Şimdi Ara

kia CEED mi? seat LEON mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
17.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yahu, O şekilde mesaj yazabilecek mantık yokki. Forum kirleticileri bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 4 Mayıs 2014; 14:51:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Manuel ise Leon Otomatikse Kia .

katılıyorum

Ben de ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedanger

quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Leon yakıt olarak Ceed e fark atar. Led far ve sunroof varsa bence Leon yine önde. Leon DSG şanzımaniyla yine önde. Alman arabasi olmasiyla yine önde. Ses yalitiminda Ceedin Leondan daha önde olduğunu sanmıyorum. Ancak konforu karşılastiramam Ceed e binmedim.

ceed de dsg şansızaman kullanıyor.

1.6 benzinlide çift kavrama doğru. Dizelde tam otomatik.

• kia leon
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

leon'mu? yılın otomobili seçlmiş yeni peugeot 308 var iken, leon gibi vag külüstürü gurubu aracı kim önerebilir? :)

Kimin önermeyeceğini anladık. Hiç bir teknik ve tecrübe sunmadan, Troll olarak gelip fanatikçe konuyu kirleten biri.

Ya hocam profil resmini bile seat logosu yapmışsın millete fanatik diyosun. Farkındaydan senn bana yaptığın yoruma cevap bile vermedim ama millete bu şekilde cevaplar vermen açıkcası bende seat'ın babanın firmasıymış gibi bi his geçirdi içimden ?

Teknik veri diyosun sen ne teknik veri verdin ?

Vites daha komforlu daha hoş diyosun. Allah aşkına 30 bin km gelmesen arıza çıkaracak araba ferrari olsa yine alınmaz. Leon daha geniş diyosun.. Hiç ceed e bindin mi merak ediyorum. Açıkcası ceed'in içi biraz daha geniş olsa ciddi söylüyorum iç taraf aşırı boş durur ve gereksiz bi büyüklük oluşur. Mantıklı olarak leon'un daha yeni bi kasa olduğunu söyledin o kadar. Leon aracınızmı var bilmiyorum güle güle kullanın ama bu kadarı fazla. Millete kulp takmayın bari..

leonun üstün olduğu 7-8 tane madde saydım. Okumadın mı? Sen de ceed in üstün olduğu maddeleri saysaydın. Sen nededin, boş laf olan ve hiç yaşamadığın halde DSG arızası. hala da ısrar ediyorsun.

Mesaj ları oku sonra mesaj yaz. YAda bence hiç yazma. Forumu kirletiyorsun. @umutsirvan ile birlikte ve Şirvan yalnız olarak defalarca test edildi. 8-9 lt yakın dizel otomatik ceed in tüketimi var. aynı güzergahda eski kasa leon ile gittik 6lt oldu. Hatta mk3 leon daha da az yakıyor. Sen ne testi yaptın? İddian ne? DSg arızalır dı dimi?

Ben hangi araç hakkında "vag külüstürü" gibi. saçma bir yorum yaptım? Kimin kişiseline yorum yaptım? hiç. Ben ceed e KORE EŞŞEĞİ desem olurmu? Ama Bu şekilde yorum yapanıda eleştiririm. Kendi tercih ve tecrübelerime göre araçlar hakkında beğendiğim beğenmediğim yönleri yazarım. Yalıtım, yol tutuş, tüketim, performans, otomatik vites, motor vs. konularında.

3 kere ceed test sürüşü yaptım. Yeni leon yaşam alanı ve arka diz mesafesi bana daha geniş geldi. Belki leonun tavanı daha yüksek oluşundandır. Tabiki dağlar kadar fark yok. Sana ceed geniş geldiyse yazarsın. Fanatiklik ile ne ilgisi var?
    Profil resmim seat diye önyargı taşımamalısın. Mesajın içeriğine cavap vermelisin. HAtan bu noktada. Sevdiğim ve kullandığım bir marka. kötü yanlarınıda eleştiririm.

Yahu iddaa diyosun dsg problemine ben ne diyimki sana daha :))

Ayrıca korenin bilmem nesi desen beni niye ırgalasınki yahu. Binmek için araba alıyorum markayı ne diye ölesine savuniyim ki onu anlamadım. Seat ' a öyle bi laf kullanıyolarsa seni niye incitiyo bu laf ?

