Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
113.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün İstanbul Numune Eğitim ve Araştırma hastanesinde Yusuf beye crosslinking ameliyatı oldum ameliyat süreci çok eğlenceliydi kesinlikle bi ağrı felan yoktur.Hatta yanımda bir çocuk daha vardı onunla beni aynı anda ameliyat etti . Tek gözümden ameliyat oldum bu arada onuda söyliyeyim diğerinide belli bir süreden sonra yapacakmış. Sol gözümü uyuşturdu damlalarla sol gözüm bildiğin taş gibi oldu ve içinde bi yorgunluk meydana geldi ondan sonra gözümün üzerini kazıdı kazırken hissettim aşşağı doğru baskı uyguluyo kazirken sonra kaziyinca benim sol göz acayip bulanik oldu.Damlalar akıttı belirli sürelerle her akittiginda daha net görüyodum ama kuruyunca yine bulanik oluyodu bir kaç defa sari damla akitti öyle sonra lazer makinesini getirdi gözümün üzerine o makineyi bir açti gözüm komple karanlık oldu sadece mavi bir ışık farkettim daire seklinde hareket ediyordu bu işlemi 4 5 dakika yapti belki daha fazla.Sonra su gibi bi sıvı döktü gözümü temizledi kontak lens taktı bayağı uğraştırdı takarken çünkü takarken sağa aşşagı felan bak diyor fakat benim gözüm o kadar uyuşmuş ki gözümün ne tarafa baktığını bilemiyordum sonra takti işte bandajı yapıştırdı ve reçete yazıp eve yolladi.2 tane damla yazdi saat başi o damlalari akıttık akitirkende baktim gözüm bulanikti hala.Bu arada akşam eve gelince acayip bir baş ve göz ağrısı başlıyor ağrı kesici almanızı öneririm ben öyle yaptım.bugünde 2.günüm işte kontrole gidicem öğleden sonra gözüm düne göre daha iyi görüyo hatta ameliyatdan önceye göre daha iyi görüyo diyebilirim belkide kontak lensden dolayıdır bakalim kontrole gidince görücez.

Herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hernos2 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ağrı konusunda kışın olman nispeten iyi ışık az yazın güneş ışığı çok yoğundu işkence gibi 2 saat yolculuk yapmıştım . Ben de sol tek gözden oldum 2015te şansıma sağ da sorun yok takipteyim ama genelde iki gözde oluyor.

Doktorlar ccl için genelde düşük olasılık olduğu için sadece hastalığın ilerlemesini durduruyor diyor ama erken teşhiste astigmat düşükse gözde iyileşmede oluyor şuan benim ameliyatlı sol normal sağdan daha iyi görüyor sadece geceleri yüksek ışık altında ışıkta biraz dağılma olabiliyor ona da şükretmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkn_90

Geçmiş olsun ağrı konusunda kışın olman nispeten iyi ışık az yazın güneş ışığı çok yoğundu işkence gibi 2 saat yolculuk yapmıştım . Ben de sol tek gözden oldum 2015te şansıma sağ da sorun yok takipteyim ama genelde iki gözde oluyor.

Doktorlar ccl için genelde düşük olasılık olduğu için sadece hastalığın ilerlemesini durduruyor diyor ama erken teşhiste astigmat düşükse gözde iyileşmede oluyor şuan benim ameliyatlı sol normal sağdan daha iyi görüyor sadece geceleri yüksek ışık altında ışıkta biraz dağılma olabiliyor ona da şükretmek lazım.

Hocam az önce tekrar bandajı açtım . Ameliyatlı gözüm bulanık görüyo ne zaman geçer bu bulaniklik bir fikriniz varmi?

Edit : ben 20 yaşindayim yeni farkedip ameliyat oldum. 18 yaşımda sol gözümden şikayetçi olarak doktora gittim doktor birşey yok diyip eve yolladi. Anca ameliyat oldum işte. Sol gözüm 2.50 den 4.00 a çıktı sağ ise 1.00 den 1.60 a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 15 Şubat 2017; 12:51:49 >

Bulanıklık yavaş yavaş geçer görüşün düzelir ama 6 ay sonra net sonuçları belli olur ancak acele etme.

