Şimdi Ara

kia CEED mi? seat LEON mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
17.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: trexin

yol sesi yalıtım dışında ceed'in bir zayıflığı yok.

uzun yıllar bineceksem ve dizel otomatik olacaksa ceed alırım. ikisini de test ettim. leon iç mekan kalitesi olarak polo'ya daha yakın bu bir gerçek. özellikle kapı içi çok kalitesiz.

benzinli olacaksa leon alırım.

kia CEED mi? seat LEON mu? kia CEED mi? seat LEON mu?

ceed'in iç mekanı gerçekten çok güzel

kapı içleri, alcantra döşeme alındığında, deri kaplı geliyor.

yeni leon iç mekanı poloya yakın mı? Demekki polonun iç mekanı ceede yakın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

yol sesi yalıtım dışında ceed'in bir zayıflığı yok.

uzun yıllar bineceksem ve dizel otomatik olacaksa ceed alırım. ikisini de test ettim. leon iç mekan kalitesi olarak polo'ya daha yakın bu bir gerçek. özellikle kapı içi çok kalitesiz.

benzinli olacaksa leon alırım.

kia CEED mi? seat LEON mu? kia CEED mi? seat LEON mu?

ceed'in iç mekanı gerçekten çok güzel

kapı içleri, alcantra döşeme alındığında, deri kaplı geliyor.

yeni leon iç mekanı poloya yakın mı? Demekki polonun iç mekanı ceede yakın...

kim nereye yakın resim gayet iyi anlatıyor

leon'a şunu eklersek şöyle güzel olur bunu eklersek böyle güzel olur. sürekli bir şey eklemek gerekiyor adam etmek için. iç mekandaki çıtırtılar herkesin ortak derdi. leon konusunu takip ediyorum. iç mekanı kalitesiz ise kalitesiz diyeceğiz elbette.

led farın buğulanmasından da herkes şikayetçi. yine de leon alınmaz demedim. 1.2 tsi style manuel tercih ederdim şahsen

• quote:

174 kg lık bir fark var ceed de. bu ağırlığın ne yakıt tüketimine ne de aracın 0-100 e hızlanmasında çok fazla bir etkisi yok leon ile kıyaslandığında.

Bu cümlenizde ciddi isteniz. Otomobil ile ilgilenmeyi bırakın derim.

teknik verilere bakın leon dizelle ceed dizel arasında ne kadar fark var bakın. 1997 den beri otomotivciyim. Servis danışmanlığı yaptim. Nedir ne değildir Allah a şükür iyi bilirim. 8 madde içinden cımbızla sadece ağırlığı çekip çıkardığınıza göre geri kalan maddelerde ceed in daha cazip olduğu kanaatine vardınız herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

1-YEni leon, ceed den daha yeni bir kasa. Uzun süre güncel kalacak.

leon 2013 te ceed 2012 de çıktı. uzun süreden kastınız şu ise mantıken 1 sene daha fazla leon güncel kalır ceed e göre.
    Araç çıkış tarihlerine bakarsak (ceed tr de geç satılmaya başlandı) 2 seneye yakın fark var. dolayısıyla benim bahs ettiğim yeni leonun daha güncel olduğu değişmiyor.

2-Leon daha hafif,

174 kg lık bir fark var ceed de. bu ağırlığın ne yakıt tüketimine ne de aracın 0-100 e hızlanmasında çok fazla bir etkisi yok leon ile kıyaslandığında.
    Bu saçmalığa zaten yanıt vermeniz bile mümkün değil

3-leon Otomatik şanzımanı daha konforlu ve verimli

kişiye göre değişen bir konu. dsg konusunda arıza çıktımı konfor ve verimin pek bir esprisi yok. dsg kullanmadım ama bildiğim ve okuduğum kadarıyla sorun çıkarması muhtemel bir ünite. sorun çıkartır çıkartmaz biraz da şans işi.
    Arıza ayrı bir konu şanzımanın teknik özellikleri ayrı konu. başka yönlere çekerek verimli olmasını değiştiremezsiniz.

