Şimdi Ara

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
0
Favori
26.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @water senin soruna araya giricem ama benim -20 dediğim radyodaydı sende mi radyoda demek istedin? Yani radyoda mı max 28 açabiliyorsun ve FM anten girişine baktın mı nasılmış yoksa unuttum deme ?

Dün ben Kenwood un DVD sini de taktım ses olarak VOXLINE'dan farkı yok, LORD OF THE RINGS Kralin Dönüşü nü izledim ikisiyle de hem coax hem component baglantıda PL II Movie ACtive EQ Cinema olarak dinledim.

Ne bileyim tabi güzel, o ORK larin havada ucan kuslarinin sesi mesela direk arka surroundlardan geliyor falan ama bilemiyorum herhalde fazla beklenti içindeydim ya da ayarlarini ben yapmadigim icin (Uzaklik, panaroma vs. gibi şeylere dokunmadim) 1400 YTL lik bu sistem beni şu ana kadar "aman aman süper bir alet yok böyle birşey" dedirtecek kadar etkilemedi ne yazıkki

Zaten belirttiğim gibi sistemi yazın kısmetse evlenince tutacagım eve kurucam o zamana kadar zaten kaldırayım en iyisi bir köşede usulca dursun

• benim tv resimdeki şekildeki gibi olduğundan ve arkasındaki boşluktan bütün kablolar geçtiğinden bakamadım.ama sorun aklımda.

evet radyoda en fazla -28e gelebildim.bilmiyorum ya da ben daha önce sistem kurmadığımdan bu ses bana yeterli gelmiş olabilir.ama toplamda 750 watt bence iyi.
    senin aklın sakın sonyde kalmış olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 8 Mart 2007; 16:36:55 >
  • Valla SONY yi dinlemiş olsam neyse dicem aklım kalır ama dinlemedim bile lakin sanirim gözümde çok büyüttüm bu olayı
    Malum benim ilk amfili sistemim sanırım uçsun kaçsın ütü yapsinda istiyordum zihnen
  • Sony DDW-880'le bu sistemi kıyaslamak onkyo ve kenwood'a haksızlık olur sanırım.
    @eozen demekki sony'i alsaydın çok daha fazla hayal kırıklığına uğrayacaktın. Gerçi dinlemeden yorum yapmamak lazım ama 1280 watt rms'li sistemini dinlemiştim gerçekten hayal kırıklığıydı.
    Sonuçta herşey a/v receiverda bitiyor ince ayarları düzgün yaparsan müziktende keyif alırsın kanımca Zaten sinema performansına diyecek lafım yok. Fiyat/performans olarak çok iyi bir set aldığınıza emin olabilirsiniz. Yarın bigün hd-dvd ler ve blue-ray ler piyasaya oturduğunda a/v receiver'i ve dvd'yi yenileyerek yola devam edersin ama onkyo 6.1 uzun yıllar işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 8 Mart 2007; 17:18:13 >
  • @water dostum sen nasıl ARENA modunda dinleyebiliyorsun herhangi birşey ya ben şu an eve geldim senin yazından sonra acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye tekrar açtım radyoyu şu an ARENA moduna ama çok kötü bu ya yani ses sanki böyle derinden derinden egliyor nasıl seviyon bunu :)

Aslında şu var ben radyoda ve MP3 de sesi arka hop lerden de almayı tercih ediyorum yani düşünsenize tv seyrettiğiniz a da müzik dinlediğiniz koltugunuz front hop uzaksa sizin o zaman radyo ve müziğin keyfine varmanız olanaksız e o zaman ne yapmak zorunda kalıyoruz,

mecburen ARENA, Stadium Theatre,Didco gibi modlardan birini seçmek zorunda kalıyoruz bunlar arasında da ben ancak ve ancak DISCO yu dinlerim diğerlerinin hepsi birbirine yakın bence hepsi derinden derinden geliyor

İşte o nedenle bu sistemin kesinlikle müzik veya FM amacıyla alınamayacagına eminim artık ne bass ayarı ne tizz hiçbirşey yok özellikle bu kısmı çok kötü, keza bu AVR olayında üst seviyelerde varmış sizden aldıgım bilgiye göre ama bana çok mantıksız geliyor en azından mp3 dinlerken bass tizz ayarı yapamıyorsam ne yapayım ben yani

• Az önce birşey daha keşfettim. Benim için önemli bir ayrıntı belki başka ilgilenenler de olursa bilsin

Ben LOST, Prison Break gibi dizileri seyrediyorum, yani bunlar TV RIP her ne kadar HDTV falan desede AC3 değil standart ses var içinde işte bu tip bir medyayı oynattıgınızda aşağıdaki neticeleri alıyorsunuz belirtmek istedim.

