Şimdi Ara

Kernel-Power 41 63 Sistem Hatası (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
25.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce ihtimal vermemiştim ama fanın toz kaplamış olabileceğini (3-4 aylık laptop) düşünüp açıp fanı temizleyecektim.
    Ama kasayı altından komple sökmek gerekli olduğundan,

Fan tarafına süpürge ve hava çıkış ızgarasından ince uzun bir iğne yardımı ile yaklaışk 1 cm lik toz tabakası çektim.Alında bu toz tabakasının böyle bir ısı yapacağını düşünmemiştim.

Sistem boşta iken cpu ve gpu 45 derece.
    Şimdi Intelburn test Very High da ve beraberinde Dead Island oyun max ayarda açıp test ettim.
    Cpu bir kere anlık 100 derece gördü ama ısı 90-94 arasında idi ki %80 yükte iken.
    GPU ise 78i geçmedi.
    ------------------------------------------------------------------
    Packard Bell TK85 Core I5 480m Gt 540m Win7 64 Bit
    Kernel-Power 41 63 BugCheckCode 0
    Sorun Oyun Oynarken Kapanma sorunu
    480m cpu Core 1 sıcaklığı Tjunction Max değeri olan 105 e çıktığında bilgisayar kapanıyor.
    Beraberinde 540m sıcakklığı 98 lere kadar çıkıyor.
    Çözüm Fanı temizlemek. 3-4 aylık laptop olsa bile tabi ne kadar kullandığınıza bağlı.

--------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------
    Core İ5- 480m Turbo Boost
    6gb ddr3 133mhz Kingston
    Nvidia 540m 1 gb
    A-Data SSD 128GB
    Realtek HD Audio
    Win7 Ult 64 bit
    -----------------------------------
    GTA 4, DEAD ISLAND ,BLACK OPS ,birkaç farklı oyun oynarken 30 dk. içinde kendini kapatıyor.
    Halbu ki Win 7 32Bit kullanırken Crysis 2 ve bilumum oyunla oynarken ne reset nede böyle bir hata verdi.

Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41 e 63 hatası veriyor.
    Bugcheck kodunda çözümlenecek hiçbirşey yok hepsi 0.

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    - <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2011-09-16T15:53:48.410812200Z" />
    <EventRecordID>9026</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>_TK85</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    - <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>

Nette araştırdım ama bugcheck kod alanı 0 olduğunda bir sürü senaryo dan bahsedilmiş bende en uygun gördüğüm "ISINMA" olduğunu düşündüm.
    Ve test ettim.

Isınan GPU dan değil İşlemci Core 0 TJunction Max değeri 105 Derece ye geldiğinde cihaz kendini kapatıyor.
    Başlangıç ve kurtarma dan yeniden başlat ı kaldırdım OLMADI
    Güç planlarını denedim OLMADI.
    HD AUDIO ve HDMI SES sürücülerini kaldırdım OLMADI.
    En güncel sürücüleri yükledim OLMADI.

FURMARK GPU ve INTEL CPU STRESS TEST yaptım her defasında GPU 98-99 derece

İşlemci Çekirdek 0- 105 olduğunda şak diye kapanıyor.
    Ram ler denedim olmadı.

Bence Intel Turbo Boost veya dan kaynaklanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 19 Eylül 2011; 13:36:38 >

• İşletim sistemi de sistemi aşırı yorup ısınma problemine sebep olabiliyor. Bu konuda yazılmış bazı problemlere rastlamıştım. Sistemin stabil çalıştığı farklı bir işletim sistemine geçiş yapmak bu sorunu çözebilir.

Bu temel bir neden, diğer nedenler ise sistemi ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Ne zamandır bu problem var? Problemi hangi işlem başlattı ise ona yönelmek çözüme de yaklaştırır. İşletim sistemi değişikliği ile başladı ise başka yerde problem aramayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

İşletim sistemi de sistemi aşırı yorup ısınma problemine sebep olabiliyor. Bu konuda yazılmış bazı problemlere rastlamıştım. Sistemin stabil çalıştığı farklı bir işletim sistemine geçiş yapmak bu sorunu çözebilir.

Bu temel bir neden, diğer nedenler ise sistemi ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Ne zamandır bu problem var? Problemi hangi işlem başlattı ise ona yönelmek çözüme de yaklaştırır. İşletim sistemi değişikliği ile başladı ise başka yerde problem aramayın.

