Şimdi Ara

Kia ceed nasıl bilinir ? Neden tutulmuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
21.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, alacağımdan değil meraktan inceliyorum çok hoşuma gitti. Özellikle tasarımı bence birçok HB arabadan daha güzel.

Neden yollarda hiç göremiyoruz? Neden tutulmuyor ? Motoru, şanzımanı ve performansı nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Temmuz 2015; 20:13:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kalekale

KİA Ceed dizel premium otomatik 80000 TL rakiplerinden ucuz değil bu fiyatlara vw varken gidip KİA almak mantıklımı acaba bir arkadaş fiyat performans felan demiş, Alman araçları varken Kore araçlarına bu parayı verenler sadece korelilere sempati duyan arkadaşlardır diye düşünüyorum.

biraz araştırma yaparsak;

Kia Ceed Premium Dizel Otomatik Liste Fiyatı 81100 TL

Yeni Ceed Premium Dizel DCT Liste Fiyatı 85200 TL

VW Golf 1.6 TDI BMT 110 PS DSG Highline Liste Fiyatı 95100 TL

Dizel otomatik Ceed den 14000 TL, DCT li yeni Ceed den 9900 tl daha pahalı bir araç Golf.

En az 10000 TL lik Golf opsiyon farkınıda koyarsak Korelilere sempati duymaktan çok bir teşekkür etmek lazım herhalde
    Bu gun piyasada tutulan tum araclar yani astra civic corolla golf focus gibi araclar 80 lerden 90 lardan beri varolan kendini kanitlamis modeller. Tutulmayan modeller denilen modeller ise 2000 yilindan once varolmayan ve daha sonrasinda varolmus modeller. Aslinda arabalara deger veren sey kaliteleri degil ne zamandan beri ulkemizde olup kisa bir sure de olsa insanlari memnun etmis modeller.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Ceed Neden Tutulmuyor?

Kia Ceed, Güney Koreli otomobil üreticisi Kia'nın ürettiği bir kompakt sınıftaki otomobildir. Sportif tasarımı, konfor özellikleri ve uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekse de, Türkiye pazarında istenen başarıyı yakalayamamıştır.

İşte Kia Ceed'in Türkiye'de tutulmamasının bazı olası nedenleri:

• Yoğun Rekabet: Kia Ceed, Volkswagen Golf, Ford Focus ve Toyota Corolla gibi köklü modelleri güçlü bir rekabete meydan okur. Bu araçlar, uzun yıllara dayanan itibarları ve geniş müşteri tabanları ile Ceed'in önüne geçmektedir.

• Alışkanlıklar ve Marka Sadakati: Türk tüketicileri, Volkswagen ve Toyota gibi belirli markalara yönelik güçlü bir mark sadakatine sahiptir. Ceed, bu yerleşik markalarla rekabet edecek kadar tanınmış veya güvenilir değildir.

• Kore Malı Algısı: Bazı tüketiciler, Kia gibi Koreli otomobil üreticilerini Japon veya Alman markalardan daha düşük kaliteli olarak algılayabilir. Bu algı, Ceed'in satışlarına engel teşkil edebilir.

• Pazarlama ve Tanıtım: Kia, Türkiye'de Ceed'in pazarlaması ve tanıtımı konusunda yeterince etkili bir çalışma yürütmemiş olabilir. Etkin reklam kampanyaları ve tanıtım etkinlikleri, aracın görünürlüğünü artırabilir ve satışları teşvik edebilir.

• Diğer Kia Modelleriyle Çakışma: Kia'nın Türkiye'de Ceed'e benzer başka modelleri de bulunmaktadır, örneğin Rio ve Stonic. Bu modeller, Ceed için doğrudan rakipler oluşturarak hedef kitleyi bölmüş olabilir.