Benim derece düşüktü ama kuzenimde de var keratokonus o 6-7 derecelere çıkmıştı geç farketti operasyonuda geciktirdi halka ve ccl olmak zorunda kaldı görüş %10 civarına düşmüştü. O bile şuan halkanın yarattığı gece ışık dağılması hariç çok bir sorun yaşamıyor.Zaten halka da eskisi kadar önerilmiyor. Bu rahatsızlık zor farkediliyor malesef etken teşhisi az genelde.

• quote:

Bulanıklık yavaş yavaş geçer görüşün düzelir ama 6 ay sonra net sonuçları belli olur ancak acele etme.

Benim derece düşüktü ama kuzenimde de var keratokonus o 6-7 derecelere çıkmıştı geç farketti operasyonuda geciktirdi halka ve ccl olmak zorunda kaldı görüş %10 civarına düşmüştü. O bile şuan halkanın yarattığı gece ışık dağılması hariç çok bir sorun yaşamıyor.Zaten halka da eskisi kadar önerilmiyor. Bu rahatsızlık zor farkediliyor malesef etken teşhisi az genelde.

Az önce kontrolden çıktım doktor bey salı gününe bida gel dedi ve damla yazdı bidaha.Bulanıklıkda geçicek dedi gözüme baktıkdan sonra.

1-2 ay sonra belli olur bulanıklık azalır ve geçer

Bu rahatsızlık vücutta yanlış birseyler olduğunun sadece bir yansıması gibi mesela benim birçok bağışıklık ile ilgili problemler yaşıyorum. Sık sık ödem oluşuyor hasta oluyorum halsizlik ve yorgunum oluyorum. Alerjim var. Vücut bir bütün.

Mesela göz netliğim bir gün bir günü tutmuyor.

Bazı günler daha bozuk oluyor

İnflamasyon bütün hastalıkların nedeni ve sonucları farklı oluyor vücutta

• quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

1-2 ay sonra belli olur bulanıklık azalır ve geçer

Bu rahatsızlık vücutta yanlış birseyler olduğunun sadece bir yansıması gibi mesela benim birçok bağışıklık ile ilgili problemler yaşıyorum. Sık sık ödem oluşuyor hasta oluyorum halsizlik ve yorgunum oluyorum. Alerjim var. Vücut bir bütün.

Mesela göz netliğim bir gün bir günü tutmuyor.

Bazı günler daha bozuk oluyor

İnflamasyon bütün hastalıkların nedeni ve sonucları farklı oluyor vücutta

Kişiden kişiye sürüyor sanirim ne kadar sürdüğü.Benim tek korkum sağlam olan gözümünde diğer gözüm kadar olması

Edit : Ameliyattan 2 gün geçti ameliyatlı gözümde bir miktar düzelme söz konusu fakat sağlam olan diğer gözüm ilerlemeye başladı sanırım 3 metre önümdeki tv yi okumakta zorluk çekiyorum yavaş yavaş.Bakalım sağlam gözümünde ilerlemesini mi beklicekler yoksa müdahale edicekler mi yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 16 Şubat 2017; 14:36:12 >

Ben sağ gözümde çok ilerledi mecbur ameliyat oldum

Sol gözümde de başlamış o da izlenecek bakalım onda da sorun olabilir ilerde. Sağ gözünün baya korneası incelmiş ve acil ameliyat kararı verildi.

• Ameliyatlı gözün iyi görmediği için beynin otomatik diğerine odaklanıyor sende onu sürekli kontrol ediyorsun ondan sana öyle geliyor olabilir.Daha yeni operasyon geçirdin birkaç günde diğeri çok bozulmaz herhalde.

Ellekem diğer gözünde başlamış mı yoksa başlayabilir diye takip mi edelim dediler. Bana da takip edelim dediler daha haber yok.

• vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Başlamış hocam takip edilecek çok ciddi bir hale gelirse oda ameliyat olur

Ama başlamış yani

• ellekem kullanıcısına yanıt
    Anladım umarım ilerlemez de operasyona gerek kalmaz.

