Şimdi Ara

KHARKIV GEZİ NOTLARIM [AĞUSTOS 2016]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5-8 Ağustos 2016'da gerçekleştirdiğim Kharkiv seyahatimde gezilecek yerlerden gece hayatına, havalimanı geçişlerinden konaklama, ulaşım ve yeme-içmeye EN GÜNCEL ve EN DETAYLI gezi notlarımı okuyabilirsiniz.

http://www.seqununseyahatnamesi.com/kharkiv-gezi-notlarim/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esquierdo -- 22 Ağustos 2016; 2:47:53 >

• merhaba, günaydın. Keyifle okudum diyebilirim. Alışverişle ilgili bilgileri de ekleyebilirseniz seviniriz. Ancak bildiğim kadarıyla neredeyse tüm tekstil ürünleri türkiye'den gidiyormuş. Onun dışında elektronik ya da hediyelik neler alınabilir hiç araştırdınız mı? Alışveriş merkezleri vs..?

Bir de "1 saatlik süren Afrodit Paket adlı masajın fiyatı 1450 UAH." demişsiniz. Buna sex dahil mi?

Kiev'e ben de çok gitmek istiyorum. Amacım sex değil. Ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden biri bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

merhaba, günaydın. Keyifle okudum diyebilirim. Alışverişle ilgili bilgileri de ekleyebilirseniz seviniriz. Ancak bildiğim kadarıyla neredeyse tüm tekstil ürünleri türkiye'den gidiyormuş. Onun dışında elektronik ya da hediyelik neler alınabilir hiç araştırdınız mı? Alışveriş merkezleri vs..?

Bir de "1 saatlik süren Afrodit Paket adlı masajın fiyatı 1450 UAH." demişsiniz. Buna sex dahil mi?

Kiev'e ben de çok gitmek istiyorum. Amacım sex değil. Ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden biri bence.

Market alışverişi hariç pek alışveriş yaptım sayılmaz. Bir tek 65 UAH'a güzel bir Kharkiv bardağı almıştım tam Istorychnyi Muzei metro istasyonun ordaki alt geçitte. Onun dışında Pokrovsky denen hediyelik eşya dükkanı var oradan da bir şeyler alabilrsin. En iyi yazıma ekleyeyim bunları. Elektronik olarak, tam Universytet metro durağından Svobody Meydanı tarafı çıkışında bir mağaza var. İsmini unuttum ama çok büyük değil. Dolayısıyla içindeki ürünler kısıtlı.

O masaj salonunda kesinlikle seks yok. Afrodit Paket dedikleri tek boşalmalı paket. Yani hatunlar geliyor sen istediğini seçiyorsun. İlk 15-20 dakikada inceden bir masaj yapıp boşaltıyor. Kalan sürede normal masajını yapıyor.

Kiev için uçak bileti fiyatlarının düşmesini bekliyorum ben.

• Kiev'e gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyem kiev aktarmalı kharkov uçuşlarına baksınlar, yanınıza sadece kabin tipi bir çanta alıp aktarmada inin, bu şekilde 130tl gibi bir fiyata kiev e uçabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tweaker

Kiev'e gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyem kiev aktarmalı kharkov uçuşlarına baksınlar, yanınıza sadece kabin tipi bir çanta alıp aktarmada inin, bu şekilde 130tl gibi bir fiyata kiev e uçabilirsiniz.

Siz denediniz mi hocam? HEr hangi bir sıkıntı olmaz değil mi? Dönüş olayı nasıl oluyor peki? Daha ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

quote:

Kiev'e gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyem kiev aktarmalı kharkov uçuşlarına baksınlar, yanınıza sadece kabin tipi bir çanta alıp aktarmada inin, bu şekilde 130tl gibi bir fiyata kiev e uçabilirsiniz.

Siz denediniz mi hocam? HEr hangi bir sıkıntı olmaz değil mi? Dönüş olayı nasıl oluyor peki? Daha ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.

Tabii ki defalarca yaptığım bir şey.

Yalnız dediğim gibi, valiziniz kabin içi olacak, 7kg yi geçmeyecek ama mesela ukrayna hava yolları çoğu zaman tartmıyor bile.