4-leon dokunmatik bilgi ekranı standart

güzel bir özellik. ama 5 inçlik telefona bile artık günümüzde pek rağbet yokken sadece yol bilgisayarı işlevi gören bir ekran çok cazip bir özellik değil kendi adıma. daha önce de dediğim gibi ceed için serviste 2000 tl ye geri görüş kameralı, dvd li, navigasyonlu ekran taktırmak mevcut.
    Alınan sıfır araç fiyatları incelendiğinden leonun ekranı için extra bir bedelin söz konusu olmadığı görülüyor. ceP telefonu ne alaka?

5-Leon Güvenlik donanımları daha fazla, (ikincil çarpışma freni,dinamik viraj öneri vs.)

dinamik viraj değil dinamik direksiyon önerisi yani esp sensörleri devreye girdiğinde aracı dengelemek için direksiyonu hangi yöne kırması konusunda öneren bir sistem.
    ceed de ise bu özellik VSM adıyla tanımlanmıştır. yani ESP li Araç Denge Yönetim Sistemi dir.
    Benim yazdığım örnekler yeni nesil güvenlik donanımları, VSM= ESP dinamik direksiyon önerisi ile ne ilgisi var?

6-Leon benzinli motorları ile ceedin hiç biri kıyaslanmaz bile.

aynı motor gücünde olmadıkları için bence de kıyaslanmaz.
    aynı motor gücünde olmamaları tüketci olarak bizim suçumuzmu? Aynı fiyata satılıyor. 1.4 140 lık fr ile 1.6 132 lik ceed.

7-Leon iç hacim ve bagaj daha geniş.

10 lt lik bagaj hacmi farkını pratikte anlamak pek kolay bir iş değil.
    kolay zor rakam bu

8-ceede opsiyonel olarak bile xenon yokken leonda full led alınabiliyor.

ceed de panaromik sunroof var leon da opsiyon olarak bile yok sadece sunroof var.
    ceed de anahtarsız giriş ve çalıştırma var. leon da opsiyon olarak bile yok.
    ceed de akıllı park sistemi var. leon da opsiyon olarakta yok.
    Yazdıklarınız ceed in artılarıdır. Leonun FULL LED artısıyla ilgisi varmı? Aydınlatma kulvarında olsa tamam.

Vel hasıl müşteri temsilciliği yaptığınıza inanırım çünkü hepsi sizin gibi bilgisiz ve yargılayıcı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 5 Mayıs 2014; 16:11:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam leon alırım ama ceed derim

• İkiside değil. Astra sport cdti

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    ayrıntılı cevapları bilgisayar başına geçtiğimde veririm. Alıntı yaparken keşke leon daki arkadan geçen şaft yüksekliğini silmeseydiniz onun içinde verdiğiniz cevabı okuyup bilgilenseydik. Vaktim olursa bu 8 maddeyi ve daha fazlasını cevaplarım. Burada önemli olan ceed yada leon değil en doğru en faydalı bilgileri paylaşmak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

1-YEni leon, ceed den daha yeni bir kasa. Uzun süre güncel kalacak.

leon 2013 te ceed 2012 de çıktı. uzun süreden kastınız şu ise mantıken 1 sene daha fazla leon güncel kalır ceed e göre.
    Araç çıkış tarihlerine bakarsak (ceed tr de geç satılmaya başlandı) 2 seneye yakın fark var. dolayısıyla benim bahs ettiğim yeni leonun daha güncel olduğu değişmiyor.

2-Leon daha hafif,

Bu saçmalığa zaten yanıt vermeniz bile mümkün değil

3-leon Otomatik şanzımanı daha konforlu ve verimli

kişiye göre değişen bir konu. dsg konusunda arıza çıktımı konfor ve verimin pek bir esprisi yok. dsg kullanmadım ama bildiğim ve okuduğum kadarıyla sorun çıkarması muhtemel bir ünite. sorun çıkartır çıkartmaz biraz da şans işi.
    Arıza ayrı bir konu şanzımanın teknik özellikleri ayrı konu. başka yönlere çekerek verimli olmasını değiştiremezsiniz.

4-leon dokunmatik bilgi ekranı standart

güzel bir özellik. ama 5 inçlik telefona bile artık günümüzde pek rağbet yokken sadece yol bilgisayarı işlevi gören bir ekran çok cazip bir özellik değil kendi adıma. daha önce de dediğim gibi ceed için serviste 2000 tl ye geri görüş kameralı, dvd li, navigasyonlu ekran taktırmak mevcut.
    Alınan sıfır araç fiyatları incelendiğinden leonun ekranı için extra bir bedelin söz konusu olmadığı görülüyor. ceP telefonu ne alaka?