Ben sana bunları belirtme gereği duymadım çünkü uzatmanın manası yok boşa vakit kaybı çünkü beni ilgilendiren bi durum yok. Ben görüşümü belirttim. Oldu bitti. He ayrıca benm belirtmemden ziyade arkadaş zatn sana ceed in leon dan farklarını söylemiş sana...

Leon la ceed in arasında dağlar kadar fark yok bu bi gerçek. Birinin biyerden - si varsa diğerininde başka bi yerden vardır. Ancak dsg denen şeyin ispatına gerek yok. Hadi sen yine ispat istiyorum diceksin. Aç wv nin resmi ağızlardan dsg hakkında yaptığı yorumlara bak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

yahu, O şekilde mesaj yazabilecek mantık yokki. Forum kirleticileri bunlar...

Hocam bir arabaya külüstür demek için, ayrıntılı incelemeler yapmış olmak, uzun uzun kullanmak gerekir. Ben de arkadaşa bunu sordum. Acaba neresinden memnun kalmadı, hangi yönlerinde abukluklar var diye.

• yav bende kiayı çok beğeniyorum ama bendeki eski kia algısını yıkamadı, bana kalitesiz dertli bir araç gibi geliyor; illa kia alacaksanda aynı motoru taşıyan 2. eli nispeten ona göre daha iyi olan hyundaiye bakılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 4 Mayıs 2014; 16:14:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedanger

quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Leon yakıt olarak Ceed e fark atar. Led far ve sunroof varsa bence Leon yine önde. Leon DSG şanzımaniyla yine önde. Alman arabasi olmasiyla yine önde. Ses yalitiminda Ceedin Leondan daha önde olduğunu sanmıyorum. Ancak konforu karşılastiramam Ceed e binmedim.

ceed de dsg şansızaman kullanıyor.

Emin misiniz? DSG yalnızca VAG grubu araçlarda kullanılıyor diye biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

leon'mu? yılın otomobili seçlmiş yeni peugeot 308 var iken, leon gibi vag külüstürü gurubu aracı kim önerebilir? :)

Kimin önermeyeceğini anladık. Hiç bir teknik ve tecrübe sunmadan, Troll olarak gelip fanatikçe konuyu kirleten biri.

Ya hocam profil resmini bile seat logosu yapmışsın millete fanatik diyosun. Farkındaydan senn bana yaptığın yoruma cevap bile vermedim ama millete bu şekilde cevaplar vermen açıkcası bende seat'ın babanın firmasıymış gibi bi his geçirdi içimden ?

Vites daha komforlu daha hoş diyosun. Allah aşkına 30 bin km gelmesen arıza çıkaracak araba ferrari olsa yine alınmaz. Leon daha geniş diyosun.. Hiç ceed e bindin mi merak ediyorum. Açıkcası ceed'in içi biraz daha geniş olsa ciddi söylüyorum iç taraf aşırı boş durur ve gereksiz bi büyüklük oluşur. Mantıklı olarak leon'un daha yeni bi kasa olduğunu söyledin o kadar. Leon aracınızmı var bilmiyorum güle güle kullanın ama bu kadarı fazla. Millete kulp takmayın bari..

leonun üstün olduğu 7-8 tane madde saydım. Okumadın mı? Sen de ceed in üstün olduğu maddeleri saysaydın. Sen nededin, boş laf olan ve hiç yaşamadığın halde DSG arızası. hala da ısrar ediyorsun.

Mesaj ları oku sonra mesaj yaz. YAda bence hiç yazma. Forumu kirletiyorsun. @umutsirvan ile birlikte ve Şirvan yalnız olarak defalarca test edildi. 8-9 lt yakın dizel otomatik ceed in tüketimi var. aynı güzergahda eski kasa leon ile gittik 6lt oldu. Hatta mk3 leon daha da az yakıyor. Sen ne testi yaptın? İddian ne? DSg arızalır dı dimi?

Ben hangi araç hakkında "vag külüstürü" gibi. saçma bir yorum yaptım? Kimin kişiseline yorum yaptım? hiç. Ben ceed e KORE EŞŞEĞİ desem olurmu? Ama Bu şekilde yorum yapanıda eleştiririm. Kendi tercih ve tecrübelerime göre araçlar hakkında beğendiğim beğenmediğim yönleri yazarım. Yalıtım, yol tutuş, tüketim, performans, otomatik vites, motor vs. konularında.

