Şimdi Ara

Kia ceed nasıl bilinir ? Neden tutulmuyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
21.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Bence tork konvektorlu sanzimani'nin cok yakmasi sebebi ile ve kredi kampanyasinin olmamasi yuzunden satmiyor...

Çok ne kadar yakıyor hocam dizel ne kadar çok yakabılır kı ?

Arkadaşın dediğine katılıyorum.. Sitesinde dizel otomatik şehiriçi yakıt tüketimi 7.5'ti yanılmıyosam.. 2.0 motor olsa anlıcam da 1.6 dizel otomatik başka hangi araç bu kadar yakar, bnm bildiğim hiç yok.. Çok extra bi tüketim söz konusu.. pratikte 1 lt daha fazla yakar üstelik.. Ne anladım ben o zaman dizel olmasından..

Ortalama 1-2 lt. Fazla yakıyor ramıplerıne gore o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Bence tork konvektorlu sanzimani'nin cok yakmasi sebebi ile ve kredi kampanyasinin olmamasi yuzunden satmiyor...

Çok ne kadar yakıyor hocam dizel ne kadar çok yakabılır kı ?

Arkadaşın dediğine katılıyorum.. Sitesinde dizel otomatik şehiriçi yakıt tüketimi 7.5'ti yanılmıyosam.. 2.0 motor olsa anlıcam da 1.6 dizel otomatik başka hangi araç bu kadar yakar, bnm bildiğim hiç yok.. Çok extra bi tüketim söz konusu.. pratikte 1 lt daha fazla yakar üstelik.. Ne anladım ben o zaman dizel olmasından..

Ortalama 1-2 lt. Fazla yakıyor ramıplerıne gore o zaman

Kesinlikle öyle.. dizel diye satıyolar ama tüketime bakınca hiç bi esprisi kalmıyo dizel almanın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizel motorlu Ceed değil ama i30 kullandım.

Motor esasen üretim yılına göre sessiz, titreşimsiz ve rahat devirlenen bir karakterde. Tüketimin ve düşük hızlarda ağır kalmanın nedeni ise motorun bir turbo dizel gibi alt devirlerde değilde bir atmosferik benzinli gibi güç çıkışı için orta devileri beklemesi ve kasanın hafif olmayışı, bu konuda biraz 1.3 Multijetleri andırıyor; alt devirler boşluklu ama sonradan 5000devire kadar rahat çıkıyor.
  • C'eed bence c hatclerin en yakışıklılarından ama nedense ülkemizde hiç tutmuyor. Markaya eskiden gelen önyargı da var tabi.

Bence şu piyasada megane dışında kötü diyebileceğim c sınıfı araç yok. Hepsi ortalamanın üzerinde güzel araçlar. Hiçbiri de süper değil, buna 1 serisi ve a3 de dahil. Param olsa 1 serisi ya da v40 alırdım, ama olmadığın için bunlardan megane harici hangisini alsam memnun olurum heralde. Fakat bazı araçlar hiç satmadığı, tutmadığı için insan ilerde nasıl, kaça satarım diye çekinip alamıyor beğense de, zannediyorum ki pek çok kişi vardır bu düşüncede olan. Daha subaru bile yıllardır bu ülkede algıları kıramamışken kianın işi zor.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Subarunun türkiyede hb sınıfı aracı yok galıba ben bulamadım. Sevdııgm bır marka benımde.

• Manueline biniyorum.

Diger dizellerden yarim ila 1 litre fazla yaksa da dessizlik ve dayaniklilik anlaminda guzel bir motoru var. Bir 1.6 crdi'ye motor yapildigini (ilk ciktigi 2007den bu yana kia ve hyundailerde) kolay kolay duymazsiniz. Yag eksiltme de mumkun degil diyebilirim. Ayni motor bloguna sahip olup 206 binde sattigim cerato 1.6 crdinin motoru %92 cikmisti, o da turbosu enjektorleri orjinaldi, degisseler daha da iyi cikardi eminim.

Aracin manevra kabiliyeti, donus capi, direksiyon hafifligi sehir ici icin mukemmel. Ama sehir disi icin direksiyon tepkileri bi alman kivaminda degil bu bi gercek.

Motor sesi yalitimi guzel, zaten sessiz motor. Ruzgar direnci ve yalitimi da mukemmel. Yuksek hizlarda ruzgar sesi yok.

Fakat aracin alttan yol sesi yalitimi kotu. Ceratodan kotu. Camurluk davlumbaz iclerine ramazan gunu bituself ile yalitim yaptim ama hic hem de hic farketmedi. Sesi tabandan aliyor. Bu da makyajli kasa lansmanindadu ruldu zaten, makyajlisinda tabanda 2 kat yalitim malzemesi kullanmislar. Motorda da titresim ve ses onleyici onlemleri artirmislar her ne kadar motor sesi rahatsiz etmese de... Ben yine de taban ses yalitimi iyilestirmesine temkinli yaklasiyorum cunku i30da da cok iyi degildi ve makyajla iyilesmedigini deneyenler soyluyor.

Performansi bir baska eksi yani. Baska kkonuya da yazdim, stok cerato yazilimi olsaydi bu araba ucardi. Hem kismislar, hem de 128hp diyorlar. Tamam dogru olabilir ama cerato 260 nm ise bu 260 olamaz, ya da bu 260 ise cerato 300 mus meger gibi bi durum var. 0-100 de net 1 saniye daha tutuk 128ler bence. Motorun cekeri var, tutmayin enisteyi... Yazilim vag-comdan rahatlikla yapilabiliyor Allah'tan, nasipse yaptiracagim.