64 bit başlattı

32 bit kuracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 16 Eylül 2011; 22:00:27 >
  • işlemcinde ve ekran kartında temizliğe baktınmı termal macun filan yenile ne kadar zamandır var elinde bu pc 32 bir kurarsan 6gb ram in yarısını görür ve dahada zorlanabilir performans alamayabilirsin işletim sistemiyle alakalı bir konu olduğunu nerden çıkardın öyle olduğunu var sayalım yine performans almak istiyorsan farklı bir 64 bit gerekir. işlemcinin boştaki sıcaklığı nedir.eğer fazla ise işlemcini virüste kullanıyor olabilir.böylke durum varsa comfobix kurup güvenli modda taratmanı öneririm.boştaki sıcaklığını atarmısın buraya 105 derece iyi bir şy değil zaten intel bu işlemcilere max 105 diyor kapatması normal.pc 6 ay gibi bir zaman dır elindeyse tozlanma olasılığı yüksek.
  • Baya eski konu ama dostum nasıl çözdün sorunu bende de şuan aynısı var ne yaptımsa hallledemedim...
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var aynı donanımda 3 adet makina var biri win 7 64 bit diğer ikisi ise 32 bit ve Kernel Power Hatası alıyorum sorunu çözen lütfen yazabilirmi..
  • Bendeki fanin tozlanmasi nedeni ile
    tjmax 105 degerini gordugunde
    sistem kendini kapatiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, Konuyu hortlatayım.

Benim Laptop'um 1 aylık. 3 defadır bu hatayı verip kapatıyor ve tekrar açıyor.
    Çözüm bulan arkadaş var mı? Sorun donanımsal/yazılımsal mı? Aldığım yere mi gideyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 99ajanx

Merhaba, Konuyu hortlatayım.

Benim Laptop'um 1 aylık. 3 defadır bu hatayı verip kapatıyor ve tekrar açıyor.
    Çözüm bulan arkadaş var mı? Sorun donanımsal/yazılımsal mı? Aldığım yere mi gideyim.

sorunu çözebildiniz mi acaba? aynı sorun bende de var ve bilgisayar yepyeni. bazen oyunlarda falan 2-3 saat oynadıktan sonra restart atıyor ısınma vb. hiçbir problem yok
  • Ekran kartı vb. Sürücüleri güncellemiştim. Düzelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyemurat

Baya eski konu ama dostum nasıl çözdün sorunu bende de şuan aynısı var ne yaptımsa hallledemedim...

siz nasıl çözdünüz acaba kernel power hatasını?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozt

Arkadaşlar aynı sorun bende de var aynı donanımda 3 adet makina var biri win 7 64 bit diğer ikisi ise 32 bit ve Kernel Power Hatası alıyorum sorunu çözen lütfen yazabilirmi..

siz nasıl çözdünüz acaba kernel power hatasını?
  • 1.si Çözüldü denilmiş neyi nasıl çözmüşler belli değil!

Ek olarak bu kapanma ve hatanın bir virüs ya da trojen den kaynaklandığını düşünüyorum. Sistemimi 3 yıldan beri kullanıyorum. Yeni bir parça yok. Daha önce böyle sorunlar yoktu. Son zamanlarda pc uyku modundan durduk yere kapanmaya başladı. Hem Windows un artık eskimesi hem de olası virüsten kaynaklandığını düşünüyorum yakında format atıp deneyeceğim. Bakalım devam edecek mi göreceğim.
  • sGOODsITgets S kullanıcısına yanıt
    Format sonrasında sorununuz düzeldi mi?

• drowen kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın gecikme için. Yine de cevap vereyim. Sorunu çözdüm evet. Ben pc ye Ps3 kolunu usb yolu ile bağlamıştım. DS3 Tool programını kullanıyorum. Uyku moduna geçerken ya geçtikten sonra kapanmanın nedeni bu programın arka planda çalışmasıymış. Bunu da mavi ekranı dondurup iyice okuyarak çözdüm.
  • Aynı sorunu şuan bende alıyorum çözenler nasıl çözdü bu sorun neyle alakalı bi yardımcı olun lütfen.

• Beyler aynı problem bende de var.2 aylık bilgisayarım nadir olarak ani şekilde kapanıp yeniden başlatıyor.Bazende uyku modunda kapanıyor.Yokmudur bunun bir çözümü?
  • Bende de aynı sorun var.Oyun oynarken random restart atıyor.Genelde 2-3 saat sonra oluyor.
  • bence %99 donanım kaynaklı...
  • Intel Turbo özelliğini kapatırsanız problemin devam etmediğini göreceksiniz. Sorun donanımsaldır %90.

CPU
    Motherboard
    PSU

Donanımlardan birinde arıza/ısınma sonucu ortaya çıkıyor. Kernel-Power 41 (63) Sistem Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 16 Nisan 2020; 15:55:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.