Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açılmasını beklemektense, açılıp da kimsenin hiçbirşey almamsı çok daha iyidir.

Mağaza açılınca online apple store da açılırsa çok güzel olur. Bilkomdan kurtuluruz.
  • Nereye açıcaklar acaba gidip de mardina falan açmazlar inş

• fiyatların değişeceğini zannetmiyorum olsa da fark eder derecede olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

artik ilk gelenler iPad ve iPhonelara winat9 yukler kac cihaz varsa

ülkemiz için hayırlısı olsun gecikmiş bir kararda olsa
  • Umarım yüksek standartlarda bir mağaza olur. Malum çoğu yabancı firma ülkemizi küçümsediği için baştan savma iş yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli55

quote:

Orijinalden alıntı: gurol

quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik Arkadaşlar, Apple dünyanın bir çok ülkesinde var. Amerika ve Avrupa gibi talep patlaması olan ülkelerde insanlar telefonu alıyor diye 1500 dolara, 1000 euroya mı satıyor Apple bu telefonu ? Örnek vereyim, ben Almanya Apple Store un websitesinden alıp bir arkadaşa postalattım, başka bir arkadaş da buraya getirdi ve vergi iadesini tam olarak geri aldım. 570 EUR ya geldi telefon bana. Vergi hariç Apple bu fiyata satıyor bu aleti. Amerika da daha da ucuz hatta. Buradaki satış fiyatı da en azından EUR biriminden maliyetin karşılığı veya biraz fazlası olur. 570 EUR için 1350 TL dersek %18 KDV koyunca 1600 TL gibi bir fiyat çıkıyor. ÖTV gibi ekstra bir vergi yoksa telefonun satış rakamı aşağı yukarı bu olacaktır. Türkiye de talep fazla ancak Apple Store un olduğu ülkelerde Apple ın fiyat politikası böyle, talep var diye fiyatları uçurayım demiyor. Adamlar fiyatı baştan koymuşlar zaten. O yüzden 2175 TL gibi absürd fiyatlara bu alet satılmayacaktır artık benim tahminlerime göre.
    Büyük ihtimal fiyat böyle olmayacak ama mantıklı hesap bu olmalı. Tabi %25 ÖTV eklemek lazım. Ekleyince 1990 lira etti. Bunun imei kayıt olayı da olacak. Kişisel olmadığından muhtemelen epey ucuzadır (pasaport kayıt gibi 100 lira değil). Bu durumda en iyimser tahmin 1999 lira olur.

Bir de gümrük vergisi olacak...

AB ile ülkemizin gümrük vergileri Gümrük Birliği dolayıyla aynı, bunu hesaba katmaya gerek yok. Aslında KDV ülkemizde AB ülkelerinden düşük bile; ama sorun şu ki ÖTV denen bir ucube vergi var bizde. Ürünü ilk KDV ile hesaplıyoruz vergili fiyattan ÖTV alıyoruz. Verginin vergisi. Burası Türkiye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Acaba açacakları mağaza Newyork'taki gibi büyük bir mağaza mı olacak?

1500 m2 ile Avrupa'daki en büyük mağaza olacağı söyleniyor, önceki mesajlarımda inşaattaki Apple Store için ayrılan alanı paylaşmıştım. NY 5th gibi bir mağaza olacağa benziyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurk?n

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $ Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $ bu neyin kafasidir?

1000$-2000$ ortalama için biraz fazla geldi :D çevremde yaşayan insanların maaşları daha 1000$ bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevapveren62 -- 14 Şubat 2013; 23:48:48 >
  • Fiyatlar en az %20 civarı düşer diye düşünüyorum ama bakalım
  • Fiyatlar düşmese bile sırf fırsatçı kazıkçıların para kazanmaması için açılmasını istiyorum. He ama fiyatlar kesinlikle düşecek en azından fahiş fiyatla satılan iphonelar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin2017

quote:

Orijinalden alıntı: Gurk?n

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $ Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $ bu neyin kafasidir?

1000$-2000$ ortalama için biraz fazla geldi :D çevremde yaşayan insanların maaşları daha 100$ bile değil.

He kardeş he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: curufperlit

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet2ksl

Ee süper işte bu inşallah zamanlada artar sayısı.

Insallah mi? iPhone almak isteyip de bulamiyormusunuz? Fiyatlarin daha fazla olmayacagini mi dusunuyorsunuz?

Millet niye seviniyor anlamadim, sanki Play Store falan acilmis da, 300$a Nexus 4 alabilme imkanimiz oldu

fiyat tabiki daha ucuz olacak.

size fiyatıınıda söyleyim 629 euro + vergiler olcak.

şuan 910 euro civarı.

Ayrıca apple dünkü şirkette değil.Fiyat politikası tüm dünyada aynıdır veya birbirine yakındır.Amerika hariç

işte o yanlış burası türkiye vergi cenneti

• türkcel dede aynı para bunlardada aynı para serbest piyasa olsa bile bu kaymakcılar aralarında anlaşıp mılletı kazıklamayı cok iyi bilirler

• apple ın ülkemizde teknik servis ve kalite standartları yükselteceğine inanmaktayım. samsung hariç neredeyse çoğu uluslararası büyük firmaların teknik servis diye bahsedilen şeyler insanı kanser etmektedir. büyük ihtimal apple inanılmaz bir kar elde edecek ve diğer şirketlerin gözlerini buraya dikmesine sebep olacak, bu da ardından pazar payı için bu distribütörlerin sözde teknik servisleri yerine, resmi ve kaliteli hizmet ile gelmeleri muhtemel olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?

yasin 18mis boyle seyleri bilmezsin sen hadi csye devam

18 yaşındaki adamda mı kucumseniyor neyin kafasindasin birader. Cok da alakasız bir tespit yapmışsın. Senin Amerika'daki ev kiralarindan haberin var mı?

