Şimdi Ara

Keşan Gökçetepe Tabiat Parkı ve İnsanlara Yapılan Dayatmalar(Tügva vakfı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Malum yaz geldi bizde bunun tadını çıkarmak için denize gitmeye kamp yapmaya karar verdik bi arkadaşım ile. Edirne Keşan'ın gökçetepe köyündeki gökçetepe tabiat parkına gitmeyi düşündük. İnternete bazı kötü yorumlar vardı fakat aldırış etmedik pek. Keşke gitmeseydik diyorum şuan başımızdan geçen talihsiz ve bir o kadar saçma olan olayları anlatıcam dikkatle dinleyin.

İlk gün otobüsler ile ulaşım sağladık. Kapıda size içeride ne var onu anlatan ama aslında biseyden haberi olmayan bir adam var. Biz kendi çadırımızı götürdük gün başına 40 TL talep ettiler buna karşılık içeride su, tuvalet, duş ve elektrik olacağı söylendi. Tamam dedik nereye kurucaz 1 2 km sonra sahil var oralara kurarsınız dediler tamam dedik başladık yürümeye. En son biraz yürüdükten sonra denilen yeri bulduğumuzu düşündük ve çadırımızı boş bir yere kurduk ama etrafta elektrik yoktu. Kendileri internet sitesine 10 15 metre Kablo getirin yazmışlar fakat sadece bir tane trafo var onun harici görmedik. Onada biz baya uzaktık Allahtan yanımızdaki komşunun kablosu uzunmuş onunkinden elektrik aldık yani 10 15 metre külliyen yalan 10 15i ancak 2 3 kişi kullanır. Yine ilk gittiğimiz gün yaklaşık 3 4 saat elektrik yoktu. Neyse yemek yedik denize gidelim dedik tahta bir iskele var ordan girdik. Deniz çok temiz dibi görünüyor ama o kadar çok taş ve deniz kestanesi var ki ayakla basmak mümkün değil. Denizde biraz durduk çıktık duşa gidelim dedik hiç bir yerde su yok. Hiç bir duş çalışmıyor. Onunda yarın çalışacağını duyduk. Bi şekilde tuvaletten falan su aldık geceyi geçirdik. Bu arada yanımıza bir komşu geldi bizim az üstümüzdeki yere çadır kurmak istediler fakat işletme sahipleri izin vermedi. Sebep yarın bir vakıfın öğrencileri gelecek onlara ayırdık. İşte asıl olaylar şimdi başlıyor. Ertesi gün oldu denize gittik. İskelenin sağ tarafında denizin ortasında kum bir yer bulduk orası baya güzel yüzmeye başladık falan. İşletmeden birileri geldi dedi ki:
    -Buraya saat 1den sonra girmek yasak.

Tabi insanlar nasıl ya diye hesap soruyor cevapları şu oldu.:
    -Buraya çocuklar kadınlar burda olduğu için denize giremiyor kadınlar denizden çıkacak.

İnsanlar iskeleden uzaklaştılar sonra bu grup geldi denize girdi. Biz geri döndük duşlar çalışıyordu duş aldık yemek yedik tekrar denize gidelim dedik gittik. Denize. Kıyıdan girmek neredeyse imkansız neyse dedik iskeleden geçelim onların yanında durmayız. Tam iskeleden suya girdik bi tanesi bana dönüp :
    -Burasını vakıf kiraladı buraya giremezsiniz dedi.

Bende döndüm oradan denize giremiyoruz burda durmaya niyetimiz yok merak etme dedim. Bu bozuntuya vermedi tamam dedi döndü hocalarına.

