Şimdi Ara

kentkart nasıl doluyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
16.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk2000

arkadaşlar kent kartım kırıldı içinde yüklediğim para vardı en azından parayı kurtarma sansım var mı

Alıntıları Göster
    bende hep merak etmiişim dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atackh

bende hep merak etmiişim dir.

Alıntıları Göster
    Yapılsa güzel olur ama milletin hakkınada girilmez harama el uzatılmaz
  • (ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum bildiğimi aktarcam)

biz kentkartı içine para yüklüyor sanıyoruz. Fakat o olay tamamen farklı. Herkeş minin bi elektronik devreye ve bi programa, bilgisayar programına bakıyor. Kentkarta yüklenildiği zaman kentkart sistemine bilgi gidiyor ve şahsi profilinde kaç tl ödeme yaptığını gösteriyor. o sistemde kaç tl bakiye olduğunu, ne zaman hangi saatlerde kullanıldığı falan yazıyor. Yani kısacası kentkart aslında bilgi gönderme aleti. içindeki elektronik devre de sistemdeki bilgiyi alıyor ve uyguluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Kentkarta para yukleyemezsin. Kartlarda sadece id bilgisi vardir. Bu bilgiyi kullanarak otobuste sadece ucret alma amaci olan bir okuyucu ile agdaki id'nin ucretinden dusurulur. Para yukleme islemi de aynidir. Agdaki id'nin icindeki parana eklenir.

Adi uzerinde RFID. Hicbir sekilde id disinda bilgiler saklanmaz. Boyle birsey yapmak zaten kartlarda aciga neden olur. O yuzden RFID'de baska seyler aramayin.

Yapabilecegin tek sey id kopyalama ve denemedir. Bu da hirsizliktir baskalarinin kartlarini bosaltmaktir.

karttada bakiye bilgisi saklanması lazım mantık olarak. Çünkü otobüsteki okuyucular her saniye merkezle iletişime geçemez ve özellikle çok işlek yerlerde. Böylece mesela kartta 1 tl kalsın bunla akşama kadar otobüse binilmesi gerekir. eğer belirli zamanlarda haberleşiyorsa otobüsle merkez.

Yada muhtemelen cep telefonlarının çektiği her yerde iletişime geçiyordur otobüsle merkezi sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 27 Mart 2013; 18:21:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marmix

quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Kentkarta para yukleyemezsin. Kartlarda sadece id bilgisi vardir. Bu bilgiyi kullanarak otobuste sadece ucret alma amaci olan bir okuyucu ile agdaki id'nin ucretinden dusurulur. Para yukleme islemi de aynidir. Agdaki id'nin icindeki parana eklenir.

Adi uzerinde RFID. Hicbir sekilde id disinda bilgiler saklanmaz. Boyle birsey yapmak zaten kartlarda aciga neden olur. O yuzden RFID'de baska seyler aramayin.

Yapabilecegin tek sey id kopyalama ve denemedir. Bu da hirsizliktir baskalarinin kartlarini bosaltmaktir.

karttada bakiye bilgisi saklanması lazım mantık olarak. Çünkü otobüsteki okuyucular her saniye merkezle iletişime geçemez ve özellikle çok işlek yerlerde. Böylece mesela kartta 1 tl kalsın bunla akşama kadar otobüse binilmesi gerekir. eğer belirli zamanlarda haberleşiyorsa otobüsle merkez.

Yada muhtemelen cep telefonlarının çektiği her yerde iletişime geçiyordur otobüsle merkezi sistem

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Kentkartların içerisinde sadece ID saklanıyor ve yükleme/kullanım bilgileri merkezdeki sunucu üzerinden kontrol ediliyor. Ayrıca tüm okuyucular şifrelenmiş şekilde GPRS bağlantısı ile merkeze belli sıklıklarda; geçiş yapan tüm IDleri ve kullanım bilgilerini aktarır. İndirimli binişleri bu nedenle ilk binişten 5-6dk sonra yapabiliyoruz zaten, sisteme ancak yansıyor geçişimiz. Tabi aynı şekilde hangi saatte, hangi cihazdan geçiş yaptığınız da sisteme aktarılır. Eğer kartınızı hackleyip izban-metro-vapur gibi sabit gişelere ve güvenlik kameralarına sahip yerlerden geçiş/dolum yaptığınız tespit edilirse (anlık olarak görülebiliyor zaten);hakkınızda gerekli yasal işlem başlatılır. Başkasının adına hazırlanmış indirimli kartları kullananlarada aynı şekilde yasal işlem yapılıyor, bilgilerinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chembond

