Şimdi Ara

Kettle da kaynatan su mu Ateşte kaynayan su mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halk arasında hakimdir; kettle'da kaynayan suyla yapılan çay, kahve iyi değildir diye.

    Var mı bunu mantıklı bir şekilde anlatacak olan?



  • klasik usulle çay yaparsan , su altta kaynarken , üstteki demde sıcakta biraz kavruluyor sanırım tadındaki değişiklik burdan kaynaklanıyor , ayrıca demledikten sonra alttaki su tekrar kaynayana kadar üst taraf iyce demini alıyor , ama mesela kettleda hemen suyu kaynattığın için demini alana kadar çay hazır diye hemen içmeye başlıyosun

    sonuçta kaynayan su hepsinde aynı sıcaklıkta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 27 Eylül 2011; 0:50:24 >
  • hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

    Şu yazdıkların için bilimsel bir kaynak, formül gösterebilirmisin? Birçok kettle plastik olduğu için içindeki su çabuk soğur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 27 Eylül 2011; 1:25:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.



    fizik - kimya , hatta ortaokul fen bilgisi terk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 27 Eylül 2011; 1:32:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

    Şu yazdıkların için bilimsel bir kaynak, formül gösterebilirmisin? Birçok kettle plastik olduğu için içindeki su çabuk soğur.

    dakikaları örnek olarak yazdım tabii ki ne kadar sürede soğuduğunu bilemem. ama bu bir gerçektir. bir sıvının içindeki molekülleri ne kadar hızlı birbirine çarptırırsan o kadar çabuk ısınırlar fakat ısıtmayı bitirdeğinde birbirlerinden o kadar hızlı ayrılırlar. bunu eğer okuyorsanız gidin kimya öğretmeninize sorun. kaynakda veririm ama biraz araştırmam lazım. uykulu kafa ile googlede ne yazacağımı tam kestiremedim


    alüminyum çaydanlık olayına gelince bunu annenize sorun. en sağlıklı cevabı o verir




    ekleme1;inanmayan arkadaşlar birgun otursun denesin. suyu anı anda hem kettleda hemde ocakta ısıtın. hangisi daha geç soğur o zaman anlarsınız. ayrıca bizim kettle ın içi demir ama gene çabuk soğuyor su.ocaktakinden.

    ekleme2;bunu hem dershanedeki kimya öğretmeni söyledi hem okuldaki kimya öğretmeni söyledi.bende inanmamıştım ama kendim denedim ve inandım.

    fizik bu işin formülü pratikte kimya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 27 Eylül 2011; 1:41:16 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Su Bayatlar Mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ısı alışverişi q m c delta t falan gördük ama hiç ne kadar hızlı ısınırsa o kadar hızlı soğur diyeni duymadım. gerçekten böyle birşey varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

    Şu yazdıkların için bilimsel bir kaynak, formül gösterebilirmisin? Birçok kettle plastik olduğu için içindeki su çabuk soğur.

    dakikaları örnek olarak yazdım tabii ki ne kadar sürede soğuduğunu bilemem. ama bu bir gerçektir. bir sıvının içindeki molekülleri ne kadar hızlı birbirine çarptırırsan o kadar çabuk ısınırlar fakat ısıtmayı bitirdeğinde birbirlerinden o kadar hızlı ayrılırlar . bunu eğer okuyorsanız gidin kimya öğretmeninize sorun. kaynakda veririm ama biraz araştırmam lazım. uykulu kafa ile googlede ne yazacağımı tam kestiremedim


    alüminyum çaydanlık olayına gelince bunu annenize sorun. en sağlıklı cevabı o verir




    inanmayan arkadaşlar birgun otursun denesin. suyu anı anda hem kettleda hemde ocakta ısıtın. hangisi daha geç soğur o zaman anlarsınız. ayrıca bizim kettle ın içi demir ama gene çabuk soğuyor su.ocaktakinden.

    soğurken moleküller birbirinden ayrılıyor mu ?

    hocam sen uyu boşver bu işleri , iyi geceler sana




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    ısı alışverişi q m c delta t falan gördük ama hiç ne kadar hızlı ısınırsa o kadar hızlı soğur diyeni duymadım. gerçekten böyle birşey varmı?

    hayır yok soğuma veya ısınma hızı , ortamın sıcaklığı , basıncı , sıvının cinsi vs. gibi etkenlere bağlıdır
  • Şu eski adetleri hiç sevmiyorum.
    Millet köy peyniri domatesi balı cartı curtu diye ölüyor ben ağzıma alamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

    Şu yazdıkların için bilimsel bir kaynak, formül gösterebilirmisin? Birçok kettle plastik olduğu için içindeki su çabuk soğur.

