Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
112.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende ilk defa gittim, telefonla randevu aldik. Gun veriyorlar saat 8:00 - 8:30 arasi orda olun dediler. Tetkikler yapildi, sonra hoca geldi konustuk ve lens denedikten sonra hoca tekrar kontrol etti, onerilerini soyledi.

Ben hocaya muayene olmanizi oneririm tabiki, prof omur hanim, keratokunus rahatsizliginizi belirtirsiniz telefonda. Benim ameliyet vs olmadigim icin hoca hakkinda cok sey soyleyemem ama genel olarak yaklasimi, bilgilendirmesi vs beni memnun etti. Daha onceki deneyimlerime gore memnun kaldim diyebilirim. Takibe burda devam edicem bundan sonrasinda, 6-8 ay araliklar la gelmemi onerdi, her tekrarda ayrintili olcumlerle karsilastirma yapariz dedi.

Benim gittigim zaman yogunluk yoktu, farkli zamanlarda nasil olur bilmiyorum ama burasi ayri bir bolum goz merkezinde benimle birlikte sanirim 4-5 kisi daha vardi, bekleme vs olmadi hic. Bolumdeki hemsire hanim cok deneyimli birisi zaten, telefonda onunla gorursurseniz eger soylersiniz, ciddi anlamda keratokonus bilgisi var.

• zek kullanıcısına yanıt
    Sağolun tekrardan.

Ya ben Adanalıyım. Adana da ikamet ediyoruz. Ankarada ameliyat oldum ve muayene içinde 4 -5 gün önce oraya gittim.

İnsanı.yoruyor git gel. Uçakta olsa otobüste olsa Bir de akrabamız Batıkentte ordan 1,30 saat sürüyor metroyla vs.

Bir daha 6 ay sonraya belki giderim ama hiç gidesim yok yorucu oluyör çünkü.

Adanada üniversite hastanesinde de göz bölümü inanılmaz yoğun olağanüstü bir kalabalık ve hasta var. Sabah gidiyorsun saat 5 den sonra muayeneyi ancak oluyorsun. Orada berbat.Bekle bekle...
  • Ben kaç tane doktora gittim İstanbul'da ama hiçbiri lens konusunu bile açmadı. hemen Ring yapalım CCL yapalım. ulan insanların parasına değil de sağlığına önem verin ilk önce.

Arkadaşlar gözünüzde batma oluyor mu?

bende 2 senedir var bu illet, çok yıpratıyor beni.
  • the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Batma ve.kaşınma olur.
    Bir.de ameliyat onlar için para demek. Para da hersey demek. Hastanın sağlığının pek önemi yok.

Ameliyat edilmeyen yada takip edilmesi gereken hastayı bile sırf para kazanmak için devlet hastanesinde de böyle doktorlar var onlarda ameliyat başı para alıyor. Tabi özel hastaneler ticari işletmeler olduğu için onlarda devlet Hastaneleriyle kıyaslannamaz düzeyde sağlık ikinci planda.

Anında ameliyat edelim.gözünüz kör olabilir diye korkutup hastayı kandırmaya çalışıyorpar.

Para neler yaptırıyor insanlara işte. sağlık sistemi ne halde. Para kazanma amaçlı insanlar kandırılıyor. kapitalizm sağlık sisteminde de en pis haliyle vahşi haliyle kendini gösteriyor.

Uyanık olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 31 Ocak 2017; 18:54:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Batma ve.kaşınma olur.

Bir.de ameliyat onlar için para demek. Para da hersey demek. Hastanın sağlığının pek önemi yok.

Ameliyat edilmeyen yada takip edilmesi gereken hastayı bile sırf para kazanmak için devlet hastanesinde de böyle doktorlar var onlarda ameliyat başı para alıyor. Tabi özel hastaneler ticari işletmeler olduğu için onlarda devlet Hastaneleriyle kıyaslannamaz düzeyde sağlık ikinci planda.