3 kere ceed test sürüşü yaptım. Yeni leon yaşam alanı ve arka diz mesafesi bana daha geniş geldi. Belki leonun tavanı daha yüksek oluşundandır. Tabiki dağlar kadar fark yok. Sana ceed geniş geldiyse yazarsın. Fanatiklik ile ne ilgisi var?
    Profil resmim seat diye önyargı taşımamalısın. Mesajın içeriğine cavap vermelisin. HAtan bu noktada. Sevdiğim ve kullandığım bir marka. kötü yanlarınıda eleştiririm.

Kırma dökmeye gerek yok bence.

İki aracında artı yönleri fazlasıyla var.

İki aracın arasında ciddi anlamda yakıt farkı var. 2-3 lt gibi farklar oluşuyor. Kaba bir hesapla 100 bin km de 10 bin tl fark verilirse yakita şanzımanin patlayıp patlamamasina pek bakmaz kullanıcı. İç ve dış görünümde ise benim gözümde ceed biraz daha önde. Arka diz mesafesi leon sanki bir tık önde ama olmayan Saft tüneli ceed i öne çıkarıyor. Bagaj hacimleri aynı dense bile Leonun derin olması onu öne çıkarıyor.

Velhasıl kelam manuel dizel haricinde bütün tercihlerim leondan yana olurdu.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    haklısın. Ceed çok sevdiğim bir araç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

PEki, şunlara göre.
    YEni leon, ceed den daha yeni bir kasa. Uzun süre güncel kalacak.
    Leon daha hafif,
    leon Otomatik şanzımanı daha konforlu ve verimli
    leon dokunmatik bilgi ekranı standart
    Leon Güvenlik donanımları daha fazla, (ikincil çarpışma freni,dinamik viraj öneri vs.)
    Leon benzinli motorları ile ceedin hiç biri kıyaslanmaz bile.
    Leon iç hacim ve bagaj daha geniş.
    ceede opsiyonel olarak bile xenon yokken leonda full led alınabiliyor.

üstad ben bu maddelere cevap verdim ama siz cevabımı ciddiye almadınız herhalde...

madde madde cevaplayım herkes tarafından net anlaşılsın...

1-YEni leon, ceed den daha yeni bir kasa. Uzun süre güncel kalacak.

leon 2013 te ceed 2012 de çıktı. uzun süreden kastınız şu ise mantıken 1 sene daha fazla leon güncel kalır ceed e göre.

2-Leon daha hafif,

174 kg lık bir fark var ceed de. bu ağırlığın ne yakıt tüketimine ne de aracın 0-100 e hızlanmasında çok fazla bir etkisi yok leon ile kıyaslandığında.

3-leon Otomatik şanzımanı daha konforlu ve verimli

kişiye göre değişen bir konu. dsg konusunda arıza çıktımı konfor ve verimin pek bir esprisi yok. dsg kullanmadım ama bildiğim ve okuduğum kadarıyla sorun çıkarması muhtemel bir ünite. sorun çıkartır çıkartmaz biraz da şans işi.

4-leon dokunmatik bilgi ekranı standart

güzel bir özellik. ama 5 inçlik telefona bile artık günümüzde pek rağbet yokken sadece yol bilgisayarı işlevi gören bir ekran çok cazip bir özellik değil kendi adıma. daha önce de dediğim gibi ceed için serviste 2000 tl ye geri görüş kameralı, dvd li, navigasyonlu ekran taktırmak mevcut.

5-Leon Güvenlik donanımları daha fazla, (ikincil çarpışma freni,dinamik viraj öneri vs.)

dinamik viraj değil dinamik direksiyon önerisi yani esp sensörleri devreye girdiğinde aracı dengelemek için direksiyonu hangi yöne kırması konusunda öneren bir sistem.
    ceed de ise bu özellik VSM adıyla tanımlanmıştır. yani ESP li Araç Denge Yönetim Sistemi dir.

6-Leon benzinli motorları ile ceedin hiç biri kıyaslanmaz bile.

aynı motor gücünde olmadıkları için bence de kıyaslanmaz.

7-Leon iç hacim ve bagaj daha geniş.

10 lt lik bagaj hacmi farkını pratikte anlamak pek kolay bir iş değil.

kimine göre de fiesta B sınıfının en geniş ve ferah aracı. leon da arka ortadan geçen tünel varken ortada oturan kişi oraya tünemişken genişlik pek önemli değil.