Arkadaşlar Kentkartların içerisinde sadece ID saklanıyor ve yükleme/kullanım bilgileri merkezdeki sunucu üzerinden kontrol ediliyor. Ayrıca tüm okuyucular şifrelenmiş şekilde GPRS bağlantısı ile merkeze belli sıklıklarda; geçiş yapan tüm IDleri ve kullanım bilgilerini aktarır. İndirimli binişleri bu nedenle ilk binişten 5-6dk sonra yapabiliyoruz zaten, sisteme ancak yansıyor geçişimiz. Tabi aynı şekilde hangi saatte, hangi cihazdan geçiş yaptığınız da sisteme aktarılır. Eğer kartınızı hackleyip izban-metro-vapur gibi sabit gişelere ve güvenlik kameralarına sahip yerlerden geçiş/dolum yaptığınız tespit edilirse (anlık olarak görülebiliyor zaten);hakkınızda gerekli yasal işlem başlatılır. Başkasının adına hazırlanmış indirimli kartları kullananlarada aynı şekilde yasal işlem yapılıyor, bilgilerinize.

Alıntıları Göster
    Bizzat bu tarz sistemler geliştiren biri olarak söylüyorum, bu tarz ödeme sistemlerinin hiçbiri %100 online olamaz.
    Son bakiye bilgisi kartın içinde saklanmalıdır. Aksi takdirde, herhangi bir gsm, network, server arızasında tüm sistem durur, hiçbir taşıt bilet kabul etmez.
    Böyle bir yükün altına girmemek için yedek sistem olarak çok iyi şifrelenmiş olarak kartta bakiye bilgisi tutulur. (merak edenler mifare sistemini araştırabilir, kredi kartları de aynı şekilde puan bilgilerini tutar.)
    Hem taşıtlardaki cihazlar hem de dolum noktasındaki cihazlar merkeze bilgi yazar ve siz karta korsan yükleme yaparsanız önünde sonunda yakalanırsınız.

Çantanızda küçük ölçekli bir jammer ile otobüsün gprs/3g bağlantısını kesin, korsan olarak yükleme yaptığınız kartı kullanın, merkezle iletişim kuramadığı için sizi yakalayamaz ama siz otobüsten indiğiniz anda bağlantı kesik olduğu sürece okutulan kart bilgilerini toplu olarak merkeze atacağından kartınız en geç gün sonunda karalisteye alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

bunu bana da birisi sormuştu. firmanın birisi bu kentkarta yükleme yapılan cihazlardan satıyomuş alsak kırabilir misin dedi :))

şimdi en baştan başlarsak,
    kentkart yükleme noktaları kontör usulü çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. yani belediyeye bir miktar para ödeyip hesaplarına yüklettiriyolar. sonra kenkartını doldurmaya gelenin hesabına her para attıklarında bu para hesaplarından düşüyor. burda bi anlaşalım.

söz konusu kartların içinde kesinlikle bakiye bilgisi bulunmuyor. bindiğiniz her araç aynı sisteme online olarak bağlı. Ve siz kartı okuttuğunuzda tek yaptığı iş, merkeze bağlanıp sizin hesap bilginizi gönderip gerekli işlemleri yapmanızı sağlamak oluyor. bu konuda hız problem olur demiş bir arkadaşım. mevcut sistem gayet hızlı yani o konuda sıkıntı yok.

ayrıca kent katra internet üzerinden de yükleme yapılabiliyor. kart numaranı giriyosun yüklemeni yapıyosun kredi kartınla. sonra önüne çıkan yazıda, bakiyeniz otobüse ilk binişinizde yüklenecektir diyor. yani burda da acaba kartta acaba bakiye de saklanıyor mu dediğim oluyor.

