen Savaş gibi nitekim arka planda kalan kitapları bunlardan sonra okunabilir.

En sonunda da o kalın eserler...

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nietzsche
  • Cevap imzada Dostoyevski.
  • Stephen King olsa gerek.
  • Tezer Özlü. Her sayfasinin %90 altini cizerim. Abartısız hemen her cumlesinde tam olarak düşüncelerimi yansitiyor.

Bunun yanina Aslı Erdoğan'ı ekleyebilirim.

• Albert camus (öncelikle yabancı kitabı)

• Jack London. Kitaplarında hayata bakış açısı. Yoksa onu gibi serseri olamam.
  • Dostoyevski

Yeraltından Notlar kısmında "Baylar" diye hitap edişi..

• Dostoyevski diyecektim. Ama farklılık olsun: Gorki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

Dostoyevski

Yeraltından Notlar kısmında "Baylar" diye hitap edişi..

İnsancıklar romanı çok güzeldir. Okudunuz mu? Orada Dostoyevski'yi net olarak hissettim.
  • Chuck palahniuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jouska -- 18 Nisan 2017; 18:32:11 >
  • Hüseyin Nihal Atsız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.