Kimse peşin gidip telefon almaz bu devirdi.

Not: 19 yasindayim.

Dimi cok alakasiz bi tespit yapmisim 17 kisi begenmis

@Gurkan'nin tespiti hemen hemen dogru.

Bende uzun sure Ingiltere'de yasadim. Zamaninda Samsung Galaxy S2 almistim.

Ingiltere'de ortalama maas £1500 desek, ben Galaxy S2 iyi £320'ne almistim (internatioanl - hatsiz), maasin ortalama 5-6'da biri kadar.
    Turkiye'de o zamanlar ortalama maas 2000 TL desek (iyimser rakam verdim), Galaxy S2 +1500TL falandi, nerdeyse tam bir maas parasi.

Turkiye ekonomisine gore urunler zaten cok pahali, ustune ustuk global pazardaki fiyattanda daha pahali, bu konuyu tartismaya gerek yok.

arkadaşım, fiyatlara konusunda pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz, ama vatanda 699 tl olan ipad mini apple .co.uk'da 745 tl nasıl avrupaya göre pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz anlamıyorum...
    amerikadaki fiyatlara aldanmayın kdv dahil fiyat değil onlar ve aynı zamanda fiyatlar eyaletten ayelete değişiyor, belki gittiğin merkez eyaletlerde fiyatlar daha düşük oluyor ama bu seferde ev kiraları ortaya çıkıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: omeriyibas

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?

yasin 18mis boyle seyleri bilmezsin sen hadi csye devam

18 yaşındaki adamda mı kucumseniyor neyin kafasindasin birader. Cok da alakasız bir tespit yapmışsın. Senin Amerika'daki ev kiralarindan haberin var mı?

Kimse peşin gidip telefon almaz bu devirdi.

Not: 19 yasindayim.

Dimi cok alakasiz bi tespit yapmisim 17 kisi begenmis

@Gurkan'nin tespiti hemen hemen dogru.

Bende uzun sure Ingiltere'de yasadim. Zamaninda Samsung Galaxy S2 almistim.

Ingiltere'de ortalama maas £1500 desek, ben Galaxy S2 iyi £320'ne almistim (internatioanl - hatsiz), maasin ortalama 5-6'da biri kadar.
    Turkiye'de o zamanlar ortalama maas 2000 TL desek (iyimser rakam verdim), Galaxy S2 +1500TL falandi, nerdeyse tam bir maas parasi.

Turkiye ekonomisine gore urunler zaten cok pahali, ustune ustuk global pazardaki fiyattanda daha pahali, bu konuyu tartismaya gerek yok.

arkadaşım, fiyatlara konusunda pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz, ama vatanda 699 tl olan ipad mini apple .co.uk'da 745 tl nasıl avrupaya göre pahalı olduğunu iddaa ediyorsunuz anlamıyorum...
    amerikadaki fiyatlara aldanmayın kdv dahil fiyat değil onlar ve aynı zamanda fiyatlar eyaletten ayelete değişiyor, belki gittiğin merkez eyaletlerde fiyatlar daha düşük oluyor ama bu seferde ev kiraları ortaya çıkıyor...

Istisna onlar, iphone 5 ve 4s uk ile tr fiyatini, karsilastir, ama apple storedan degil, amazon co uk best retailerdan. Hos apple storedan karsilastirsan bile uk daha ucuz.

Kimse aksini iddaa edemez

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTime

apple ın ülkemizde teknik servis ve kalite standartları yükselteceğine inanmaktayım. samsung hariç neredeyse çoğu uluslararası büyük firmaların teknik servis diye bahsedilen şeyler insanı kanser etmektedir. büyük ihtimal apple inanılmaz bir kar elde edecek ve diğer şirketlerin gözlerini buraya dikmesine sebep olacak, bu da ardından pazar payı için bu distribütörlerin sözde teknik servisleri yerine, resmi ve kaliteli hizmet ile gelmeleri muhtemel olabilir.

Samsung hariç mi Ankarada 1 tane adam gibi ilgili bayi/teknik servis yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Samsung servisleri arasında en iyisi Ankara'da Sistem Grup Elektroniktir, 2011-2012 yılının en iyi Samsung servisi seçilmiştir.

G.M.K. Bulvarı 104/A Maltepe/ANKARA
    İrtibat No: 0-312-212 01 43

MNG Kargo ile anlaşmaları mevcuttur. Karşı ödemeli olarak yollayabilirsiniz. Anlaşma kodu : 112498571

Servisin Facebook adresihttps://www.facebook.com/pages/Samsung-Servis-Merkezi/166363556791109

Çalışma Saatleri :
    Hafta içi : 09:00-19:00 arası
    Cumartesi : 09:00 -18: 30 arası

http://www.cankayacsp.com/

Kaynak: BadaTürkiye

• Mağzanın nerede açılacağı kesinleşti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Samsung servisleri arasında en iyisi Ankara'da Sistem Grup Elektroniktir, 2011-2012 yılının en iyi Samsung servisi seçilmiştir.

G.M.K. Bulvarı 104/A Maltepe/ANKARA
    İrtibat No: 0-312-212 01 43

MNG Kargo ile anlaşmaları mevcuttur. Karşı ödemeli olarak yollayabilirsiniz. Anlaşma kodu : 112498571

Servisin Facebook adresihttps://www.facebook.com/pages/Samsung-Servis-Merkezi/166363556791109

Çalışma Saatleri :
    Hafta içi : 09:00-19:00 arası
    Cumartesi : 09:00 -18: 30 arası

http://www.cankayacsp.com/

Kaynak: BadaTürkiye

Teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.