(bu arada vakfın adı tügva imiş)

Aradan biraz vakit geçti bi çift denize girdiler ama iskeleye az yakinlardi. Bir ad geldi büyük ihtimalle işletme sahibi aralarında geçen konuşmayı yazıyorum:

+çabuk çıkın denizden çabuk dedi.
    -hayırdır neden ne yaptık?
    +kardeşim yanında bayan var cocuklar sizin yüzünüzden denize giremiyor. Bikinili bayan istemiyorlar denizde.
    -naptık biz çocuklara Suudi Arabistan mı burası kadınları çıkarıyorsunuz dedi
    +bak iki gündür yanında kadın var bişey demiyorum çık (bu şekilde şeklinde tegtid etti. işletme sahibi zaten sinirli davraniyordu en başından beri)
    -ben buraya para verdim.
    +çık git burdan paranı geri vericem ben senin

Dedi ve resmen adamı önce tehtid etti sonra kovdu. Sonrasında insanlar biraz ters çıkınca isteyen parasını alsın gitsin dedi. Çıktık denizden yanımızda şampuan yoktu çadırdan aldık geri döndük. Deniz kenarında ki duşlara gittik işletme sahipleri burda suyu kesti ve köpüklü kaldım. Sonrasında içeri taraftaki duşlara gideyim dedim orda duş aldım çıktım. bir baktık bayan duş tabelasını kaldırıp ikisinide erkek yapmışlar herkes bunada şok oldu bayanlara girmek yasak diyorlardı. Artık bize ve kampa gelen bayan arkadaşlara sadece yukarıda ki tuvaleti bırakmışlardı. Ertesi gün 1000 tane çocuk geleceğini onlara hazırlık yaptıklarını duyduk. Neyse o gece yürürken bir sürü sakallı ve sarıklı insan gördük. Birde o gece toplantı vardı dini ders ve ertesi gün yapılacakları anlatıyorlardı toplantıda. Belli ki aşırı dinci bir grup bu tügva vakfı. O gece uyumadan önce tuvalete gidelim dedik bize bırakılan tuvaletlerin bayan ve erkek diye ayrılan yerlerinde kapı yok el yıkanan lavabolar gözüküyor haliyle. Birde ne görelim bayan tuvaletlerinde iki tane sarıklı sakallı adam abdest alıyor. Erkek tuvaletinde bir allahım kulu yok ve ayrıca sularda var sebepsiz yere oraya girmişler. Neyse yine yattık uyandık sabah oldu onlardan kimde yok denizde bizde yola çıkıcaz dedik yola çıkmadan girelim son son zaten yarım saat durucaz. Gittik iskeleye tabi yaklaşmıyoruz. Beyefendiler doğayı satın almışlar ya tüm dünya onların ya o yüzden gidemiyoruz onların tarafa. Denize girdik denizde bayanlarda vardı. Yine bir eleman geldi çıkın denizden diye uyarı yaptı. İnsanlar kimse yok neden falan derken bir önceki gün tehtidler savuran adam yine geldi ve:
    - saat 5e kadar vaktiniz var herkes toplansın bu tarafa çadır kuran kalksın gitsin parasını vericem dedi

Artık daha fazla dayanamadık çıktık bizde gittik. Buraya gitmeyin arkadaşlar berbat bir işletme berbat bir hizmet var. Şimdi bir iki fotoğrafta koyucam tipleri göreceksiniz. Herkes istediğini yapabilir bu hayatta ona kimse karışamaz eyvallah. Ama bu tip insanlar ülkemizde çoğaldı ve bunlar insanların haklarına karıştırıyor dini kullanarak. Geçen bi abimiz demişti burası Türkiye dincilik taslayacaksan YALLAH ARABİSTANA. Eğer ki rahatsız oluyorsan bakma kadına bu kadar basit. He sunuda söyliyim işletme herhangi bir şekilde bizi böyle bir durum olacak diye başta bilgilendirmedi. Çevrede ki kimseyede söylenmemiş bunuda belirteyim.