başka bir nokta ise; mesela bende bir de kredilikent kart var. kredi kartı ekstrelerie baktığım zaman kent karta her seferinde 10 TL atmış oluyor. yani kent kartta bakiye bittikçe kredi kartından 10 TL çekiyor.

acilen bu işi belediyede çalışan hatta bizzat bu işin başında olan birini bulup ona sormam lazım :))

kentkart sisteminin anlik online calistigi dogru diye dusunuyorum.ayrica bakiye bilgisi karttada saklidir.cihazlar simkart ile gprs edge 3g uzerinden baglaniyordur.sistemde bir ariza oldugu zaman bakiye dususu kartta duser otobusteki cihaz ise ariza kalktigi zaman guncellemesini yapar.
    bir arkadasta sistem bu kadar hizli olamaz diye yazmis.
    bakiye ilk esnada karttan dusup bi sure sonra sistemdende dusuyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

bunu bana da birisi sormuştu. firmanın birisi bu kentkarta yükleme yapılan cihazlardan satıyomuş alsak kırabilir misin dedi :))

şimdi en baştan başlarsak,
    kentkart yükleme noktaları kontör usulü çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. yani belediyeye bir miktar para ödeyip hesaplarına yüklettiriyolar. sonra kenkartını doldurmaya gelenin hesabına her para attıklarında bu para hesaplarından düşüyor. burda bi anlaşalım.

söz konusu kartların içinde kesinlikle bakiye bilgisi bulunmuyor. bindiğiniz her araç aynı sisteme online olarak bağlı. Ve siz kartı okuttuğunuzda tek yaptığı iş, merkeze bağlanıp sizin hesap bilginizi gönderip gerekli işlemleri yapmanızı sağlamak oluyor. bu konuda hız problem olur demiş bir arkadaşım. mevcut sistem gayet hızlı yani o konuda sıkıntı yok.

ayrıca kent katra internet üzerinden de yükleme yapılabiliyor. kart numaranı giriyosun yüklemeni yapıyosun kredi kartınla. sonra önüne çıkan yazıda, bakiyeniz otobüse ilk binişinizde yüklenecektir diyor. yani burda da acaba kartta acaba bakiye de saklanıyor mu dediğim oluyor.

başka bir nokta ise; mesela bende bir de kredilikent kart var. kredi kartı ekstrelerie baktığım zaman kent karta her seferinde 10 TL atmış oluyor. yani kent kartta bakiye bittikçe kredi kartından 10 TL çekiyor.

acilen bu işi belediyede çalışan hatta bizzat bu işin başında olan birini bulup ona sormam lazım :))

kentkart sisteminin anlik online calistigi dogru diye dusunuyorum.ayrica bakiye bilgisi karttada saklidir.cihazlar simkart ile gprs edge 3g uzerinden baglaniyordur.sistemde bir ariza oldugu zaman bakiye dususu kartta duser otobusteki cihaz ise ariza kalktigi zaman guncellemesini yapar.
    bir arkadasta sistem bu kadar hizli olamaz diye yazmis.
    bakiye ilk esnada karttan dusup bi sure sonra sistemdende dusuyor olabilir

Alıntıları Göster
    kent kartları bilmiyorum online yada degil ama su kartları için bir bilgisi olan varmı akıllı sayaçlardan bahsediyorum bunlar online degil sonuçta

• quote:

arkadaşlar kent kartım kırıldı içinde yüklediğim para vardı en azından parayı kurtarma sansım var mı

Alıntıları Göster
    [size=6]kart okuyucusu

kentkart nasıl doluyor?

kentkart nasıl doluyor?

http://www.buyincoins.com/item/33006.html

8dolar ve türkiyeye kargo bedava =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ekmek1sut -- 13 Temmuz 2013; 12:07:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

[size=6]kart okuyucusu

kentkart nasıl doluyor?

