Şimdi Ara

SBÜ GÜLHANE TIP/GATA (sivil Ankara 4k-7.8k) tanıtım günleri 5-20 Ağustos'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
45
Favori
154.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulumuzu ig sayfasından daha iyi tanıyabilirsiniz
    Ayrıca tıptercihimde de tanıtımımız bulunmaktadır
    tiptercihim.com
    SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi | Tıp Tercihim
    http://tiptercihim.com/sbugulhane

şuna bi açıklık getireyim sağlık bilimleri üniversitesi adı altında gülhanede aynı yerde aynı sınıfta eğitim alınan 3 tane bölüm bulunuyor
    SBÜ GÜLHANE TIP(NORMAL SİVİL tıp diğer tıplardan hiçbir farkı yok)
    sbü GÜLHANE TIP MSB ADINA( MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BAĞLI ASKER OLDUĞUN ama gene aynı sınıfta eğitim aldığın mülakattan elenince alt tercihe gittiğin tıp)
    sbü GÜLHANE TIP İÇB ADINA( İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI JANDARMA OLDUĞUN ama gene aynı sınıfta eğitim aldığın mülakattan elenince alt tercihe gittiğin tıp)
    gulhanetip.sbu.edu.tr
    Bad Request
    https://gulhanetip.sbu.edu.tr/#
    sitesi

Gatanın sbüye baglanmadan önce girdiği en son 2015 yılı urap'ta 6. sırada gösterilmiştir

Zamanında hocalaramız Türkiye birincisi olarak geliyolarmış
    Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesiyoutube
    Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tanıtım Filmi ( Tam Versiyon )
    https://www.youtube.com/watch?v=o8AuAu71g8A
    yeni yapılan bina ile türkiyenin en büyük hastanesi olacakmış.Ayrıca Türkiyede sadece Gülhanede bulunan biyomedikal merkezi varmış

Fakülte Tanıtımı
    Gülhane Tıp Fakültesi, 2016 yılı Temmuz ayında gerçekleşen meş’um darbe girişimi sonrasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne bağlı yüksek eğitim kurumlarının 31 Temmuz 2018 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmesi sonrasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında, Ankara Etlik’teki yerleşkesinde faaliyet gösteren bir tıp fakültesidir.

Gülhane Tıp Fakültesinin temelleri Sultan II. Abdülhamid tarafından 1898 yılında atılmış olup farklı yerlerde ve farklı isimlerde, yurtiçi ve yurt dışında öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olmak üzere sağlık personeli yetiştirmiş ve sağlık hizmeti sunmuştur. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olarak 1947 yılından itibaren hizmete devam etmiş ve 1980 yılında bünyesinde Gülhane Askeri Tıp Fakültesi kurulmuştur. 2016 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan GATA, 31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname sonrası sağlık birimleri Sağlık Bakanlığına, yükseköğretim birimleri ise Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiştir.

Gülhane Tıp Fakültesi, 958 öğrencisi, 79 profesör, 53 doçent, 71 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi ve 190 araştırma görevlisi; 3 Bölüm ve 59 Anabilim Dalı Başkanlıkları ile Türkiye’nin kapsamlı tıp fakültelerinden birisi olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.

Gülhane Tıp Fakültesi gelişmiş multidisiplin, beceri, anatomi, histoloji, patoloji, mikrobiyoloji, AR-GE ve deneysel hayvan laboratuvarları; haftanın yedi günü sabahtan gece 01.00'e kadar açık olan kapsamlı kütüphanesi ve araştırma olanakları; yeterli sayıdaki amfileri; tenis, basketbol, futbol başta olmak üzere açık ve kapalı spor alanları ve gelişmiş imkânları bulunan uygulama hastanesiyle Gülhane Külliyesinde ülkemize ve tüm insanlığa farklı tıbbi bilim sahalarında hizmet veren ülkemizin güçlü kuruluşlarından birisi olarak geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir.

Gülhane’nin Kurumsal Tarihçesi

Osmanlı Devleti'nde tıp eğitim sisteminin iyileştirmesi amacıyla yapılan çeşitli uygulamaların yanısıra 1897'de Almanya ile bir protokol yapılmıştır. Bu çerçevede Bonn Üniversitesi profesörlerinden Dr. Robert Rieder ile yardımcısı olarak Hamburg Eppendorf Hastanesi asistanlarından Dr. Georg Deycke 1898'de ülkemize gelerek çalışmalarına başlamıştır. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane bünyesindeki eğitimin iyileştirilmesi çalışmalarının yanı sıra, örnek bir tedavi kurumu kurulması sürecinin birlikte yürütülmesine karar verilmiş ve Topkapı Sarayı bahçesindeki eski Gülhane Askeri Rüştiye Okulu binası bu amaçla modern bir hastane olarak yeniden düzenlenmiştir. Bugünkü Gülhane’nin temelleri burada atılmış ve Sultan II. Abdülhamid’in doğum günü olan 30 Aralık 1898’de "Gülhane Seririyat Hastanesi" adıyla hizmete girmiştir.

