Şimdi Ara

KERBAL SPACE PROGRAM REHBER (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
12
Favori
16.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    33. bölümü ekledim arkadaşlar, iyi seyirler..

Selam, görevde bahsettiği ayracı Kerbin'den kaçacak bir hıza çıktığınız zaman kullanmanızı istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftasonu boşluk bulunca kısa bir bölüm daha çekip koydum, 34. bölümle karşınızdayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir kustirika

hocam eline sağlık tekrardan yeni bölümleri heycanla bekliyorum out post ve daha büyük bir rover kerb lerin bine bildiği misal heycanla bekliyorum

birde iletişim uyduları konusu var mevzuyu anlamadım yabancı videolarda bahsediyolar senden keyifle dinlemek isterim bu senkronize iletişim uydusu falan yapıyor adamlar nedendir ?

Bende merak ettim iletişim uydusu konusu nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKA159

quote:

hocam eline sağlık tekrardan yeni bölümleri heycanla bekliyorum out post ve daha büyük bir rover kerb lerin bine bildiği misal heycanla bekliyorum

birde iletişim uyduları konusu var mevzuyu anlamadım yabancı videolarda bahsediyolar senden keyifle dinlemek isterim bu senkronize iletişim uydusu falan yapıyor adamlar nedendir ?

Remote Control diye bir modla gelen tatlı bela. Bu modu yükleyince insansız araçlarınızı kontrol edebilmek için iletişim anteni eklemeniz gerekiyor. Çeşitli boy ve güçte iletişim antenleri var. Tabi uzun mesafelerde çalışabilmesi veya küçük araçlarda küçük antenler kullanabilmeniz için belli mesafelere büyük antenler yerleştirerek bir iletişim ağı kurmanız gerekiyor. Oyunu zorlaştırıyor ama bence güzel bir ayrıntı. Kayıtlı bir oyununuz varken modu kurarsanız mevcut araçlarınız antensiz olacağından kontrollerini kaybediyorsunuz. O yüzden sıfırdan bir oyun açarken kurulu olması daha iyi olur.

Önder.T youtube yorumlarında mod işine ileride giricem demiş, bir not olarak videoda geçmiş o kadar. Mod yüklemek isteyenler CKAN kullanarak mod denizine açılabilir ama uyarayım çok sayıda ve çok güzel modlar var, o işin ucu kaçıyor ve bazı modlar bir biri ile uyumsuz, oyun arada bir sizi atıp can sıkıyor.

Ben merakla kolonize işine odaklandım :D Minmus'u maden işletmesine çevirdim. Videoları dizi bekler gibi bekliyorum :D Ben epey bir mod eşliğinde kolonize işine giriştim. Büyük bir gemi yapıp minmusta ikmal yapıp dunaya gitmeyi planladım ama gemiye yeterli delta-v gücü sağlayamıyorum. Nükleer, iyon, normal yakıt hiç biri yetmiyor. Bir şeyi atlıyorum demek diye bilime verdim kendimi yeni bölümleri bekliyorum :D Sanırım duna yanlış bir seçim oldu. Atmosferli yere inip çıkmak çok büyük güç istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoMiNiX -- 14 Aralık 2015; 17:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KoMiNiX

quote:

Orijinalden alıntı: ANKA159

quote:

Remote Control diye bir modla gelen tatlı bela. Bu modu yükleyince insansız araçlarınızı kontrol edebilmek için iletişim anteni eklemeniz gerekiyor. Çeşitli boy ve güçte iletişim antenleri var. Tabi uzun mesafelerde çalışabilmesi veya küçük araçlarda küçük antenler kullanabilmeniz için belli mesafelere büyük antenler yerleştirerek bir iletişim ağı kurmanız gerekiyor. Oyunu zorlaştırıyor ama bence güzel bir ayrıntı. Kayıtlı bir oyununuz varken modu kurarsanız mevcut araçlarınız antensiz olacağından kontrollerini kaybediyorsunuz. O yüzden sıfırdan bir oyun açarken kurulu olması daha iyi olur.

Önder.T youtube yorumlarında mod işine ileride giricem demiş, bir not olarak videoda geçmiş o kadar. Mod yüklemek isteyenler CKAN kullanarak mod denizine açılabilir ama uyarayım çok sayıda ve çok güzel modlar var, o işin ucu kaçıyor ve bazı modlar bir biri ile uyumsuz, oyun arada bir sizi atıp can sıkıyor.

Ben merakla kolonize işine odaklandım :D Minmus'u maden işletmesine çevirdim. Videoları dizi bekler gibi bekliyorum :D Ben epey bir mod eşliğinde kolonize işine giriştim. Büyük bir gemi yapıp minmusta ikmal yapıp dunaya gitmeyi planladım ama gemiye yeterli delta-v gücü sağlayamıyorum. Nükleer, iyon, normal yakıt hiç biri yetmiyor. Bir şeyi atlıyorum demek diye bilime verdim kendimi yeni bölümleri bekliyorum :D Sanırım duna yanlış bir seçim oldu. Atmosferli yere inip çıkmak çok büyük güç istiyor.