Özetlersek :
    2 Kanallı filmlerde Konuşma Sesinin Durumları Şöyle :

FL : FrontLeft, FR : FrontRight, Center : Center, LS : LeftSurround, RS: RightSurround, BS:BackSurround diyelim

Arena, Theatre vs.. Modlarında :
    FL : Var
    FR : Var
    Center : Var
    LS : Var (Kısık, Robot Sesi Gibi)
    RS : Var (Kısık, Robot Sesi Gibi)
    BS : Yok

Kısacası bu modlarda iken konuşma sesini BS hariç hepsinden alıyorsunuz ancak bu modlarda ses gerçekten ço derinden geliyor bana göre, sadece disco modu biraz daha farklı veya katlanılabilir diğerlerine göre bence.

Stereo Modunda
    Center : Yok
    LS : Yok
    RS : Yok

PL II X Movie Modunda
    Sadece Center : Var

PL II X Music Modunda

PL II X Game Modunda

PL II Movie Modunda

PL II Music Modunda

PL II Game Modunda

Pro Logic Modunda

Neo6 Cinema Modunda

Neo6 Music Modunda

Açıkçası ben her zaman mümkün oldugunda çok hop den konuşma sesini duymayı yeglerim ancak bu sistemi test etmeye başladıkça sadece Center'dan konuşma sesinin geldiği durumlarda bile gelen sesi sevmeye başladım güçlü tok şiddetli bir ses geliyor bir de daha tiz gibi hani yagmur yagdıgında çiseleyen damlaları bu modda yani sadece centerdan sesin geldiği modda daha hoş buluyorum ben açıkçası. herhangi bir Music moduna geçtiğinde centerdaki ses 3 e bölünüyor (Center, FL ve FR) ve işte dediğim gibi burda olayı sizin zevk anlayışınızla ilgili

Açıkçası sistemi sevmeye ısınmaya başladım

Ya bu arada hani gidip sizdeki ayarları bana gösterecektiniz

• Eozen hayırlı olsun arkadaşım.Ben senin ilk düşündüğün Sony HDMI girişli STR-K880 seti almıştım yaklaşık 3 ay önce.Vallahi sen bu kadar sürede herşeyini sökmüşsün neredeyse aletin, ben daha kullanım klavuzunu bile tam okumadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

Eozen hayırlı olsun arkadaşım.Ben senin ilk düşündüğün Sony HDMI girişli STR-K880 seti almıştım yaklaşık 3 ay önce.Vallahi sen bu kadar sürede herşeyini sökmüşsün neredeyse aletin, ben daha kullanım klavuzunu bile tam okumadım

Teşekkürler dostum, cebinden para çıkacagı kesinse bayagı bir araştırıyorsun :)
    Daha dogrusu araştırmadan almamak lazım diye düşünüyorum
  • Alırken bende araştırmıştım ama aldıktan sonra bi türlü fırsat bulamadım :) Sanırım her 2 sistemde birbirine yakın özelliklere sahip ama en önemlisi sesin kalitesi.Hafta sonu fırsat bulabilirsem bende test işlemlerine başlayayım ama senin kadar usta değilim bu işlerde
  • eozen81 kardeş,

anladığım kadarıyla sen tiz hastasısın.o yüzden sanki müziği bu sistemde sinemadan daha fazla kullanıcak gibisin.yani öncelik olarak müzik sen de sinemadan önceymiş gibi geldi bana.ve biliyoruz ki bu sistem sinemada çok daha iyi.

arena konusundaki düşüncene gelince:ses derinden geliyo evet ama ses sarıyo ya da bana öyle geliyo

ayarları söyliycektik evet haklısın

bi de biraz önce baktım fm kısmına gri uçlu bi kablo giriyo.am anteni kutuda duruyo kullanılmıyo.

bu arada diyaloglarla ilgili incelemen güzel olmuş.eline sağlık

• @water dostum evet bedne biraz tiz merakı vardır dogru, ama dediğim gibi sistemi bu diyalog incelemesi sonrasında daha iyi anlamaya başladım ve daha sevmeye özellikle şu ana kadar genelde PC den syrettiğim TV RIP olan yukarida belirttiğim diziler daha bir güzel egldi testler sırasında

Yani diyeceğim o ki, sistemi sinema için kullanacagımdan (ve burda çok belirtmiyoruz ama digital tv yayını alırsak o sesi de sistemden almayı istiyorum tabi) müzik sevdam fazla yok şu an sadece test etme amaçlı denemiştim, birazda yerle ilgili odamda istediğim konuşlandırmayı yapamıyorum keza odam 9 metrekare anca , ayrıca belirttiğim gibi işin erbabı gelip ayarda yapmadı sanırım asıl testlerimi yaza saklaycagım bu durumda

