Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dmitri Karamazov

quote:

Orijinalden alıntı: omeriyibas

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?

yasin 18mis boyle seyleri bilmezsin sen hadi csye devam

18 yaşındaki adamda mı kucumseniyor neyin kafasindasin birader. Cok da alakasız bir tespit yapmışsın. Senin Amerika'daki ev kiralarindan haberin var mı?

Kimse peşin gidip telefon almaz bu devirdi.

Not: 19 yasindayim.

Dimi cok alakasiz bi tespit yapmisim 17 kisi begenmis

@Gurkan'nin tespiti hemen hemen dogru.

Bende uzun sure Ingiltere'de yasadim. Zamaninda Samsung Galaxy S2 almistim.

Ingiltere'de ortalama maas £1500 desek, ben Galaxy S2 iyi £320'ne almistim (internatioanl - hatsiz), maasin ortalama 5-6'da biri kadar.
    Turkiye'de o zamanlar ortalama maas 2000 TL desek (iyimser rakam verdim), Galaxy S2 +1500TL falandi, nerdeyse tam bir maas parasi.

Turkiye ekonomisine gore urunler zaten cok pahali, ustune ustuk global pazardaki fiyattanda daha pahali, bu konuyu tartismaya gerek yok.

arkadaşım, fiyatlara konusunda pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz, ama vatanda 699 tl olan ipad mini apple .co.uk'da 745 tl nasıl avrupaya göre pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz anlamıyorum...
    amerikadaki fiyatlara aldanmayın kdv dahil fiyat değil onlar ve aynı zamanda fiyatlar eyaletten ayelete değişiyor, belki gittiğin merkez eyaletlerde fiyatlar daha düşük oluyor ama bu seferde ev kiraları ortaya çıkıyor...

Vergi olayı %9-12 arası ABD'de. Ayrıca şu da var İngiltere vb. ülkelerde Apple Store var hali hazırda. Türkiye gibi ülkelerde idevice lar satılırken bir kaç el daha değiştiriyor.

bazı ayeletlerde %15-20ye kadar çıkıyor,
    türkiye apple store yerine bilkom store var, ipadler avrupadakiyle aynı fiyat...

iPhone'ları neden örnek vermiyorsun peki? Değil çünkü. Halkı kazıklamaya çalışan değişik bi firma ile muhattabız Türkiye'de.

iphoneları bilkom getirmiyorki turkcell getiriyor...

Macbook'ları kim getiriyor peki? Aynı fiyat mı diğer ülkelerle?

macbook türkiyede adam gibi satmıyor o yüzden...

• o değil de saçma sapan ülkelerde bile apple store çoktaaaan açılmışken tr ye yeni gelmeleri garip değil mi? ortalıkta milyon tane ip ipad var ama bir store yok.. tamam çok gelişmiş bir ülke değiliz ama o kadar düşük standardlarımız da yok..
  • Şu anda edindiğim dolar kuruna göre üşenmedim hesap yaptım.
    Apple store un int sitesinde 4. jenerasyon ipod touch 199 dolar. Yane

1.77 x 199= 350 gayme yaptı. Şimdi bu malın türkiyeye gelişi için illaki zartunzurtu vergisi olacak.Bak çok iyimserim. 100 lira oldu diyelim ki eminim olmaz. 450 lira diyelim. Yanlışsam uyarın zaten 4. nesil ipodlar 500 lira civarı değil mi? Tamam fiyat oynuyor ama çok da değil. Ayriyetten bu hesabım 16 gb için. 32 gb 250 dolar onuda siz hesaplayın artık.

Ama kesinlikle eminim ki iPhonelarda muazzam bir düşüş olur. Yukarıdaki arkadaşlardan biri avrupada cihaz 600 euro demiş. Büyük ihtimalle mal türkiyeye avrupa fiyatıyla girer. Yani 1422 lira eder. İyimser olursak 200 lira vergi girdi diyelim. 1650 lira gibi bir fiyat olur bu da. Şu anki piyasaya göre muazzam bir fiyat.