8-ceede opsiyonel olarak bile xenon yokken leonda full led alınabiliyor.

ceed de panaromik sunroof var leon da opsiyon olarak bile yok sadece sunroof var.
    ceed de anahtarsız giriş ve çalıştırma var. leon da opsiyon olarak bile yok.
    ceed de akıllı park sistemi var. leon da opsiyon olarakta yok.

vs... vs... bu konu uzayıp gider.

yakıt tüketimi kişiye, kullanıma, yol şartlarına göre değişir. aynı aracı aynı şartlarda siz kullanırsız 5 yakarsınız ben kullanırım 7 yakarım. test ettim şu kadar yaktım yaklaşımı pek sağlıklı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 4 Mayıs 2014; 18:14:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Bu otomatik ceed'e, i30'a şehir için millet nasıl 9 falan yaktırıyor?
    2009 model 2.0 crdi tam otomatik sonata tamamen şehir içinde 9,5 - 10 lt yakıyor hayvan gibi araba yahu nesin kafasındasınız nasıl bir kullanım tarzınız var? Tam otomatik dsg ye göre fazla yakacaktır şüphesiz ancak 9 - 10 lt yaktıran adamın şöförlüğü bisiklette kalmıştır.

Bakma sen bunların lafına üstad, gidip anası ağlatılmış test araçlarındaki yol bilgisayarı verilerini görüp, hmm demek ki bu araç şehiriçinde bunu yakar şeklinde sağda solda caz yapıyorlar.

Söylediğin gibi, 4 (yazıyla dört) ileri tam otomatik, 2.0 dizel sonatalar 9 litreleri anca görürken bu bahsi geçen koreli 1.6 dizel c segment araçların şehiriçinde 9-10 litre yakması deli saçmasından başka birşey değildir.

• Donanımsal olarak bilemem, şıklık olarak Leon derim. Kasası çok hoş
  • Sonatanin arabam comdaki test verilerine baktım. Sakin kullanımda 9,8 lt yakiyormus. Son nesil ise 8,2 lt diyor. Zaten fabrika verisi de 8,2 lt / 100 km şehir içi. Belli ki bu araç şehir içinde çift ha neyi görecek. İşin garibi sonata kg bakımından i30 dan çok fazla da değil. E i30 un fabrika şehir içi verişi 7,2 lt. Demekki 8,5 lt şehir içinde gayet doğal bu araç. Ayrıca ceed forumunu takip ettimisligim var otm sahipleri çok yaktigindan şikayetci.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni kasa leon sahibi olarak iki kere leon derim.

Bende ceed'i istemsiz olarak yeni satmış biri olarak 5 kere ceed derim ?

Ama neye göre diyoruz ?

PEki, şunlara göre.
    Leon daha hafif,
    Leon Güvenlik donanımları daha fazla, (ikincil çarpışma freni,dinamik viraj öneri vs.)

Size göre neden ceed?

Hocam açıkcası sizin kadar uraşamıycam kurcalamycm + - yönleri için ancak bana göre bi kaç şey haricinde çok boş şeyler söylemişsiniz. Ben ceed in iç hacminin çok çok geniş olduğnu düşünüyorum ki arka tarafta 4 kişi ayaklarını uzatarak kırıkkale den nevşehire gittik. Ceed in leondan önce çıkdığı doğru... Xenon o kadar sorun edilcek birşey değil sonuçta fiyatları belli. Vites konusu bana göre burda en önemli etken. Neden diyiceksiniz ben ceed in vites geçişlerini vs aşırı iyi buluyorum ondan ziyade hangisi sorunsuz vites diye bakıcak olursak sadece şanzıman tiplerini google a yazıcak olursak anlarız. Bu gün alman araçlarında belli bi seviyeden sonra sorun çıkartmayan araba yok vites konusunda nerdeyse. Bana göre bu konuda asıl konuşulması gereken budur ... Ve bu sorununda ne yazıkki çözümü yok. Bütün takımı değiştirsen ruhu kalıyo şanzımanın yine arıza veriyor...

Bu arada düz vites için pek bişey diyemem çünkü denemediğim bişey için konuşmak doğru olmaz.