Bu arada aslında bence yeni bir başlık açıp orda sadece Kenwood ve Onkyo 6.1 gitsek bence fena olmaz gibi keza buradaki yorumlar sürekli bu sisteme dogru gidiyor kimse ONKYO S 590 almamış anlaşılan

• evet eozen81 haklısın.ama rütbe olarak konuyu sen aç bence.malum ast-üst ilişkisiben de haftasonu fotoları çekip oraya koyarım.

bu arada ayarlara şimdi baktım.center,right front,left front ,subwoofer 3m,arka sağ sol hoparlörler 1,5 m, back surround hoparlörde 2.1 m olarak ayarlanmış.bi de lfe level 0.ama tabi normalde bu uzaklıklarda değil hoparlörler receivera.

haftasonu sistem üzerinde daha iyi bi inceleme yapabileceğim inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 9 Mart 2007; 8:18:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@water dostum evet bedne biraz tiz merakı vardır dogru, ama dediğim gibi sistemi bu diyalog incelemesi sonrasında daha iyi anlamaya başladım ve daha sevmeye özellikle şu ana kadar genelde PC den syrettiğim TV RIP olan yukarida belirttiğim diziler daha bir güzel egldi testler sırasında

Yani diyeceğim o ki, sistemi sinema için kullanacagımdan (ve burda çok belirtmiyoruz ama digital tv yayını alırsak o sesi de sistemden almayı istiyorum tabi) müzik sevdam fazla yok şu an sadece test etme amaçlı denemiştim, birazda yerle ilgili odamda istediğim konuşlandırmayı yapamıyorum keza odam 9 metrekare anca , ayrıca belirttiğim gibi işin erbabı gelip ayarda yapmadı sanırım asıl testlerimi yaza saklaycagım bu durumda

Bu arada aslında bence yeni bir başlık açıp orda sadece Kenwood ve Onkyo 6.1 gitsek bence fena olmaz gibi keza buradaki yorumlar sürekli bu sisteme dogru gidiyor kimse ONKYO S 590 almamış anlaşılan

Yeni konu açmanıza gerek yok arkadaşlar ben konu başlığını değiştireyim

• @tebep sağol dostum ismi değiştirmen iyi oldu en azından derli toplu olur konu.

@water bu hsonuda inceleyemezsen seni aforoz edicem forumdan ast üst ilişkisine güveniyorsun madem Şaka bir yana gerçekten benim şu diyalog testi gibi bir test yap yaw sende, bu arada teşekkürler ayarlar için, gerçekten ayarlanan metre kadar mı uzaklıkta ekipmanlar ?

Dün AC3 formatındaki divxleri denedim de ortalama -30 da ses yüksek seviyede geliyor insana, bizim şirkette YAMAHA Amfisi ve büyük JAMO hoparlörleri olan (Tanesine 150-200 kagıt vermiş zamanında hoparlörlerin) bir arkadaşa sordugumda - 50 de dinliyorum dedi Ayrıca ona şu arka hop den ses alma durumunu sordum o bana evim çok büyük arkadan konuşma sesi gelmese ben sesi çok açmak zorunda kalırım o yüzden arka hopden de ses geliyor dedi Peki dedim hangi modda dinliyorsunda geliyor ses dedim YAMAHA için Entertainment Stereo gibi bir mod dedi,

Valla o zaman bizim sistem benim düşündüğüm gibi işte büyük bir evde yaşıyorsanız arka hop den ses alamaycagınız için (Arena, Disco gibi modlarda dinleyecenizden çünkü bayagı bir şüpheliyim) size uymaz gibi geliyor ne dersiniz ?

• haftasonu şöyle adamakıllı inceliycem sistemi.bi de tabi foto moto da koyarım.

diyalog ve konuşmalara gelince zaten arka hoparlörün gideceği mesafe belli kablodan dolayı.açıkçası ortalama bi salon(20-35 m2lik) için bence gayet iyi.

şu anda yerleşim şöyle center tvnin üstünde;ön hoparlörler tvden en fazla 1 mt ötde .keza subwoofer da öyle.arka hoparlörler oturduğum koltuğun tam arkasında o da olsa olsa 2 mtdir.yani bire bir deil uzaklıklar.

