Şimdi Ara

Ketojenik Diyet(Düşük karbonhidrat/ Yüksek Yağ-Protein) deneyen oldu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
4.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Kalori hesabı yok. Öğün sayısını istediğin gibi ayarlayabilirsin. Ekmek hiç tüketilmemesi gerekir. Tek istisna badem unundan yapılan ürünler ama onları bulamazsın zaten Türkiye'de. Bulsan da para dayanmaz.

Alıntıları Göster
    Dr. Can hesap önemli diyor hocam ama? Gerçi standart benim beslenmem neredeyse bu şekilde. Fakat öğlen ve akşam yemeğimde hiç dikkat etmiyordum karbonhidrat mevzusuna yoksa hayatımda gazlı içecekler, tatlı, abur cubur vs. yok. Yapabileceğime inandım baya :D

• Geçen yıl bir ay düzenli yaptım 90 kilodan 82 kiloya düştüm.
    En hızlı sonuç aldığım diyetti benim, bunun yanında haftada 3 gün aç karnına kardiyo yaptım sabahları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır karbonhidrat ile beslendiğinde hele de halin varsa sporda eklersen tabi kilo verirsin ama sorun şurada ömrün boyunca aynı şekilde beslenebilcekmisin? Bişeylerin diyetini yaparak zayıflamak kalıcı değil sorun orda iraden sağlamdır 1 ay dyanırsan iyi kilo verirsin sonraki 11 ay da dayanbilcekmisin. Mesele bence sürdürülebilir diyet ve spor yapmak.
  • 132 den 102 ye düştüm. Bunun 20 kilosunu ketojenik diyetle verdim. Tekrar 136 kiloya çıktım.

Karbonhidrata karşı aşırı bir açlık oluyor ve ketojenik diyeti bırakınca karbonhidrata abanmak istiyorsun. Kilo verdiriyor ama kalıcılık için devamlı yapmak gerekiyor galiba.

Şuan 136 dan 131 e düştüm. Yaptığım şey günlük yaktığım kaloriden 500 kalori eksik almak. İstediğimi yiyorum fakat kaloriyi aşmıyorum. Her ay 250 kalori daha azaltıp 1200 kalori'de sabitleyeceğim ve mümkünse ölene kadar bu şekilde kaloriye dikkat edeceğim. Hiçbir şeyi yasaklamadığım için çok basit oluyor. Ketojenikte sürekli karbonhidrat yemek istiyordum.
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Alakasi yok. ben de uyguladim bu diyeti. şuan bana patates kizartmasi hariç , hamuriçi , makarna , pilav vs. igrenc geliyor canim istemiyor bile .
    Mide kücülmesi felan yok . 1.5 izgara kilo eti rahat yerim şuan .
    bence siz şekeri tamamen birakmadiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

Alakasi yok. ben de uyguladim bu diyeti. şuan bana patates kizartmasi hariç , hamuriçi , makarna , pilav vs. igrenc geliyor canim istemiyor bile .
    Mide kücülmesi felan yok . 1.5 izgara kilo eti rahat yerim şuan .
    bence siz şekeri tamamen birakmadiniz.
    Şekeri kestim karbonhidratı 25 gr civarında aldım. Ama diyeti bırakınca karbonhidrata bir başlayınca aşırı bir istek duydum.
    Şuan dengeli bir diyet yapıyorum ve bunu muhtemelen ölene kadar rahatça yapabilirim.

Karbonhidratı yemezsen hiç yemezsin ama biraz yeyim dediğinde ucu kaçıyor diyet sonrası.

• Bes ay denedim. Gunde iki ogun yedim 12 ve 6. Cok harika bir diyet. Paran olacak hep ust seviye takviyelerle yapacaksin senden krali olmaz.

Sunu ekliyim 10 kilo vermistim. Karbo tuketmeyince osurmuyorsunuz bile. Tuvalet max 2 3 dakika suruyor. Hayatimda gordugum en iyi beslenme. Lif de cok onemli ey gidi ey sen neydin be keto diyet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 27 Temmuz 2019; 3:48:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam keto yapmıyorum, öyle başladık ama yağı o kadar yemem mümkün değil, günde 500 gram civarı et, 4-5 yumurta, çok miktarda peynir, zeytin, salata, ketoya uygun sebzeler, toplamda 20 gram civarı karbonhidrat almış oluyorum, yani aslında tek saydığım karbonhidrat miktarı, kalori falan saymıyorum. Spor yapmadan ayda 3-4 kilo veriyorum. Açlık çekmiyorum, badem unuyla pizza, cheesecake vs. yapıyorum. Çiğ bademi rondo'da çekince çok kolay un haline geliyor, hazır una gerek yok.

Toplamda 12 kilo verdim, benim için mucize bir diyet. Uyguladığım şekilde sürdürmesi de çok kolay.