Şimdi arkadaşlar soruyorum bunları şikayet edebileceğimiz bir yer var mı? Buradaki insanları denize sokmamak gibi bir hakları çadırları kaldırın demek gibi bir hakları var mı? Lütfen herkes yaysın bunu paylaşın görsün insanlar bir şekilde şu tip insanlardan kurtulmamız lazım biz sustukça sayıları artıyor. Şu tip insanlardan kastım bizim haklarımıza karışan insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu tiplerin Allah belasını versin
  • Doğanın sadece bunlara değil hiç kimseye işletmek için verilmemesi lazım. Buralar herkesin ortak malı olması lazım. Rant aracı olmaması lazım. Çeşitli orman ve sahil kenarlarının bir kaç magandaya teslim edilmesi vahim bir durum. Haa illa ki işletme okarak kullanılacaksa bunu orman bakanlığı yapsın bari.

Bu arada isletmecinin kabahatini millete yallah arabistana demenizde sizinde onlarla aynı mantalitede olduğunuzu gösterir. Yanlışa yanlış ile hak aramak çözüm üretmez.

EDİT: bu sabah Levent metrosunda vakfın reklamını gördüm. İslami kamp diye bir açıklama yapılmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 5 Temmuz 2017; 9:3:38 >
  • bimere şikayet et. belki sonuç alabilirsin
  • Bu hafta ailece kamp yapmayı planlıyorduk. Halen devam ediyorsa gidilmez kesin.

http://www.tugva.org/tugva-doga-kampinda-liseliler-yerlerini-aldi/
  • neyro61 kullanıcısına yanıt
    Sakın gitmeyin önermem zaten gitmeye değecek bir yer değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gökçetepe kamp alanına gitmeyi düşünenler için yazıyorum. Doğru üstteki mesajda yazdığım gibi Tügva vakfı hafta içi gökçetepede. Gökçetepe de 2 koy var. Küçük olanın olduğu alan tamamıyla vakfa bırakılmış. Ama büyük olan sahilde tamamen halka bırakılmış.

Bu hafta sonu cts-pzr oradaydım. 1 gece çadır kurdum çok güzeldi. Gitme planınolan ertelemesin. Doğa tüm güzelliğiyle sizi bekliyor. Deniz mükemmel, su sıcaklığı güzel sahişi taşlık. Kum yok. Gece müzik açan kimse yok. Bağırış çağırış yok. Tek kötü yanı tuvaletler felaket. Giriş araç başına 20 tl günlük. Çadır kuranlar için günlük 40 tl. Sormak istediğiniz bir konu varsa cevaplayabilirim.

• neyro61 kullanıcısına yanıt
    Valla ustam öyle bir yazmışsın ki sanki ben firmayı kötülemek için yazmışım. Neyse sorusu olana bende açığım. İnsanların hakkını yiyen bir firmayı hala destekleyip insanları yönlendiriyorsaniz sizede ayıp bence

• İsletenlerin esnaflikla bir alakasi yok.. facebook sayfasindada yorumlar oz elestiriye kapali... bu senede tugva vakfina kiralamislar kampin en guzel bolumunu, normal aileler caliliklarin icinde tuvaletlerden , koydeki market ve firina uzak bir alana tikiyorlar birde biz cadircilardan para kazanmiyoruz diyorlar piskince... Resmen mollalara silah egitim sahasi gibi oyun alanlari kuruyorlar, bu ulke nereye gidiyor bu sene iyice anladim .. Allah sonumuzu hayir etsin.. kurbanda 10 aile gitmeyi planliyorduk, ancak bu bayram rezilligi ve kotu hizmet anlayisini gorunce birdaha asla gitmemeye karar verdim. Gitmeyi dusunenlerinde bu sene gidenlere danisarak karar vermelerini oneririm....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderbirds175 -- 17 Haziran 2018; 19:20:27 >
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt

hocam kimi kime şikayet ediyorsun. ister beğen ister beğenme ülkeyi bunlar yönetiyor, tügva akp nin fetö yü örnek alarak kurduğu bir vakıftır ve kindar nesil için çalışır. 10 yıl sonra meyvelerini verince ne dediğimi anlarsınız
  • bericdondarrion kullanıcısına yanıt
    maalesef haklısın. kimikime şikayet ediyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.