Dönüş biletini ayrıca alacaksınız, çünkü aktarmalı uçuşlarda bir uçuşa katılmazsanız tüm biletleriniz yanar, yani biletiniz gidiş dönüş olmayacak.

Dönüşü ben şöyle yapıyorum;

Kiev'den kharkov 'a hızlı trenle geçiyorum, ordan uçakla istanbul' a dönüyorum. Kiev kharkov arası trenle 4 saat kadar sürüyor, bilet ücretleri çok uygun, first class 50tl civarı ve çok rahat, first class vagonlarda koltuğunuzda cep telefonunuzu falan şarj edebileceğiniz priz mevcut, ayrıca trende yemek vagonu da var, bira, kola, bir çok çeşit yemek çok uygun fiyatlara yeniyor, gündüz binerseniz bir sürü köy kasaba da görürsünüz, özellikle kışın gündüz bu yolu tavsiye ederim süper manzaralar oluyor.

Kharkov İstanbul uçuşu da ortalama 250tl civarı.

Bu konuda daha detaylı yazdığım başlık var

https://forum.donanimhaber.com/m_117230504/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweaker -- 27 Ağustos 2016; 10:40:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ocak sonunda Balkan gezisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

quote:

Tabii ki defalarca yaptığım bir şey.

Yalnız dediğim gibi, valiziniz kabin içi olacak, 7kg yi geçmeyecek ama mesela ukrayna hava yolları çoğu zaman tartmıyor bile.

Dönüş biletini ayrıca alacaksınız, çünkü aktarmalı uçuşlarda bir uçuşa katılmazsanız tüm biletleriniz yanar, yani biletiniz gidiş dönüş olmayacak.

Dönüşü ben şöyle yapıyorum;

Kiev'den kharkov 'a hızlı trenle geçiyorum, ordan uçakla istanbul' a dönüyorum. Kiev kharkov arası trenle 4 saat kadar sürüyor, bilet ücretleri çok uygun, first class 50tl civarı ve çok rahat, first class vagonlarda koltuğunuzda cep telefonunuzu falan şarj edebileceğiniz priz mevcut, ayrıca trende yemek vagonu da var, bira, kola, bir çok çeşit yemek çok uygun fiyatlara yeniyor, gündüz binerseniz bir sürü köy kasaba da görürsünüz, özellikle kışın gündüz bu yolu tavsiye ederim süper manzaralar oluyor.

Kharkov İstanbul uçuşu da ortalama 250tl civarı.

Bu konuda daha detaylı yazdığım başlık var

https://forum.donanimhaber.com/m_117230504/tm.htm

Hocam cevabın için çok sağol. Uzun zamandır düşündüğüm bir olay bu aslında. Aslında Lviv ve Kharkiv'in fiyatları hemen hemen aynı. Aynı olayı Lviv olarak da yapabiliriz değil mi? Yani dönüşü.

Verdiğiniz linki okuyacağım birazdan.

• Evet tabii ki lviv da hemen hemen aynı mesafe, kharkov a göre biraz daha pahalı bir şehir, görmediyseniz görmenizi tavsiye ederim. Yani pahalı derken yeme içme konaklama olarak diyorum, kışın pek kimseyi bulamasanız da yazın aşırı turist geliyor.

Ben yazınızı okudum elinize sağlık gerçekten tam bir rehber olmuş, gitmeden önce herkesin okuması lazım.

• quote:

Evet tabii ki lviv da hemen hemen aynı mesafe, kharkov a göre biraz daha pahalı bir şehir, görmediyseniz görmenizi tavsiye ederim. Yani pahalı derken yeme içme konaklama olarak diyorum, kışın pek kimseyi bulamasanız da yazın aşırı turist geliyor.

Ben yazınızı okudum elinize sağlık gerçekten tam bir rehber olmuş, gitmeden önce herkesin okuması lazım.

Teşekkür ederim hocam. Aktarmalı uçuşlara bakayım dedim ama ilginç bir şekilde daha pahalı gözüküyor. İstanbul-Kharkiv diye arattım 1 aktarma seçtim Kiev için. Tek yön 400 küsür çıktı. Bir yerde yanlış mı yapıyorum?
  • Ever hocam dönem dönem fiyatlar değişir yalnız şöyle kıyaslayın şu an ben istanbul kiev direk uçuşunu minumum 650 tl görüyorum, kiev aktarmalı kharkov ise 400tl yani yine 250tl vark var neredeyse 80dolar, o parayla çok rahat dönüş bileti alınır, düşünün asgari ücretin 160dolar olduğu bir ülkeye geliyorsunuz paranız burada çok değerli ve değeri her geçen gün artıyor, o yüzden her kuruşun önemi var.

