Şimdi Ara

KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
112.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağolun hocam ilgilendiğiniz için. Bu yaşıma kadar gözlük bile kullanmadım. Lensi kullanmayı hiç beceremem diye istemedim. Durmadan tak çıkar. Temizliği ayrı dert. Bir de çalıştığım yer tozlu bir ortam uygun değil. O yüzden istemiyorum. Lensten başka tedavi yolu yok mu? Topolazer ve halka tedavilerinin okumuştum çok bilmiyorum ama 2 hafta sonra Beyoğlu Göz'e gideceğim. Bakalım onlar ne diyecek? Rabbim hepimize şifa versin.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Bu rahatsizligin tedavisi su an icin yok ne yazikki. Crosslink ilerlemeyi durduruyor, eski post lari okuduysaniz anlamisinizdir. Gozu yaslandirarak durduruyor, yan etki olarakda goz bozuklugunuz bir miktar iyelesebilir ama kesin degil bu durum.

Halka tedavisinden uzak durun, eski yontem, halkalarda kayma vs durumlari cok oluyor is cikartir basiniza. Su an icin en iyi yontem lens ve crosslink. Bu arada crosslink sonrasinda da lens takmaniz gerekir gorme yetinize bakilarak. Ama tozlu ortam sikinti, lens takili iken toz kacarsa ugrasirsiniz, yoksa sert lenslerin bakimi takilmasi vs cok kolay hizlica adapte olursunuz.
  • zek kullanıcısına yanıt
    Peki bu gözlerimde vebaşımda oluşan ağrıyı nasıl çözebiliriz? Gözlük vermedi doktor bir şey demedi. Mesela şu yazıyı yazarken ve okurken iki gözümü de rahat bırakınca net olmuyor iyi göremiyorum. Gözlerimi ekrana yakın tutup kısınca net görüyorum. Bu da yaşam kalitesini düşürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Peki bu gözlerimde vebaşımda oluşan ağrıyı nasıl çözebiliriz? Gözlük vermedi doktor bir şey demedi. Mesela şu yazıyı yazarken ve okurken iki gözümü de rahat bırakınca net olmuyor iyi göremiyorum. Gözlerimi ekrana yakın tutup kısınca net görüyorum. Bu da yaşam kalitesini düşürüyor.

Bu baş ağrısı bende de var. haftada bir başım ağrıyor. nasıl bir çare bulacağız anlamadım gitti.

Allah şifa versin hepimize.

Galiba en iyi iş lens kullanmak olacak.
    Bende de aynısı var. Hatta ben istemsız kısıyorum gözümü çevremdekiler uyarıyor. Niye öyle yapıyorsun kötü oluyor falan diyorlar.

Bende görmediğim için istemsız yaptığımı anlatıyorum.

Bu herkeste var. Keza baş ağrısı da

Ama gözlük nispeten bunları azaltıyor.

Gittiğinızde belki yazar gözlük siz söyleyin gözlük yazar mısınız diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Bende de aynısı var. Hatta ben istemsız kısıyorum gözümü çevremdekiler uyarıyor. Niye öyle yapıyorsun kötü oluyor falan diyorlar.

Bende görmediğim için istemsız yaptığımı anlatıyorum.

Bu herkeste var. Keza baş ağrısı da

Ama gözlük nispeten bunları azaltıyor.

Gittiğinızde belki yazar gözlük siz söyleyin gözlük yazar mısınız diye

Değerli dostum gözlük Keratokonus'a özel mi oluyor? yoksa normal gözlük mü?

siz gözlük mü kullanıyorsunuz?
  • the Alchemist T kullanıcısına yanıt
    Bulanıklığı gideriyor biraz.

Gözluk bildiğin normal gözlük. Ölçümü yapılıyor deneyerek sonra miyop ve astıgmat derecelerin belirlenip gözlük reçete ediliyor.

Atıyorum genelde astıgmat yüksek olur keratokonusta.

Ama siz doktora söyleyin zaten o size yazar yada söyler gerekli değil diye
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Peki bu hastalığın belli bir nedeni yok mu nasıl oluyor?
    Hocam inan bilmiyorum tıpta tam bilmiyor.

Yine genetik deniyor ençok neden olarak
  • Lens kullanırken, bu toz sıkıntısı çok mu oluyor değerli dostum? tozlu ortam derken nasıl bir yer olacak ki lens'in içine girecek?

saygılar
    Doktorun bana söylediği genetik yatkınlık olabilir gözü fazla ovuşturma dikkatsiz lens kullanımı göze giren batan cisimler yada gözün gelişimi sırasında oluşan anomali neden olabilirmiş.

Ben lensi yarım saate zor takardım çokta kızarırdı direk aklıma o gelmişti benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn_90 -- 12 Şubat 2017; 12:49:56 >
  • vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Ben mesela hocam lens kullanmadım.

Ben size herkese bir soru sormak istiyorum.

Ben burun ameliyatı oldum ondan sonra nüks etme ihtimali aklıma geliyor. Göz burun çok yakın. Ameliyat olurken gözün yapısında bir anormal bir duruma neden olma ya da genetikte var olan ama tetikleyıcı bir neden olma durumu aklıma geliyor. O Tampon mesela baya uzun göze kadar çıkıyor.

Cevaplarınız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 12 Şubat 2017; 13:19:13 >
    Crosslinking olduysanız tekrarlama olasılığı çok çok az tabi bu gözünüzün durumu ile de alakalı özellikle retina kalınlığı önemli.

Ameliyat konusuna gelirsek burun ameliyatı konusunda bilgim bu konuda stres yapma mümkünse doktoruna danış ve en önemlisi minimum 6 ayda bir göz topografisi (pentacam) çektir takip et.
  • vlkn_90 kullanıcısına yanıt
    Cross oldum. Sadece öğrenmek istedim. Burun ameliyatları tetikleyıcı bir faktör mu diye.

Ben zaten 2010 da olmuştum burun deviasyon ameliyatını. Çok oldu zaten korkma konusu değil.
    Anladım hocam dediğim gibi burun ameliyatı konusunda bir bilgim yok ama bandaj baskı yapıyorsa bu da göze zarar verebilir doğal olarak, işteydim detaylı da yazamadım önceki mesaja yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsin
  • Cross link ameliyatını devlet karşılıyor mu?
  • Benden başka ameliyattan sonra görmesinde bozukluk yaşayan olmadı mı? Geçici bir durum değilse doktorumu mahkemeye vermeyi düşünüyorum.
  • Didolist D kullanıcısına yanıt
    Genelde birkaç hafta bulanık görme oluyor ama sonrasında oda geçiyor.Bana 6ay sonra net sonuçları belli olur denmişti.Ne kadar zaman oldu ve ameliyat neydi sadece Crosslinking mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn_90 -- 13 Şubat 2017; 8:56:49 >
  • 4 ekimde ameliyat oldum, evet sadece ccl ameliyatıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Didolist

4 ekimde ameliyat oldum, evet sadece ccl ameliyatıydı

Değerli Dostum geçmiş olsun. ben daha ameliyat olmadım ama forumlarda okuduğuma göre doktorlar 6 ay bulanıklık olabilirmiş diyorlar. benim aklıma hiç yatmıyor. size lens verdiler mi?

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.