kentkart nasıl doluyor?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba foruma yenı uye oldum butun soyledıklerınızı okudum ben bu sıstemı daha once samsunda cokerttm satış noktası gorevı yapıyodum

bu kent kart dedgınız samsunda akıllıbılet kartları var bu kartlara makıneden sanal para yukledm acıgı buldum lakın takıp sıstemı ıle gecde olsalar verı tabanındakı kayıtlar ıle buldular

bu kartların kırılmıcak dıye bırsey yok baya ara verdıydım bu kartlar telefondan nfc sıstemı ıle okunuyor yalnız bu kartlara bu nfc sıstemı ıel bu usttekı cıhaz ıle para aktarabılırmıyız tesekkuler

• barnebau55 B kullanıcısına yanıt
    foruma bunun için üyemi oldun
  • Bi yontemi olmali ama

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

foruma bunun için üyemi oldun

yok arkadaşım daha once uyelıgım vardı foruma lakın onu bulamadm mecbur yenı actım forumu takıp edıyorum genelde cvp alabılrsemde memnun olurum sevgıler
  • Zamanında nxp rfid bakiye kartının üzerine masumca bir veri yazmıştım rfid writer ile.sonra kartımın kredisi bitti doldurmaya gittigimde kart farklı bir uyarı verdi.dolum istasyonu ayrı bir hata verdi.arastırdılar ve kartın üzerinde oynama yapılmış dediler.yani bu kartları tasarlayan adamlar kötü kullanım durumlarına karşı önlemlerini alıyorlar.o yüzden fazla uğraşmayın başınız yanar

• quote:

Orijinalden alıntı: maxuma@ya.ru

[size=6]kart okuyucusu

kentkart nasıl doluyor?

kentkart nasıl doluyor?

ne halta yarar bu

• quote:

Alıntıları Göster
    Türk milletinin aklı fikri hep sahtekarlık dolandırıcılık düzenbazlık işlerinde kafayı adam akıllı işlere yorsaydık çok daha işler çıkarırdık ortaya emin olun

kentkart kopyalicakmış hiç paran yok demi arkadaşım ?? Hiç utanma sıkılma da yok ohh ne ala memleket

valla yanlış anlamayın ama doğudaki kürtller gibi elektriği kaçak kullanıp parasını normal vatandaştan tedarik edenlerin yatacak yeri yok yarın Yüce divanda mahşer gününde nasıl hesap verecekler Allah"a bilemiyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Yaa arkadaşlar. Yazılanları okuyunca resmen afalladım. Madem bu kadar elektronik bilginiz var. Madem bu kadar zekisiniz neden bu bilgilerinizi ve zekanızı yasal yollardan, insanlığın yararına değerlendirmiyorsunuz. Ben elektrikçiyim, elektronik bilgim bulduğum bir hazır şemayı uygulamaktan öte değil. Anladığım kadarıyla mühendislik eğitimi almış kişilersiniz. Bunca para harcayıp, mühendis olduktan sonra nasıl olurda illegal yollardan kart kopyalamayı veya buna benzer gayri ahlaki işlerde kafa yormayı düşünüyorsunuz anlayamıyorum.
    Bu tür işlerin sonu pek hayırlı olmaz arkadaşlar. Avrupalının, Amerikalının yaptıklarını görünce " GAVUR YAPMIŞ ABİ HELAL OLSUN ADAMLARA" derizde kendimiz birşey yapmaya yanaşmayız. Yapılanı da kötü emellerimize alet ederiz. Hepiniz sağlıcakla kalın.

Sert konusacagim icin kusura bakmayin. Kisisel de algilayabilirsin.

Kardesim ne insanligi, ne ilerlemesi? Sen neyden bahsediyorsun? Kendini kandiriyorsun, beynin safsatayla yikanmis. Insanlik diye bisey mi var su anda dunyada? Kontrol amerika ve avrupanin elinde kardesim. Adamlar ugrasiyorlar yapiyorlar. Yaptiklariyla da butun dunyayi somurebiliyorlar. Ozellikle musluman ulkeleri teknolojileri ile cok guzel somuruyorlar. Sen de kalkmis insanlik diyorsun bu nasil ahmakliktir arkadasim.
    Adamlar yuzyillarca muslumanlarin tokadini yediler, hele osmanlidan yedikleri tokadin acisi hala duruyor. Bu adamlari aptal mi saniyorsunuz da bizimle birlikte is yapacaklar, hep birlikte dunyayi guzellestirecekler falan fistan yalanlarina inanmissiniz? Adamlar ezdikce ezmenin derdinde, sen gelmis insanlik ilerlesin diye is yapalim diyorsun. Al iste sonuclar gun gibi ortada. Insanlik ilerliyor diyerek yapilan isler nelere yol aciyor. Surda yazanlara bak adamlar resmen soygun yapmanin pesinde. Ve dunyanin cogu bu kafayi tasiyor.