-30 bence de ses seviyesi için yüksek geliyo.tabi o yamaha amfili,jama hoparlörlü sistem kaç kağıt?marka model özellik vs. nelerdir?

yine harcadın bizim sistemi ha, eozen
  • 25 m2'lik salonda dinledik arkadaşla sistem fazlasıyla yeterli, zaten son seste 5 dk.dan fazla durulmuyor ses o kadar fazlaki kısıyorsun hemen.
    @eozen dostum millet 1200-1500 YTL paraları Lg, Panasonic ve Sony gibi setlere çatır çatır veriyo ve okadar parayı kesinlikle hak etmiyolar bence.
    800 YTL'ye aldığın sistemi bir kez daha gözden geçir bence bu bir fırsattı ve alanlar fırsatı iyi değerlendirdi. Evde sinema keyfi için parasını sonuna kadar hak eden bir sistem bence zaten elimde Megaworks olmasaydı bende alacaktım düşünmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 9 Mart 2007; 10:40:58 >
  • kesinlikle iyi bir fırsat değerlendirdiniz arkadaşlar.
    Tüm hoparlörlerden aynı sesin gelmesi amfinin özelliği varsa eğer 5,6,7 ch. stereo modunda geçerli olur.Kaynağın sesini tüm hoparlörlere verir.Bu her cihazda bulunmayabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

25 m2'lik salonda dinledik arkadaşla sistem fazlasıyla yeterli, zaten son seste 5 dk.dan fazla durulmuyor ses o kadar fazlaki kısıyorsun hemen.
    @eozen dostum millet 1200-1500 YTL paraları Lg, Panasonic ve Sony gibi setlere çatır çatır veriyo ve okadar parayı kesinlikle hak etmiyolar bence.
    800 YTL'ye aldığın sistemi bir kez daha gözden geçir bence bu bir fırsattı ve alanlar fırsatı iyi değerlendirdi. Evde sinema keyfi için parasını sonuna kadar hak eden bir sistem bence zaten elimde Megaworks olmasaydı bende alacaktım düşünmeden.

• Yaw sormayın bende çok nankör çıktım duysa bu eleştirilerimi KENWOOD gelir sistemi alır parasını da iade eder herhalde

Ancak bahsettiğim farklar dikkat ederseniz çok hassas mevzular (arka hop den ses gelmesi vs. gibi) ben o nedenle şaşırıyorum ayrıca yanlış anlamayın sesi sonuna kadar zaten açacak halimiz yok ama bu -30 ve -50 farkını da hassas gördüğümden yazayım dedim,burda sadece kendi sistemimiz şöyle güzel böyle güzel dersek bence at gözlüğü takmış oluruz en azından hangi paralara neler alınıyor alınan aletlerde ne gibi farklar var görmek açısından belirtiyorum bir yerdede yoksa aldıgım sistem benim gibi bu işe yeni ilk giren biri için hayli hayli yeterli.

@water dostum belirttiğim gibi bahsettiğim arkadaş alalı sistemi çok olmuş, Yamaha amfi ve JAMA hop sistemi kullanıyor. Hop lerin tanesine 150-200 YTL mi EURO ne vermiş zamanında, bu hop bizim ONKYO gibi değil uzun ve ağır tipli olanlardan. Sonra tüm hop kablolarını duvarlardan geçirmiş geçirdiği kabloda altın kaplama kablo bu arada Adam bayagı bir para harcamış evi büyük oldugundan ilk yapılırken kıymış bir kere paraya, gidip yakın zamanda incelicem sistemini çünkü çok methetti merak ettim

@tepeb sana zahmet olacak ama başlığı daha bir spesifize etsek yani şöyle mesela sırasıyla : tabi sakıncası yoksa. Öbür türlü çok genel oluyor kenwood kanımca

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET

Bu arada Kenwood ENPLUS sitesinde tekrar stoklarda gözüküyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@tepeb sana zahmet olacak ama başlığı daha bir spesifize etsek yani şöyle mesela sırasıyla : tabi sakıncası yoksa. Öbür türlü çok genel oluyor kenwood kanımca

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET

Bu arada Kenwood ENPLUS sitesinde tekrar stoklarda gözüküyor.

Değiştiririm tabi neden olmasın.
  • o zaman senin arkadaş tam evladiyelik bi sistem yapmış desene zamanında.e tabi bizim sistemi aldığımız fiyata biz anca o jamolardan 3 tane alabilirdik.eminim onun tvde kallavi bişeydir.açıkçası ben o fiyatlara çıkamam.

zaten aslında bu fiyatlara (850-900 ytl) bile çıkamıycaktım.ama sistemi dinleyip, biraz araştırınca tamam dedim bu fırsatı kaçırma.eğer foruma falan da girmeseydim philipsin paket sistemlerinden birini alıcaktım 450-500 ytlye.ama iyiki bunu almışım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.