Çok hoş bir moda benziyor yükleyip deneyeceğim sanırım

Gezegenler arası uydularda çok sorun çıkarmaz mı ya ? Onlar için ne yapacağız

• Cikartabilir. Bir de sinyal gecikme sorunu baş gosteriyor gezegenler arası mesafelerde. Malum o kadar uzak yere sinyal bile gec gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar KoMiNiX Remote Tech olayını güzel açıklamış. Modu kurup o işlere girişebilirsiniz şu an. Beklemek isterseniz de 1.1 versiyonunda bu özellik oyuna dahil olacakmış. Daha çeşitli antenler eklenecek tabi bunun için ve iletişim için bir uydu ağı kurmamız gerekecek.
    Yeni bölümü sorarsanız o da yolda geliyor. Yetişirse sabaha 2 bölüm birden koyup sizleri şımartabilirim.

• Gelirse çok daha gerçekçi ve zevkli olacak gibi ama sinyal gecikmesi olayı uydu inişlerinden çok sıkıntı çıkartabilir
    Peki topladığımız verileri gezegenimize değilde başka bir mekiğe gönderme gibi bir şansımız varmı modlar ile ?
    Örneğin uzay istasyonunu sadece dünyanın yörüngesine oturtup diğer gezegenlere gönderdiğimiz uyduların verilerini merkeze göndermek yerine uzay istasyonuna göndererek orada işlenmesini sağlamak gibi

• EN Sonunda ilk SSTO Aracım yörüngeye oturup geri Kerbin'e geri döndü

trajectory escape out of kerbin görevini yapamadım güneşe kadar uçtum olmadı çıldırcam yardım

Selam, görevde bahsettiği ayracı Kerbin'den kaçacak bir hıza çıktığınız zaman kullanmanızı istiyor.

onder.t sayesinde çok kolay bir şekilde geçtim görevi huzura ulaştım

ama önceki hafta bilgisayarımın HDD si yandı ve savelerim gitti :( steam yedeğini almıyomuş save dosyalarımın :( pis steam neyseki garantiden yaptılar laptobu
  • 35. bölümü ekledim arkadaşlar, herkese iyi seyirler..

• 36. bölümü de ekledim arkasına hemen. iyi seyirler tekrardan

• oww çok hızlısın önder hemen onuda izleyyelim eline sağlık
     KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir kustirika -- 15 Aralık 2015; 16:13:52 >
  • ne patladın be hocam :D:D:D oyun sapıttı ama ondan yeni bölüm gene bekleyiş :D

geç olsun ama devamı olsun eline sağlık tekrardan
  • 37. bölümle karşınızdayım arkadaşlar, patlamalara çözüm bulamadım o yüzden tasarımda ufak bir iki değişikliğe gitmek zorunda kaldım. :)

• türkçe yama yokmu?

• 3yüz5yüz kullanıcısına yanıt
    bildiğim henüz öyle bir şey yok.

• Yaptığım tasarımları ara ara buradan paylaşıyorum umarım kızmıyorsunuz dur .

şimdi gelelim sorulara :D

oyunda robot kol yok mu bir çok yerde işimizi acayip kolaylaştırırdı ekleyen bir mod var mı veya eklenme planı var mı oyuna ?

yer istasyonları için oyuna parçalar eklenir mi ? özellikle körükler

oyun win 10 ile uyumlu mu win 10 a geçmeyi düşünüyorum da
     KERBAL SPACE PROGRAM REHBER KERBAL SPACE PROGRAM REHBER KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

• Böyle detaylı bir rehber bekliyordum sizi bulduğum iyi oldu en yakın zamanda ilk 2 videoyu izledim güzel anlatmışsınız diğer videoları da izlemeye başlıycam.Aya iniş yapmayı ve geri dönmeyi felan başabiliyorum ama özellikle araştırma ortamında birçok bilmediğim parçalar var ingilizce olduğu için ne işe yaradıklarını bilmiyorum.umarım videolarınızdan bundan da bahsetmişsinizdir....
  • 38. bölümü ekledim arkadaşlar, Nasa'nın 2011'de iptal ettiği Ares I roketinin benzerini tasarlıyorum.

@emir kustirika selam, 1.1 versiyonu ile gelecek bazı şeyler belli fakat bunların içinde bildiğim kadarıyla üs parçaları ve robot kol tasarımları yok. ikisi için de güzel ve gelişmiş modlar var. üs kurmak için kerbal planetary base systems ya da pathfinder gibi modlar kurabilirsin. robot kol için de infernal robotics ya da rke diye modlar vardı sanırım.

@Nova_Enterprice selam, sonraki bölümlerde kullanmaya başladıkça parçaların da nasıl çalıştıklarını anlatıyorum.

• 6.videoda kurtarma randevusunda "burda bir kaç yöntem var.Mesela bazıları target sıfır yapıp dur kalk yaparak randevuyu ayarlamaya çalışıyorlar ama bu pekde verimli bir yöntem değil" demişssiniz.Bende o bazıların içinde olduğumu öğrenmiş oldum :) Daha birinci videodan itibaren bilmediğim bir çok şey öğrendim ayrıca arada verdiğiniz teknik yörünge ve fizik bilgileri de oldukça bilgilendirici olmuş ben şimdiye kadar bir çok masaüstü ve online oyun oynadım ama bu kadar bilgilendirici ve teknik bilgilerle dolu oyun görmedim bence okullarda bile oynamayı teşvik edilmeli :) bakalım diğer videolar da daha neler öğrencez 6.video bitti diğerlerine devam ediyorum.emeğinize sağlık :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.