Bir de hesabı apple store a göre yapalım diyeceğim de yok anlaşmalı yok bilmemneli olduğu için uğraşmaya değmez. Oraya 200 doları yazıyorsun ama nafile

• Muazzam düşüş olmayacak

1799 a satan teknosa mesela
    1599 a 4s satar Apple store

Normalde iyi rakam teknosa satsa kuyruk olur ama aman aman fiyat beklemeyin

Apple TR de pastayı biliyor kaymağıda

Cok indirim beklemeyin

Birgun Avrupa birliğine girince paramizi şe***** değişirse ozaman ucuzlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufat

o değil de saçma sapan ülkelerde bile apple store çoktaaaan açılmışken tr ye yeni gelmeleri garip değil mi? ortalıkta milyon tane ip ipad var ama bir store yok.. tamam çok gelişmiş bir ülke değiliz ama o kadar düşük standardlarımız da yok..

Saçma sapan ülkelerden kastınız nedir? Apple Store ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Çin, Hong Kong, İtalya, İsviçre, Kanada, İspanya, Japonya ve İsveç'te var sadece. Bu ülkelerden sonra Türkiye'de açılıyor işte, daha ne olsun.

Not: Fiyat hesaplayanlar Avrupa Apple Store fiyatından hesap yaparlarsa daha yakın olur. iPad fiyatları şuan bile uygun. (Avrupa fiyatı + en fazla 100 TL, aynı olduğu veya indirimlerle daha ucuz yerler bile var) Mac'ler Avrupa fiyatına satılır, ama Mac'ler Avrupa'da zaten pahalı ABD'ye göre. iPod'lar aynı fiyata satılır ama ÖTV yüzünden iPhone'lar daha pahalı olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dmitri Karamazov

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?

yasin 18mis boyle seyleri bilmezsin sen hadi csye devam

18 yaşındaki adamda mı kucumseniyor neyin kafasindasin birader. Cok da alakasız bir tespit yapmışsın. Senin Amerika'daki ev kiralarindan haberin var mı?

Kimse peşin gidip telefon almaz bu devirdi.

Not: 19 yasindayim.

Dimi cok alakasiz bi tespit yapmisim 17 kisi begenmis

@Gurkan'nin tespiti hemen hemen dogru.

Bende uzun sure Ingiltere'de yasadim. Zamaninda Samsung Galaxy S2 almistim.

Ingiltere'de ortalama maas £1500 desek, ben Galaxy S2 iyi £320'ne almistim (internatioanl - hatsiz), maasin ortalama 5-6'da biri kadar.
    Turkiye'de o zamanlar ortalama maas 2000 TL desek (iyimser rakam verdim), Galaxy S2 +1500TL falandi, nerdeyse tam bir maas parasi.

Turkiye ekonomisine gore urunler zaten cok pahali, ustune ustuk global pazardaki fiyattanda daha pahali, bu konuyu tartismaya gerek yok.

arkadaşım, fiyatlara konusunda pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz, ama vatanda 699 tl olan ipad mini apple .co.uk'da 745 tl nasıl avrupaya göre pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz anlamıyorum...
    amerikadaki fiyatlara aldanmayın kdv dahil fiyat değil onlar ve aynı zamanda fiyatlar eyaletten ayelete değişiyor, belki gittiğin merkez eyaletlerde fiyatlar daha düşük oluyor ama bu seferde ev kiraları ortaya çıkıyor...

Vergi olayı %9-12 arası ABD'de. Ayrıca şu da var İngiltere vb. ülkelerde Apple Store var hali hazırda. Türkiye gibi ülkelerde idevice lar satılırken bir kaç el daha değiştiriyor.

bazı ayeletlerde %15-20ye kadar çıkıyor,
    türkiye apple store yerine bilkom store var, ipadler avrupadakiyle aynı fiyat...

iPhone'ları neden örnek vermiyorsun peki? Değil çünkü. Halkı kazıklamaya çalışan değişik bi firma ile muhattabız Türkiye'de.

iphoneları bilkom getirmiyorki turkcell getiriyor...

Macbook'ları kim getiriyor peki? Aynı fiyat mı diğer ülkelerle?