5-Leon Güvenlik donanımları daha fazla, (ikincil çarpışma freni,dinamik viraj öneri vs.)

dinamik viraj değil dinamik direksiyon önerisi yani esp sensörleri devreye girdiğinde aracı dengelemek için direksiyonu hangi yöne kırması konusunda öneren bir sistem.
    ceed de ise bu özellik VSM adıyla tanımlanmıştır. yani ESP li Araç Denge Yönetim Sistemi dir.
    Benim yazdığım örnekler yeni nesil güvenlik donanımları, VSM= ESP dinamik direksiyon önerisi ile ne ilgisi var?

6-Leon benzinli motorları ile ceedin hiç biri kıyaslanmaz bile.

aynı motor gücünde olmadıkları için bence de kıyaslanmaz.
    aynı motor gücünde olmamaları tüketci olarak bizim suçumuzmu? Aynı fiyata satılıyor. 1.4 140 lık fr ile 1.6 132 lik ceed.

7-Leon iç hacim ve bagaj daha geniş.

10 lt lik bagaj hacmi farkını pratikte anlamak pek kolay bir iş değil.
    kolay zor rakam bu

8-ceede opsiyonel olarak bile xenon yokken leonda full led alınabiliyor.

ceed de panaromik sunroof var leon da opsiyon olarak bile yok sadece sunroof var.
    ceed de anahtarsız giriş ve çalıştırma var. leon da opsiyon olarak bile yok.
    ceed de akıllı park sistemi var. leon da opsiyon olarakta yok.
    Yazdıklarınız ceed in artılarıdır. Leonun FULL LED artısıyla ilgisi varmı? Aydınlatma kulvarında olsa tamam.

Vel hasıl müşteri temsilciliği yaptığınıza inanırım çünkü hepsi sizin gibi bilgisiz ve yargılayıcı....

1. maddeye cevap:

2012 mart ayında kia ceed için 82. cenevre otomobil fuarında dünya prömiyeri gerçekleşti ve de haziran 2012 de Türkiye de satışa sunuldu. 2 seneye yakın fark nasıl var açıklarsanız bizlerde öğreniriz.

2. maddeye cevap:

kia ceed 1.6 dizel manuel

şehir içi 5.2 lt
    şehir dışı 3.8 lt
    ortalama 4.3 lt

seat leon 1.6 dizel manuel

şehir içi 4.6 lt
    şehir dışı 3.3 lt
    ortalama 3.8 lt

aradaki fark

şehir içi 0.6 lt
    şehir dışı 0.5 lt
    ortalama 0.5 lt

0-100 hızlanma kia ceed 1.6 dizel manuel

10.9 sn

0-100 hızlanma seat leon 1.6 dizel manuel

10.7 sn

174 kg ağırlığın yansıması teknik olarak böyle. ne yakıt olarak çok bir dezavantajı var ne de performans olarak. daha fazla açıklama gerekirse yine yaparım. gerçekten bu saçmalığa cevap vermeye bile değmezdi ama merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim.

3. maddeye cevap:

ben teknik özellikten bahsetmedim. kesin arızalı da demedim. ama arıza şikayeti mevcut bir ünitenin konforu nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.

4. maddeye cevap:

ben leon daki ekran zaten paralı demedim. ceed de premium donanımında konsol üzerinde aynı zamanda geri görüş ekranı olarak görev yapan renkli bir ekran var. leon da navigasyon opsiyonunu işlettiğinizde 5.8 inçlik navigasyon 2700 tl. cep telefonu ne alaka demişsiniz leon da standart gelen ekran 5 inç değil mi? artık 5 inçlik telefon 1-2 yıl içerisinde kalmayacak elit kategoride. o yüzden sadece yol bilgisayarı ve multimedya işlevi gören 5 inçlik bi ekran ne kadar etkili bir özellik C sınıfı araç alırken tartışılır?

5. maddeye cevap:

biraz araştırma yapın hatta VSM ile dinamik direksiyon önerisi farklı donanımlar diye iddianız varsa bir konu açın herkes doğrusu neyse öğrensin. ben yanlış biliyorsam da düzeltmiş olursunuz hatam varsa kabul ederim. ama önce bi araştırın ondan sonra yorum getirin.

