Şimdi Ara

Kernel Power 41 63

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MErhabalar arkadaşlar, ben yeni bir sistem topladım kısaca şöyle

İşlemci = Ryzen 7 3700x
    Anakart = Asus b550 prime plus
    Ram = G skill 3200mhz 8x2
    Ekran Kartı = Gigabyte rtx 2080 super gaming oc
    Psu 750w Cooler Master H500 mastercase ile gelen psu
    500 gb m2 ssd + 2 tb hdd var bir de

İşlemcimi 1.25v 4.2 ghz de stress testleriyle beraber stabil kullanabiliyorum hatta daha da düşürebiliyorum ama safe voltage olsun istedim açıkcası. Ekran kartıma memorysine azıcık oc yapmıştım ancak sonradan kapattım . Tüm bileşenleri aynı anda aida64 ile stress testine soktuğumda hiçbir sıkıntı olmuyor sıcaklıklar gayet normal. Ancak Witcher3 e girince max ayarlar vsync off yapınca gpu gücü 100 ün üstüne çıkıyor ve tak diye kapanıyor pc. 2-3 kere oldu neyse oyundandır dedim çünkü nba 2k20 oynayabiliyorum v sync off iken.Nba e tekrardan girdim 1-2 saat oynadıktan sonra burda da bir anda kapandı yine donanım yükteyken. Muhtemelen psudan kaynaklanıyor diyorum ama 750w psunun çok çok rahat beslemesi lazım sistemi ve daha 3 günlük psu yani bu. 3lü prize takılı şuan ve sadece pc ve monitör bağlı 3lü prize.

Edit : Aldığım Hata Kernel Power 41 63 adlı hata. Başlığa yazmıştım ancak buraya eklemeyi unutmuşum. Bilgisayar direk kapanıyor güç kesiliyor. Kasanın anahtarından kapatıp tekrar açmam gerekiyor bilgisayarı açabilmek için.

Bağlantıları da kontrol ettim özellikle ekran kartını ama pinler düzgün takılı durumda.

Bu işin içinden nasıl çıkıcam bilemiyorum. Bu problem yalnızca oyunlarda oldu bu arada stress testlerinde hiç bir sorun yaşamadım. Ne önerirsiniz bana ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardacoha -- 14 Ağustos 2020; 3:48:57 >

• Bu anlattığından direk psu ile alakalı olduğu anlaşılıyor, çünkü psu kapanıyor ve psu gücünü kesip verince sistem yeniden açılabiliyor fln demişsin.

Psu'da 2 adet (toplamda 4 adet) 6+2 çıkış varsa ve sen tek kablo üzerindeki 2 adet 6+2 yi karta bağladıysan, 2 ayrı kabloadan gelen çıkışları denemelisin, çünkü o kart genelde tek kablodan gelen 2 adet 6+2 ile sıkıntı çıkartabiliyor.

Demek istediğim aşağıda 1. resimdeki tipte bir bağlantı yaptıysan, 2. resimdeki gibi bağlantıyı denemelisin.

Kernel Power 41 63

• Arkadaşlar hazır kasalarda gelen 600-650-750w psular ile

AMD'de özellikle Rx590-5700-5700XT ve Vega56/64 - Vega VII.

Bazen de Rx580-5500XT-5600XT.

Nvidia da 2070 /2070s/2080 ve 2080s 2080ti gibi ekran kartları ile %90 random sorunlar çıkabiliyor.

Lütfen bu tip orta üst veya üst sınıf ekran kartları alırken psu larınızı ayrıca seçip ideali min 650w gold belli başlı markaların tier listesinde B veya A - A+ olan modellerinden seçerek ayrıca almaya özen gösterin.

Corsair rm750/850 gold txm modelleri gibi ürünler
    Cooler master mwe gold 750w ve üzeri gibi ürünler
    Xigmatek hera gold 650w ve üzeri
    High Power Performance GD Gold , Super GD Gold 750w ve üzeri.
    Fsp gold 750w ve üzeri tipi psu lara bakın.

Hazır kasalarda en iyi psular 650/750w white bronze 80+ ile en fazla nvidia da 1660s/2060 amd de bilemedin zorlamaylada olsa 5600xt üzerinde çok bir sorunsuzluk beklemeyin ki bu kartlarda bile sıkıntı olabilir.

Tabi kartların modeline kullanıcının yaptığı undervolt yani gpu nun voltajını düşürüp daha az güç çekmesini sağlama veya şansına görede sıkıntısız yada sıkıntısı az olarak kullananlar var ama genel sorunların %60-70 kadarı bu kalitesiz psu lar yüzüden yaşanıyor.

https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Ve ayrıca mutlaka güç bağlama şemanıza her ihtimale karşı özen gösterip mümkünse çift pcie güç kablosu ile bağlantı yapın.