Bütün takımı değiştirsen ruhu kalıyo şanzımanın yine arıza veriyor... Tebrikler bu ifadeniz forumda gördüğüm en kült ifadelerden, reklam vb işlemi uğraşıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Sonatanin arabam comdaki test verilerine baktım. Sakin kullanımda 9,8 lt yakiyormus. Son nesil ise 8,2 lt diyor. Zaten fabrika verisi de 8,2 lt / 100 km şehir içi. Belli ki bu araç şehir içinde çift ha neyi görecek. İşin garibi sonata kg bakımından i30 dan çok fazla da değil. E i30 un fabrika şehir içi verişi 7,2 lt. Demekki 8,5 lt şehir içinde gayet doğal bu araç. Ayrıca ceed forumunu takip ettimisligim var otm sahipleri çok yaktigindan şikayetci.

Bahsettigim sonata 1590 kg agirliginda ve 4 ileri sacma sapan vites kutusu var, i30 ise 1490 ve en onemlisi 6 ileri AT var.
    Ben sonatayi Ankarayi bilenler icin Kizilay, ulus, altindag, sasmaz arasinda kullaniyordum. Yani dikkat edeyim biraz kasayim dediginiz de 8,8 - 8,9 lt yi rahat goruyordum.
    Ha su var gercekten i30 olsun sonata olsun gaza bastiginizda birsey hissetmiyorsunuz haliyle asiliyorsunuz hemen vites ufaltip devirli kullanma egilimine giriyor. Bu nedenle kullanicilari biraz gaza fazla basiyor. Ama Allah var cok konforlu vites kutusu, yağ gibi tabir edebilirim. Tek sikintisi hissiz olmasi, gec tepki vermesi, surucusunun devirli kullanma egilimine girmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni kasa leon sahibi olarak iki kere leon derim.

Bende ceed'i istemsiz olarak yeni satmış biri olarak 5 kere ceed derim ?

Ama neye göre diyoruz ?

PEki, şunlara göre.
    Leon daha hafif,

Size göre neden ceed?

Hocam açıkcası sizin kadar uraşamıycam kurcalamycm + - yönleri için ancak bana göre bi kaç şey haricinde çok boş şeyler söylemişsiniz. Ben ceed in iç hacminin çok çok geniş olduğnu düşünüyorum ki arka tarafta 4 kişi ayaklarını uzatarak kırıkkale den nevşehire gittik. Ceed in leondan önce çıkdığı doğru... Xenon o kadar sorun edilcek birşey değil sonuçta fiyatları belli. Vites konusu bana göre burda en önemli etken. Neden diyiceksiniz ben ceed in vites geçişlerini vs aşırı iyi buluyorum ondan ziyade hangisi sorunsuz vites diye bakıcak olursak sadece şanzıman tiplerini google a yazıcak olursak anlarız. Bu gün alman araçlarında belli bi seviyeden sonra sorun çıkartmayan araba yok vites konusunda nerdeyse. Bana göre bu konuda asıl konuşulması gereken budur ... Ve bu sorununda ne yazıkki çözümü yok. Bütün takımı değiştirsen ruhu kalıyo şanzımanın yine arıza veriyor...

Bu arada düz vites için pek bişey diyemem çünkü denemediğim bişey için konuşmak doğru olmaz.

Bütün takımı değiştirsen ruhu kalıyo şanzımanın yine arıza veriyor... Tebrikler bu ifadeniz forumda gördüğüm en kült ifadelerden, reklam vb işlemi uğraşıyorsunuz

Hayır mimarlık okuyorum.. Teşekkürler bu arada..

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    174 kg lık bir fark var ceed de. bu ağırlığın ne yakıt tüketimine ne de aracın 0-100 e hızlanmasında çok fazla bir etkisi yok leon ile kıyaslandığında.

Bu cümlenizde ciddi isteniz. Otomobil ile ilgilenmeyi bırakın derim.

• Fr paket olacaksa Leon..

• yol sesi yalıtım dışında ceed'in bir zayıflığı yok.

uzun yıllar bineceksem ve dizel otomatik olacaksa ceed alırım. ikisini de test ettim. leon iç mekan kalitesi olarak polo'ya daha yakın bu bir gerçek. özellikle kapı içi çok kalitesiz.

benzinli olacaksa leon alırım.

ceed'in iç mekanı gerçekten çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 5 Mayıs 2014; 11:00:46 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.