Şimdi Ara

kia CEED mi? seat LEON mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
17.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kapıları açınca leon, kaputu açınca ceed...
    dışardan leon, direksiyon başından ceed...
  • hocam ikisinin de tecrübe sürüşünü yapmaya git.... hangisini beğenirsen onu al...... büyük ihtimal dizel ceed alırsın
  • Bu otomatik ceed'e, i30'a şehir için millet nasıl 9 falan yaktırıyor?
    2009 model 2.0 crdi tam otomatik sonata tamamen şehir içinde 9,5 - 10 lt yakıyor hayvan gibi araba yahu nesin kafasındasınız nasıl bir kullanım tarzınız var? Tam otomatik dsg ye göre fazla yakacaktır şüphesiz ancak 9 - 10 lt yaktıran adamın şöförlüğü bisiklette kalmıştır.
  • 2013 otomatik kia ceed kiralamıştım ocak ayında 2 hafta kadar kullandım şehir içi dışı karışık tüketim 5,5-6,5 arası gidip geliyordu donanım olarak full araçtı cam tavan sunroof, geri görüş kamerası, elektirikli koltuklar,anahtarsız giriş çalıştırma felan ben beğenmiştim şuan piyasası hakkında bilgim yok. çok beğendiğim özelliği ise arabaya binince welcome yazısı gelip güzel bir ses ile sonra ibrelerin sonuna kadar gidip gelmesi birde arabayı stop ettiğinizde elektirikli koltuk arabadan kolayca inmemiz için arkaya doğru otomatik gidip çalıştıracağımız zaman geri gelmesi :)

Edit: Araçla daha çok şehir dışı yol yapıldı ve 2 kişi ile yakıt hakkında kafanızı karıştırmayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 4 Mayıs 2014; 2:37:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • leon'mu? yılın otomobili seçlmiş yeni peugeot 308 var iken, leon gibi vag külüstürü gurubu aracı kim önerebilir? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

leon'mu? yılın otomobili seçlmiş yeni peugeot 308 var iken, leon gibi vag külüstürü gurubu aracı kim önerebilir? :)

Kimin önermeyeceğini anladık. Hiç bir teknik ve tecrübe sunmadan, Troll olarak gelip fanatikçe konuyu kirleten biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 4 Mayıs 2014; 8:39:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

leon'mu? yılın otomobili seçlmiş yeni peugeot 308 var iken, leon gibi vag külüstürü gurubu aracı kim önerebilir? :)

Kimin önermeyeceğini anladık. Hiç bir teknik ve tecrübe sunmadan, Troll olarak gelip fanatikçe konuyu kirleten biri.

Bakınız:
    http://www.caroftheyear.org/

Bye.

• Leon

• Leon yakıt olarak Ceed e fark atar. Led far ve sunroof varsa bence Leon yine önde. Leon DSG şanzımaniyla yine önde. Alman arabasi olmasiyla yine önde. Ses yalitiminda Ceedin Leondan daha önde olduğunu sanmıyorum. Ancak konforu karşılastiramam Ceed e binmedim.

• Adam seçim sormuş herkes problemleri ortaya döküp oradan vurmaya çalışıyor.

Yorumlardan biri dikkatimi çektimi, eski kasa kullanıları yeni kasayı beğenmiyor diye. Ben 2 tane eski makyajlı kasa leon kullanıp yeni kasaya geçtim. Geçme sebebimde sırf apaçilikte sınır tanımayan tiplerin leona fazlasıyla yönelmesiydi ki, bu adamlar yeni kasayla bu kadar oynayamadıkları için hoşlanmıyorlar bu mk3'ten.

Bir tane çok bilmiş bir arkadaş var yukarda, Leon polo kalitesinde diye, üşenme gel kardeşim, iş için kullandığım aracım 90'lık tdı polo beraber bakalım kaliteye. Sonra bidaha konuşalım.