Ne olur su insanlik icin bilim yapma safsatasindan vazgecin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Yaa arkadaşlar. Yazılanları okuyunca resmen afalladım. Madem bu kadar elektronik bilginiz var. Madem bu kadar zekisiniz neden bu bilgilerinizi ve zekanızı yasal yollardan, insanlığın yararına değerlendirmiyorsunuz. Ben elektrikçiyim, elektronik bilgim bulduğum bir hazır şemayı uygulamaktan öte değil. Anladığım kadarıyla mühendislik eğitimi almış kişilersiniz. Bunca para harcayıp, mühendis olduktan sonra nasıl olurda illegal yollardan kart kopyalamayı veya buna benzer gayri ahlaki işlerde kafa yormayı düşünüyorsunuz anlayamıyorum.
    Bu tür işlerin sonu pek hayırlı olmaz arkadaşlar. Avrupalının, Amerikalının yaptıklarını görünce " GAVUR YAPMIŞ ABİ HELAL OLSUN ADAMLARA" derizde kendimiz birşey yapmaya yanaşmayız. Yapılanı da kötü emellerimize alet ederiz. Hepiniz sağlıcakla kalın.

Sert konusacagim icin kusura bakmayin. Kisisel de algilayabilirsin.

Kardesim ne insanligi, ne ilerlemesi? Sen neyden bahsediyorsun? Kendini kandiriyorsun, beynin safsatayla yikanmis. Insanlik diye bisey mi var su anda dunyada? Kontrol amerika ve avrupanin elinde kardesim. Adamlar ugrasiyorlar yapiyorlar. Yaptiklariyla da butun dunyayi somurebiliyorlar. Ozellikle musluman ulkeleri teknolojileri ile cok guzel somuruyorlar. Sen de kalkmis insanlik diyorsun bu nasil ahmakliktir arkadasim.
    Adamlar yuzyillarca muslumanlarin tokadini yediler, hele osmanlidan yedikleri tokadin acisi hala duruyor. Bu adamlari aptal mi saniyorsunuz da bizimle birlikte is yapacaklar, hep birlikte dunyayi guzellestirecekler falan fistan yalanlarina inanmissiniz? Adamlar ezdikce ezmenin derdinde, sen gelmis insanlik ilerlesin diye is yapalim diyorsun. Al iste sonuclar gun gibi ortada. Insanlik ilerliyor diyerek yapilan isler nelere yol aciyor. Surda yazanlara bak adamlar resmen soygun yapmanin pesinde. Ve dunyanin cogu bu kafayi tasiyor.

Ne olur su insanlik icin bilim yapma safsatasindan vazgecin.

Alıntıları Göster
    mühendislik okumuşsun ama insanlıktan anladığın yok

konuyla elin gavurunun ne alakası var ben anlayamadım şimdi ??

bırakalım millet tuttuğu her b%ku uesin öylemi yani ??

yapılan size göre çok doğru bir olaysa size diyecek bişe yok zaten

Ayrıca ortaya böyle yem attımı yemeyecek adam da yok bunuda siz kanıtlamış oldunuz zaten

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım Kendi Adına Konuş Doğudaki Kaç Tane Kürt Vatandaşı tanıdında konuşuyorsun Çevreni Kendi Gibilerle kurduğun İçin 35 Milyon Türkiyede Yaşayan kürt halkına Laf Söyliyemezsin Elbet Kürtlerdede Türklerdede İyiler Ve Kötüler Var önemli Olan Senin Nasıl olduğundur... @tda 1562q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevincxtr -- 12 Kasım 2013; 13:53:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.