Gülhane, ilk etkin varlığını 1909'da İstanbul Tıp fakültesinin kuruluşunda öğretim üyelerinin çoğunluğunu vererek göstermiştir. I. Dünya Savaşı yıllarında ise orduya sağlık hizmetlerinin başarıyla verilmesinde ve Çanakkale’den getirilen yaralıların tedavisinde önemli görevler üstlenmiştir. Gülhane Hastanesi, İstanbul’un işgali döneminde (1918-1923) Gümüşsuyu’na nakledilmiş ve Kurtuluş Savaşı döneminde burada hizmete devam etmiş, işgal bittikten sonra eski binalarına geri dönmüştür.

II. Dünya Savaşı’nın başlaması üzerine Gülhane’nin Ankara’ya nakline karar verilmiş ve 1941’de "Gülhane Askeri Tababet Okulu ve Hastanesi" adı ile Ankara’nın Cebeci semtindeki asker hastanesi binalarında hizmete başlamıştır. 1945’te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulmasında da Gülhane önemli görev üstlenmiştir. Tıp fakültesi, Gülhane bünyesinde ve kurucu kadrosundaki 14 profesörden 11’i Gülhane’den görevlendirilmiştir. Gülhane, 1947’den itibaren Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ismini almış ve 1952’ye kadar Ankara Tıp Fakültesi ile ortak faaliyet yürütmüştür.

1952’de Gülhane, Cebeci'deki binalarını Tıp fakültesine bırakarak şimdi Kara Kuvvetleri Komutanlığı olan, Bahçelievler’deki binasına nakledilmiştir. Bu binaların yetersiz gelmesi üzerine 1963'te Etlik’te modern bir hastane kompleksi inşa edilmesine karar verilmiş ve Gülhane 1971’de bu yeni binalarına nakledilmiştir. Halen kullanılmakta olan bu tesisler gelişerek ve büyüyerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Gülhane, Türk tıp tarihinde daima önemli bir yer tutmuştur. Dahili ve Cerrahi tıp branşlarındaki önemli gelişmelerin yanı sıra, tıp eğitimi, laboratuvar hizmetleri, toplum sağlığı, koruyucu tıp, hemşirelik hizmetleri, hasta bakımı, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri alanlarında da daima örnek ve öncü görevler üstlenmiştir. Ağırlıklı olarak sağlık hizmeti, uzmanlık eğitimi ve hizmet içi eğitimler vermekte olan Gülhane, 1980 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nin açılması ile birlikte asker hekim yetiştirme görevini de üstlenmiştir.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi sonrasında 31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname ile 2016 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan GATA’ya ait sağlık hizmet birimleri; "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" adıyla Sağlık Bakanlığı’na, yükseköğretim birimleri ise "Gülhane Tıp Fakültesi", "Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü", "Gülhane Hemşirelik Yüksek Okulu" ve "Gülhane Sağlık Meslek Yüksek Okulu" adları ile Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiştir.

"Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi", sağlık alanında 1898'den bu yana 119 yıldır çeşitli binalarda ve adlarda da olsa ülkemize ve ordumuza sunduğu sağlık alanındaki eğitim ve tedavi hizmetlerini kesintisiz olarak devam ettirmekte ve ismini tarihsel ağırlığına yakışır şekilde geleceğe taşımaktadır.

önemli mezunlar
    Ali Rıza Pasin
    Hulusi Behçet
    Cevdet Kerim İncedayı
    Cumali Aktolun
    Menahem Hodara
    Tevfik Sağlam
    bilgiler siteden alınmadır

Hastanemiz
    dünyanın en iyi 2. fziyoterapi hastanesi olan hastanemiz
    Yurdumuz