    dakikaları örnek olarak yazdım tabii ki ne kadar sürede soğuduğunu bilemem. ama bu bir gerçektir. bir sıvının içindeki molekülleri ne kadar hızlı birbirine çarptırırsan o kadar çabuk ısınırlar fakat ısıtmayı bitirdeğinde birbirlerinden o kadar hızlı ayrılırlar. bunu eğer okuyorsanız gidin kimya öğretmeninize sorun. kaynakda veririm ama biraz araştırmam lazım. uykulu kafa ile googlede ne yazacağımı tam kestiremedim


    alüminyum çaydanlık olayına gelince bunu annenize sorun. en sağlıklı cevabı o verir




    ekleme1;inanmayan arkadaşlar birgun otursun denesin. suyu anı anda hem kettleda hemde ocakta ısıtın. hangisi daha geç soğur o zaman anlarsınız. ayrıca bizim kettle ın içi demir ama gene çabuk soğuyor su.ocaktakinden.

    ekleme2;bunu hem dershanedeki kimya öğretmeni söyledi hem okuldaki kimya öğretmeni söyledi.bende inanmamıştım ama kendim denedim ve inandım.

    fizik bu işin formülü pratikte kimya

    Ben kendim kimyagerim zaten. Hem kattleda hemde çaydanlıkta su aynı sıcaklıkta kaynar ve kaynama anındaki enerjileri birbirine eşittir soğumasına etki eden sadece kettle ve çaydanlığın yapısından kaynaklanmaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

    Şu eski adetleri hiç sevmiyorum.
    Millet köy peyniri domatesi balı cartı curtu diye ölüyor ben ağzıma alamıyorum.


    şehirde yetişen için zor evet
    ama ben bayılırım .
    çökelek
    terayağlı yumurta
    karakovan balı ( miss miss )
    köy yoğurtu ve sütü
    madımak ( süt ile birleşince yanında yatıyorsun )
    ısırgan
    yemlik
    çökelekli bazlama
    yayla suyu
    çördük ( off off )
    pezük turşusu ( affetmem )

    olsa off ofo ofofofofofofoffofoffofofofooofofofofofofof
    not : memleket sivas.
    acıktım allah kahretsin




  • Metal içindeki su nasıl geç soğuyor anlamadım. Metal iletken değil mi? Havayla daha kolay ısı alışverişi yapar. Ama plastik yalıtkandır. Geç soğuma olayına hemen saçma demeyin. Suyun hafızası vardır derler. Geç ısınan su ile kısa sürede ısınan sudaki moleküller farklı davranıyor olabilir. Ayrıca ısınan su saf su değil.
    Şok ısıtma tekniğini de biliyorsunuzdur. Yani süre ısınma açısından önemlidir.
  • catlle da kaynayan su çabuk soğuyor güzel olmuyor cezve yada çaydanlık en iyisi
  • tamam arkadaşlar hatalıyım.yanlış bilgilendirme yaptım.

    iyi geceler,ben yatıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    tamam arkadaşlar hatalıyım.yanlış bilgilendirme yaptım.

    iyi geceler,ben yatıyorum

    İyi geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakup13

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    hocam bir sıvıyı ne kadar geç ısıtırsan o kadar geç soğur.

    sen kettle da 5 dk suyu kaynatıyorsun ama o su 10 dk sonra soğuyor.

    eğer sen ocakta 20 dk da suyu kaynatırsan o su 50 dk sonra soğumaya başlıyor.

    ayrıca en güzel çay alüminyum çaydanlıkta olur. haliyle ocakta olan şeyler kettledan daha güzel olur.ayrıca kettleda yapınca içinde garip bir koku oluyor yav

    Şu yazdıkların için bilimsel bir kaynak, formül gösterebilirmisin? Birçok kettle plastik olduğu için içindeki su çabuk soğur.

    dakikaları örnek olarak yazdım tabii ki ne kadar sürede soğuduğunu bilemem. ama bu bir gerçektir. bir sıvının içindeki molekülleri ne kadar hızlı birbirine çarptırırsan o kadar çabuk ısınırlar fakat ısıtmayı bitirdeğinde birbirlerinden o kadar hızlı ayrılırlar . bunu eğer okuyorsanız gidin kimya öğretmeninize sorun. kaynakda veririm ama biraz araştırmam lazım. uykulu kafa ile googlede ne yazacağımı tam kestiremedim


    alüminyum çaydanlık olayına gelince bunu annenize sorun. en sağlıklı cevabı o verir




    inanmayan arkadaşlar birgun otursun denesin. suyu anı anda hem kettleda hemde ocakta ısıtın. hangisi daha geç soğur o zaman anlarsınız. ayrıca bizim kettle ın içi demir ama gene çabuk soğuyor su.ocaktakinden.

    soğurken moleküller birbirinden ayrılıyor mu ?

    hocam sen uyu boşver bu işleri , iyi geceler sana

    Harbi adam atomu parçalıyordu az kalsın..

    Hemen çektim çakıyı açtım, atladım aslanın üstüne karnına tak tak tak tak tak..

    Ziyaaaaa..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.