• Hem ceed hem i30un aktarmasından dolayı bi tık fazla yakması millete batıyor. O paraya kia mı alınırmış deniliyor.
    Çoğu kişide kia algısı şu şekilde hala
     Kia ceed nasıl bilinir ? Neden tutulmuyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakar Çakmaz Çakan Çakmak

Hem ceed hem i30un aktarmasından dolayı bi tık fazla yakması millete batıyor. O paraya kia mı alınırmış deniliyor.
    Çoğu kişide kia algısı şu şekilde hala

Üretildiği yıllara gore o araç da f/p araciydi. Kia gittikçe f/p olma özelliğini kaybediyor. Makyajlı aurisin iç tasarımını biraz düzeltmişler. Yakıt farkını düşününce pek fark kalmıyor aurisle.
    Ceed tutulmuyor a ise katılmıyorum. Bilen biliyor. Musteri kitlesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 17 Temmuz 2015; 0:12:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla onceki gun 4 kisi 2004 sephia II bakmaya gittik, arabadan kalite akiyor herkes cok begendi. 2001 clioyu 17ye satti arkadas, ayni 17ye 2004 sephia 1.6 alacaktik da satici kaynakli bi sknti cikti alamadik. Eskiden beri kia kalitelidir ama bilen bilir.

• Kia ceedi bilmem ama sportage segmentinin en iyilerinden çok iyi yapılmış.
  • Çünkü standart tüketicinin bilinçaltında kia markası için "dandik" algısı var. (araçları öyle değil ama algı öyle)
  • 2014 model manuel kullanıyorum.

İstanbul trafiğinde (dur kalk vs.biliyorsunuz)klima açık 7.5 lt yakıyor.

Beni rahatsız etmiyor yakıt tüketimi. Yol sesi konusunda biraz sıkıntılı. Motor sesi olmasa da yol sesi yüksek belki lastiklerden kaynaklıyor.

İç dizayn yeterli, motor yazılımla 165 bg/300nm seviyelerine çıkabiliyor. Stok 128 bg/260nm da oldukça yeterli. Yol tutuşu kasanın ağırlığı nedeniyle de gayet iyi. Direksiyon modları oldukça kullanışlı.

Tavsiye ederim. Benzer donanımda diğer markalardan hala daha ucuz diye düşünüyorum

• quote:

İyi forumlar, alacağımdan değil meraktan inceliyorum çok hoşuma gitti. Özellikle tasarımı bence birçok HB arabadan daha güzel.

Neden yollarda hiç göremiyoruz? Neden tutulmuyor ? Motoru, şanzımanı ve performansı nasıl ?

logo algısı herşey bu coğrafyada

astra corolla golf focus varken kia çok fazla yer bulamayacaktır bence birde vag muadilleri varken seat skoda gibi..

arkadaşın sw ceed vardi otomatik dizel 8 litre civarı idi yakıtı biraz fazlaca gibi

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Manueli nasıl acaba ? Oda çok yakar mı ?

• Bence ülkemizde Kia'ya Hyundai'nin yan markası gözüyle bakılıyor. İnsanlar Kore malı alacakları zaman çoğunlukla Hyundai tercih ediyor. Sportage dışında Kia modellerine pek ilgi yok.
  • bende i30'un gölgesinde kaldığını düşünüyorum, hyundai daha fazla reklam kampanya vs. yapıyor, hemen hemen aynı arabalar olunca insanlar önce i30'u tercih ediyor
    yeni çift kavrama şanzımana rağmen tüketimde çok da fark yaratmamış, kasanın ağırlığından sanırım, bir kaç kişiden de aracın yere çok yakın olmasından şikayetçi olduğunu görmüştüm
  • İ30 ve ceed benzer fiyatlara satılıyor. Hyundai 5 yıl gerçek garanti verince karar i30 oluyor tabiki. Tasarım bi yere kadar.

• Bu bir tek kiaya has bir durum değil.insanlarda kalite algısı çok uzun yıllar sonucunda oluşuyor.once kalitesiz araçlar üretip sonra insanları buna alıştırip sonra kaliteli yaptım gelin alın demeyle olmuyor.yani bu tip markalar en baştan kaybetmişler.yillarin renosu Tofaşı bile c segmentinin üzerinde araba satamiyor.kiaya 80 binlira verilirmi diyen aynı şeyi onlarada diyor.80-100 bin lirası olan belli markalara yöneliyor.

• Kia ceed Batmanda çok tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirkan47 -- 17 Temmuz 2015; 8:37:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Bu bir tek kiaya has bir durum değil.insanlarda kalite algısı çok uzun yıllar sonucunda oluşuyor.once kalitesiz araçlar üretip sonra insanları buna alıştırip sonra kaliteli yaptım gelin alın demeyle olmuyor.yani bu tip markalar en baştan kaybetmişler.yillarin renosu Tofaşı bile c segmentinin üzerinde araba satamiyor.kiaya 80 binlira verilirmi diyen aynı şeyi onlarada diyor.80-100 bin lirası olan belli markalara yöneliyor.

kia nin eski araçlarının kalite yönünden zayıf olduğunu nereden çıkardınız. Firma 2012 yılında atılım yaptı ama öncesinde piyasaya sunduğu diğer araçlarda o günün şartlarında gayet iyi araçlar. Yukarıda birinin belirttiği gibi sephia buna en güzel örnek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.