6. maddeye cevap:

aynı motor gücünde olmadıkları için bence de kıyaslanmaz cümlesine bizim suçumuz mu? aynı fiyata satılıyor 1.4 leon ile 1.6 ceed cevabı çok yerinde olmuş. benim dediğimden anlaşılan buysa okuyanlar karar versin 6. maddeyi. leon da da 1.6 benzinli olsun uzun uzun konuşalım. yada ceed de 1.2 veya 1.4 benzinli motorlar.

7. maddeye cevap:

benim eski aracımla yeni aracım arasında 7 lt lik fark var. bebek arabası değişmedi, bebek çantası değişmedi, aylık market alışverişim değişmedi. ben 7 lt lik kaybı açıkçası 7,5 ayda anlayamadım. gerçi leon ile ceed arasındaki fark 10 lt epey bi çok.

8. maddeye cevap:

siz leon da olan ceed de olmayan donanımı yazmışsınız bende ceed de olan leon da opsiyon dahi olmayan şeyleri yazdım. yanlış olan ne anlamadım?

ayrıca leon da 1250 tl metalik renk farkı var. ceed de istenilen her renk ücretsiz. 5 yıl garantiyi zaten söylemeye gerek yok. ve daha aklıma gelmeyen standart donanımlar var. hala neden ceed diye sorarsanız onları da araştırır paylaşırım.

son olarakta müşteri temsilcisi değil bir zamanlar servis danışmanı olduğumu belirttim. ama müşteri temsilcilerinin genelini böyle nitelendirmeniz pek hoş olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 5 Mayıs 2014; 23:34:18 >

• leon

• Benzinli ise fr öneriyorum kesinlikle.Benzinli ceed çok yakar ve performansta geride kalır.

• benimde geçenlerde aracım pert olduğu için şu sıralar bu tarz ufak normal bi şehir içi arabası bakıyorum(dizel+otomatik).aracı 2.el düşünüyorum. uygun fiyata yeni kasa leon bulursam hemen almayı düşünüyorum eğer bulamassam eski kasa 2012 leon veya yeni kasa 2012 ceed arasında karar veremedim.yorumları okuduğum kadarıyla yeni leonla ceed karsılastırılıyor ceede daha iyi diyenler var bu yorumlara inanasım gelmiyo o araca hiç binmedim özellikleri güzel aracın fakat görüntü ve sağlamlık olarak leondan iyi olmadığını düşünüyorum sonuçta biri alman malı biri kore malı.size sorum şu yeni kasa leon bulamassam sizce eski kasa leonu hiç düşünmeyip direk ceedmi alıyım dediğiniz kadar iyi bir arabamıdır bu ceed.yorumlar için simdiden tesekkürler.
  • AR_159 A kullanıcısına yanıt
    bu konu başlığında net bir sonuç elde edemezsiniz. Ceed yada leon un ana konuları daha faydalı olacaktır. Artıları eksileri servis durumları hakkında çok güzel paylasimlar mevcut.

• AR_159 A kullanıcısına yanıt
    ceed bildigim kadarıyla avrupalı tasarım ve fabrika olarak avrupada üretim yapıyor ve yine yanılmıyorsam almanya çek cumhuriyeti sınırında bi yerde üretiliyordu o yüzden o malı bu malı demek yanlış olur. applede ÇİN'de üretiliyor sonuçta :) Bi ara niyetlenmiş anadolu yakası kartladaki tek-kar'dan ceed otomatik dizel ile sürüş testi yapmıştım gayet güzel araç o gögüse o kadar küçük ekranı yakıştırmamıştım. Sonuç olarak indirim istemiştik artistlik yapıp fiyatta yardımcı olmamışlardı bizde almadık :)
  • Ceed Leon'dan iki gömlek üstün bir araba. Birçok yönden Golf'ten de üstündür.

Diğer yandan alacak olsam Leon FR alırdım. O performanslı araçta arka bağımsız süspansiyon olmaması can sıksa bile parasının hakkını veren bir otomobil.

• Bende Ceed diyorum ...
  • ceedin otomatik dizel fulü ile seatın style ve startstop dsg dizeli arasında tüketim ve performans açısından bayağı fark var.
    ceedin ekstradan sunroofu var ama leonda starstop var ki bu da yakıt ekonomisine çok fazla yansıyor. 3 bin lira civarı da ucuz duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.