Mac'ler aşağı yukarı ABD fiyatına satılıyor ülkemizde. Hatta birçok AB ülkesinden daha uygun fiyata sahip olunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 17 Şubat 2013; 1:25:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Ben iPad ve iPod fiyatlarindan umutluyum, iPad'ler Avrupa Apple Store fiyatindan en fazla 100 TL fazla ile satiliyor suan. Apple Store ile bu fark da kalkar. Zaten ogrenciler icin Apple Store'larda ogrenci indirimi var Mac ve iPad'lerde, ulkemizde de olur diye dusunuyorum. Ancak iPhone ulkemizdeki telefon OTV'si sebebiyle daha yuksek olacaktir. Mac fiyatlari Avrupa ile ayni olur, ancak Mac'lerin Avrupa fiyatlari bile cok pahali, Mac almak icin en iyisi ABD olur yine.

Ne kadar oluyor öğrenci indirimi bilginiz var mı

• ipod touch 6'yı direk alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robin scherbatsky

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Ben iPad ve iPod fiyatlarindan umutluyum, iPad'ler Avrupa Apple Store fiyatindan en fazla 100 TL fazla ile satiliyor suan. Apple Store ile bu fark da kalkar. Zaten ogrenciler icin Apple Store'larda ogrenci indirimi var Mac ve iPad'lerde, ulkemizde de olur diye dusunuyorum. Ancak iPhone ulkemizdeki telefon OTV'si sebebiyle daha yuksek olacaktir. Mac fiyatlari Avrupa ile ayni olur, ancak Mac'lerin Avrupa fiyatlari bile cok pahali, Mac almak icin en iyisi ABD olur yine.

Ne kadar oluyor öğrenci indirimi bilginiz var mı

Duzeltme yapiyim oncelikle iPad'lerde ogrenci indirimi yokmus, bu indirim sadece Mac'lere ozel. Ne kadar bir indirim var derseniz 1499$ dan baslayan Retina MacBook Pro 13" modelini ogrenci indirimi ile 1399$ a alabiliyorsunuz. 200$ tutan RAM vb. gibi yukseltmeleri ise ogrenci indirimi ile 180$a yapabiliyorsunuz.

• Acaba tek mağaza mı açılacak. Eğer tek mağaza açılacaksa nereyi tercih ederler merak ediyorum. Apple Bağcılar şubesi :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

Acaba tek mağaza mı açılacak. Eğer tek mağaza açılacaksa nereyi tercih ederler merak ediyorum. Apple Bağcılar şubesi :))))

kesin bir alışveriş merkezinin içinde açıcaktır ve muhtemelen alışveriş merkezinin sahibi apple dan kira almıcak tam tersine dükkan açtığı için tonla para vericektir her ay :)

düşünsenize apple mağazası olan bir alışveriş merkezini tıka basa dolu olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alesta1818

quote:

Acaba tek mağaza mı açılacak. Eğer tek mağaza açılacaksa nereyi tercih ederler merak ediyorum. Apple Bağcılar şubesi :))))

kesin bir alışveriş merkezinin içinde açıcaktır ve muhtemelen alışveriş merkezinin sahibi apple dan kira almıcak tam tersine dükkan açtığı için tonla para vericektir her ay :)

Alışveriş merkezlerini eminim tercih etmezler. Ayrı bi bina kiralayıp orda mağza açarlar. Vatan Topkapı gibi. Hangi dolmuş geçer acaba önünden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alesta1818

quote:

Alışveriş merkezlerini eminim tercih etmezler. Ayrı bi bina kiralayıp orda mağza açarlar. Vatan Topkapı gibi. Hangi dolmuş geçer acaba önünden.

bence şu anda bir çok alışveriş merkezi apple ile görüşüyodur bizim yerde açın diye

bence şöyle bir şey olabilir boyner mağazası gibi kozyatağı carfeour un içinde olan

• aman ne güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Dünyanın en iyi şirketi Apple'ın sayın CEO'su Tim Cook'un ağzından ''Turkey'' Çıkması bile beni heyecanlandırdı. Bugünleri de görecektim ya çok şükür Apple'a.

Umarım çok daha yüce bir şirket haline gelir Apple.