Sonuç

Kia Ceed, potansiyel olarak başarılı bir otomobil ancak Türkiye pazarındaki zorluklarla karşılaşmaktadır. Yoğun rekabet, marka sadakati, algılanan kalite ve pazarlama çabalarının eksikliği, Ceed'in tutulmasını engelleyen faktörler olabilir. Kia, aracın pazar payını artırmak istiyorsa, bu zorlukların üstesinden gelmesi ve Ceed'in cazibesini artırması gerekecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

İyi forumlar, alacağımdan değil meraktan inceliyorum çok hoşuma gitti. Özellikle tasarımı bence birçok HB arabadan daha güzel.

Neden yollarda hiç göremiyoruz? Neden tutulmuyor ? Motoru, şanzımanı ve performansı nasıl ?

ceed mi tutulmuyor? Pro ceed gt ye kadar sakarya da birçok ceed var. Yaşadığınız şehiri merak ettim?

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    İstanbulda yasıyorum, hemde merkezınde sureklı araç kullanıyorum 1-2 tane gordum.

Edit: her taraf golf am ceed nerseyse yok, neden ceed tercıh edılmıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Temmuz 2015; 20:19:15 >
  • quote:

İstanbulda yasıyorum, hemde merkezınde sureklı araç kullanıyorum 1-2 tane gordum.

enteresan bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

enteresan bir durum.

Alıntıları Göster
    Tutulmadı diyemem ama bence çoğu kimse aracın kalitesinden bihaber.
  • fiyat performans olarak uygun olduğu için tutulmuyor,milletimiz 3 paralık şeye 8 para vermeyi çok seviyor,hatta arzuluyor
  • Benim bir arkadaşımda var, araç gerçekten oldukça güzel hep tip olarak hem de malzeme kalitesi olarak. Donanım seviyeside baya yüksek.

Eksilerine gelecek olursak, iç mekanda güzel bir multimedya ekranı olmalıydı, xenon far olmalıydı. Bunlar opsiyon olarak bile yok malesef.

Bir de dizel otomatik olmasına rağmen çok az yakmadığımı söylemişti arkadaşım ama litre bazında ne yakıyor bilemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatiklerinin kısmen yüksek tüketimi dışında kullanıcıları -ben dahil- çok memnun
  • quote:

Orijinalden alıntı: airinterceptor

fiyat performans olarak uygun olduğu için tutulmuyor,milletimiz 3 paralık şeye 8 para vermeyi çok seviyor,hatta arzuluyor
    KİA Ceed dizel premium otomatik 80000 TL rakiplerinden ucuz değil bu fiyatlara vw varken gidip KİA almak mantıklımı acaba bir arkadaş fiyat performans felan demiş, Alman araçları varken Kore araçlarına bu parayı verenler sadece korelilere sempati duyan arkadaşlardır diye düşünüyorum.
  • quote:

biraz araştırma yaparsak;

Kia Ceed Premium Dizel Otomatik Liste Fiyatı 81100 TL

Yeni Ceed Premium Dizel DCT Liste Fiyatı 85200 TL

VW Golf 1.6 TDI BMT 110 PS DSG Highline Liste Fiyatı 95100 TL

Dizel otomatik Ceed den 14000 TL, DCT li yeni Ceed den 9900 tl daha pahalı bir araç Golf.

En az 10000 TL lik Golf opsiyon farkınıda koyarsak Korelilere sempati duymaktan çok bir teşekkür etmek lazım herhalde

• Koreliler dostumuz, almanyanın ne hayrını gördük.
  • quote:

Vw nın ne avantajı artısı var ? Sırf ve ve alman olsugu ıcın fazladan 10.000 golfe verılır mı hocam ? bence golfden daha iyi kalite olarak. Motoru nasıl tam fıkrım yok.
  • Bu gun piyasada tutulan tum araclar yani astra civic corolla golf focus gibi araclar 80 lerden 90 lardan beri varolan kendini kanitlamis modeller. Tutulmayan modeller denilen modeller ise 2000 yilindan once varolmayan ve daha sonrasinda varolmus modeller. Aslinda arabalara deger veren sey kaliteleri degil ne zamandan beri ulkemizde olup kisa bir sure de olsa insanlari memnun etmis modeller.
  • quote:

quote:

Vw nın ne avantajı artısı var ? Sırf ve ve alman olsugu ıcın fazladan 10.000 golfe verılır mı hocam ? bence golfden daha iyi kalite olarak. Motoru nasıl tam fıkrım yok.