Kütüphanemiz

En son neden Gülhane Tıp?
    Gülhane Tıp Türkiyenin hatta Osmanlının ilk modern anlamdaki tıp fakültesidir. Gülhaneli olmak bir ruhtur hocalarınınızın nerdeyse tamamı Gülhanelidir sizin oturduğunuz sıralara hocalarınız da oturmuştur.
    Yerleşkesi Keçiören'in merkezi Etlikde ve ulaşımı oldukça kolaydır.
    Söylediğim gibi yeni yapılan ek hastane binasıyla birlikte Türkiyenin en büyük kapasiteli devlet hastanesi olacaktır.
    Not grubu sistemi vardır. Ses kayıtları alınır, slaytlar sınıf grubunun drivena atılır, Her haftanın notu cıkar.
    Geçme notumuz 60'tır ve yeterince çalışma ile sınıfı geçersiniz.
    Anatomi labında 30 kişiye bi hoca ve kadavra düşer ve hocalar her hafta pratik dersinde canlı canlı kadavrayı anlatır. Dersin bittikten sonra kadavralarla maketlerle kafanıza göre çalışabilirsiniz. Aynı şekilde her kişiye 1 mikroskop düşer.İstediğiniz preparata saatlerce bakma imkanınız olur.
    tus başarısı
    yokatlas.yok.gov.tr
    TUS Temel Tıp 1 | Mezun Başarı Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-tablo.php?s=1
    en son yök kayıtlarına göre 8.sırada yer almıştır.
    İlk 3 sene derslere devam zorunluluğu yoktur.
    Ankaradaki çoğu köklü hastanesi sbüye dolaylı yoldan bize bağlanmıştır.
    size bir anımızdan bahsedeyim. Tusdatanın anatomi dersine gitmiştik işledik işledik dersi en sonunda bize dersi anlatan prof ülkenin her yerinde egeye,istanbula, ankaraya, hacettepeye tanıtım dersi veriyorum sizin gibisini görmedim, gata kalitesini kaybetmemiş dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Ağustos 2021; 9:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu başlığı uzun zamandır görüyorum. İstanbul SBÜ'de okuyan birisi olarak söylüyorum: Arkadaşlar İstanbul sbüyü değil Ankara sbüyü yazın kesinlikle. İkisini de görme imkanı olan birisi olarak yazıyorum. Oradaki arkadaşlar yeterince bilgilendirmişler. Sıralaması şu anda hak ettiğinden düşük yakında yükselecektir.
    Sbü gülhane tıp fakültesinde okuyan askeri öğrencilerden birisi olarak yazıyorum, düşünen arkadaşların sorularına cevap olur umarım.
    Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte msb pertemin tarafından açıklanan mülakat zamanında mülakata giriyorsunuz,bu kapsamda önce boy-kilo sonrasında spor testi yapılıyor (erkek öğrenciler için) durarak uzun atlama,basketbol topu atma,barfiks,mekik ve koşu aşamalarından en fazla birinden başarısız olma hakkınız var ki testler çok zorlayıcı değil,bunun ardından sözlü mülakata alınıyorsunuz(geçmişte gittiğiniz okullar,dershane gibi yerlerden yana çekinceniz yoksa rahat rahat geçersiniz) takip eden sürede sağlık mülakatları için sizi yönlendiriyorlar...(http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf) bu aşamaları başarıyla geçtikten sonra intibak eğitimi için İzmir Menteş'e gidiliyor(öncesinde okulda toplanıp hazırlıklar yapılıyor yaklaşık 1 hafta) eğitimler değişiklik gösterebilir ancak asker olmaya ufacık merakınız varsa zevkli bile olabilir :) intibak eğitiminin sonunda askeri yemin töreni yapılıyor.(aileniz katılabilir) Sonrasında okula başlıyorsunuz.eğitim sivil-asker karışık veriliyor,derslere üniformayla katılıyoruz.İhtiyaçlarımız genel olarak karşılanıyor(yurt,yemekhane,harçlık,kitaplar vb...) aileniz Ankara'da yaşıyorsa hafta sonlarını evde geçirebiliyorsunuz.Mezun olduktan sonra ise önce 2 yıl kıta diye bahsedilen zorunlu görevimizi yapıyoruz( bu süre içinde tus'a girip bir uzmanlık dalını kazanırsak hakkımız saklı kalıyor,kıta hizmetinin bitişiyle sağlık bakanlığına bağlı kazandığımız bölümün uzmanlık eğitimini alıyoruz) çalışma yerleri değişiklik gösterebilir,şimdiki sistemde askeri hastaneler olmadığı için her yerde çalışabiliriz,şimdilik aklıma gelenler bunlar...
    Uygun olduğunu düşünen,meslek hayatında sırtını yaslayacağı dostluklar kurmak isteyenler buyursun gelsin :) (devreniz yeri geldiğinde size sahip çıkacaktır, merak etmeyin :)) )

kardeş sen ne değişik adamsın ya, tamam emirflexi forumun geri kalanı gibi ben de sevmem ama neden bu kadar agresifsin? oy oranı + ekşi yorumları + özelden konuştuğum birkaç kişi + genel olarak haberlere bakarak verdim hükmü. sizin derdiniz ne anlamadım bölümü tanıtmak mı sıralamasını yükseltmeye çalışmak mı? zaten %90 tıp seçmeyeceğim sadece aklımda vardı merak ettim araştırdım fikrim değişir diye. amacınız ne bilmiyorum ama böyle davranarak tercih etmek isteyen insanları da soğutursunuz.