Kernel Power 41 63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Ağustos 2020; 16:8:9 >

• Çift kablodan bağlayınca sorunum çözülmüş gibi duruyor. En azından witcherda test ettim ki gameplaye girer girmez kapatıyordu pcyi şuan bir sorun yok umarım sorunsuz devam eder yoksa tek çare psu almak olucak sanırım tavsiyeleriniz içib çok teşekkür ederim
  • ardacoha A kullanıcısına yanıt
    Sorun düzeldi mi ?
  • Sorun maalesef tekrar başladı. Daha doğrusu ben pc yi zorlamadığımdan karşılaşmamıştım. Unigine gibi testlerde dahi sorun çıkarmıyordu keza stress testlerinde de sorun yok ancak oyun oynarken , Gpu kullanımı da fulldeyse eğer 45 dk - 1 saat gibi süreler sonunda pc kapanıyor rastgele bir biçimde . Yine aynı şekilde Psu reset atmam gerekiyor tuştan. Sıcaklık değerlerimde hiç bir sorun gözükmüyor. Güç sağlayamıyor desem 1 saat nasıl oynayabiliyorum sorunsuz onu da bilmiyorum.
  • Şunu iptal edip garanti duran 1.28v ve 4ghz yapalım. Ramler soldan sağa 2. ve 4. slota alalım. Bios güncellediysek geri döndürelim önce ki versiyona.

Ekran kartı , işlemcinin ve ssd ısılarını kapanmaya yakın kontrol edelim anormal yükseklik var mı?

Mümkünse şöyle en azından bu model gibi bir psu ile test etmemiz lazım.

akakce.com
    High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-gd-hp1-j750gd-f12s-fiyati,513006375.html

Sürücüleri zaten ddu ile silip güvenli modda sonra tekrar kurmuşsunuzdur bu arada anakart ve ses kartı sürücülerine de güncelleme yapın ve Ryzen power plan yerine windows dengeli yada yüksek performans kullanarak deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Ağustos 2020; 13:50:51 >

• Isılar normal gözüküyor ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor işlemci de 60-65 derecelerde geziyor. İşlemci voltajını yükselterek de denedim yine kapanıyor hatta geceye göre daha çabuk kapandı gibi.Sorun Psuda gibi ama denemek için de Psu almaya da korkuyorum sorun onda değilse elimde kalır bir de.
    Edit : Driverlarım güncel, ramler 2-4. slotta takılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardacoha -- 27 Ağustos 2020; 14:31:35 >
  • Pek çok nedenden olabiliyor bu hata benim harddisk gidiciyken olmaya başlamıştı kabloları bi kontrol etmekte fayda var hdd vs ssdye giden.
  • Aynı sorunu birebir yaşadım. Kafayı yedirttiriyor insana. Destiny 2 oynarken 30 40 dk sonra kapanıyordu bilgisayar. psu arkasından aç kapa yapmadanda açılmıyordu. 1 saat occt testi yaptım sorun yok. Herhalde oyun sorunludur dedim, bıraktım. gta v oynarken pc yine kapandı.
    Arkadaştan kendi psusunu getirmesini istedim 2 3 saat aralıksız destiny oynadık kapanmadı işte ozaman anladıkki sorun psu imiş. Gittim yenisini aldım sıkıntısız kullanıyorum bilgisayarı şuan.
  • Bağlantıları , ramleri vs söküp tekrar taktığımda da sorun devam etti şuan undervolt u deniyorum. Şaşırtıcı bir şekilde ekran kartımdan aldığım saat hızlarını 0.906vda (Orjinal halindeyken 1.05v larda çalışıyordu)alabiliyorum. Bu sayede Güç tüketimi de %85 lere geliyor en fazla. Bakalım bir süre de bu şekilde deneyeceğim tekrar ederse tek çare PSU almak gibi duruyor.
  • ardacoha A kullanıcısına yanıt
    Stabil olmayan overclocklar 41 63 e sebep olabiliyor. PSU değişmeden önce işlemciye yaptığınız oc yi gözden geçirin.
  • Sorunu yakın zamanda bende yaşadım ama ben kendim pc reset attığım için bu hata meydana geliyordu. Ben ekran kartının güç kablosunu değiştim ve bios pilini söküp 5 dk sonra taktım işlemci dahil herşeyi söküp tekrar topladım ve sorun çözüldü temiz format attım sorun tamamen ortadan kalkmış oldu. Benim sorunun windows kitlenmesi sorunuydu. Böyle durumlarda OCCT ile power testini yapın 30dk sorun çıkmazsa psu da sorun yoktur. Sizin sorun direk kendini belli etmiş psu sorun yapmış. Geçmiş olsun.
  • 41 63 %60-70 psu ile ilgili çıkan hata.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.