Şimdi Ara

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
0
Favori
26.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle kocaman bi hayırlı olsun diyeyim eozen81.

bu arada benim bağlantı şekli koaksiyalmiş.ben kenwood dvd playerın yerine philips dvd playerı taktım.ve iyiki de öyle yaptım.ses kalitesi bana göre bayaa farklı oldu.ben sistemi philips dvd player ile kullanıcam,karar verdim.ayaklar bugün de gelmedi.gelsin en kısa zamanda ben de fotolıycam.

bu arada enplusın sitesinde bu ürün geçici bi süre temin edilememektedir diyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 6 Mart 2007; 23:52:14 >
  • Arkadaşlar teşekkür ediyorum
    Sistemi kurdum sonunda saat 01:15 Öncelikle belriteyim kutudan kırmızı kablo çıkmadı bende, sanıyorum sizde var bence eksik ne yazıkki

Neyse gelelim sadede nedense pek bir içime sinmedi sistem şu an, neden diyecek olursanız beklediğim sesi ne FM den ne MP3 den ne de AC3 bir filmden alabildim Bunda belki bir bass tiz hastası olarak bu ayarları yapamam da etkin olabilir

Tabi ayarlarıyla fazla oynama imkanım olmadı zaten tiz ve bass ayarını bir türlü nasıl yapacagımı bulamadım, Kılavuzunda bass ve tiz ayarının ancak PCM Stereo ve Analog modunda iken kumandadaki TONE tuşuna basıldıgında ayarlanabileceği yazıyor ama ne yaptımsa şu lanet PCM Stereo ve Analog moduna geçemedim sizde geçen var mı ??????

Mp3 dinlediğimde Listen Modu ancak Pro Logic II Music veya Pro Logic X Music yaparsaniz hoparlörlere dagıtıyor onun dışında stereo modda dinlerseniz sadece frontlarda (center hariç) veya bu modların dışında bir seçim yaparsanız sadece centerdan çalıyor Yani bilmiyorum bu genel bir kuralmı ama sadece centerdan ses almak gerçekten de tuhaf oluyor o durumda

Gelelim DTS tecrübesine elimde DTS formatlı wavlar vardı onları NERO ile AUDIO CD yapıp dinledim zaten DTS kodlu bir medya taktıgınızda ancak Listen MODE da DTS çıkıyor, başka hiçbir uygulamamda DTS çıkaramadım zaten Şu ana kadar en güzel sesi DTS formatlı bu müzik cd sinden aldım diyebilirim her hop den ayrı bir müzik geliyordu ancak gelen sese tahammül edemiyordum tizini ayarlayamamaktan ötürü

özetle daha yeni kör topal sistemi kuran ben şu an biraz hayal kırıklıgı içerisindeyim Umarım bu benim baglantı ve/veya ayar hatalarımdan kaynaklanıyordur.

Bu arada anten olarak verilen anten kılavuza göre AM anteni ve AM kısmına takılıyor ancak FM sinyal almak için bu AM anteni olarak tabir edilen antenin (iki ucu var) bir ucunu FM kısmının içine zar zor soktum emanetce duruyor sizde de öyle mi ?

Valla bilmiyorum yorgunluk mu yoksa başka birşey mi ama ben biraz hayalkırıklıgı içerisindeyim

Umarım ayarlardan anlayan bazı arkadaşlarım kendilerindeki ayarı anlatırlar (Ben sistemi yazın taşınacagım yeni eve kuracagım için servis istemedim o zaman isticem şu an sistemde bir problem var mı çalışıyor mu diye ve tabi o güzel sesleri alma hevesiyle kurmuştum o nedenle heves kursakta kaldı durumları )

Neyse biraz resim paylaşayım bari ne yapayım

İyi bakın Kırmızı kablo yok

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET

• öncelikle hiiç moralini bozma.sistemi kurduğunda en azından sinemada çok çok memnun olacağını söyleyebilirim.benim şu anda öyle.heleki eski philips dvd ile çok daha iyi sonuç aldım.

Kırmızı kablodan kastın ne anlamadım.dediğim gibi kablolar konusunda zayıfım.ama eve gidince bi bakarım.

Müzik performansına gelince açıkçası müzikte çok denemedim.Zaten asıl amacım sinema idi.Ama yine de bi kaç ayarla tatmin edici sesi bulabiliriz.Ayrıca tiz ve mid ayarını ben de bulamamıştım.Bulan arkadaşlar bi zahmet anlatırsa memnun olurum.
  • @water sorma valla canım sıkkın, şu bass tizi ayarlasam belki kendime gelicem ama Mesela radyo dinlerken hangi modda seninki Listen Mod yani? Ne bileyim aga beklediğim gibi bir ses gelmiyor ben bunu büyük ihtimal tizi ayarlayamama baglıyorum ama bulamıyorum şu lanet PCM Stereo ve Analog modunu

Bu arada allahtan Kenwood DVD player in içinden coaxial kablo çıktı bende coaxial bagladım benim Voxline ile Amfiyi.