Anında ameliyat edelim.gözünüz kör olabilir diye korkutup hastayı kandırmaya çalışıyorpar.

Para neler yaptırıyor insanlara işte. sağlık sistemi ne halde. Para kazanma amaçlı insanlar kandırılıyor. kapitalizm sağlık sisteminde de en pis haliyle vahşi haliyle kendini gösteriyor.

Uyanık olmak lazım.

Aynen öyle değerli dostum. bana bu hastalığı ilk teşhis eden o meşhur hastane'de bir doktor, " gözünün kör olma ihtimali " var dedi.

insan ister istemez korkuyor.

ama iyi ki bu platform var ve birçok insandan bilgi edinebiliyoruz burada.

Allah hepimize şifa versin.

Ben çok tecrübe ettim sırf keratokonus değil başka sağlık problemlerinde de. Bu yüzden hep bir şüphe duyarım. Özellikle.özel hastanelere hep kuşkuyla yaklaşmısımdır ve genelde de kritik karar gerektiren hallerde başka devlet Hastaneleri üniversite hastanelerindekı doktorlara güvenip muayene olurum.

Devlet Hastaneleri ve Üniversite hastanesi doktorları bu anlamda güvenilır ve insan sağlığına önem verirler. Para öncelikli olmadığı için.

Diyeceğim odur ki özel hastanelerin o gösterişli güzel binalarına ihtişamlı hastanelerine aldanmamak gerekir.
    Devletin Hastaneleri ve doktorları hastanın sağlığına daha önem vermekte paradan ziyade. Devletin sağlık hizmetini kendisinin vermesi çok hayati bir konu. Bu konunun çok detaylari var ama kısaca böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 31 Ocak 2017; 18:52:7 >
  • Değerli Dostlar, nedir son durumunuz? CCL olan arkadaşların gözlerinde iyileşme durumu nedir? Lens kullananlarda var mı bir gelişme?
  • Eğer çok bir fazla görüş kaybiniz yoksa operasyon fln yaptirmayin her yil kornea tapografisi yaptirip incelme var mi korneada bozulma var mı diye takip etmek lazim. Ameliyati son çare olarak dusunun. En önemlisi gözler ovusturulmayacak kasinmayacak. Bende 30 yasindan muayenede çıkmıştı bu hastalik oda gözlük derecesi yykseltmeme rağmen görüş duzelmiyordu. Devlet hastanesindeki kadin 5 numara gözlük yazinca bende 5 numara gözlük takmam için önümü göremem saçmalık diyerek özel hastaneye gitmistim. (normalde gözlük kullanmam 0.75 1 numara uzak vardı onceden o bile takinca fazla geliyor başım agriyordu) Sonra tapografi cektirdim. Göz merkezinin kenarlarında kubbelesme çıktı.
    Aradan 5 sene geçti 35 yaşındayım su an. Bu ara içinde gözümü ovalamamaya kasimamaya dikkat ettim ve ilerleme fln olmadı. Yani demem o ki gerekmedikçe ameliyat olmayın her yıl takip edin gozunuzu ovalamayin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cyraxus kullanıcısına yanıt
    Kesinlile katiliyorum ama size lens takmanizi oneririm, azda olsa gorme kaybiniz varsa daha net gorus sunar ve ilerlemeyi anlamli oranda yavaslatacaktir. Zaten sizin yasinizda ilerlemis, bundan sonra anormal bir durum seyretmedikce ilerleme hizlanmaz. Gecmis olsun.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum bu kıymetli bilgileri paylaştığınız için. Yaşadıklarımızı burada paylaşmaya devam edelim ki insanlara az biraz faydamız olur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zek

Kesinlile katiliyorum ama size lens takmanizi oneririm, azda olsa gorme kaybiniz varsa daha net gorus sunar ve ilerlemeyi anlamli oranda yavaslatacaktir. Zaten sizin yasinizda ilerlemis, bundan sonra anormal bir durum seyretmedikce ilerleme hizlanmaz. Gecmis olsun.

