benim sacımda cok kepek vardı.sac derisi kabuk atıyiordu.ayrıca burun kenarı kaslarda cenede favorilerdede kabuk atma baslamıstı elimle favorimi kasısam beyaz deri kabuk dokulurdu kasımdaki kabuklarla insanlarla sohbet ederdim kimse uyarmazdı cildiyeye gittim dediki egzema bu yuze ayrı kafaya ayrı ilac yazdı kafaya yazılan 300 tl di bende yuze olanı kullandım ama yine tekrar etti gecici cozumdu bende ilac almadım oyle kalsın dedim egzema mantar hastaligiymis yani berberlerden kisiden kisiye geciyor makinalar hikyenik degildi zateb sacımi kendim makinayla 3 numara kesiyom artik boyle aradan zaman gecti egzemaya baktim bitkisel cozumde sampogan kullanmayin kimyasaldir diyor yerine zeytin yagli beyaz sabun kullan diyor.hem zarari yok hem saci yagi temizliyor bide elma sirkesi surun demis bir haftada tertemiz yapti.bir hafta boyunca saci yuzu zeytin yagli sabunla yika mantar ile yag artigini temizlesin..daha sonra ele elma sirkesi sur ve kafana yuzune sur zaten kolonya gibi oluyor sirke mantarlari yok ediyor...bir haftada ne kepek ne egzema kaldi hatta saglikci birine tras olup yuzumu gosterdim hic lekede kalmamis nasil yaptin dedi soyledim oda simdi basladi isteyen denesin faydamis olsun...ben denedim oldu konuyu kotuleyenler illa olcaktir basit cozumu yapmak istemeyen yapmasin..benim bir kar payim yok bimde elma sirkesi satiliyor ger evde zaten var 3 tl sabun desen aktarlarda var 7 tl bunu internette bulmasaydim avrupa sirketlerine 500 tl kazandirmis olcaktim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 16 Aralık 2021; 0:45:8 > |
kepek sorunu yasayan kurtulmak isteyen varsa gelsin
-
-
Eyvallah hocam. Saçımda dediğiniz gibi deri atma olayı var. Deneyeyim bunu. -
Zeytinyağlı sabunla kafamızı, yüzümüzü yıkayacağız sonra elma sirkesi mi süreceğiz? Elma sirkesi kafamızı yüzümüzü yakmaz mı? Yakar kıpkırmızı olur yahu... Ne kadar süreceğiz? Sürdükten sonra öyle kalacak mı yoksa yıkayacağız mı? Öyle kalınca kokmaz mı? Kullanımı biraz ayrıntılı tarif eder misiniz?
-
Çözümü zor bu kepek işinin.Yine bulaşma ihtimali var. -
Seboreik dermatit knk bu bizim gibi çok düşünen insanlarda oluyor -
Egzama bulaşıcı değil -
benim yuzdekiler tamamen temizlendi
sacımda deri renk atti.dr egzema dedi
ama birisi dediki o sanki renk pikment atmasi dedi
o hastaliksa egzema olmuyor
su an yuz disinda kafamada deniyorum...aslinda en iyisi saca surmek kolonya surer gibi
bide selpaga dokup bastiriyom ama o iyi olmayabilit..elim burus burus oluyor..sadece denemek icin yaptim
siz kolonya surer gibi surun baski yapip beklemeyin bence
kafamdaki az duzelmis diyorlar ama emin olana kadar iki hafta beklicem o zaman yazarim
yuzu yapin yizde kesin duzeliyor
-
ister once sirke sur yarim saat beklet sonra sabunla yika
ister sabunla yika sonra sirke sur tum gun dursun sorun olmuyor
onemli olan amactir sabun temizler...sirke mikrobu yakar
surunce yakiyor gozunuzu kapayin...ben kasimada surdum
yakmasi iyidir tuk mikrop bakteri mantar ne varsa yok ediyor..cildimi hemsire gordu sorsu oda yapacak
kokuyor..evden cikmazsam surup tup gun bekletiyom
evden cikarsam o zaman once sirke sur en az 15 dakka en cok 1 saat beklet deriye islesin
sonra sabunla yika evden cik....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 16 Aralık 2021; 3:14:36 > -
egzema mantar hastaligi yani yayiliyor
bence bulasici ama hemen bulasmiyor nasil bisi se
-
kafamdaki sey su an deneme asamasinda onun sonucunu henen diyemem sadece azalmis diyenler oluyor
ama yuzundeki hemen yok oldu tertemiz -
bu ara oncesi sonrasi sa atayim en iyisi -
abi bu saatte niye uyumuyon -
Elma sirkesi asitiktir. Kafaya ve yüze böyle asit sürmek zararlı olur. Yakar, kıpkırmızı yapar. Belli oranda sulandırmak gerekir diye düşünüyorum.
-
seboreik dermatit var bende de özel şampuanı vardı kullanıyoruz ama geçmiyor malesef
-
zararı olurmu belki vardır yani cildi kurutabilir
su an daha iki hafta oldu olmadı bakayım
kızarma yapmadı zaten cilt kabuk atıp su akıtacak sekilde pembe lekeler vardı sonucta tertemiz oldu
ne kadar mikrop mantar varsa yok etti
ama takviye olarak yuz krem iyi gelirmi denemek lazim
asidik olsada cildi kızartmadı
google yazin tavsiyeler var
elma sirkesi cilt mantar egzema bunlari yazip okuyun
linki bulursam atarim oradan okudum denedim
dedigin gibi sulandırmıs
linkwww.hurriyet.com.trPratik Bilgiler: Sirke Egzamaya İyi Gelir mi?https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/pratik-bilgiler-sirke-egzamaya-iyi-gelir-mi-35101714
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 16 Aralık 2021; 5:18:37 >
-
etkisi yok ondan
mesela yuzume verilen ilacla kafamı yıkardım ise yaramazdı bolgesel fark oluyor yada ilac etki farkı
sirke dene bence
-
Riske girip saçımdan veya cildimden olmak istemem.
Çözüm: Ketekanazol şampuanı saça ve ketekanazol kremi cilde.
Mantarlara karşı çok etkili. Çok kullanmayın ikisinide çünkü derinizi atıp yeniliyor. -
yuze bes gun oldu sirke surmedim
arkadas dediki surme bakalim yine cikarmi yoksa yokmu etti dedi
kafaya surmeye devam.kafafadaki egzema inatci sanki
deneye devam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X