• quote:

Ever hocam dönem dönem fiyatlar değişir yalnız şöyle kıyaslayın şu an ben istanbul kiev direk uçuşunu minumum 650 tl görüyorum, kiev aktarmalı kharkov ise 400tl yani yine 250tl vark var neredeyse 80dolar, o parayla çok rahat dönüş bileti alınır, düşünün asgari ücretin 160dolar olduğu bir ülkeye geliyorsunuz paranız burada çok değerli ve değeri her geçen gün artıyor, o yüzden her kuruşun önemi var.

Hocam en kötü Lviv gidiş dönüş bileti alırım 400 TL civarına. Çünkü Kiev alsam 650-700 TL. Mesela 1 hafta gideceksem vardığım gün+ertesi gün Lviv sonraki 4 gün Kiev ve son gün erkenden Lviv'e dönüş yaparım. Bir gün sonra uçak öğleden sonra olsa biraz daha gezmek için zaman olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esquierdo -- 28 Ağustos 2016; 15:05:57 >

• Evet gayet güzel olur bu rotayı ben de tavsiye ederim, aceleniz yoksa bekleyin ve yılbaşında gidin müthiş manzaralarla karşılaşacaksınız her iki şehirde de ve yeni yılın enerjisi falan bir başka oluyor.

Ben artık kiev'in köylerine kadar gezmeme rağmen, ellerimi cebime sokup şehir merkezinde yürüdüğümde hep yeni şeyler, yeni yerler keşfediyorum. Tabi bu uzun yürüyüşleri kışın yapmak zor, yaz geceleri daha elverişli ama kışın tadı bir başka.

Kiev ile ilgili gezi yazınızı da merakla bekliyorum, bakış açınızla benim bilmediğim pek çok şeyi göreceğinize eminim şimdiden.

• quote:

Evet gayet güzel olur bu rotayı ben de tavsiye ederim, aceleniz yoksa bekleyin ve yılbaşında gidin müthiş manzaralarla karşılaşacaksınız her iki şehirde de ve yeni yılın enerjisi falan bir başka oluyor.

Ben artık kiev'in köylerine kadar gezmeme rağmen, ellerimi cebime sokup şehir merkezinde yürüdüğümde hep yeni şeyler, yeni yerler keşfediyorum. Tabi bu uzun yürüyüşleri kışın yapmak zor, yaz geceleri daha elverişli ama kışın tadı bir başka.

Kiev ile ilgili gezi yazınızı da merakla bekliyorum, bakış açınızla benim bilmediğim pek çok şeyi göreceğinize eminim şimdiden.

Ekim gibi düşnüyorum ama bakalım. Tabi ki, Ukrayna'ya çoğu kişi sadece karı-kız mevzusu için gidiyor. Bir şehri her yönüyle tanımaya çalışmak daha önemli. Bir aksilik olmazsa döner dönmez yazarım. Yazdıktan sonra buraya linkini koyarım zaten.

• Arkadaşlar. Konuyla tam olarak alakalı değil belki ama soracak forum bulamadım. 24 28 Şubat 2017 de kharkov a gideceğim. Uçak biletim konaklama vs. her şey tamam. Ancak pasaportumun geçerlilik süresi 12 Nisan 2017 de bitecek. Türkiye Dışişleri Bakanlığı sayfasında baktığımda ukrayna nın Türkiye ye uyguladığı geçerlilik süresi 1 ay olan pasaport yeterli görünüyor.

Ama ben yine de ukrayna kanunlarına göre engel çıkar mı diye sormak istedim. Bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiev'de Erotik masaj salonu
    Erotik masaj salonu Kiev'de: güncel adresler, telefonlar, kurumun çalışma saatleri ve haritada ulaşım rotası. Haritalar'da yer alan ve kullanıcı yorumları, puanları ve fotoğrafları olan tüm kurumları bulabilirsiniz.https://gecemanya.com/kiev-erotik-masaj-salonu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.