Yuh! Adam resmen tapıyor Apple'a.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrChromosty

Şu anda edindiğim dolar kuruna göre üşenmedim hesap yaptım.
    Apple store un int sitesinde 4. jenerasyon ipod touch 199 dolar. Yane

1.77 x 199= 350 gayme yaptı. Şimdi bu malın türkiyeye gelişi için illaki zartunzurtu vergisi olacak.Bak çok iyimserim. 100 lira oldu diyelim ki eminim olmaz. 450 lira diyelim. Yanlışsam uyarın zaten 4. nesil ipodlar 500 lira civarı değil mi? Tamam fiyat oynuyor ama çok da değil. Ayriyetten bu hesabım 16 gb için. 32 gb 250 dolar onuda siz hesaplayın artık.

Ama kesinlikle eminim ki iPhonelarda muazzam bir düşüş olur. Yukarıdaki arkadaşlardan biri avrupada cihaz 600 euro demiş. Büyük ihtimalle mal türkiyeye avrupa fiyatıyla girer. Yani 1422 lira eder. İyimser olursak 200 lira vergi girdi diyelim. 1650 lira gibi bir fiyat olur bu da. Şu anki piyasaya göre muazzam bir fiyat.

Bir de hesabı apple store a göre yapalım diyeceğim de yok anlaşmalı yok bilmemneli olduğu için uğraşmaya değmez. Oraya 200 doları yazıyorsun ama nafile

zaten ipad fiyatları felan baya düştü.2. distribitörün etkisi oldu sanırım.
    amerika fiyat +kdv ekle wifili cihazlara.
    telefonlarada bilgiğim kadarıyla kdv + ötv.(18+25.) ekleniyor.

yeni iphone çıkana açılır inşallahta hemen alırız.(normalde 2 ay geç geliyodu.apple store açılınca tam 1 yıl kullanırız yenisi tanıtılmadan. )
    online store da açılır herhalde.apple store olan ülkelerin hepsinde online satış var sanırım.

• Bakin tekrar yaziyorum, Mac-iPod-iPad fiyatlari Avrupa ile ayni olacak, cunku KDV disinda bir vergi yok bu urunlerde. Hatta ulkemizde KDV Avrupa ulkelerinden %1-3 arasi daha dusuk. Gumruk Birligi dolayiyla AB-Turkiye gumruk vergileri de ayni, bu yuzden ekstra bir gumruk masrafi eklemeye gerek yok Avrupa fiyatina. Ancak is iPhone'a gelince ulkemizde telefonlarda %25 OTV var, bu yuzden Avrupa fiyati +%25 olarak satilacaktir. Belki Apple sadece Turkiye icin karindan biraz kisip fiyati yaklastirmaya calisir ancak sanmam. iPhone almak icin yurtdisi halen avantajini korur, tabi kayit parasini 300 gibi rakamlara cikarmazlarsa.

Ozet:iPad-iPod-Mac fiyatlari Avrupa ile ayni. iPhone Avrupa fiyati +%25.

• telefonlarda +18 KDV +25 özel tüketim vergisi %43 ıphone pahalı bizde

diğer ulkelerde vergi en fazla %10 belki daha az o yüzden apple mağazası açılınca ben ucuzluyacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady
    Mac'ler aşağı yukarı ABD fiyatına satılıyor ülkemizde. Hatta birçok AB ülkesinden daha uygun fiyata sahip olunabiliyor.

Hocam hangi mac o ABD fiyatıyla ülkemizde satılan ? Senin aşağı yukarı kavramın 1500 lira civarında sanırım ? 13inç retina macpro 1500 dolar, bilkomda ise 4200 lira..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Hocam hangi mac o ABD fiyatıyla ülkemizde satılan ? Senin aşağı yukarı kavramın 1500 lira civarında sanırım ? 13inç retina macpro 1500 dolar, bilkomda ise 4200 lira..

Size tavsiyem Reseller'ların kampanyalarını ve fiyatlarını takip etmeniz. Bazı modellerde fark açılıyor ancak birçok modeli çok yakın fiyatlara alabilmek mümkün.

Örnek: 15" rMBP baz modeli

ABD'de 2199 dolar (Vergi hariç)
    TR'de 4900 TL (Resmi Reseller'lardan ESC'de daha da uygun 4684 TL)

Aradaki farkın daha rahat ödeme planı, Türkçe klavye ve +1 senelik garanti için verilebileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 18 Şubat 2013; 21:38:53 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.