Konfor, kalite vs unsurlarda Ceed konusunda hemfikir olabiliriz (deri direksiyon hariç uzak doğu araçlarında kullanılan deri çok kalitesiz) ama yol tutuş, fren ve özellikle performans konusunda hele ki benzinli motorlarda Leon açık ara önde. Bunada denemesi bedava. Yukarda birileri i30 falan demişte, i 30 önce Ceed'i yakalasın sonra gelsin Leon'la kıyaslayalım. (Performans, yol tutuş, fren)

• Ben de aynı karşılaştırmayı yapıp 10 ay önce 1.2 dsg leon aldım. Benzinli otm leon dizel otm ceed den az yakıyor. Ceedin kokpiti çok karışık gelmişti bana. Leon daha sade.

• quote:

quote:

Ya hocam profil resmini bile seat logosu yapmışsın millete fanatik diyosun. Farkındaydan senn bana yaptığın yoruma cevap bile vermedim ama millete bu şekilde cevaplar vermen açıkcası bende seat'ın babanın firmasıymış gibi bi his geçirdi içimden ?

Teknik veri diyosun sen ne teknik veri verdin ?

Vites daha komforlu daha hoş diyosun. Allah aşkına 30 bin km gelmesen arıza çıkaracak araba ferrari olsa yine alınmaz. Leon daha geniş diyosun.. Hiç ceed e bindin mi merak ediyorum. Açıkcası ceed'in içi biraz daha geniş olsa ciddi söylüyorum iç taraf aşırı boş durur ve gereksiz bi büyüklük oluşur. Mantıklı olarak leon'un daha yeni bi kasa olduğunu söyledin o kadar. Leon aracınızmı var bilmiyorum güle güle kullanın ama bu kadarı fazla. Millete kulp takmayın bari..

• kesinlikle ceed. kia gerçekten iyi iş çıkarmış.
    leon da iyi ama golf daha iyi. golf mü ceed mi deseydiniz golf diyebilirdim ama ceed leon'u her türlü ezer.
  • Leon iyidir iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Little F.K

Adam seçim sormuş herkes problemleri ortaya döküp oradan vurmaya çalışıyor.

Yorumlardan biri dikkatimi çektimi, eski kasa kullanıları yeni kasayı beğenmiyor diye. Ben 2 tane eski makyajlı kasa leon kullanıp yeni kasaya geçtim. Geçme sebebimde sırf apaçilikte sınır tanımayan tiplerin leona fazlasıyla yönelmesiydi ki, bu adamlar yeni kasayla bu kadar oynayamadıkları için hoşlanmıyorlar bu mk3'ten.

Bir tane çok bilmiş bir arkadaş var yukarda, Leon polo kalitesinde diye, üşenme gel kardeşim, iş için kullandığım aracım 90'lık tdı polo beraber bakalım kaliteye. Sonra bidaha konuşalım.

Konfor, kalite vs unsurlarda Ceed konusunda hemfikir olabiliriz (deri direksiyon hariç uzak doğu araçlarında kullanılan deri çok kalitesiz) ama yol tutuş, fren ve özellikle performans konusunda hele ki benzinli motorlarda Leon açık ara önde. Bunada denemesi bedava. Yukarda birileri i30 falan demişte, i 30 önce Ceed'i yakalasın sonra gelsin Leon'la kıyaslayalım. (Performans, yol tutuş, fren)

eski kasa kullananlar yeni kasayı beğenmedi diyen Benim. Ortak görüş eski kasanın efsane olduğu. Leon almaya gidenlerde ibiza nin büyüğü diye vazgeçti. Tamam eski kasa kullananlar yeni kasada almış olabilirler. Ama eski kasa kullanıp yeni kasayı beğenmeyenlerde az değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: farozlu_61

quote:

Orijinalden alıntı: freedanger

CEed her alanda ezer geçer. Gerek yol tutuşu gerek yakisikliligi, tek eksisi yakut tüketimi şehir içi 9dan assagi düşmüyor. Ancak şehir dişinda 4.5 4 arazi değişiyor. Otopark diye bir grup var leon testi yapmislar işleneni tavsiye ederim fikrin olur.

