< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Ağustos 2021; 9:39:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 17 Ağustos 2021; 9:39:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Geçen sene en çok takip ettiğim başlıktı şimdi Gülhane kütüphanesinden yazıyorum :d gençler Allah herkesin gönlüne göre versin :)
|
Bu başlığı uzun zamandır görüyorum. İstanbul SBÜ'de okuyan birisi olarak söylüyorum: Arkadaşlar İstanbul sbüyü değil Ankara sbüyü yazın kesinlikle. İkisini de görme imkanı olan birisi olarak yazıyorum. Oradaki arkadaşlar yeterince bilgilendirmişler. Sıralaması şu anda hak ettiğinden düşük yakında yükselecektir.
|
Sbü gülhane tıp fakültesinde okuyan askeri öğrencilerden birisi olarak yazıyorum, düşünen arkadaşların sorularına cevap olur umarım.
Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte msb pertemin tarafından açıklanan mülakat zamanında mülakata giriyorsunuz,bu kapsamda önce boy-kilo sonrasında spor testi yapılıyor (erkek öğrenciler için) durarak uzun atlama,basketbol topu atma,barfiks,mekik ve koşu aşamalarından en fazla birinden başarısız olma hakkınız var ki testler çok zorlayıcı değil,bunun ardından sözlü mülakata alınıyorsunuz(geçmişte gittiğiniz okullar,dershane gibi yerlerden yana çekinceniz yoksa rahat rahat geçersiniz) takip eden sürede sağlık mülakatları için sizi yönlendiriyorlar...(http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf) bu aşamaları başarıyla geçtikten sonra intibak eğitimi için İzmir Menteş'e gidiliyor(öncesinde okulda toplanıp hazırlıklar yapılıyor yaklaşık 1 hafta) eğitimler değişiklik gösterebilir ancak asker olmaya ufacık merakınız varsa zevkli bile olabilir :) intibak eğitiminin sonunda askeri yemin töreni yapılıyor.(aileniz katılabilir) Sonrasında okula başlıyorsunuz.eğitim sivil-asker karışık veriliyor,derslere üniformayla katılıyoruz.İhtiyaçlarımız genel olarak karşılanıyor(yurt,yemekhane,harçlık,kitaplar vb...) aileniz Ankara'da yaşıyorsa hafta sonlarını evde geçirebiliyorsunuz.Mezun olduktan sonra ise önce 2 yıl kıta diye bahsedilen zorunlu görevimizi yapıyoruz( bu süre içinde tus'a girip bir uzmanlık dalını kazanırsak hakkımız saklı kalıyor,kıta hizmetinin bitişiyle sağlık bakanlığına bağlı kazandığımız bölümün uzmanlık eğitimini alıyoruz) çalışma yerleri değişiklik gösterebilir,şimdiki sistemde askeri hastaneler olmadığı için her yerde çalışabiliriz,şimdilik aklıma gelenler bunlar... Uygun olduğunu düşünen,meslek hayatında sırtını yaslayacağı dostluklar kurmak isteyenler buyursun gelsin :) (devreniz yeri geldiğinde size sahip çıkacaktır, merak etmeyin :)) ) |
kardeş sen ne değişik adamsın ya, tamam emirflexi forumun geri kalanı gibi ben de sevmem ama neden bu kadar agresifsin? oy oranı + ekşi yorumları + özelden konuştuğum birkaç kişi + genel olarak haberlere bakarak verdim hükmü. sizin derdiniz ne anlamadım bölümü tanıtmak mı sıralamasını yükseltmeye çalışmak mı? zaten %90 tıp seçmeyeceğim sadece aklımda vardı merak ettim araştırdım fikrim değişir diye. amacınız ne bilmiyorum ama böyle davranarak tercih etmek isteyen insanları da soğutursunuz. |
6160 ile ben geçen sene giriş yaptım benim de kafamda böyle sorular vardı fakat okula 20 lerde girdim fakülteye giren 3kda olup gelenler var keza 2019 da 400. Nün bile tercihi olmuş okulun en büyük eksisi Gülhane de sivilin varlığından insanların habersiz olması (bu durum zamanla aşılıyor ve her geçen sene yükseliyor) bu durumu aşıp sıralamasanın yükseleceğine inanıyorum.
|
Kardeşim açık konuşmam gerekirse Gülhane'nin eğitiminin gerçekten çok üst seviye olduğunu düşünüyorum. Ben okulumu tercih ederken bu konuya göz attım, ekstaradan 60-70 öğrenci ile konuştum, okula gittim intörnler ile konuştum her zaman ortak olan tek şey EĞİTİM KALİTESİ idi. Uludağ ve Gülhane ikisi de güzel bir fakülte fakat dediğim gibi ben Gülhane'nin eğitimine çok güveniyorum öğrenci olarak ve çok memnunum. Pek emin olamadan tercih ettiğim bir fakülteydi internetteki kirli bilgiler dolayısıyla fakat hayatımın en iyi terciih oldu. Fakültemin bir ruhu var, hocaların seninle aynı sıralarda oturmuş aynı duyguları yaşamış hocalar. Uludağlı, Aybülü gibi şeyler de duyamazsın. Duyarsan Gülhaneli duyarsın ve Gülhaneli olmanın onurunu yaşarsın. Eminim ki Uludağ tercih ettirmek sana hiçbir sorun yaşatmayacaktır. Ama Gülhaneli olmak sana güzel bir onur ve eğitim hayatı verecektir. İleriki dönemlerde bunu daha da fark ediceksin. En büyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sahibiz. Çevre illerdeki tüm hastalar Gülhane'ye geliyor. Vaka sayısı ve çeşidi çok fazla. Yani kendini çok fazla tecrübelendirebilirsin. Eğitime, öğrenmeye aç bir insansan kendini ilerde donanımlı ve iyi bir hekim olarak görmek istiyorsan Gülhane tercih etmen gerektiğini düşünüyorum. Bu yolda sana hem hastanemiz hem de bize verdiği nasihatlerle Gülhane'nin hocaları, Gülhane'deki abilerin sana yardımcı olacaktır.
|
Ben kendimi bildim bileli tercih döneminde natrak bu forumda. Tahminimce 4. Sınıfa geçmiş olması lazım. Onun için bir up'da benden. :)
|
Önceki yazanlara cevap olarak natrakın konusunu okuyup tercih yaptım. Şimdi insanlara ben tercih ettiriyorum. Yanlış bir cümlesiyle karşılaşmadım.
|
Kardeşim açık konuşmak gerekirse eğitim konusunda en iyisinin Gülhane olduğunu düşünüyorum. Uludağ da güzel bir fakülte. Bence Uludağ ve Gülhane arasında yapman gereken biraz şehir terciği. Açıkçası adı geçen üniversitelerin hele de Gülhane'nin AYBÜ ile karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Farklı klasmanda üniversiteler. Gülhane AYBÜ'ye 3-4 gömlek fazla gelir.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |