Şimdi Ara

Kia Cerato 2011 LPG Marka ve Servis Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bildiğiniz gibi bu otogaz dönüşüm işi çok çetrefelli bi iş ve bu konuda sizlerden yorum ve tavsiye almak istedim.
    Aracım Kia Cerato Concept 2011 model. 126 beygir motora sahip ve haliyle çok yakıyor. Bu yüzden LPG taktırmak istiyoruz fakat marka ve bayi konusunda kafam çok karışık. Aslında marka olarak yaptığım araştırmalar kapsamında Landirenzo marka lpg nin olabileceğini gördüm. Ama genel olarak insanların dediği aracın markasına, motoruna ve gücüne göre markanın değişebileceği. Benim arabam için sizlerin tavsiyesi ne olur. Oğuşlar otoyu aradım, arabayı aldığım zamanlarda fabrika çıkışlı lpgli araç verdikleri halde şimdi bu arabalara lpg uyumlu değil tavsiye etmiyoruz cevabı aldım. Yani Kafam oldukça karışık. Sonuç olarak sorum şudur. Kia Cerato 2011 Concept 126 beygir araca sizce hangi marka LPG takmalıyım ve hangi bayiye-ustaya gitmeliyim? Daha önce taktıran ve kullananların yorumları çok önemli benim için.
    Şimdiden çok teşekkürler.

• 41 okunma var ama cevap yok demek ki insanlar bu sorunun cevabını arıyor. Yok mu bizleri aydınlatacak kimse yahu
  • Kia forumuna bakın birde belki bire bir kullanan birisini bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akplt kullanıcısına yanıt
    Biz 2011'de sıfır aldığımızda bayiye taktırdık garanti bozmuyor dedikleri için (Ankara Başayar). Autogas Italia marka. LPG'de çekmeme, arıza lambası yakma gibi sorunlar görmedik. 100.000km'ye geldiğimizde subaplar kaçırmaya başladı. Başayar 2500 lira masraf çıkardı subap değişimine. Ben kavga dövüş o 2500'ü 730 liraya indirdim. Şaka gibi. Neyse çelik subaplarla değiştirdik. Şimdi sıkıntımız yok aynen devam.

Benim tavsiyem yeni nesil OBD'li sistemlerden taktırın. Gaz ayarı muhabbetiniz olmasın. Subap ömrü de maksimumda olur böylece. BRC veya Prins taktırmanızı tavsiye ederim. Montaj yaptıracağınız bayiyi dikkatli seçin. Uzun süre rahat rahat sorunsuz binersiniz. Subaplar erimeye başlarsa değiştirirsiniz 1000 lira masrafınız olur. 100bin'den önce de öyle bir problem olmaz.

Bu arada yakıt tüketimininden de bahsedeyim. Ankara şehir içi 9-10 litre civarı tüketimi var. Bu uzun yolda da çok fazla değişmiyor. Sakin kullanımda 8 litreye indirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 20 Temmuz 2014; 14:25:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

Biz 2011'de sıfır aldığımızda bayiye taktırdık garanti bozmuyor dedikleri için (Ankara Başayar). Autogas Italia marka. LPG'de çekmeme, arıza lambası yakma gibi sorunlar görmedik. 100.000km'ye geldiğimizde subaplar kaçırmaya başladı. Başayar 2500 lira masraf çıkardı subap değişimine. Ben kavga dövüş o 2500'ü 730 liraya indirdim. Şaka gibi. Neyse çelik subaplarla değiştirdik. Şimdi sıkıntımız yok aynen devam.

Benim tavsiyem yeni nesil OBD'li sistemlerden taktırın. Gaz ayarı muhabbetiniz olmasın. Subap ömrü de maksimumda olur böylece. BRC veya Prins taktırmanızı tavsiye ederim. Montaj yaptıracağınız bayiyi dikkatli seçin. Uzun süre rahat rahat sorunsuz binersiniz. Subaplar erimeye başlarsa değiştirirsiniz 1000 lira masrafınız olur. 100bin'den önce de öyle bir problem olmaz.

Bu arada yakıt tüketimininden de bahsedeyim. Ankara şehir içi 9-10 litre civarı tüketimi var. Bu uzun yolda da çok fazla değişmiyor. Sakin kullanımda 8 litreye indirebilirsin.

Çok sağolun cevabınız için. Kia Ceratolarda uyum olarak prins mi daha uygun olur sizce. İçim BRC ye hiç el vermiyor nedense. Landi ye de çok iyi diyorlar var mı ceratoda landi kullanan tanıdığınız. Ve lpg taktırıp riske girmeye değecek bir yakıt tasarrufu sağlıyor mu. Yani sizce değer mi LPG taktırmaya. Bu arada deponuz litresi kaç liradan toplam kaça doluyor ve ortalama kaç km gidiyorsunuz. @rbatasoy

Bu yüksek benzin fiyatlarıyla LPG taktırmamak hatadır bana göre. Risk oluşturacak bir şey de yok. Kit size kalmış. Ama ben şu anda taktıracak olsam BRC tercih ederdim. Ama dediğim gibi OBD'li olsun. Ona dikkat edin. Aracın bağlantı arayüzüne bağlıyorlar, sürekli oradan veri alıp anlık gaz ayarı yapıyor. Uyum konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Dediğim gibi bizde autogas italia var.

Çok kaba bir hesap yapalım. 1600 kit fiyatı (BRC). 400 ruhsat, muyane vs. Eder 2000TL. 1000 lira da 100.000km sonra olası bir subap arızası diyelim.

LPG ile 10 litre yaksak. Aygaz ankara lpg fiyatı 2.85TL. Km'de 0,285TL. Benzinde 8 litre yaksak. Fiyatı 5,03. Km'de 0,4024 TL. KM'de 0,1174TL tasarruf yapıyoruz. Harcadığımız 2000TL'yi 17000km'de amorti ediyoruz. Bundan sonrası kar demektir. Hadi 1000 liralık subap masrafını da dahil edelim. 25000km'de amorti edersiniz. Bunlar da en kötü ihtimalle yaptığım hesaplamalar.

Depo 40lt simit depo. Ortalama 440km gidiyor 1 depo ile.

• quote:

Bu yüksek benzin fiyatlarıyla LPG taktırmamak hatadır bana göre. Risk oluşturacak bir şey de yok. Kit size kalmış. Ama ben şu anda taktıracak olsam BRC tercih ederdim. Ama dediğim gibi OBD'li olsun. Ona dikkat edin. Aracın bağlantı arayüzüne bağlıyorlar, sürekli oradan veri alıp anlık gaz ayarı yapıyor. Uyum konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Dediğim gibi bizde autogas italia var.

Çok kaba bir hesap yapalım. 1600 kit fiyatı (BRC). 400 ruhsat, muyane vs. Eder 2000TL. 1000 lira da 100.000km sonra olası bir subap arızası diyelim.

LPG ile 10 litre yaksak. Aygaz ankara lpg fiyatı 2.85TL. Km'de 0,285TL. Benzinde 8 litre yaksak. Fiyatı 5,03. Km'de 0,4024 TL. KM'de 0,1174TL tasarruf yapıyoruz. Harcadığımız 2000TL'yi 17000km'de amorti ediyoruz. Bundan sonrası kar demektir. Hadi 1000 liralık subap masrafını da dahil edelim. 25000km'de amorti edersiniz. Bunlar da en kötü ihtimalle yaptığım hesaplamalar.

Depo 40lt simit depo. Ortalama 440km gidiyor 1 depo ile.

Teşekkür ederim cevaplar için. Anladığım kadarıyla lpg konusunda kafa yormuşsunuz biraz. Diğer konularda da adınızı görmüştüm. Herkes kit önemli ama takan usta daha önemli diyor. Bu konuda bilgisi olan biri olarak istanbul anadolu yakasında namını duyduğunuz şu servise gittim çok memnunum gibisinden reaksiyonlar aldığınız kullanıcılar oldu mu. Kısacası istanbul anadolu yakasında bana usta-servis önerebilir misiniz.

Rica ederim hocam ne demek. Bayi tavsiye edemem ama kendim yaptiracak olsam brc distirbutoru 2a muhendislige giderdim yaptirirdim. Okuduklarimdan cikardiklarim bunlar. Ayrica web sitelerindeki ozen ve kalite sertifikalari bu kaniya varmama sebep oldu. Yine de siz arastirin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rica ederim hocam ne demek. Bayi tavsiye edemem ama kendim yaptiracak olsam brc distirbutoru 2a muhendislige giderdim yaptirirdim. Okuduklarimdan cikardiklarim bunlar. Ayrica web sitelerindeki ozen ve kalite sertifikalari bu kaniya varmama sebep oldu. Yine de siz arastirin.

Teşekkürler tekrar. Bir an lpg taktıran kia kullanıcısı bulamayacağım sandım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.