Şimdi Ara

KERBAL SPACE PROGRAM REHBER (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
12
Favori
16.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler ksp'nin okullar için edu versiyonu var zaten. Yurtdışındaki bazı okullarda gösteriliyor bile.

http://kerbaledu.com

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman sizde bizim doçent imiz oluyorsunuz sayın önder hocam :D

sayın hocam bu görsel hangi mod a ait açık sorudur bilen olursa hocamız 100 verecek :D

bilen varsa ve yazarsa sevinirim teşekkürler şimdiden ...
     KERBAL SPACE PROGRAM REHBER

Docking Port Alignment Indicator miş çok kullanışlı yanaşırken tavsiye benden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir kustirika -- 27 Aralık 2015; 18:11:36 >
  • Herkeze Merhaba,
    Oyun cok mükemmel. yörüngeye oturmayı ögrenmek 3 gün sürsede, azimle ugrasıyorum.
    dün yörüngeye uyduyu oturtmayı başardım ve mun' a girmek icin yörünge ayarlaması yapmak istedim. fakat mavi halkanın üstüne her türlü tıklamama ragmen bir türlü videolarda gördügüm yörünge ayarlama menüsü cıkmıyor.

bilen bir arkadasım varsa cok memnun olurum. su an beklemedeyim.
    oyunu steam den aldım. indirimden aldım acaba ondanmı?

• Herkeze Merhaba,
    Sandbox modda oynarken yörüngede rota ekleme cıkıyor. sanırım bir binanın yükseltmesini yapmadıgımdan carrier modunda cıkmıyor. o da merkez roket yapım binası sanırım. hızlı para kazanma yolu varmı. roket binasını yükseltmeye param yetmedi.

yardımcı olabilirseniz memnun olurum...
  • onder hocam sizi youtube dan ilgi ile izliyorum orada da sorularıma hızlıca cevap verdiğiniz için teşekkür ederim....
    Mun a gitmek için kerbal yörüngesinde dolanıp duruyorum umarım başarırım :d
  • teşekkürler, ben ilkinde tutsak kalmıştım mal gibi ama olsun, devamı zevkli oldu. @2n2

selam @Krevin bunun için haberleşme binasını ve görev binasını birer seviye yükseltmeniz gerekiyor. hızlı para kasmak için yapabileceğini düşündüğün kolay görevlerle başlayabilirsin. görev almak hem avans para da veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 27 Aralık 2015; 2:13:22 >
  • Krevin K kullanıcısına yanıt
    hocam forumda cevabı var ilk ben sormuştum yüksek seviye bilgisayar çekirdekleri bilim merkezinden açarsan veya plotlarının seviyesini yükseltirsen target traking i kürenin yanında aktif olarak görebilirsin
  • 39. bölümü az önce ekledim arkadaşlar, iyi seyirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krevin

Herkeze Merhaba,
    Oyun cok mükemmel. yörüngeye oturmayı ögrenmek 3 gün sürsede, azimle ugrasıyorum.
    dün yörüngeye uyduyu oturtmayı başardım ve mun' a girmek icin yörünge ayarlaması yapmak istedim. fakat mavi halkanın üstüne her türlü tıklamama ragmen bir türlü videolarda gördügüm yörünge ayarlama menüsü cıkmıyor.

bilen bir arkadasım varsa cok memnun olurum. su an beklemedeyim.
    oyunu steam den aldım. indirimden aldım acaba ondanmı?

tracking center i upgrade etmen gerekiyor.

• 40. bölümü ekledim arkadaşlar. Üssün ilk parçasını indiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

40. bölümü ekledim arkadaşlar. Üssün ilk parçasını indiriyorum.

Hocam videoların devamını bekliyoruz. inşaAllah 100 bölüm olur :D
    Şimdi ben 7. bölüme geldim. Minmusa uydu göndereceğim. Ar-Ge binasında ki gerekli özellikleri açtım. uydunun üstüne kapladığımız parça feering sanırım parça listemde yok. Bu orjinal oyunun bug larından bıktım usandım.....
  • Önder bey merhaba,
    verdiginizi bilgiler icin cok tesekkür ederim. benim roket tasarlarken en cok yasadıgım 2 sorunum var.
    1- yaptıgım roketler ne kadar denersem deneyim sizin gibi düz bir rotada ilerlemiyor ve sürekli bir yöne yatma egiliminde. sas acık olmasına ragmen.
    2- cıkarsam bile uzaya delta v yetmiyor.