Dizel manuel mi 9 lt yakio hocam ?

dizel otomatik concept plus. aracın +ları sana yakıt tüketimini unutturucaktır. gerek yol tutuşu gerek vites geçişleri gerek performansı leon yanına bile yaklaşamaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Leon yakıt olarak Ceed e fark atar. Led far ve sunroof varsa bence Leon yine önde. Leon DSG şanzımaniyla yine önde. Alman arabasi olmasiyla yine önde. Ses yalitiminda Ceedin Leondan daha önde olduğunu sanmıyorum. Ancak konforu karşılastiramam Ceed e binmedim.

ceed de dsg şansızaman kullanıyor.
  • quote:

Hocam leon'un beğenmediğiniz yanları neler? Hızlanması, yol tutuşu, içeriye ses alması, malzeme kalitesi, yakıt tüketimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

quote:

Ya hocam profil resmini bile seat logosu yapmışsın millete fanatik diyosun. Farkındaydan senn bana yaptığın yoruma cevap bile vermedim ama millete bu şekilde cevaplar vermen açıkcası bende seat'ın babanın firmasıymış gibi bi his geçirdi içimden ?

Teknik veri diyosun sen ne teknik veri verdin ?

Vites daha komforlu daha hoş diyosun. Allah aşkına 30 bin km gelmesen arıza çıkaracak araba ferrari olsa yine alınmaz. Leon daha geniş diyosun.. Hiç ceed e bindin mi merak ediyorum. Açıkcası ceed'in içi biraz daha geniş olsa ciddi söylüyorum iç taraf aşırı boş durur ve gereksiz bi büyüklük oluşur. Mantıklı olarak leon'un daha yeni bi kasa olduğunu söyledin o kadar. Leon aracınızmı var bilmiyorum güle güle kullanın ama bu kadarı fazla. Millete kulp takmayın bari..

leonun üstün olduğu 7-8 tane madde saydım. Okumadın mı? Sen de ceed in üstün olduğu maddeleri saysaydın. Sen nededin, boş laf olan ve hiç yaşamadığın halde DSG arızası. hala da ısrar ediyorsun.

Mesaj ları oku sonra mesaj yaz. YAda bence hiç yazma. Forumu kirletiyorsun. @umutsirvan ile birlikte ve Şirvan yalnız olarak defalarca test edildi. 8-9 lt yakın dizel otomatik ceed in tüketimi var. aynı güzergahda eski kasa leon ile gittik 6lt oldu. Hatta mk3 leon daha da az yakıyor. Sen ne testi yaptın? İddian ne? DSg arızalır dı dimi?

Ben hangi araç hakkında "vag külüstürü" gibi. saçma bir yorum yaptım? Kimin kişiseline yorum yaptım? hiç. Ben ceed e KORE EŞŞEĞİ desem olurmu? Ama Bu şekilde yorum yapanıda eleştiririm. Kendi tercih ve tecrübelerime göre araçlar hakkında beğendiğim beğenmediğim yönleri yazarım. Yalıtım, yol tutuş, tüketim, performans, otomatik vites, motor vs. konularında.

3 kere ceed test sürüşü yaptım. Yeni leon yaşam alanı ve arka diz mesafesi bana daha geniş geldi. Belki leonun tavanı daha yüksek oluşundandır. Tabiki dağlar kadar fark yok. Sana ceed geniş geldiyse yazarsın. Fanatiklik ile ne ilgisi var?
    Profil resmim seat diye önyargı taşımamalısın. Mesajın içeriğine cavap vermelisin. HAtan bu noktada. Sevdiğim ve kullandığım bir marka. kötü yanlarınıda eleştiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 4 Mayıs 2014; 14:52:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.