• Çok lanet bir hastalık,Ve genelde 2 gözdede oluyormuş beyler aman hafife almayın geri dönüşü yok bu işin
  • Değerli Dostlar CCL olup da olumlu gelişme gösterenleriniz var mı acaba?

bir de hem CCL olup hem lens kullananlar görme durumlarını yazarsa hepimize faydası olur.
  • Arkadaşlar bu teşhis bana da kondu. Sağ gözüm net görüyor, fakat sol gözüm bulanık. Sağ gözümde başlangıç varmış, diğerine ise dünya göz ameliyat olmamı söyledi. Birde Atatürk eğitim araştırma hastanesinde bu hastalıkla ilgili merkez varmış oraya gideyim dedim fakat randevu gününe 17 gün var. 17 gün bekleyerek gözlerimin daha kötüye gitmesini sağlar mıyım. Çok hızlı ilerleyen bi hastalık mı. Yoksa direk dünya göze gidip ccl ameliyatı mı olayım.
  • unknown_123 kullanıcısına yanıt
    İkinci bir doktorun fikri daha iyi olur her zaman. Aslında çok uzun bir zaman da değil 17 gün ama gözünün durumu da çok önemli biz ancak kendi tecrübelerimizden örnek verebiliriz seni yönlendirmiş olmayayım.Ben askerlikten önce öğrendim askerden geldikten 2ay sonra yani toplamda 8ay sonra ccl oldum. Bu sürede bulanıklık yani astigmat derecem 0.25 artmıştı ve görüş oranım %80 den %60 civarına düşmüştü.Umarım yardımı olur geçmiş olsun.

• quote:

İkinci bir doktorun fikri daha iyi olur her zaman. Aslında çok uzun bir zaman da değil 17 gün ama gözünün durumu da çok önemli biz ancak kendi tecrübelerimizden örnek verebiliriz seni yönlendirmiş olmayayım.Ben askerlikten önce öğrendim askerden geldikten 2ay sonra yani toplamda 8ay sonra ccl oldum. Bu sürede bulanıklık yani astigmat derecem 0.25 artmıştı ve görüş oranım %80 den %60 civarına düşmüştü.Umarım yardımı olur geçmiş olsun.

Şu an nasıl gözünüzün durumu değerli dostum?
  • the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Şuan bekleme süresindeki ilerleme terse döndü astigmat 0.25 derece azaldı ve görme oranım tekrar %80'e çıktı.Ama ben çok erken şansa farkettim çoğu kişi malesef geç farkına varıyor normal olarak o yüzden ccl genelde durumu sadece sabitliyor herkeste iyileşme olmayabiliyor.

Bir bilgi daha vereyim belki düşünen vardır işine yarar.Uzak numaram 1 dereceydi ccl olunca bir daha lazer olamayacağım için topolaser+ccl araştırdım yani hem uzak sıfırlanacak hem de ccl olacaktım aynı anda.Retina kalınlığı da 400 civarındaydı yani kötü değildi ancak o dönem ist. bu iş için gelecek doktor ve benim doktor risk almak istemedi.Bana da makul geldi tekrarlama olasılığını arttırmamak için olmadım.Düşünen varsa gözü de uygunsa bu konuyu doktoruna danışsın belki ilerleme vardım bu alanda da.

• vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Evet sadece ccl ameliyatı oldum. Umarım geçer parayla kendimi kör ettirmemişimdir 😳

• the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Evet normal lens verdiler lensle görmem eskiye nazaran daha yüksek oluyor ama ben lensle görmek istemiyorum ameliyattan önceki görme seviyem benim için gayet yeterliydi. Salı günü kontrole gideceğim bakalım ne diyecekler burayı da haberdar ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Didolist

Evet normal lens verdiler lensle görmem eskiye nazaran daha yüksek oluyor ama ben lensle görmek istemiyorum ameliyattan önceki görme seviyem benim için gayet yeterliydi. Salı günü kontrole gideceğim bakalım ne diyecekler burayı da haberdar ederim.

İyi haberlerinizi bekliyoruz değerli dostum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.