Şimdi Ara

kernel-processor-power 41 reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD Ryzen 9 7950X

AMD 7800 XT

Msi B650M-P

G.Skill 64GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000mhz CL30

Kingston 1TB KC3000

NZXT 750W C750 80+

Sistem rolantide dururken birden kendini resetliyor. Minidump dosyası oluşturamıyor. Event viewerda kernel-processor-power 41 kritik hata olarak görünüyor.

İşlemci 5.8 ghz çalışıyor ama ısısı 72 dereceyi geçmiyor. VRM mosfetleride 75 derece civarlarında fakat zaten reset yük altında olmuyor.

Ram test yaptım 6 saat sürdü ve sorunsuz çıktı. CPU yüke bindirdim sorun yok. Ne anakart ne işlemci bu ısıları geçmiyor.

Güç kaynağından hafif coil sesi geliyordu hem GPU hem CPU aynı anda 10 dakika zorladım yine reset olmadı.

Bu esnada 620 watt güç tüketti. PSU 750 watt zaten 620 watt içinde 2x monitör ve ses sistemide var. Yani maks 550 watt filan çekiyordur.

Anakart bu sisteme zayıf kaldı biliyorum aldığımıda pişman oldum zaten. Sorun psu da mı anakartta mı anlayamadım henüz.

Olay görüntüleyicide olay öncesi bol bol Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller i/o hatası vardı onları sürücü güncelleyerek temizledim.

Şu an distributedCOM ve OneCoreDeviceAssociation hataları var ama bunlarla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Ne yapsam acaba? Anakartı mı göndersem yoksa PSU'yu mu? Acaba doğru düzgün test ederler mi yoksa geri mi gönderirler. Reset olayı rastgele zamanda gerçekleşiyor. Demin rolantide oldu. Dün oyun oynarken.

Ha bu arada PC yük altındayken PSU voltajlarını takip ettim. 3.3V/12v/5v hepsi %1 sapmayla gayet stabil. Hatta ram voltajı sabit diyebilirim. Bu da PSU'da bir şey olmadığı hissini uyandırıyor bende.

• 13/14. nesil intel olaydı, çok büyük ihtimalle BIOS/CPU firmware/Windows güç ayarları derdim.

Ama AMD olunca... seçenek çok. En alakasız görünen, cihaz uyumsuzluğu, sürücülerin kapışması dahi olabilir. Başka PSU ile deneme şansınız var mı?

Bir de Windows güç yönetimindeki ayarları, güç tasarrufundan en yüksek performans ile değiştirin.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Elimde 550 watt eski PSU daha var ama henüz denemedim.

Bios ayarlarını biraz geri çektim dün hiç reboot etmedi. Denk mi gelmedi bilmiyorum.

Tam anlayamıyorum çünkü stres testlerinden sorunsuz çıkıyor. Rolantide pıt diye gidebiliyor takılma, kasma vs. yok.

Şimdi OC ayarlarını yine yükledim RAM frekansını 6000 yerine 5800 yaptım bir de böyle deneyeceğim.

Şu an Cinebench skoru 38600 Geekbench cpu 19600 gpu 166400

Windows güç ayarı yüksekteydi şimdi siz yazınca tekrar baktım düşmüş.

Bir 10 gün böyle deneyeceğim. Kaç kere reboot edecek bakıcam.

Bir 10 günde eco moda alıp deneyeceğim. Anakarttan daha çok şüpheleniyorum.

Dediğiniz gibi sürücü problemide olabilir çünkü en son çökmede AMD sürücüleri sorunu yakaladı rapor istedi. İlk defa minidump oluşturdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.