Normal lens mi? Yoksa göze özel lens mi. Bildiğim göze özel lensler hazırlanabiliyormus göz taranarak ama Türkiyede yapan var mı bilmiyorum. Lens takmıyorum.Yada gözlük takmiyorum başım ağrıyor çünkü Kusurlar goz merkezinde olmadigi için ışığın gelme acisina göre görüşüm değişiyor benim. Mesela çok güneşli havalarda görüşüm daha kötü. Kapalı havada uzağı iyi görüyorum.Yani kafayada çok takmamak lazim. Zaten 10 20 seneye biz yaşlanınca kadar yapay kornea yaparlar su an çalışmalar devam ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cyraxus kullanıcısına yanıt
    Uc tip lens mevcut, gozunuzun ve keratokonusun durumuna gore, sert(RGP), hibrit (RGP and Soft) ve scleral lensler. Hocam bu lenslerin hepsi kisiye ozel uretiliyor. Yillardir var, abarmiyorum 25-30 yildir, belki daha fazla. Gozun taranmasina gerek yok, keratokonus seviyesi ve sekline gore bu lens hazirlaniyor.

Su sekilde, baskilayan sifir ayarda bir lens takilir ve hem numara hemde mercek odagi belirlemek icin farkli camlar denedir, en net gordugunuz noktada uygun lens olculeri aci ve numara bilgisine gore belirlenir.

Siz siparis geciyorsunuz, hazirlanip geliyor yaklasik 3-5 hafta icerisinde. Fiyatlarida uygun, RGP ler 300 den basliyor, Hybridler 500 den scleral ler cok daha pahali seviyelerde.
  • Dün doktora gittim ve bana sol gözümün yüzde 25 gördüğünü söyledi.

Bunu takip edeceğiz bakalım ne olacak.

Bir de bana Cross Linking ve Excimer Lazer önerdi. Yaşım 37.

Ne dersiniz Arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the Alchemist

Dün doktora gittim ve bana sol gözümün yüzde 25 gördüğünü söyledi.

Ne dersiniz Arkadaşlar?

Gözünüzün miyop değerleri kaçtır acaba benim sol 3.75 sağ 1.75 acaba çok mu geç kaldım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

quote:

Orijinalden alıntı: the Alchemist

Dün doktora gittim ve bana sol gözümün yüzde 25 gördüğünü söyledi.

Ne dersiniz Arkadaşlar?

Gözünüzün miyop değerleri kaçtır acaba benim sol 3.75 sağ 1.75 acaba çok mu geç kaldım?

değerli dostum rakamsal olarak aklımda kalmadı. onu öğrenince burada yazacağım.

saygılar
  • 4 Ekim 2016 tarihinde Vehbi Koç Hastanesi'nde CCL ameliyatı oldum. İlk 3 ay bulanıklık devam eder dediler kontrollerime devam ediyorum geçen ay lens kullanmaya başladım 2.25 astigmat ama ameliyattan önce harf tablosunda 11 de 7 8 sıra okuyabiliyorken şu an lens olmadan harf tablosunda sadece 3 sırayı okuyabiliyorum henüz 4. kontrolüme gitmedim 28 Şubat'a gün verdiler ama aklıma çok takılıyor ameliyat sonrası görmesinde bozukluk yaşayan oldu mu? Eğer düzelmezse resmen gören gözümü üstüne para vererrk görmez etmiş olcam :(( Not: Lensten memnun kalmadım görmem lensle bile ameliyat öncesindeki gibi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Didolist

4 Ekim 2016 tarihinde Vehbi Koç Hastanesi'nde CCL ameliyatı oldum. İlk 3 ay bulanıklık devam eder dediler kontrollerime devam ediyorum geçen ay lens kullanmaya başladım 2.25 astigmat ama ameliyattan önce harf tablosunda 11 de 7 8 sıra okuyabiliyorken şu an lens olmadan harf tablosunda sadece 3 sırayı okuyabiliyorum henüz 4. kontrolüme gitmedim 28 Şubat'a gün verdiler ama aklıma çok takılıyor ameliyat sonrası görmesinde bozukluk yaşayan oldu mu? Eğer düzelmezse resmen gören gözümü üstüne para vererrk görmez etmiş olcam :(( Not: Lensten memnun kalmadım görmem lensle bile ameliyat öncesindeki gibi değil.