Benim mantığıma göre diyetin adının ne olduğunun bir önemi yok, karbonhidratı azaltınca zaten iştahın azalıyor ve zayıflamaya başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 27 Temmuz 2019; 4:22:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

Sıfır karbonhidrat ile beslendiğinde hele de halin varsa sporda eklersen tabi kilo verirsin ama sorun şurada ömrün boyunca aynı şekilde beslenebilcekmisin? Bişeylerin diyetini yaparak zayıflamak kalıcı değil sorun orda iraden sağlamdır 1 ay dyanırsan iyi kilo verirsin sonraki 11 ay da dayanbilcekmisin. Mesele bence sürdürülebilir diyet ve spor yapmak.
    Şuan ki yaşam tarzım bu diyete uyuyor aslında. Sadece karbonhidrat alımını bu kadar azaltmıyordum yoksa günde maksimum 2-3 dilim yiyorum ekmeği falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Bes ay denedim. Gunde iki ogun yedim 12 ve 6. Cok harika bir diyet. Paran olacak hep ust seviye takviyelerle yapacaksin senden krali olmaz.

Sunu ekliyim 10 kilo vermistim. Karbo tuketmeyince osurmuyorsunuz bile. Tuvalet max 2 3 dakika suruyor. Hayatimda gordugum en iyi beslenme. Lif de cok onemli ey gidi ey sen neydin be keto diyet!
    Ne tarz takviyeler?
  • Çok zorlayıcı ve sıkıcı bir diyet. Sürekli protein ve yağ yemek zorundasın. Tokluk hissi kesinlikle karbonhidratlı diyetlere göre daha yüksek ama tek hatanda vücut ketondan çıkıp tekrar eski haline dönüyor. O yüzden ben yapamıyorum. 3 haftada 6 kilo vermiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Çok zorlayıcı ve sıkıcı bir diyet. Sürekli protein ve yağ yemek zorundasın. Tokluk hissi kesinlikle karbonhidratlı diyetlere göre daha yüksek ama tek hatanda vücut ketondan çıkıp tekrar eski haline dönüyor. O yüzden ben yapamıyorum. 3 haftada 6 kilo vermiştim.
    Hocam şu anda normal beslenme şeklim buna benzediği için tercih edeceğim ben. Tabi daha sıkı dikkat edip kaçamak yapmayacağım bakalım neler olacak
  • bu diyetin en iyi yanı, karb tüketmediğiniz için vücut su tutmuyor, bu yüzden olduğunuzdan daha fit görünüyorsunuz
  • --V-- kullanıcısına yanıt
    Kilo almak için ne öneriyorsunuz? Geçen tahlil yaptım eniştem doktor. Trigliserid 44 çıkmış en düşük 50 olması gerekirken. “Senin yediklerinle normal bir insanın trigliseridi 144 çıkardı” diyor. Yağ, kilo alamıyorum yok. Bütün değerlerim normal. Yağdır kolesteroldür falan optimum düzeylerde.

Edit: boy 195 kilo 65

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milfka -- 27 Temmuz 2019; 14:0:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Kilo almak için ne öneriyorsunuz? Geçen tahlil yaptım eniştem doktor. Trigliserid 44 çıkmış en düşük 50 olması gerekirken. “Senin yediklerinle normal bir insanın trigliseridi 144 çıkardı” diyor. Yağ, kilo alamıyorum yok. Bütün değerlerim normal. Yağdır kolesteroldür falan optimum düzeylerde.

Edit: boy 195 kilo 65
    Yerinizde olsam hormon testi ve metabolizma hızı testiyle başlardım.Yüksek tiroit hormonu bazal metabolizmanın aşırı derecede artmasına dolayısıyla aldığınız kalorinin büyük bir kısmının direk yakılmasına yol açıyor.Kilo ve diyet hesapları toplama çıkarmadan ibarettir genelde gün içinde aldığın kalori-(bazal metabolizman+gün içi hareket oranın) + daysan almaya başlarsın -deysen vermeye mahkumsun
  • Arkadaslar bende 1.73-100 kilolarda takiliyordum.16 temmuzda 98.1 kg ile karatay diyetine başladim.bugun 27 temmuz 92.8 kilo tartildim.spor olarak gunde sadece 15 dk düsuk tempo kosu yapiyorum.11 gunde 5.5 kilo vermisim.acaba bir problem mi var yoksa normal midir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EECFCE0DC

Arkadaslar bende 1.73-100 kilolarda takiliyordum.16 temmuzda 98.1 kg ile karatay diyetine başladim.bugun 27 temmuz 92.8 kilo tartildim.spor olarak gunde sadece 15 dk düsuk tempo kosu yapiyorum.11 gunde 5.5 kilo vermisim.acaba bir problem mi var yoksa normal midir.
    Kiloyu işte kastan vermekte çok sıkıntı. Çünkü spor yapmıyorum mesela ben. Kasları bir yaksak tamam meftayız
  • Arkadaşlar bende konuyu şimdi gördüm. Bende yakın zamanda tartılmadım ama en son 98 kiloydum. 175 boyum. Bu diyet çok dikkatimi çekti. Göbek ve kalça sıkıntı bende. Bu diyetin olayı nedir. Başlarken nelere dikkat etmeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Kiloyu işte kastan vermekte çok sıkıntı. Çünkü spor yapmıyorum mesela ben. Kasları bir yaksak tamam meftayız

Alıntıları Göster
    Doğru ayarlanmış bi ketojenik diyette kesinlikle kas kaybı yaşanmaz ancak ketozise girerken hacim kaybı oluşabilir çünkü kaslarda glikojen depolanır ve bizim amacımız vücutta glikoz bırakmamak ve vücuda glikoz almamak.Glukoz metabolizmasından yağ metabolizmasına geçmek.

• Kiloyu kastan mi yagdan mi yaktigimizi nasil anlayabiliriz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.