Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

Orijinalden alıntı: Gurk?n

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $ Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $ bu neyin kafasidir?

Yalnız buradaki 1000$ in alim gücü ABD deki 1.000$ in alim gücünden daha yüksek.

dusuk diyecektin herhalde?

tabiki tr daha berbat durumda burda 1000 dolara 2000 model honda civic alamassın amerikada alırsın 1000 dolara 90 model tank gibi jip alırdın burda alamassın vs..

amerikada tek pahalı olan şey evler ve sebzeler geri kalan herşeyde türkiyeyle karşılaştıramassın bile

bizim de anlatmak istedigimiz amerikada yuksek maaslar ve ucuz seyler , Turkiyede dusuk maaslar ve pahali seyler...

yillardir; amanin efendim hem daha cok kazaniyorlar, hem de daha ucuza kral yasiyorlar diyen arkadaslar. bakin bakalim istanbul-new york ne durumdaymis acaba.
    barinma ve gida temel ihtiyactir ve en onemli harcama kalemleridir. oyle cok onemsiz iki kalemmis gibi davranamazsiniz.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Turkey&country2=United+States&city1=Istanbul&city2=New+York%2C+NY

Yahu sen new york'un dünyanın en pahalı şehirlerinden olduğunu, orta halli amerikalıların bile çok istedikleri halde yerleşmeye ve yaşamaya korktukları bir şehir olduğunu biliyormusun.
    Orada yaşayanların büyük çoğunluğunun zengin kesim olduğunu gayrimenkulun ve gıda fiyatlarının new yorkta buna göre şekillendiğini biliyormusun.
    Ayrıca amerikadaki kişi başına düşen milli gelirin türkiyeden çok daha fazla olduğunu biliyormusun.
    Norveçte bir süre önce benzin bizden daha pahalıydı. Onların benzin fiyatlarından şikayetçi olduğununu sanıyorsun.
    Adamların refah düzeyi o kadar fazlaki umurlarında değil.
    Verdiğiniz örnek külliyen hatalı.

istanbul da turkiyenin en pahali sehri, sanki kalkip da new york ile kars'i karsilastirmisim gibi yapmayin. satin alma gucumuz genel olarak daha dusuk evet, ancak adamlar hem 5 bin aliyor, hem de herseyi bizden ucuza aliyor denmesine karsiyim ben . dogru degil bu .

• quote:

yillardir; amanin efendim hem daha cok kazaniyorlar, hem de daha ucuza kral yasiyorlar diyen arkadaslar. bakin bakalim istanbul-new york ne durumdaymis acaba.
    barinma ve gida temel ihtiyactir ve en onemli harcama kalemleridir. oyle cok onemsiz iki kalemmis gibi davranamazsiniz.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Turkey&country2=United+States&city1=Istanbul&city2=New+York%2C+NY

Listedeki fiyatlara bakılırsa şaka amaçlı söylenen benzin sudan ucuz sözünün gerçek olduğunu görüyoruz.

1.5l su : 3.53
    1l benzin : 1.87

Burdan su gönderelim karşılığında benzinle takaslayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Önemli iki kalemle, üç silgiyle olsaydı bu işler, zaten hepsine farkı koymuştuk. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Adamsın reyiz. Cevap bile yazamamis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Katibim

Bence şöyle olur ; Applestoreden alırsanız bir yıl şimdiki distribütörlerden alırsak yine 2 yıl garantisi olur,ben yine 2 yıllık garantiyi tercih ederim o zaman

1 yıl olması imkansız çünkü tc yasalarına göre elektronik ürünlere en az 2 yıl garanti vermek zorundalar diye biliyorum
  • süper haber. Oraya yakın olanlar magaza inşaat foto da olsa çekip ekleyebilirlerse sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

Orijinalden alıntı: flatron58

küçükyalı tünelin orda bimaza var kaç aydır apple store nin tabalası var ama acılmadı gitti

Küçükyalıda tünel nerde hocam :)

yan yolda bostancıya giderken hatta geçenlerde tünelin çıkışında bi ünüversite hocası intihar etmişdi belki görmüştürsün haberlerde
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

küçükyalı tünelin orda bimaza var kaç aydır apple store nin tabalası var ama acılmadı gitti

Küçükyalıda tünel nerde hocam :)

yan yolda bostancıya giderken hatta geçenlerde tünelin çıkışında bi ünüversite hocası intihar etmişdi belki görmüştürsün haberlerde

yarın foto çekim atabilirsem atarım
  • quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?
  • Önlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

quote:

acilsin artik! su fiyatlari merak ediyorum dogrusu eger operatordeki , magazalardaki fiyatlarla ayniysa vay halimize

Amerikada Kulaklik alsan 30 $ , burda 100-150 TL Amerikada iPhone 5 16 gb 1400 TL civari burda 2000 TL civari

Amerikada kisi basina dusen gelir= 3000 $-4000 $

Turkiyede kisi basina dusen gelir= 1000 $-2000 $

bu neyin kafasidir?

Böyle bir kıyaslama mantıklı mı?

yasin 18mis boyle seyleri bilmezsin sen hadi csye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DECB8E5A -- 13 Şubat 2013; 21:02:14 >

• Tarih belli mi ?
  • Çalışanlarına asgarî ücret verirlerse şaşırmam.

Yurtdışında çalışanlarına kuzu olan firmalar türkiyede aslan kesiliyorlar.

• yok açmayacaktı.kapitalist sistem arkadaşım bu, her yere yayılacak illaki ve halkımız da gidip paşa paşa basacak paraları.
  • fiyatlar!!!??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakla bekliyoruz.
  • o elmayı yerler.
  • Fiyatların düşeceğini hiç sanmıyorum. Sadece teknik servis kalitesi artar ve yeni modeller çıktığında ülkemizde daha hızlı satılır. Ama fiyatların düşeceğini beklemeyin derim.
  • Google Play Store çıksa fiyat düşerde apple storedan beklemeyin.
  • bu bişeyi değiştirmez arkadaşlar türkiyedeki vergiler belli fiyat yine aynı olur

• online satış olacak miymiş

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.