Şimdi Ara

Ketojenik beslenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
4
Favori
4.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    34 yaşında 1.70 boyunda ve 93kg olarak 20.05.2019 tarihinde başladığım ketojenik diyet ile bugün itibariyle 16kg vererek devam ediyorum. Bunun son 2 haftası da hiç kg kaybetmeden sadece vücudum incelerek oluyor. Aşırı obez den fit vücut ayarına geldim. Bu arada ben yürüyüş dahil hiç spor yapmadım. Orta - az hareketli bir işim ve hayatım var. Hele işten geldikten sonra yemek hazırlamak hariç Hiç hareket etmiyorum yiyip yatıyorum yani. Bu dönemde de en ufak bir adele erimesi ve sağlık sorunu yaşamadım. Spor geçmişimden dolayı kas yapımı ve oranımı takip edebiliyorum. Bu dönemde deri değiştirdim denebilir. Kan yağlarım da yaptırdığım kan testleri sonucunda mükemmele yaklaşmış durumda, Şeker ve insülin direnci deseniz yok oldu. Aşırı enerjik ve mutlu hissediyorum. Yüzümdeki kara leke benzeri şeyler, sırtımdaki sivilceler, üşengeçliğim, hayattan kopma isteğim, karamsarlığım hepsi çok şükür yok oldu.
    %70 sağlıklı yağ %25 kaliteli protein ve %5 karbonhidrat olarak besledim. Kilo vermem durunca 24 saatlik fasting ile birleştirdim sonra yine 2 öğüne döndüm. Acıkma derdim, acıkınca sinirli olma ve yemeden yapamama gibi dertlerim de tamamen son buldu.
    Ben doktor kontrolünde yapmadım ama çok araştırdım ve hiçbirşey şişko olmaktan kötü olamaz diyerek bu yola girdim ve inanılmaz sonuçlar aldım.
    Burdan şişko, biçimsiz, pantolon almak istemeyen, göbeği kendisinden önce götü kendisinden sonra köşeleri dönen, içine kapanık, sosyal hayatı bitmiş, pizza makarna yedikçe mutlu olan berbat durumdaki(3 ay önceki halim) kardeşlerime sesleniyorum. Hemen düzgün, mesleğini ve bilgilerini endüstriye satmamış, yüksek yağ düşük karbonhidrat ile beslenmenin faydalarını ve amacını bilen bir uzman bularak bu işe başlayın. Gözünüzdeki ışık yeniden parlasın.

Konu konu dışı özeldeydi istediğim şişman kitleye ulaşamadığım için buraya açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam olarak nasıl yapılıyor? Detaylı olarak anlatırsınız sevinirim

• Günlük beslenme rutininiz nelerdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    Tek öğün yiyorum günde. Bütün makrolarimi o öğünde yiyip birdaha kalori almıyorum.

• onlar çok osssurturlar jocam
  • hocam bu ketojenik muhabbeti sadece kg verme için değil de, daha zinde hissetmek için şart olan bişey.
    sende listeler var mı yenecekler yenmiycekler şeklinde.
    tamam karbonhidrat şeker yemiyip protein kuruyemiş sebze yardırıcaz, orasını biliyoruz da, yine de liste olsa iyi olurdu yani.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Listem yok. Genel şeyler yiyorum ama protein kuruyemis yardır şeklinde yersen ketosise giremezsin. Protein %30 u geçmeyecek kuruyemis yağ deposudur ama fazlası kb den dolayı amaca engel olur. Et tavuk balık ve bol yağ yiyorum yesilliklerle beraber. Sucuk kavurma falan da yiyorum onlarda da sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtta Beslenme-Fitness
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    sucuk salam sosisi boşver hojam.onlar traş.

Salam sosis yemiyorum ama sucuk, yumurta, tereyağı ve kaşar dörtlüsü beni alıyor. Fermante sucuk alıyorum ketosiste bir sorun olmadı tahlil sonuçlarım da çok şükür mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forrestt. -- 18 Eylül 2019; 21:29:24 >
  • Bu devirde karb yemeden beslenmek pahalı be hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • r.H kullanıcısına yanıt
    Hayır değil :) dışarıda bir hamburger menü parasına ben evde hazırlayarak günlük beslenmemin tamamını karşılıyorum. Keto ve if yapınca dışarıda yemek yemek atıştırmak bitiyor. Bunlara çok para harcıyor insan. He diyorsanız ki hayır ben zaten sabah akşam evde pilav makarna yerim yanında da başka birşey yemem o zaman pahalıdır evet. Fakat normal koşullarda benim mutfak masrafım eminim ki sizinkinin yarısından azdır.

• 3 gün uyguladım direkt felaket fark yaptı. bu ketojenik muhabbeti çok doğru. acayip zinde yapıyor. ama ben aşırı abartmıyorum. örneğin fasülye de büyük oranda karbonhidrat var adam yeme diyo ama onu yiyorum. o kadar da değil yani. kuru fasülyenin yanına pilavı gömmüyoz ama bırakda etli bi kuruyu yiyelim yani.
  • Ketojenik beslenme
    Ketojenik beslenme
    Ketojenik beslenme
    Ketojenik beslenme
    Ketojenik beslenme

Ben hiç yemiyorum. Aradaki fark şu hiç kb yemezsen ketosisin nimetlerinden faydalanirsin az ve sağlıklı kb yersen hafif hissedersin ve yavaş kilo verirsin. Benimde sonunda döneceğim senin gibi az kb yiyerek beslenmeye devam etmek. Ömür boyu keto yapacağımı zannetmiyorum.

• Tebrik ediyorum hocam. İradeli davranmissiniz. Ben de bu aralar diyete başlayıp ertesi gün bırakanlardanim. Ama araştırdım kadarı ile en sağlıklı beslenme şekli ve kilo verme de en etkili yöntem. Sağlıcakla...

• qzerty kullanıcısına yanıt
    Benim kadar boğazınıza düşkün ve doyma hissi olmayan birisi olduğunuzu zannetmiyorum. Mutlaka deneyin, selametle..

• Forrestt. kullanıcısına yanıt
    Ben genel itibariyle proteini arttırdım, ekmeği makarnayı patatesi pirinci sıfırladım yalnız arada ufak şeyler yapıyorum mesela bu akşam pasta gömdüm. direkt sıfırlayınca vücutta "kıtlık var vaziyet alın gençler" moduna giriyor.bu haliyle bile felaket fark yaptı.
  • Bir gün içerisinde ne yiyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke ağırlık antrenmanlari ile destekleseniz hocam emin olun çok daha sağlıklı şekilde kilo verirsiniz.

• Hermia H kullanıcısına yanıt
    sabah 4 yumurta göm.üstüne baharat kuru nane, zeytinyağı gezdir.
    yanına badem ceviz, peynir, zeytin salatalık, biraz yeşillik.

öğle fazla yeme kahve çay geçiştir.

akşamları da bir et ve yanına salata kesin olacak. balık-kırmızı et-tavuk eti vs.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.