biliyorum ucu cok acık 2 soru sordum. nelere dikkat etmem lazım.

teşekkürler.
  • 41. bölümü ekledim arkadaşlar, herkese iyi seyirler..

selam @2n2, eğer oyunu steam'den satın aldıysan listeden sağ tıklayıp özelliklere gel, orada yerel dosyalar sekmesini göreceksin. o kısmın içerisinde oyun önbelleğini doğrula gibi bir şey yazacak. ona tıklayıp bir kontrol edebilirsin.

selam @Krevin, sanırım yaşadığın iki sorun da yanlış yükselme doğrusu izlemenden kaynaklı oluyor. ilk olarak tasarım aşamasında kerbal engineer redux'tan ve delta V haritasından gitmek istediğin yere ne kadar delta v gerekli olduğunu kontrol et ve bunu karşıladığından emin ol. haritadaki değerler optimal değerler olduğu için hemen hemen hiçbir zaman bunları yakalayamayacağını bil ve orada yazan değerden daha fazlası hep roketinde mevcut olsun.
    ilk soruna gelirsek yeniden, şimdiki videolarda alıştığınız için o kısmı hızlandırıp geçiyorum. ilk bölümlere geçerek yükselmeyi anlattığım kısımları tekrardan izleyebilirsin. roketin alt kısımlarına kontrol yüzeyleri (küçük kanatçıklar) eklemeyi ihmal etme. gerekirse daha büyük olanları koy. atmosferin alt katmanlarında manevralarını yavaş yavaş ileri yön vektöründen çok sapmadan yap. yine eğer bu kısımlarda başka aşamaya geçeceksen roketin ileri yön vektörüne bakıyorken bir sonraki aşamaya geç. eğer yalpalamaya başladıysan sallanan kısımlara ekstra strut ekleyerek yapıyı güçlendirmeye çalış. aslında yalpalayan bir rokette SAS'i açık bırakmak genellikle onun daha çok yalpalamasına sebep olur. çünkü tork tekerleri ve motorların egzoz yönlendirmeleri bir türlü orta yolu bulamaz. bu durumda SAS'i kapatıp kontrolü manuel olarak ele al ve yavaşça ileri yön vektörüne doğru çevir roketini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 1 Ocak 2016; 16:31:16 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    Dediğini yaptım yok nafile...
    Ama üzerine başka bir kapak koyarak minmus a uyduyu yerlestirdim... Sıra insanlı uçuşta ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önder hocam merhaba ben nerdeyse cogu seyi ögrendim ama hic ssto kullanmadim. Sizin bir videonuzda tasarladiginiz sstoyu firlatmak icin space e bastim ama calismadi. Ayni sorunu oyunun kendi forumunda anlattim havalandirma deliklerine ve fuel crossfeede izin ver dediler. Crosfeed i acmak kapamak icin bir ayar bulamadim. Kisacasi motora yakit gitmiyor. Ne yamam gerekir ?

Bir de sizin oyununuz en son sürüm mü ?
  • nasıl bir tasarım yaptınız tam olarak? görselini atarsanız daha iyi olur.

• bu oyunu eğlenceli kılan unsur nedir böyle izleyince sıkıcı geliyor bilemiyorum sanki çok monotonmuş gibi duruyor.
  • AAT.BH kullanıcısına yanıt
    hiç bilmeyen birini anlamazsa kısa sürede zor gelip sıkar insanı. biraz matematik ve fizik bilginiz varsa ve yörünge mekaniği öğrenirseniz o zaman öğretici ve gayet zevkli oluyor.

• AAT.BH kullanıcısına yanıt
    İşin esprisi birşeyler inşa etmek, oluşturmak, yaratıcılığını konuşturmak. Mesela minecraft seviyorsanız bu oyunu da sevebilirsiniz. Sadece bi fark var o da bu oyunda minecraft dan farklı olarak temel fizik bilgisine sahip olmak ve mühendis-vari yaklaşımlar yapabilmek gerekli (deney yapma, problem tespit etme, probleme çözüm üretme vs gibi).

Eğer bahsettiğim iki özelliğe sahip değilseniz, oynadığınızda muhtemelen zor gelecek, ve sıkılacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 4 Ocak 2016; 21:53:49 >
  • 42 yi bekliyoruz sabırsızlıkla dizi bekler gibi bekliyorum

bu arada enerji sorununu nasıl çözecen merak ediyorum ben modda dayadım nükleer reaktörüde güneş enerjisi ile olmaz gibi o iş
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.