Kırmızı kablodan kastım hoparlörler ile amfi arasindaki baglantıyı saglayan kablolar içindeki kırmızı olan. Yani yukarıda verdiğim 2. resimde de görebileceğin gibi kutudan kılavuza göre yeşil, beyaz, kırmızı, gri, mavi ve tan (güneş yanığı) olmak üzere 6 kablo çıkması gerekiyor ancak bende kırmızı çıkmadı

Bu arada sendeki radyo antenini amfiye nasıl monte etmişler bakabilir misin sana zahmet?

Şu tiz ayarlarını bulmamız lazım abi yoksa bu iş çok zor

• @ eozen öncelikle sistemin hayırlı olsun.

Kendini üzme çok fazla, sistem müzik konusunda çok başarılı değil bunu belirtmiştik zaten bazı bozulmalar oluyo diye. Ama aslında benim en son erenköyde test ettiğimin altında çıktı müzik performansı. Ama bu sesin kaynağıylada alakalı yani dvd player'ı değiştirirsen bu sorunu aza indirgeyebilirsin.
    Bizde arkadaşın seti test etmiştik hafta sonu ama foto olmadığı için ve çok detaylı bir test olmadığı için yazmamıştım.

Öncelikle sinema performansına diyecek hiçbişeyim yok çevresel ses çok iyi ve seslerde çok gerçekci yani çok temiz. Sende sistemi sinema için aldıysan hiç üzme kendini zaten bu setlerin sinema için üretildiği özellikle hoperlör sistemlerinin buna göre tasarlandığı ortada.

Müzikte alçak ve orta seslerde ben sistemi başarılı buldum yalnız son sese gelince bozulmalar anlaşılır düzeyde. Bunda ayarların olmamasıda etkili tabiki ve müzikte dinlediğin mp3 lerin kayıtlarıda çok önemli, o yüzden tavsiyem mp3 yerine normal bi müzik cd'si ile test yapman. He birde neo6 müzik'te daha bi güzel ses veriyodu sanki birde o modda dene istersen.

Ayrıca sesin kaynağıda önemli demiştim çünki aleti dvd yerine benim bilgisayara bağladık yani audigy2 zs ses kartına ve ordan ayarlarla basları, tizleri ve midleri istediğin ayarlara getirince daha tatlı bi ses alabiliyosun. Tavsiyem birde başka dvd player ile dene ve normal müzik cd'si ile dene.

Yineliyorum canını hiç sıkma çünkü film performansı gerçekten üst düzey fiyatına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 7 Mart 2007; 9:52:14 >

• eozen81,

senin dediklerinin (kırmızı kablo,fm anten bağlantısı,listen mod) hepsine akşam eve gider gitmez bakıcam.

bi de benim aklıma takılan kenwood receiver ın ismi faturada stereo receiver olarak geçiyo.onkyo receiver da ise surround receiver yazıyodu enplusın sitesinde.bu durum bi problemmidir ya da artısı eksisi nedir acaba?
  • @tepeb dostum teşekkürler valla işte dün gecenin yorgunluguyla birazda fazla beklentilerle belkide böyle oldu bilemiyorum. Dediğim gibi DTS Audio CD yapmiştim onda hakikaten güzel perf aldim, zaten amacim dediğin gibi cinema için o nedenle cineması iyi olsun yeterde artar, ama itiraf edeyim seyrettiğim filmlerde hani insalar araba kapısını kapatır ya o kapatma anındaki sese bitiyorsunuz sette o aklımda kaldı gece gece Dediğin gibi belki sorun benim Divx Playerda olabilir bir de Kenwood un kiyle deneyeyim akşama.

@water bende faturaya bakarım dikkat etmedim, en bariz göze çarpan şey faturada iskonto olayıydı

Bu arada az önce ENPLUS'in teknik servisinden bir beyle görüştüm kendisine BASS ve Tizz olayını sordum, bana bizim bu kenwood amfinin yeni oldugunu tam inceleyemediğini ama ilgileneceğini belirterek şunu söyledi : Bass ve Tizz ayarlari stereo bir müzik dinlerken ancak ayarlanabilir dedi (bunu kontrol edemedim gerçi ama kılavuzda analog manalog yazıyor anlamadım ) ayrıca ayarlasakda film izlerken direk DOLBY DIGITAL ya da PRO LOGIC dinlettiğinden bu ayarlar zaten mevcut filmdeki ses kalitesine etki etmez dedi eğer öyleyse gerçekten benim işime yaramaz bile.