6160 ile ben geçen sene giriş yaptım benim de kafamda böyle sorular vardı fakat okula 20 lerde girdim fakülteye giren 3kda olup gelenler var keza 2019 da 400. Nün bile tercihi olmuş okulun en büyük eksisi Gülhane de sivilin varlığından insanların habersiz olması (bu durum zamanla aşılıyor ve her geçen sene yükseliyor) bu durumu aşıp sıralamasanın yükseleceğine inanıyorum.
    Kardeşim açık konuşmam gerekirse Gülhane'nin eğitiminin gerçekten çok üst seviye olduğunu düşünüyorum. Ben okulumu tercih ederken bu konuya göz attım, ekstaradan 60-70 öğrenci ile konuştum, okula gittim intörnler ile konuştum her zaman ortak olan tek şey EĞİTİM KALİTESİ idi. Uludağ ve Gülhane ikisi de güzel bir fakülte fakat dediğim gibi ben Gülhane'nin eğitimine çok güveniyorum öğrenci olarak ve çok memnunum. Pek emin olamadan tercih ettiğim bir fakülteydi internetteki kirli bilgiler dolayısıyla fakat hayatımın en iyi terciih oldu. Fakültemin bir ruhu var, hocaların seninle aynı sıralarda oturmuş aynı duyguları yaşamış hocalar. Uludağlı, Aybülü gibi şeyler de duyamazsın. Duyarsan Gülhaneli duyarsın ve Gülhaneli olmanın onurunu yaşarsın. Eminim ki Uludağ tercih ettirmek sana hiçbir sorun yaşatmayacaktır. Ama Gülhaneli olmak sana güzel bir onur ve eğitim hayatı verecektir. İleriki dönemlerde bunu daha da fark ediceksin. En büyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sahibiz. Çevre illerdeki tüm hastalar Gülhane'ye geliyor. Vaka sayısı ve çeşidi çok fazla. Yani kendini çok fazla tecrübelendirebilirsin. Eğitime, öğrenmeye aç bir insansan kendini ilerde donanımlı ve iyi bir hekim olarak görmek istiyorsan Gülhane tercih etmen gerektiğini düşünüyorum. Bu yolda sana hem hastanemiz hem de bize verdiği nasihatlerle Gülhane'nin hocaları, Gülhane'deki abilerin sana yardımcı olacaktır.
    Kardeşim açık konuşmak gerekirse eğitim konusunda en iyisinin Gülhane olduğunu düşünüyorum. Uludağ da güzel bir fakülte. Bence Uludağ ve Gülhane arasında yapman gereken biraz şehir terciği. Açıkçası adı geçen üniversitelerin hele de Gülhane'nin AYBÜ ile karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Farklı klasmanda üniversiteler. Gülhane AYBÜ'ye 3-4 gömlek fazla gelir.
  • Sivilde misiniz? Sivilde saglik sarti aranıyor mu? Gozluk numarasi falan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askeri tip yazip testleri gecemeyen kisiye ne olur?

Askeri olan Ankaradaki mi?

Istanbuldakinin normal tiptan farki yok mu?

Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Hocam Ankara'daki sağlık bilimleri üniversitesinin kütüphanesine kaçak ders çalısmaya giriyorduk bu senede girebilecekmiyiz? :D

• Yapmayın etmeyin hocam evime en yakın 2. kütüphane bizi İncirli'deki kıraathane den bozma kütüphaneye mecbur bırakmayın :(

• istanbulda sivil olacak mı hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9 Eylül tıp vs Gazi tıp
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankara ve istanbul ikisinde de var

• geçen sene 11k ile kapatmış ama ilk senesiymiş. sizce bu sene kaçla kapatır tahmini?

• N3F3S kullanıcısına yanıt
    203 e bin kuşcagıza gel
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Olur hocam neden olmasın oraya da gelirim.

• 1-Hocam eğitimi nasıl internette son zamanlarda okulun baya kötüleştigi yetersiz eğitim verildiği yazıyor
    2-askeri öğrencilerle beraber eğitim mi görüyorsunuz onlardan farkınız ne( yani onların veya sizin yaptığınız şeyler var mı eğitimde fark oluyor mu)
    3-sınavları çok zor sınıf geçme oranı çok düşük deniyor doğru mu
    Gata hakkında internette çok az bilgi olduğu için cevaplarsanız çok sevinirim.

• Yurt imkanları nasıl.

• Askerlikle en ufak alakası yok değil mi? Puanım tutarsa gelmek istiyorum asker felan olmak istemiyorum da.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.