Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Hocamlar hangi PSU'yu almam gerekiyor? Sistemimin gerektirdiği VA değeri nedir? Elektrikler kesilince 15-20 dakika götürmesine gerek yok 3-5 dakikada yeterli amacım sistemin zarar görmemesi.

Sistem;

• İşlemci: AMD Ryzen 9 3900x
    • Anakart: Asus Rog Strix x570-e Gaming
    • Ekran Kartı: Asus Rog Strix 2080 Advanced Edition
    • Sıvı Soğutucu: Asus Rog Strix Lc 360 RGB
    • Ram: G.Skill Trident Z Neo 64 GB (2x32) 3200 MHz DDR4 CL16
    • SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD
    • Güç Kaynağı: Corsair Rm 750W 80+Plus Gold
    • Egzoz Fan: Corsair Sp 120 RGB Pro
    • Kasa: Collor Master TD500 Mesh
    • Monitör: ViewSonic VP 2768 4K

• Uzun süredir Powercom ımd 1000ap modelini kullanıyorum memnunum, aküsünü değiştiriyorum tekrar yola devam, 10 yıldan fazla olmuştur alalı ikinci aküsünü taktım o da en fazla 1-1.5 sene olmuştur sanırım.

Powercom, Tunçmatik, Fsp gibi markalara bakabilirsin.
  • Amaç sistemi korumaksa line int. UPS ler işinize yaramaz, online UPS almanız lazım. Onun da sesine katlanılmıyor. FSP Champ 1000V var bende. Sesine katlanamadığm için kaldırdım bi köşeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde ki modelden almaya karar verdim. Size birkaç sorum olacak.

1)Cihazın çıkardığı ses düzeyi ne kadar derece rahatsız edici? Ofis ortamında kullanacağım fakat odada tek ben varım.
    2)Elektrikler gittiği zaman mı sesli çalışıyor? Yoksa hep mi?
    3)Kullanmadığım zaman fişten çeksem bataryalarının ömrünü kormuş olur muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glitche -- 23 Ağustos 2020; 12:40:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: glitche

Hocam sizde ki modelden almaya karar verdim. Size birkaç sorum olacak.

1)Cihazın çıkardığı ses düzeyi ne kadar derece rahatsız edici? Ofis ortamında kullanacağım fakat odada tek ben varım.
    2)Elektrikler gittiği zaman mı sesli çalışıyor? Yoksa hep mi?
    3)Kullanmadığım zaman fişten çeksem bataryalarının ömrünü kormuş olur muyum?
    Ses epey rahatsız edici düzeyde. Elektrikli süpürge kadar sesli neredeyse. Sürekli sesli çalışıyor, yalnızca elektrikler gittiğinde değil. Kullanmadığınz zaman fişten çekmeniz pil ömrünü uzatır mı bilemiyorm.
  • Teşekkürler hocam. Satın aldım ürünü balkonda kullanmayı düşünüyorum. Araştırdığım zaman aslında sesin çözümünün sadece fanı değiştirmek olduğunu öğrendim fakat onu yaptığın zaman da garanti dışı kalıyor ama kaliteli markaysa aldığınız ups ler değiştirin diyor birçok kişi.
  • Tunçmatik iyi hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    12 ay önce açıldı
    Güç kaynağı tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • glitche G kullanıcısına yanıt

Merhaba, ürünü (FSP Champ) kullanıyor musunuz hala, memnun musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozkir -- 1 Kasım 2020; 14:37:56 >
  • En ucuz olanı al önemli olan içinde olan aküdür.Yuasa marka akülü bulursan kap yuasa değilde çin malı uyduruk bi akü varsa ömrü kısa olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 1 Kasım 2020; 20:21:46 >
  • kozkir kullanıcısına yanıt
    Ürünü satın alıp kullanmaya başladım. 3 kez elektrik kesintisi yaşadım iyi ki almışım dedi. Kesinti sonrası aküsü bitine kadar kullanmadım fakat 15-20 dakika yük altında çalışmama devam ettim. Ses sorun olmaz diyorsanız öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

UPS'i salonda kullanacağım, rahatsız edici sürekli bir sesi biraz sorun ederim gibi geliyor.

En olmadı dış duvarı delip UPS'i balkona koymayı planlıyorum.

Bağlı cihazlar kapalıyken UPS'i de tamamen kapatabiliyoruz sanırım.

Şöyle ki bende alıp balkona koymayı düşünüyordum fsp’yi arayıp danıştığım zaman cihazın oda sıcaklığında kalması gerektiği balkona koymamın sağlıksız olacağını belirttiler. Ses illa ki çıkmasın diyorsanız online olmayan modellere yönelebilirsiniz.

Balkon kapalı balkon gerçi, direk açık hava koşullarına maruz kalmayacak.

Online olmayanların çoğu saf sinüs dalgası veremiyor, verebilenler ise online olanlardan bile pahalı.

Diğer bir yandan, içerisindeki fanı değiştirenler büyük oranda sessizlik sağlamışlar.

Benim balkonumda kapalı. Servis yetkilisiyle görüştüğüm zaman balkonumun kapalı olmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini önemli olan kışın ve yazın fazla soğuk ve sıcağa maruz kalmaları yani oda sıcaklığını balkonda koruyamadığımızdan dolayı cihaz için sağlıklı bir tercih olmayacağını belirtti.

Online olmayanlarda evet saf sinüs dalgası yok ben de bu yüzden online modelleri tercih ettim.

Sevris yetkilisine ise fanlarla ilgili aynı yorumu ben de yaptım. İlk olarak fanları değiştirdiğim zaman cihaz açılacağı için servis dışı kalacağını ve bunu yapmamında yine cihaz için sağlıksız olacağını çünkü firma olarak fan tercihlerini cihaz için en uyumlu model ile yaptıklarını söylerek bunu yapmamamı tavsiye etti.

Sanırım garantisi dolduktan sonra fanları değiştirebilirim çünkü o videoları ben de izledim ve gerçekten bütün gürültü ortadan kayboluyor. İnsan değiştirmemek için zor tutuyor kendini :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glitche -- 3 Kasım 2020; 3:24:0 >

Birkaç sorum daha olacak, elektrik varken line interactive gibi çalışma modu var mı?

Bir de arka panelin fotoğrafını ve fan kısmını rica etsem atabilir misiniz?

Hocam cihazın mod bölümü yok varsa da ben bilmiyorum. Elektrikler gittiğinde çıkan uyarı sesini kapatma özelliği var bi benim bildiğim :) Select düğmesine bastığım zaman panelde herhangi bir değişim olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glitche -- 5 Kasım 2020; 23:17:30 >

• Bende yeni aldım, yaklaşık 13 yıldır kullandığıö powercom ımd ups in anakartında sıkıntı oldu bende almışken online olsun istedim ve aldım, ses gerçekten rahatsız edici ben diğer bir odaya koydum kapıda kapalı , anca bu şekilde kullanabiliyorum , garanti süresi dolunca bende fan değiştirmeyi düşünüyprum , yurt dışında silentpc zephyr70 model fan takıp memnun kalanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.