Valla aslında tepeb ya da water şu sizin (tepeb senin arkadaşının tabi ) aletlerdeki mevcut ayarları SETUP tuşuna basarak sırayla bir bakıp not alıp yazsanız ne güzel olurdu ama zor işi tabi

Bu arada kılavuzu incelerken birşeyi farkettim bazı ayarlar (Listen Mode, Bass Tizz ) 1 günden fazla elektrik kesintisi olursa amfiden resetleniyormuş

Bilgilerinize..

Akşam olsunda gene bir kontrol edeyim sistemi genel olarak

• akşama ona da bi bakarım.
  • arkadaşlar yazdıklarınız ilgimi çektiği için , cihazın manuel ini download edip bir bakıverdim..almanca klavuzun 19. sayfasında bass ve tiz ayarları ile ilgili bilgi var.Tabii belki denemişsinizdir ama genede belirteyim dedim.önce kumandadan TONE tuşuna basıyorsunuz, sonra kumandadan MULTICONTROL aşağı veya yukarı tuşları ile cihaz ekranında TONE ON yazısının yandığını görüp, TONE tuşuna gene basıyorsunuz.BASS ve TREB seçenekleri çıkıyor, gene MULTICONTROL aşağı yukarı tuşları ile bunların seviyelerini ayarlıyorsunuz diyor...belki yardımcı olur...sıralama önemli belki bu yüzden erişilememiş olabilir menülere.umarım olur.kolay gelsin.
  • @zapatero ilgi gösterip zahmet ettiğin için teşekkürler dostum.

Ancak atladıgın bir nokta var ekranda yani AMFİ de TONE moduna geçebilsek zaten halledicez ancak ENG Manual in 21. sayfasında da belirttiği gibi (resimde görebilirsin) TONE modu ancak PCM Stereo and Analog Stereo modundayken aktif oluyor (Ajudsting The Tone yazısının hemen altindaki satır)

Kaldi ki eğer ki bu moda geçip bass tizz ayarlayabilsek dahi anladıgım kadarıyla bu sadece o seçtiğimiz modda kalacak yani sen gidip filmi stereo dinlemesen DOLBY dinlersen sıfırlayacak gene ayarı o açıdan çok anlamı olmayacak çünkü gidip 6.1 dinlemek varken filmi stereo hayatta dinlenmez

Bu arada yeri gelmişken sormak istiyorum filmleri DVD leri dinlerken mantık şu dur değil mi önlerden ses gelir arkadalardan da surround ses yani genelde işte efekt falan ama insan konuşmaları sanırım FRONT kısmındaki hop lerden geliyor, yani dün hasperkader bunu test ettim de sizde de mi böyle diye sormak istedim

• Hayırlı olsun Eozen bu kadar araştırdıktan sonra insan biraz içine düşüyor. Sonuçta araştırdıkça sistemlerin kalitesinin artıcağını hayal ediyor o kadar çalıştık iyi olmuş olması lazım gibi bi psikolojiye giriyor. :)
    Güzel sistem aldın bence hele amacın ev sinema ise müzik performansını çok fazla düşünme zaten zaman içinde keyi alacağın bir ses ayarını tutturursun.

Ben en çok Onkyo nun anfisini neden terkettin onu merak ediyorum. Sony ve Onkyo yu karşılaştırdığımda ses kalitesini daha iyi bulmuştum.
    Müzikte kaynak büyük önem arz ediyor. Kenwoodun DVD isyle daha iyi sonuç alacağına eminim.

Tekrar Hayırlı olsun gözlemlerin ve yorumlarını bırakma.
  • evet öyle.diyaloglar özellikle center aynı zamanda frontlardan geliyor.ama efektler falan sesin yönüne göre farklı hoparlörlerden geliyor.
  • @water teşekkürler valla sizleri de sorularla bunaltmıyorumdur umarım

@Ham-Solo dostum teşekkür ediyorum,

quote:

ONKYO'nun anfisini neden terkettin Sony ve Onkyo yu karşılaştırdığımda ses kalitesini daha iyi bulmuştum. Müzikte kaynak büyük önem arz ediyor. Kenwoodun DVD isyle daha iyi sonuç alacağına eminim.

demişsin ama sanırım ONKYO yerine SONY diyecektin yani neden SONY DDW-880 i bırakıp ONKYO'ya geçtin diye soruyorsun sanırım (çünkü şu an Kenwood sistemle kullandıgım hop. sistemi ONKYO HTP 103-E 6.1).