Alıntıları Göster
    Liste fiyatlarını geçiniz.Gırtlak Premium dizel otomatik Ceed dediğiniz anda 5.000 TL Hatta daha fazla indirim yapıyorlar Yani 75.000 TL Civarı bir fiyata almanız mümkün.Diğer yandan bu araçtan bir çok kişi bi haber kalite,Konfor,Sürüş keyfi,Yalıtım olarak sınıfındaki lider olabilecek bir araç yol tutuş vs gibi konulardada oldukça iddialı Performans olarak Arap atı gibi sonradan açılıyor 0-100'de Golf'ler bu araç gibi yürüyebiliyor ancak 80-100'den sonra hepsine ByBy yapar.Kardeşi İ30'dan çok daha iyi bir araç olmasına rağmen çok çok daha az satılıyor.

Kısacası Ülkemizdeki bütün kıa'lar ile aynı kaderi paylaşıyor aracın tıpkı diğer kıa modelleri gibi neredeyse dişe dokunur hiçbir olumsuz noktası olmamasına rağmen Bilinmemesi yüzünden tutulmuyor.Rıo,Ceed,Optıma bu araçlar sınıflarında gerçekten her anlamda kafaya oynayabilecek araçlar ama maalesef milletimiz KAZIK almayı seviyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 16 Temmuz 2015; 21:56:46 >

• FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    bırakın kia nin değeri bilinmesin. Bir önceki i20 deki donanım nasıldı yeni i20 de donanım nasıl. Herşeyi standart sunan marka donanım kısıtlamasından sonra opsiyonel donanım olayinada girdi. Çok satmanın piyasada tutulmaninda böyle sonuçları var. Malzeme ve işçilik kalitesi olarak daha önde olan kia hyundai nin gerisinde kaldı algı olarak. Hiçbir yerde reklamı yok Test programlarında doğru düzgün tanıtımı yok. Buna rağmen sportage rüzgarıyla da olsa listeleri zorlayan bir marka.
  • Reklamı yok dıye satılmıyor demek ki, golfden bence daha ıyı ve ucuz ama golf satılıyor. Ön yargı var malesef.

Kia önerılır golf alınır gıbı birşey
  • Bence tork konvektorlu sanzimani'nin cok yakmasi sebebi ile ve kredi kampanyasinin olmamasi yuzunden satmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

Bence tork konvektorlu sanzimani'nin cok yakmasi sebebi ile ve kredi kampanyasinin olmamasi yuzunden satmiyor...
    bir fren sorunu vardı ayrıca bu araçta.
  • quote:

Bence tork konvektorlu sanzimani'nin cok yakmasi sebebi ile ve kredi kampanyasinin olmamasi yuzunden satmiyor...

Çok ne kadar yakıyor hocam dizel ne kadar çok yakabılır kı ?
  • quote:

quote:

Çok ne kadar yakıyor hocam dizel ne kadar çok yakabılır kı ?

Arkadaşın dediğine katılıyorum.. Sitesinde dizel otomatik şehiriçi yakıt tüketimi 7.5'ti yanılmıyosam.. 2.0 motor olsa anlıcam da 1.6 dizel otomatik başka hangi araç bu kadar yakar, bnm bildiğim hiç yok.. Çok extra bi tüketim söz konusu.. pratikte 1 lt daha fazla yakar üstelik.. Ne anladım ben o zaman dizel olmasından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekizkozalak -- 16 Temmuz 2015; 23:08:56 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.