Değerli Dostum geçmiş olsun.

Burada birkaç kişinin de aynı sorunu yaşadığını okudum. siz de bir okuyun isterseniz.

Ameliyat öncesi Lens kullanıyor muydunuz? ve o zamanda Lens görme durumunuzu düzeltiyor muydu?

Doktor ısrar mı etti Crosslinking olmanız için?

saygılar

Ameliyattan önce lens kullanmıyordum sadece 4 sene önce sert lens deneyimim oldu o da lensimin uçmasıyla 1 ayda sona erdi zaten görmemde aşırı bir bozukluk yoktu sadece ilerlemeyi durdurmak için vermişti ilk doktorum. Bu doktoruma tavsiye üzerine direkt ccl için gittim yaşım genç olduğu için ccl yapmalıyız dedi doktorumda. Teşhis konulduğunda 17 yaşındaydım şu an 22yim. İlginiz için teşekkür ederim forumdaki tüm mesajları okudum ama benzer bir şikayete denk gelmedim.

• Benim sol gözüm çok bulanık görüyor. 21 yaşındayım 4-5 ay önce fark ettim zaten. Fark etmem bilgisayarda oynarken gözlerimin çok ağrıması ve gözlerimi kıstığım için başımda ağrı oluşmasıyla oldu. Son zamanlarda iyice arttı. Gzölerimi rahat bırakınca net göremiyorum kısıyorum bu seferde acı ve ağrı oluyor. Keratakonus yani. Ancak sağ gözüm net görüyor. Sol kötü. Okmeydanı'nda muayene oldum önce kontak lens önerdiler 2-3 ay sonra tekrar gittim ve lens kullanamayacağımı belirttim. Tekrar 2 ay sonraya randevu verdiler. Bugün gittim sol göz aynı devam. Doktor sağ gözümde de hafif bir kornea sivrileşmesinin olduğunu söyledi. Sol gözümün micron kalınlığı 354'tü sanırım. Cross link ameliyatı için uygun değilmiş. 400 üzeri olacak sanırım. Sağ gözüm ameliyat için uygun doktor 2 ay sonra gel bakalım ilerleme olursa onu ameliyat yapacağız dedi.
    Gözlerimin ağrıdığını söyleyince Refresh allergan göz damlası verdi günde 4 kere sık dedi rahatlatır diye. Şimdi onu kullanmaya başladım.
    Şimdi ben bu ağrılardan kurtulup sol gözümün de iyileşmesini istiyorum.
    Sanırım Kuledibi Beyoğlu Göz'e de gideceğim. Orayı biraz övdüler. Okmeydanı'nda beklediğim ilgiyi bulamadım. Gerçekten sıkıntılı bir hastalık.
    Bana tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.

• ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, oncelikle gecmis olsun. Evet micron kalinliginiz cok ince. Uygun degil amerilat icin ama doktor dogru yonlendirme yapmis bence, diger gozunuzun takip te olmasi gerekiyor, herhangi bir ilerleme durumunda crosslink olursunuz.

Size tavsiyem acilen lens takmanniz, ilerlemeyi ciddi oranda yavaslatiyor ve hayat standartiniz yukselir. Sol gozunuzun durumuna gore eger cok ileri ise scleral lens takabilirsiniz. Eger maddi durumunuz iyi degilse her iki gozunuze de sert lens oneririm, hem fiyatlari makul hemde uzun omurlu.

Sert lensler, 500 - 1000 arasi degisiyor, hybridler de ayni aralikta. Scleral onanlar 1500 den basliyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.