Açıklayayım : En büyük faktör Ev Sinema Sistemlerinde SONY'nin kullanıcı yorumlarına göre tavsiye edilmeyişi + ONKYO'nun 6.1 sistemdeki Subwoofer'inin AKTİF oluşudur.

• eozen81 dostum, dediğin gibi bass ve tiz ayarları analog mod için geçerli ama zaten her kanal için equalizer ayarı anca üst model receiverlarda var.bir de bu cihazda active eq modus diye bir özellik var...hem cinemada hem music de kullanılıyormuş...herhalde bunu da denemişsinizdir.
  • eozen81, bunaltmak ne demek!bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

daha cihazla çok fazla haşır neşir olamadık malum.mesela dün sadece radyoları hafızaya alma işlemine el attım. bi de tabi dvdyi değiştirdim philipsle.720de hoparlör ayarları diye bişey var mesela gecikmeyi falan ayarlıyosun tam çözemedim daha.

yavaş yavaş olacak inşallah
  • Zap evet hatta o Active EQ aktif oldugunda AVR de ışığı da var o yanıyor aktif oldugunda daha dogrusu siz aktif ettiğinizde.
    Modlar şunlar :

Active EQ Music
    Active EQ Cinema
    Active EQ Game
    Active EQ Off

Ben denedim ama gecenin körlüğünde tam bir fark yakalayamadım, bir de bu tip geçişlerde zaten ses anında değişmiyor çıt diye bir ses geliyor AVR'den sonra mod değişiyor yani dinlemekte oldugunuz film ya da mp3 neyse anlık değişmediğinden araya başka bir ses girdiğinden farkı çokda hissedemiyorsanız (bariz bir ses değişimi yoksa). Ama mesela ARENA EQ dan theatre veya Disco ya geçişinizde fark büyük oldugundan ses geciklemeli de değişse hissediyorsunuz.

Ben Active EQ değişimlerinde dün işte çok büyük bir fark hissetmedim en azından vay anasını dedirtecek bir fark bulamadım
  • zamanla alışırsınız dostum...iyice menüleri öğrenince kurdu olursunuz olayın.
  • Şimdi madem birimizin divx playeri diğerininkinden farklı bu farklılıgı yoketmek için şu testi yapmanızı rica ediyorum

Şu an ben bizim Kenwood AVR'nin FM'ni açtım Süper FM'de PL II Music ve Active EQ Music modunda ses -20'de bir apartman dairesinde dinlenebilecek seviyede ve belirtmek isterim eğer Arena, Theatre, disco gibi modları seçmezseniz radyodayken ses sadece 3 hoparlörlerden geliyor : (Left Front , Center (Yassı olan) ve Right Front)

Siz de dener misiniz bana sanki bu ses şiddeti düşük gibi geldi ama

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 7 Mart 2007; 20:22:56 >
  • öncelikle şunu belirteyim bizim hoparlör ayakları henüz gelmedi.dün yine telefon açtılar yarın gelicek diye.ben de bugün misafir gelicek diye cuma gelin dedim.

dün kayınço bizdeydi.ona da sistemi gösterdim o da beğendi.özellikle filmde çok başarılı buldu.ben de konser dvdsi,buddha bar ve gitar sololarının olduğu mp3leri dinledim.ve gayet tatmin edici buldum.

kırmızı kablo sanırım sağ ön spekarın kablosu.ayrıca listen mod olarak benim en çok beğendiklerim müzikte arena,plııx music ve neo6 music.arena özellikle çok hoşuma gitti.

dün kayınçolar bugünde kayınpederler bizde olacak.o yüzden evde bi yoğunluk var.cihazla ilgilenemedim.o yüzden anten bağlantısına bakamadım ne yazıkki.

ses olarak -20de denedim demişsin.benim şu ana kadar gelebildiğim ses seviyesi (şimdiye kadar hep 8.30dan sonra deneme yaptım.) -28 db oldu.Tabi subwoofer ayarı da (subın arkasından yapılan ayarı kastediyorum) yarıya gelmemişti.cuma akşamı bu testi yapar belirtirim.ama şunu söyleyebilirim ses beni tatmin etti.salon 20-25 m2 ve ses tüm salonu dolduruyo.

• bi de kablolar biraz kısa galiba. çünkü iki arka hoparlör koltuğun arkasına geliyo ama back surround hoparlör arka kısma yetişmiyo.o yüzden onu koltuğun yan kısmına koydum.bi tek ona yer bulamadım ne yazıkki.bi de evdeki laptopu receivera bağlayıp 6.1 ses alabilirmiyim ve nasıl bi bağlantı yapmam gerekir?ona göre kablo alıp haftasonu denemek istiyorum.laptop toshiba L10-102.m.e.b. kampanyasından.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.